Na vis tik pagalvojau, kad kol aš išbandysiu, tai nežinia kiek laiko praeis. Tad gal kuri anksčiau išbandžius parašys įspūdžius. Taigi, dar vienas receptas.
Marcipaninis pyragas
250 g marcipaninės masės
5 kiaušiniai
250 g cukraus
Papuošimui
šokoladinis glajus, riešutai, džiovinti vaisiai
Marcipaninė masė gerai išsukama su vienu kiaušiniu. Kiti kiaušiniai gerai išplakami su cukrumi kol gausis vienalytė masė ( kaip tiršta grietinė). Po to abi masės sumaišomos kartu ir supilama į kepimo formą ( kurią prieš tai ištepti sviestu ir pabaistyti miltais).Kepti 30 min. 200 laipsnių karštyje. Iškepus leisti pyragui atvėsti ir labai atsargiai išimti iš formos. Padengti šokoladiniu glajumi ir papuošti riešutais, vaisiais, žodžiu, paleiskit fantaziją į darbą.
Būtinai parašykite kaip sekėsi.
Kur dingo marcipanų megėjos? Kalėdom galvoju ką nors pasigaminti iš marcipaninės tešlos saldžiam stalui. Turiu dar keletą receptų, be tų kuriuos jau paskelbiau. Ar kam reikia?
Reikia reikia, tik tu rasyk Tikrai, as irgi sedejau ir galvojau, kad reiktu Kaledoms issikepti ka nors idomesnio, tai tu parasyk, o mes paskui jau rinksim, kas skaniau atrodo As ta marcipanu tesla tai perku, pati nedarau, tai mano chebra ir taip, nekepta ja greit sudoroja , bet reikia pabandyt ka nors ir iskepti. Dar nieko nebandziau, bet greitu laiku sausainukai, manau eis i trasa
QUOTE (remka @ 2003 12 04, 14:48) |
Ta Marcipanine tesla daroma is:migdolu,cukraus pudros ir vandens.Vietoj cukraus galima deti medu.Tai va.Migdolu odele nuimi,sumali,sudedi cukru arba medu ir pili vandens.Ismaisai!Palieki per nakti,o kita dien kocioji,darai figureles,galima kakavos ideti del spalvos,arba dazo,sulciu.O santykis tai:200g.migdolu,200g.cukraus pudros,arba 3saukstai medaus ir 3 saukstai vandens,nu galima biski ir daugiau,jei minkosi ne kaip. |
Hm, bet gi tie migdolai taip sunkiai nusilupa Ar tiesiog žinai gudrybių, kaip tą greit padaryt?
QUOTE (Havana @ 2004 12 06, 11:13) |
Kur jūs gaunat pirkti tos marcipaninės masės? |
nezinau kaip Lietuvoj, bet pas mus tai pilnos parduotuves tos marcipanines mases, ir kaina negasdina Kaip kazkas rase, kad Lietuvoj tai kaina biski kanda, tai cia ji sakyciau, kad pigiau nei koks normalus sokoladas
QUOTE (Havana @ 2004 12 06, 11:15) |
Hm, bet gi tie migdolai taip sunkiai nusilupa Ar tiesiog žinai gudrybių, kaip tą greit padaryt? |
Nuplikyk juos, o po to jau lengvai lupasi!
Mudvi su mama labai megstam marcipanus. Ypach mama Tai ji kazhkur ishskaite, kad tokie zhmones yra labai mylintis savo gyvenima, juo besidzhiaugiantys
Štai porą žadėtų receptų:
Bailey's saldainiukai:
200g marcipano masės
50ml Bailey's likerio
šokolado arba šokoladinio glajaus.
Nesquick kakavos miltelių.
Marcipaninę masę sumaišyti su likeriu. Padal skonį likerio galima pilti ir šiek tiek daugiau. (Tik nepagauginkite, nes pasigersit ). Suformuoti rutuliukus, pamirkyti šokoladiniame glajuje arba ištirpytame šokolade ir kol dar drėgni, apvolioti kakavos milteliuose.
Bailey's saldainiukai:
200g marcipano masės
50ml Bailey's likerio
šokolado arba šokoladinio glajaus.
Nesquick kakavos miltelių.
Marcipaninę masę sumaišyti su likeriu. Padal skonį likerio galima pilti ir šiek tiek daugiau. (Tik nepagauginkite, nes pasigersit ). Suformuoti rutuliukus, pamirkyti šokoladiniame glajuje arba ištirpytame šokolade ir kol dar drėgni, apvolioti kakavos milteliuose.
Apelsininiai sausainukai:
500g marcipaninės masės
250 ml vandens
pusės apelsino žievelės
75 g cukraus
šokoladinio glajaus.
kakavos milteliai
cukraus pudra.
Apelsino žievelę susmulkinti (tik be baltosios dalies), užpilti vandeniu, suberti cukrų ir palikti valandą laiko pamirkti. Po valandos, išgriebti žieveles ir suminkyti kartu su marcipanine mase. Suformuoti rutuliukus (jų turėtų gautis apie 25 ). Pamirkyti rutuliukus šokoladiniame glajuje ir apvolioti kakavos miltelių ir cukraus pudros mišinyje.
500g marcipaninės masės
250 ml vandens
pusės apelsino žievelės
75 g cukraus
šokoladinio glajaus.
kakavos milteliai
cukraus pudra.
Apelsino žievelę susmulkinti (tik be baltosios dalies), užpilti vandeniu, suberti cukrų ir palikti valandą laiko pamirkti. Po valandos, išgriebti žieveles ir suminkyti kartu su marcipanine mase. Suformuoti rutuliukus (jų turėtų gautis apie 25 ). Pamirkyti rutuliukus šokoladiniame glajuje ir apvolioti kakavos miltelių ir cukraus pudros mišinyje.
Papooga,as kazkada senai irgi nezinau ,kas tie marcipanai,kol drauge gryzus is Cekijos neparode nuotrauku ,kur buvo vienoj parduotuvelej,o ten viskas pagaminta is marcipanu,na gaminiai,tai nerealaus grozio
Jis vis marcipanai,marcipanai ir geda paklaust ,nuotraukose visokios statuleles ir kt. grozybes rodo,bet paskui issiaiskinau ir as
Jis vis marcipanai,marcipanai ir geda paklaust ,nuotraukose visokios statuleles ir kt. grozybes rodo,bet paskui issiaiskinau ir as