Gegužės 19 diena parduotuvėje "Mada vaikams" pirkau vaikiškas basutes. Pirmą kartą jas uždėjau dukrytei per krikštynas gegužės 30 dieną. Po pirmo užsidėjimo išlakstė basučių dekoracijos - akutės. Vietoje jų liko skylės. Po krikštynų basutes nešiojome po lauką. Po kelių sekančių užsidėjimų atplyšo abiejų basučių padai priekyje. Panešioję basutes buvome jau apie 2 savaites, nors nuo pirkimo dienos jau buvo praėjęs nepilnai mėnuo. Nutariau, kad odinės basutės, už kurias mokėjau 116 litų, neturėjo taip greitai suplyšti.
Basutes nunešiau į parduotuvę, čekį turėjau. Pardavėja apžiūrėjo, pasakė, kad čia tikrai brokas. Parašiau prašymą dviem egzemplioriais (vienas man, kitas jiems), prašyme viską aprašiau kas atsitiko, ir paprašiau GRĄŽINTI PINIGUS UŽ BROKUOTĄ PREKĘ. Tiesa, pardavėja pasiūlė man basutes suklijuoti, bet aš pasakiau, kad taisyti tikrai nenoriu, noriu atgauti pinigus. Pasakė, kad per 10-14 dienų man paskambins. sutikau, nors žinojau, kad pagal įstatymus, man paskambinti turi per 3 darbo dienas.
Skambučio sulaukiau po 8 dienų. sako - ateikit, PASIKALBĖSIM.
Pasitiko mane parduotuvės vedėja ir dvi pardavėjos. Basutės buvo suklijuotos, vietoj iškritusių akučių suklijuotos kitos - daug mažesnės, akivaizdžiai skiriasi nuo likusių originalių akučių. Man basutes liepė neštis namo, "neieškot sau problemų ir nedaryti problemų mums". Sako, basutės kokybiškos, padas nesulūžęs, oda per puse neperplyšus - vadinasi broko nėra jokio. Dar bandė mane įtikint, kad gal vaikas su basutėm per lietų vaikščiojo, todėl jos atsiklijavo
arba gal basutės buvo per didelės - todėl atsiklijavo
(nors dydį rinkomės, matavomės, su pardavėjos konsultacija).
Žodžiu, aš pasiimti basutes atsisakiau, ant prašymo parašiau, kad atsisakau basutes pasiimti, prašau grąžinti pinigus. jie man ant prašymo parašė, kad basutes sutaisė. taip ir išsiskyrėm.
Kitą dieną nuvažiavau į vartotojų teises, parašiau pareiškimą, palikau sekretorei, nes inspektorė atostogavo. vakar trumpai kalbėjau su inspektore, ji sakė, kad nuvažiuos į ta parduotuvę, apžiūrės basutes, ir per 2 savaites man paskambins.
Įdomu, ar iškalbioji parduotuvės vedėja "neįtikins" inspektorės, kad basutės yra nebrokuotos? Ir kokie mano šansai atgauti pinigus? Per tiek laiko aš žinoma, nupirkau vaikui kitas basutes - nevaikščios gi vaikas su kedais per tokius karščius...