QUOTE(Mong @ 2008 05 25, 15:04)
Ir as sia tema turiu ka pasakyt. Mano mazyliui 10,5 men. sveria 10,3 kg ir turim didele mazakraujyste ( todel ne visada vaiko svoris gali pasakyt ar viskas su juo gerai) mums labai ilgai ne dare kraujo tyrimo, o kai padare issigando, nes hemoglobinas buvo 85, o turi buti 125-130.Jam labai nepatinka mesa ir ko tik negaminau niekas netinka, bet banana bet kada suvalgys.Daktare mums pasake kad per visa diena reikia sumaitint puse stiklines mesos.Bet neisivaizduoju kaip, gal kam teko susidurt su tokia problema? Taip pat grieztai uzdraude duot karves pieno.Maitinu dar pati, todel ir taip neduodavau.Patare duot spanguoles, kad ir uogiene.Siam zingsniui dar nepasirizau, neduosiu saldaus iki 2 metu, bent jau stengsiuos.Karta per diena butinai reikia duot kefyro ar rugpienio.Tikiuosi kam nors pravers.
mano mažylei labai patinka hipp tyrelės kur yra vien tik mėsos ruošinys sumaišytas su mano virta daržoviene. Gaila kad šitos mėsos tyrės radau pirkti tik Kauno akropolio maximoj
o taip pat dėl žuvies galiu patarti pirkti triušiažuvę, joje visai nėra kaulų tik tas stuburas ji truputi kartoka gal bet man tai ramu ir svarbu vaikas aišku valgo jos yra pirkti Kauno Vilijampolės turguje
mano mažė valgo normaliai atrodo bet pastoviai nuo gimimo priauga apie 500g, o paskutiniais mėn 300g.
labai pergyvenau kad nemoku jos maitinti, po mažai suvalgo tai ir nepriauga pakankamai. Todėl maitinimas vos netapo kančia vaikui kai ikyriai maistą kišdavau, po valandą laiko maitindavomės, tai čia pavalgai o jau ir vėl kitas maitinimas užtai dabar valgom dažniau bet po mažiau ir jei nėra ūpo valgyt atidedam veliau matinimą. dėl to tenka po kelis kart kartais šildyt maistą, tam reikalui labai gerai tos lėkštės kur dugnas prisipildo karšto vandens.
taigi mes per diena valgom 1 arba 2 kartus grūdines košes, dažovienę su mėsyte ar žuvim, daržovienę, jogurtą arba varškytę, vaisius trintus, ir dantis galandam pastoviai sausainiu ar kokia morka.
beje čia kai kas sakė kuo pakeisti grūdines košes, aš tai dažovių koše pakeičiu. mano mažė pvz labai mėgsta špinatus su bulvėm.