Aš ir iš pradžių galvojau apie Šemetos kursus, nes man juos labai rekomendavo kolegė. Bet ji ir gimdė natūraliai, o tam aš nežinau ar pasiryšiu, nes sunkiai pakeliu skausmą. Mane atbaido tie visi neigiami komentarai, kad medžiaga sena, kad eina tik už natūralų gimdymą, kad yra prieš pientraukius, kad kamantinėja kur dirbi. kalbėjau su mama, tai ji irgi būtų už natūralumą, tačiau net mano tėvų laikais jau egzistavo pientraukiai ir kai reikėjo, tai ir naudojosi... Dar nepatiko komentaras, kad jis vertė rašyt rašinėlius savo būsimai knygai kaip įsivaizduoji gimdymą ir kad kai kažkas neparašė, apšaukė, kad bus bloga motina.

Iš komentarų susidaro įspūdis, kad Šemeta siūlo labai jau senovinį požiūrį, bet moka gerai nuteikti psichologiškai. Labiausiai užkliuvo, kad kolegos kritiškai žiūri jei pamato Šemetos kursų lipduką ant nėštukės kortelės. Aš manau, kad mes gal ir nedaug išmanom, bet gydytojai turėtų tikrai daugiau patirties turėti, o jei medikai kritiškai žiūri į tą lipduką ir dar pašiepia kursus lankiusias nėštukes, tai gal ne viskas jo apmokymuose gerai?
Asmeniškai, kadangi kolkas dar tik nėštumo pradžia, skaitau "Nėštumo Bibliją". Po to galvoju nueiti į nemokamas paskaitėles poliklinikoj ir į mokamas, kad ir Antakalnio ligoninėj. Ten jų berods 4 ir vienos kaina 10 lt. Tad yra didelis skirtumas ar mokėti 400Lt ar 40Lt.

Na jei prieš gimdymą išskysiu, tai gal reiks ir pas Šemetą nueiti...

Kolkas atrodo, kad už tuos pinigus geriau nupirkt vaikui lovelę. Jei atrodo, kad nusišnekėjau, taisykit.

Ypač kas jau pagimdė, nes pagimdžius turbūt vėl viskas kiek kitaip atrodo.