Gal zalia reiskia, kad niekuo neapdorota? Tik sumaisyti riesutai, pudra ir baltimas. As tik speju
QUOTE(Masiania* @ 2008 11 28, 18:07)
Gal zalia reiskia, kad niekuo neapdorota? Tik sumaisyti riesutai, pudra ir baltimas. As tik speju
Tai gi migdolai ne zali , cia pistacijos zalios
Na, mergaites, taigi is tiesu ta ir reiskia, ka jus sakote, t.y. nevirta, nekepta ta mase
"200gr migdolų, 200gr cukraus pudros ir 3š. vandens" - o pagal si recepta mase skystoka ar labai minksta tikrai negali buti, jeigu vandens nepadauginta. Beje, kur laikai ta mase? Jei saldytuve, tai ji ir liks tokia kokia yra Bet niekur neivyniotos irgi negalima laikyti, nes jinai sudziuna O siaip, tai reikia ideti dar cukraus pudros, jei jinai is tiesu labai minksta, ir problema isspresta
"200gr migdolų, 200gr cukraus pudros ir 3š. vandens" - o pagal si recepta mase skystoka ar labai minksta tikrai negali buti, jeigu vandens nepadauginta. Beje, kur laikai ta mase? Jei saldytuve, tai ji ir liks tokia kokia yra Bet niekur neivyniotos irgi negalima laikyti, nes jinai sudziuna O siaip, tai reikia ideti dar cukraus pudros, jei jinai is tiesu labai minksta, ir problema isspresta
QUOTE(Inočka @ 2008 11 28, 18:23)
Tai gi migdolai ne zali , cia pistacijos zalios
As ne spalva turejau omeny, o kad termiskai neapdorota.
Na, aš kaip tik vakar varčiau vieną darbelių knygą vaikams ir akis užkliuvo už marcipaninių saldainių.. Ten visokių margų saldainiukų pridaryta, tai, galvoju, gal ir neblogas receptas - nors nepabandęs nesužinosi. Ketinu išmėginti kada.. Gruodžio pabaigoj, matyt, nes ligtol prikimštas visokių nežavumų laikas.
O knygoje (A. Wilkes. Puiki knyga lietingai dienai) rašoma taip:
115 g cukraus pudros
115 g cukraus
225 g maltų migdolų
1 kiaušinis
1 kiaušinio trynys
1 v.š. citrinos sulčių
3 lašai vanilės esencijos
Cukraus pudrą išsijoti, įmaišyti cukrų, migdolus. Dubenėlyje sumaišyti kiaušinį, trynį, sultis ir esenciją, įmaišyti į cukraus-migdolų masę. Atsargiai minkyti, kol pasidarys vientisa masė. Jei pernelyg tąsu, įberti dar cukraus pudros.
Vėliau masę galima dažyti, formuoti iš jos saldainiukus.
O knygoje (A. Wilkes. Puiki knyga lietingai dienai) rašoma taip:
115 g cukraus pudros
115 g cukraus
225 g maltų migdolų
1 kiaušinis
1 kiaušinio trynys
1 v.š. citrinos sulčių
3 lašai vanilės esencijos
Cukraus pudrą išsijoti, įmaišyti cukrų, migdolus. Dubenėlyje sumaišyti kiaušinį, trynį, sultis ir esenciją, įmaišyti į cukraus-migdolų masę. Atsargiai minkyti, kol pasidarys vientisa masė. Jei pernelyg tąsu, įberti dar cukraus pudros.
Vėliau masę galima dažyti, formuoti iš jos saldainiukus.
Štai ką rašo pats pirmas straipsnis, kurį google rado: "Marcipanams reikia: 200 g paprastų 15 vnt. karčiųjų migdolų, 3 šaukštų medaus ir 3 šaukštų rožių vandens. Migdolus reikia nuvalyti ir sutrinti. Vėliau masę sumaišyti su medumi ir vandeniu bei viską išminkyti (prireikus įpilti daugiau vandens). Gautą masę palikti stovėti per naktį. Ryte marcipanai beveik paruošti. Belieka pasikinkyt fantaziją ir pradėti formuoti duonos kepaliukus, mažas širdutes... Sėkmės!" (http://www.lizdas.lt/suzinok/paz_straipsn/pokstas/marcipanai.htm)
Tiesa, o jums teko kada dažyti tokius ir panašius konditerinius gaminius? Nes aš kažkada ieškojau natūralių dažiklių, tai radau tik sintetinius, kurių vartototi visiškai nenoriu.
Tiesa, o jums teko kada dažyti tokius ir panašius konditerinius gaminius? Nes aš kažkada ieškojau natūralių dažiklių, tai radau tik sintetinius, kurių vartototi visiškai nenoriu.
QUOTE(Masiania* @ 2008 11 29, 14:02)
As ne spalva turejau omeny, o kad termiskai neapdorota.
Temelė jau kaip matau seniai apmirus O aš tik dabar sugalvojau, kad noriu pati marcipano pasidaryt. mat kilo mintis valentino dienai. Tik įdomu kiek laiko galima tą marcipana šaldytuve laikyti, kad nesukietėtų.
Ir tuo pačiu gal žinosit kaip paprasčiausia padaryti šokoladą, kuriame būtų galima mirkyti ta marcipaną. Ar tiktu tiesiog ištirpinti šokoladą?
Ir tuo pačiu gal žinosit kaip paprasčiausia padaryti šokoladą, kuriame būtų galima mirkyti ta marcipaną. Ar tiktu tiesiog ištirpinti šokoladą?
QUOTE(Susena @ 2010 02 03, 17:20)
Temelė jau kaip matau seniai apmirus O aš tik dabar sugalvojau, kad noriu pati marcipano pasidaryt. mat kilo mintis valentino dienai. Tik įdomu kiek laiko galima tą marcipana šaldytuve laikyti, kad nesukietėtų.
Ir tuo pačiu gal žinosit kaip paprasčiausia padaryti šokoladą, kuriame būtų galima mirkyti ta marcipaną. Ar tiktu tiesiog ištirpinti šokoladą?
Ir tuo pačiu gal žinosit kaip paprasčiausia padaryti šokoladą, kuriame būtų galima mirkyti ta marcipaną. Ar tiktu tiesiog ištirpinti šokoladą?
Manyčiau jei suvyniosite i maiseli, ta masė nekietes,tad kelias dienas drasiai galesi laikyti. o sokoladas jei neidesite sviesto istrpintas greitai sustings, tacciau pamirke gabaliuka parcipano ir pamirkius-gerai,kad greit sukietes sokoladas manyciau
Tikiuos padejau
QUOTE(Centime @ 2010 02 03, 23:13)
Manyčiau jei suvyniosite i maiseli, ta masė nekietes,tad kelias dienas drasiai galesi laikyti. o sokoladas jei neidesite sviesto istrpintas greitai sustings, tacciau pamirke gabaliuka parcipano ir pamirkius-gerai,kad greit sukietes sokoladas manyciau
Tikiuos padejau
Tikiuos padejau
Labai ačiū Taip greitai sulaukiau atsakymo