Ot, žiopla esu
bet visiems patiko
reikes pabandyt teisingai padaryt
QUOTE(Nonna @ 2006 04 06, 12:30)
QUOTE(remka @ 2003 12 04, 15:47)
Ta Marcipanine tesla daroma is:migdolu,cukraus pudros ir vandens.Vietoj cukraus galima deti medu.Tai va.Migdolu odele nuimi,sumali,sudedi cukru arba medu ir pili vandens.Ismaisai!Palieki per nakti,o kita dien kocioji,darai figureles,galima kakavos ideti del spalvos,arba dazo,sulciu.O santykis tai:200g.migdolu,200g.cukraus pudros,arba 3saukstai medaus ir 3 saukstai vandens,nu galima biski ir daugiau,jei minkosi ne kaip.
O tai tuos migdolus smulkiai sumalt? Ar jie turi gautis tokie kaip milteliai? Su kuo jus juos malat?
Sveikutė,
Radau nuostabius sausainukus iš marcipaninės tešlos
30 vienetų reikės:
75g. sveikų migdolų su odele,
1kiaušinio,
250g.marcipaninės tešlos,
60g. cukraus pudros,
30g. miltų,
1 arbatinis šaukštelis skystos grietinėlės,
kepimo popieriaus iškloti skardai
Migdolus išlukštenti iš odelės paskuo padalinti pusiau išilgai.Išsukti kiaušinį,paskui marcipaninę tešla,cukras pudra,miltus ir kiaušinio baltymą gerai išmaišyti kol gausis tolygi tešla.
Iš paruoštos masės padaryti 30 kūgio formos rutuliukų,sudėti į kepimo padėklą. Išmaišyti greitinėlę kartu su kiaušinio triniu ir aptepti kiekvieną kūgelį.Prie kiekvieno kūgelio prilipdyti po tris puseles nulupto migdolo.Kepti orkaitėje 18-20 minučiu ant 150 laipsnių temperatųros.
Skanaus
Radau nuostabius sausainukus iš marcipaninės tešlos
30 vienetų reikės:
75g. sveikų migdolų su odele,
1kiaušinio,
250g.marcipaninės tešlos,
60g. cukraus pudros,
30g. miltų,
1 arbatinis šaukštelis skystos grietinėlės,
kepimo popieriaus iškloti skardai
Migdolus išlukštenti iš odelės paskuo padalinti pusiau išilgai.Išsukti kiaušinį,paskui marcipaninę tešla,cukras pudra,miltus ir kiaušinio baltymą gerai išmaišyti kol gausis tolygi tešla.
Iš paruoštos masės padaryti 30 kūgio formos rutuliukų,sudėti į kepimo padėklą. Išmaišyti greitinėlę kartu su kiaušinio triniu ir aptepti kiekvieną kūgelį.Prie kiekvieno kūgelio prilipdyti po tris puseles nulupto migdolo.Kepti orkaitėje 18-20 minučiu ant 150 laipsnių temperatųros.
Skanaus
oi, as dievinu marcipanus!
aciu uz visus receptus!!!!!!!!!!!!!
aciu uz visus receptus!!!!!!!!!!!!!
Naminė marcipaninė masė:
125 g migdolų, 125 g cukraus, 65 ml vandens, 1/2 citrinos sulčių, 1/2 arb.š. acto (6%).
Migdolus apvirti ir smulkiai sumalti. Iš vandens, cukraus ir acto išvirti tirštą sirupą (kad tįstų siūlai). Į truputį atvėsintą sirupą suberti maltus migdolus ir supilti citrinos sultis. Išmaišyti.
125 g migdolų, 125 g cukraus, 65 ml vandens, 1/2 citrinos sulčių, 1/2 arb.š. acto (6%).
Migdolus apvirti ir smulkiai sumalti. Iš vandens, cukraus ir acto išvirti tirštą sirupą (kad tįstų siūlai). Į truputį atvėsintą sirupą suberti maltus migdolus ir supilti citrinos sultis. Išmaišyti.
