Įkraunama...
Įkraunama...

10 men .

sveikutes mamytes:)
kaip ir visos noreciau pasidalinti patirtim , dukrytes valgiarasciu 4u.gif
seip esam laaabai valgios, gaminu visuomet pati, tiik vaisines tyreles perkame kartais.Mazoji labai begsta sriubytes , su ivairia mesyte, zuvi tiesiog dievina.Verdu zuviene.aisku jau ragavom ir desreliu, ir lasinukus visuomet ciulpia, zodziu visko ivairaus , tik va su karves pienu kazkaip... g.gif ..niu nelabai , viriau kose ryziu su KP, kazko streikavo jai virskinimas, rugciojo , ne taip kazkas ...o seip valgom normaliai...esam 10 men , svoris 11.800 bigsmile.gif ...pasidalinkit , gal kazkuom naujo ka tokio laiko mazyliui galima pasiulyt...noreciau paklaust kaip pas jus del kramtymo prb?
Atsakyti
sveika, snd kaip tik dukrytei 10 menesiuku, tad prisijungsiu ir as prie sios temeles...mes taip pat po truputi visko ragaujame, bet l.atsargiai, nes mazyle turejo problemu su virskinimu, tai anksciau gal pati per daug bijojau bandyt kazka naujo... blush2.gif is zurnalo neperseniausiai susirasiau iv.kosiu receptu, tai sakiau palepinsiu daugiau savo dziaugsmeli, gal jau nebesustreikuos daugiau pilvukas... g.gif siap valgo noriai ir daug, per Velykas ohoho kiek visko isragavo.. doh.gif aisku, po truputi, vis ta baime kankina.. 4u.gif o is parduotuves taip pat tik tyreles valgom, nes viena kart pabandzius kazkokia darzoviene, tai ir pati vos neapsi......paragavus, ir dukryte ziaugciot pradejo..o pienuka viena kart pabandem su kosyte, tai ir nekaip prieme..riaugiojo visa diena, matesi, kad nevirskino mazutei...tad kol kas pasilikom prie misinuko... 4u.gif
o del kramtymo, tai maniske kuo puikiausiai pvz.suvalgo liet.paprasta sausainuka...nors dantukas tik trecias vakar pradejo list, bet kadangi dantenos jau kietos, tai be jokiu problemu gali sukramtyt, be to, kazkiek ir seilytem ji su minkstina... ax.gif nezinau ar ta turejai omeny klausdama ax.gif
Atsakyti
Mano dukrytei ir 10mėn, ragauja viską, tik kad aš va sriubytės tai kažkaip neduodavau (reiks pradėti). O karvės peno pati net neduodu, manau iki metų su mišinukais apsieisim. Stengiuos kad kasdien daržovinė su mėsyte būtų, vaisia, varškytė ar jogurtukas ir grūdinės košės. Duodu ir aš vaikiškų sausainiukų. O dėl dešrelių tai aš prieš, nes ir suaugusiems jos nerekomenduojamos, ten tiek š..primala. Vienas krakmolas ten. Čia tik mano nuomonė. Bet man įdomu pvz. kiaušinį gal jau galim duodi?
Atsakyti
Mum irgi 10 mėn. mes jau nuo 9 mėn valgome kiaušinio trynį. valgome 1 kartą per sav,o pradėjome nuo ketvirtadalio ,kitą sav valgėme pusę trynio,tada 3 ketvirtadalius,o dabar po visą. taip pat valgome žuvytę 1 kartą per sav. tai pas mus šeštadienis žuvytės ir kiaušinio diena biggrin.gif
vat o įprastom dienom
pusryčiams - valgome mišinuką
pietums - valgome mėsytę (kalakutieną, veršieną, kartais vištieną ir jautieną) su daržovėmis
pavakariams - varškytę,jogurtą ar vaisinę tyrelę, taip pat duodu vaisių,pvz banano ar obuoliuko
vakarienei - grūdinė košė
prieš naktį - mišinuką
sriubytę valgėm dar tik 1 kartą,nes sesutė liepė nuo 10 mėn jau po truputį pratinti,tai mum sakė kad reikia pradėti nuo pieniškų sriubyčių, pvz pieniška(pienas 1 proc ir jo nedaug) makaronų (vermišėlių) ar pieniška daržovienė
tiesa dar sakė jog jau reiktų duoti bent jau po šaukštą rūgpienio per sav
va o tarp valgymų kramtom kūdikių sausainukus
o jokių dešrelių aš neduodu. mum sesutė sakė kad tos dešrelės tinka tik super ekstra atveju badui numalšinti. o ir šiaip spės dar prisivalgyti per gyvenimą. tiesa mano draugės 10,5 mėn sūnus valgo ne tik dešreles, bet ir koldūnus, kotletukus, cepelinus. žodžiu visą tai,ką valgo ir jie,išskyrus rūkytą maistą. mane kvaila laiko kad aš taip cackinuos. sakau pažiūrėsim kai vaikai paaugs smile.gif
Atsakyti
Mes ragaujam visko po truputį ,bet pagrinde valgo mano virtas kruopų košes ir daržovienes su mėsa. Užplikomų košių nelabai mėgsta.
Norėčiau pradėt duot sriubytės, bet.... Šiandien bandžiau, tai kelis kąsnelius pakando ir vsio... matyt todėl kad ne košė. Tai suplakiau visus ingridientus ir suvalgė tyrelę.

Pasidalinkt patiritim, kaip verdat sriubytę? Kaip supjaustos bulves, morkas? Ar paskui tiesiog duodat šaukšteliu nesmulkintas?

