Įkraunama...
Įkraunama...

10 men .

QUOTE(rava @ 2008 08 26, 15:37)
Šiandien pirmą kartą pasiūliau menkės - suvalgė tik šaukštelį verysad.gif

o mes žuvies dar nevalgėm, bet ne dė nusistatymo schmoll.gif , tiesiog man mėsa augančiam atrodo svarbesnė nei žuvis, tada dar vėliau bandysim ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Liuksus @ 2008 08 26, 21:52)
o mes žuvies dar nevalgėm, bet ne dė nusistatymo schmoll.gif , tiesiog man mėsa augančiam atrodo svarbesnė nei žuvis, tada dar vėliau bandysim ax.gif

Kaip žinau jeigu vaikas nealergiškas, žuvis irgi būtina vystimuisi. Žuvis vertingas maisto produktas,joje gausu baltymų,riebalų,anglevandenių,mineralinių druskų ,vitaminų,vandens.Žuvyje yra ir geležies- tokios pačios kaip ir mėsoje.Ir geležis iš žuvies pasisavinama greičiau nei iš burokelių ar kruopų. Ji didina -organizmo atsparumą ligoms,padeda išvengti streso. Žuvis labai vertinga dėl joje esančių omega3 polinosočiujų riebalų rūgsčių.
Žuvies nepaisant visų rekomendacijų patariama pradėti ragauti ko anksčiau
- nuo 7,5 - 8 mėn. Valgyti žuvį vaikai turi ne rečiau du kartus per savaitę.Žinoma rinkti žuvį reikia labai kropsčiai ,neužšaldita o pirkti tik šviežios žuvies.
Visą informacija citavau iš Mažylio. Mano mažius labai miegsta žuvį tai aš jam ji duodu kaip ir rekomenduoja du kartus per savaite. Duodu su bulvem ir morkomis,paskaninu dar pomidoriukų.
Atsakyti
Ačiū Ksena, šiip žinau, kad žuvis naudinga ne tik vaikui, bet ir kiekvienam suaugusiam mirksiukas.gif
Atsakyti
Mamytės labutis. Norejau paklausti apie sriubą. Ar duodate sriubytės mažiukams?Jei taip tai kokios? Iš bendro stalo ar atskirai verdate? Aš noriu jau sriubos mažiukui pasiūliti bet noriu sužinoti kaip kitos mamos daro mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ksėna @ 2008 08 28, 22:51)
Mamytės labutis. Norejau paklausti apie sriubą. Ar duodate sriubytės mažiukams?Jei taip tai kokios? Iš  bendro stalo ar atskirai verdate? Aš noriu jau sriubos mažiukui pasiūliti bet noriu sužinoti kaip  kitos mamos daro mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif labai gera klausimas ir man įdomu ax.gif
viena mamytė tai sakė, verda kaip visai šeimai, tik su mažiau prieskonių ir iš "bendro" puodo mažiui pila sriubytę, tik tirštumą jam pareguliuoja, daržoves šakute pertrina... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ksėna @ 2008 08 28, 22:51)
Mamytės labutis. Norejau paklausti apie sriubą. Ar duodate sriubytės mažiukams?Jei taip tai kokios? Iš  bendro stalo ar atskirai verdate? Aš noriu jau sriubos mažiukui pasiūliti bet noriu sužinoti kaip  kitos mamos daro mirksiukas.gif

Is bendro puodo smile.gif tik prieskoniu daug maziau dedu.O verdu yvairiausias-kopustu,burokeliu,vistienos,jautienos....labiausiai megsta musu vaikai burokeliu sriubyte ax.gif
Atsakyti
Sveikutės,
ir aš jau esu davus iš bendro stalo, vištienos sriubytę su ryžiais ir pomidorais, daviau ir burokelių sriubos..
O šiaip jau valgėm varškytę vaikams, ragavom kefyrą, jogurtus, "PIENO Žvaigždžių" ryžių košes rolleyes.gif
Atsakyti
sveikos smile.gif šiaip norėjau pasiteirauti, koks daugmaž jūsų dienos meniu mirksiukas.gif nors galvoju gal apie tai reiktų jau 11 mėn temoje kalbėti, nes kai kurios pažįstamos mamytės jau ten iškeliavusios, o ir mes neužilgo atsisveikinsime 4u.gif bet jei nesunku, parašykite dėl įdomumo mirksiukas.gif
Atsakyti
Parašysiu mūsų menių:
6 ryto mišinėlis
apie 9.30 grūdų koše (kartais vietoje košes duodu vaikiškos varškes Hipp)
pietūs apie 13 - 13.30 mėsyte arba žuvis su garniru (siubytes dar nevalgom)
apie 17 val. varške arba jogurtas
vakarienė 19 val. pieniška koše .
O jau lovyteje apie 23 val.mišinėlis.
Atsigerti duodu arbatytės ,sulčio arba vandens. gintariux82
tu irgi parašyk biggrin.gif
Atsakyti
Mes jau senokai vartojam viska nuo bendro stalo (tiksliau - visus produktus), tik maziau riebaliuko, cukriuko, druskytes. Pieno produktu irgi pakankamai daug, nors dar ir MP gaunam. Arbatytes irgi su cukriuku darau, anksciau su gliukoze saldindavau. Pamazu vaikas turi pratintis prie visu negerybiu..
Atsakyti
QUOTE(Ksėna @ 2008 08 29, 22:30)
gintariux82 tu irgi parašyk biggrin.gif

mes apie 7.30 - 8 val valgom grūdų košę (dažniausiai avižų) kuo nors paskanintą (obuoliuku, bananu, slyvų nektaru.
apie 10.30 - 11 val geriam mišinuko ir dažniausiai užmiegam.
pietaujam apie 13.00 - 13.30. valgom mėsytę su daržovėm
iki pavakarių kokį obuolį ar bananą, ar sausainį pagraužiam.
pavakariai apie 18 val. dažniausiai grūdų košė. bandėm jogurtą porą kartų.
vakarienei dažniausiai daržovienė. ją valgom apie 21 val. miegoti einam apie 21.30 - 22 val. mišinuką geriam prieš miegelį. meniu nėra labai įvairus, nes esam alergiški. dabar mąstau, kad gal negerai, kad rytinį mišinuką geriam po valgio, o o ne prasibudę. gal negerai taip? blush2.gif
tai tiek ax.gif biggrin.gif
Atsakyti
norejau paklausti o kokias arbatas duodat savo pupom?ar tik pirktines skrirtas vaikams ar ir zoleliu ?ir kokiu ?
Atsakyti