Vyšnių pyragas su marcipaniniu užpilu
Tešlai:
250 g sviesto arba margarino, 200 g cukraus, 4 kiaušinių, šiek tiek citrinų esencijos, žiupsnelio druskos, 400 g miltų, 2 valg. š. kakavos, 2 nubrauktų arb. š. kepimo miltelių, 2 valg. š. pieno, riebalų ir maltų džiuvėsių skardai pabarstyti, 1,1 kg nuplikytų vyšnių (gali būti konservuotos).
Užpilui:
200 g marcipaninės masės, 2 trynių, 1 pak. vanilinio pudingo miltelių, 50 g cukraus, 200 g grietinės.
Tešlai išsukti nešaltus riebalus su cukrumi iki purumo, toliau sukant įmušti po vieną kiaušinį, supilti citrinų esenciją ir įberti žiupsnelį druskos.
Miltus, sumaišytus su kakava ir kepimo milteliais, persijoti ir po šaukštą suberti į tešlą. Supilti pieną. Nuplikytas vyšnias suberti į sietelį, kad nuvarvėtų. Kepimo skardą ištepti riebalais, pabarstyti džiuvėsiais. Supilti tešlą, išlyginti paviršių.
Ant viršaus gražiai eilėmis sudėlioti vyšnias.
Užpilui marcipaninę masę išsukti su tryniais, cukrumi, vanilinio pudingo milteliais ir grietine. Užpilti ant pyrago.
Kepti 45-50 min. 175C orkaitėje.
Tešlai:
250 g sviesto arba margarino, 200 g cukraus, 4 kiaušinių, šiek tiek citrinų esencijos, žiupsnelio druskos, 400 g miltų, 2 valg. š. kakavos, 2 nubrauktų arb. š. kepimo miltelių, 2 valg. š. pieno, riebalų ir maltų džiuvėsių skardai pabarstyti, 1,1 kg nuplikytų vyšnių (gali būti konservuotos).
Užpilui:
200 g marcipaninės masės, 2 trynių, 1 pak. vanilinio pudingo miltelių, 50 g cukraus, 200 g grietinės.
Tešlai išsukti nešaltus riebalus su cukrumi iki purumo, toliau sukant įmušti po vieną kiaušinį, supilti citrinų esenciją ir įberti žiupsnelį druskos.
Miltus, sumaišytus su kakava ir kepimo milteliais, persijoti ir po šaukštą suberti į tešlą. Supilti pieną. Nuplikytas vyšnias suberti į sietelį, kad nuvarvėtų. Kepimo skardą ištepti riebalais, pabarstyti džiuvėsiais. Supilti tešlą, išlyginti paviršių.
Ant viršaus gražiai eilėmis sudėlioti vyšnias.
Užpilui marcipaninę masę išsukti su tryniais, cukrumi, vanilinio pudingo milteliais ir grietine. Užpilti ant pyrago.
Kepti 45-50 min. 175C orkaitėje.
QUOTE(*irma* @ 2006 04 13, 04:26)
Sveikutė,
Radau nuostabius sausainukus iš marcipaninės tešlos
30 vienetų reikės:
75g. sveikų migdolų su odele,
1kiaušinio,
250g.marcipaninės tešlos,
60g. cukraus pudros,
30g. miltų,
1 arbatinis šaukštelis skystos grietinėlės,
kepimo popieriaus iškloti skardai
Migdolus išlukštenti iš odelės paskuo padalinti pusiau išilgai.Išsukti kiaušinį,paskui marcipaninę tešla,cukras pudra,miltus ir kiaušinio baltymą gerai išmaišyti kol gausis tolygi tešla.
Iš paruoštos masės padaryti 30 kūgio formos rutuliukų,sudėti į kepimo padėklą. Išmaišyti greitinėlę kartu su kiaušinio triniu ir aptepti kiekvieną kūgelį.Prie kiekvieno kūgelio prilipdyti po tris puseles nulupto migdolo.Kepti orkaitėje 18-20 minučiu ant 150 laipsnių temperatųros.
Skanaus
Radau nuostabius sausainukus iš marcipaninės tešlos
30 vienetų reikės:
75g. sveikų migdolų su odele,
1kiaušinio,
250g.marcipaninės tešlos,
60g. cukraus pudros,
30g. miltų,
1 arbatinis šaukštelis skystos grietinėlės,
kepimo popieriaus iškloti skardai
Migdolus išlukštenti iš odelės paskuo padalinti pusiau išilgai.Išsukti kiaušinį,paskui marcipaninę tešla,cukras pudra,miltus ir kiaušinio baltymą gerai išmaišyti kol gausis tolygi tešla.
Iš paruoštos masės padaryti 30 kūgio formos rutuliukų,sudėti į kepimo padėklą. Išmaišyti greitinėlę kartu su kiaušinio triniu ir aptepti kiekvieną kūgelį.Prie kiekvieno kūgelio prilipdyti po tris puseles nulupto migdolo.Kepti orkaitėje 18-20 minučiu ant 150 laipsnių temperatųros.
Skanaus
IRMA, siek tiek nesupratau, tai kiek tada tu kiausiniu reikia? Kiek suprantu vienas kiausinis ishsukamas, o kito kiausinio baltymo dar reikia ar kaip ?
Papildyta:
QUOTE(sirduze @ 2004 12 06, 03:24)
nezinau kaip Lietuvoj, bet pas mus tai pilnos parduotuves tos marcipanines mases, ir kaina negasdina Kaip kazkas rase, kad Lietuvoj tai kaina biski kanda, tai cia ji sakyciau, kad pigiau nei koks normalus sokoladas
Hmm, kazkaip niekad nesu maciusi tos marcipanines mases pirkti Gal galetumet pasakyti, kur tiksliau as galeciau rasti tos mases parduotuveje
QUOTE(floriduke @ 2007 04 28, 17:12)
Hmm, kazkaip niekad nesu maciusi tos marcipanines mases pirkti Gal galetumet pasakyti, kur tiksliau as galeciau rasti tos mases parduotuveje
šiandien nusipirkau Hyper Rimi, bet mačiau ir maximoj yra, prie prieskonių ir papuošimų tortams. dėžutė 200 g kainavo 10 Lt su centais.
norėčiau iš jos nulipdyt kokių papuošimų tortui. kokios ji spalvos? (dar neišpakavau, tai nežinau... o jei išpakuosiu, greit neuždžius?) ir ar įmanoma būtų kuo nors ją nudažyt?
ir jei nulipdysiu kokių varlių ar jas reiks džiovint? naturaliai ar orkaitėj? neištirps, jei patupdysiu ant šokoladinio glajaus?
klausimų pribėriau daug, tikiuosi kas nors man padės
nesupratau tai niekas nelipdė "varlių" iš marcipaninės masės?
aš bijau pakelį atplėšt, kad nesudžiutų per naktį...
aš bijau pakelį atplėšt, kad nesudžiutų per naktį...
Gal kas zino, kur butu galima nusipirkti marcipanines mases JAV?
Kam reikia spalvotos marcipaninės masės skirtos dekoravimui? Aš perkusau bet man 5 kg per daug... tad jeigu kas norit pasakykit man iki vakaro as dali parduočiau. 1 kg. kaina 30 Lt (turiu raudonos, geltonos ir bespalves) Po maziau tikrai nedalinsiu Man reikia apsisprest iki vakaro ar imti ar nea... kiekvienos spalvos po 5 kg per daug As daugiausiai ka imciau, tai kiekvienos spalvos po 1 kg o visa kita galeciau parduot....