Ir būtų malonu, kad pasidalintumėt konkrečiais receptukais.

Taigi, šiandien viriau:

Sriubytė su veršienos kukuliukais
1. veršiena sumalu, įdedu truputį druskytės ir smulkiai pjaustyto svogūno, formuoju kukuliukus (pasidarau daugiau ir kažkiek užšaldau, nes kiekvieną kart tokiom mažom porcijom malt būtų neprotinga manau)
2. Smulkiai supjaustau bulves ir morkas

Pirmiausia paverdu mėsytę, tada sudedu daržoves, šiek tiek vermišėlių, prieskonių (mažą dalį saliero stiebo, krapo mažą šakelę druskytės labai nedaug.

Paskaninau grietine.
Atsakyti
Sveikutės, mes dar tik įžengsime į 10 mėnesiuką, bet kažkaip graužia mane rūpestis, kad jau daržovienes su mėsyte reikėtų kažkaip kitaip daryti, gal nebetrinti į košę (panašu, kad jai jau pabodę jos). O ir žuvies neišbandome niekaip - neturiu supratimo, kaip ją skaniai paruošti, kad pirmas įspūdis būtų neblogas ir toliau neatsisakytų jos valgyti. Mažiukė pirmiausia paragauja nuo galo šaukščiuko, ir jei skanu, tai valgo toliau, jei ne - neįkiši. Pasidalinkite, jei nesunku, įvairiais receptukais. O ar burokėlių jau duodate?
Atsakyti
sveikutes,

Valgome gan ivairu maista...jau po truputeli pratinames prie suaugusiu maisto,pvz savaitgali valge versiena tusinta su bulvem ir agurkeliu,zalias agurkelis labai patinka.Valgome grudines kose,kur per 2 minutes pasidaro,patinka,bet labiau mesiskos,bus mesaede biggrin.gif .
Kiausini jau ragavom isviriau ir imaisiau i kose,koses mesiskas valgom su sakute trintas...Zuvi taip pat megsta thumbup.gif .
Labai patinka burokeliu sriuba,galetu valgyti ir valgyti...o sriubas verdu taip:
pasiimu gabaleli mesytes kokios nors arba farso,ziurint kokia sriuba virsiu, ir padarius kukuliukus dedu i vandeni,paverdu,tada darzoves ivairios,prieskoniukai,petrazoles ir paverdu kol isvirs darzoves.....
Atsakyti
Sveikos mamytes 4u.gif o kiek mesytes pietums verdat? 50g ar jau galima daugiau,nes maniske panasu kad irgi mesaede biggrin.gif o kokia zuvyte duodat?mes dar neragave zuvies,kazkaip bijau duot,nes panele elergiska
Atsakyti
Na, nutariau is as pasidalinti savo sunelio valgiarasciu. Tiksliau, ne pasidalinti, o paprasyti patarimo. Mano sunelis atsisako valgyti specialiai jam gaminamo maisto: grudiniu kosiu, mesos su darzovemis ir kt. Gal jis nebenori trinto maisto? Valgo tai, ka mes patys valgom. Pvz. omleta, koldunus (mesos neduodu, tik tesla), kugeli, plova, sriuba ir pan. Tik, aisku, neduodu kepto apskrudusio maisto. Mano mama pataria atskirai maisto negaminti, tik daryti tai, kas tiktu visiems, bet su maziau prieskoniu, druskos. Tai va, ir suku galva, ka cia daryti.
O siaip sunelis labai megsta bulviu kose su kefyru saltibarsciams, kurio suvalgo ne sauksta per savaite, o pilna stikline. Varskes produktu ne i burna neima. Zuvies dar nebandziau, nes nezinau kaip gaminti, kadangi patys valgom tik kepta.

Viena mamyte klause kaip virti sriubyte. As viriau svieziu ( nemarinuotu) burokeliu sriuba taip kaip sau: isviriau mesos kauliukus, sutarkavau buroka, morka, supjausciau bulve ir pabaigoj imeciau petrazoles sakele. Na, dejau truputi druskos, pipiru zirneliu, lauro lapeliu. Vaikuciui leksteje pasmulkinau bulves ir mesyte. Valge net cepsedamas!
Atsakyti
QUOTE(Virgita @ 2007 04 23, 16:13)
Na, nutariau is as pasidalinti savo sunelio valgiarasciu. Tiksliau, ne pasidalinti, o paprasyti patarimo. Mano sunelis atsisako valgyti specialiai jam gaminamo maisto: grudiniu kosiu, mesos su darzovemis ir kt. Gal jis nebenori trinto maisto? Valgo tai, ka mes patys valgom. Pvz.  omleta, koldunus (mesos neduodu, tik tesla), kugeli, plova, sriuba ir pan. Tik, aisku, neduodu kepto apskrudusio maisto.  Mano mama pataria atskirai maisto negaminti, tik daryti tai, kas tiktu visiems, bet su maziau prieskoniu, druskos. Tai va, ir suku galva, ka cia daryti.
O siaip sunelis labai megsta bulviu kose su kefyru saltibarsciams, kurio suvalgo ne sauksta per savaite, o pilna stikline. Varskes produktu ne i burna neima. Zuvies dar nebandziau, nes nezinau kaip gaminti, kadangi patys valgom tik kepta.

Viena mamyte klause kaip virti sriubyte. As viriau svieziu ( nemarinuotu) burokeliu sriuba taip kaip sau: isviriau mesos kauliukus, sutarkavau buroka, morka, supjausciau bulve ir pabaigoj imeciau petrazoles sakele. Na, dejau truputi druskos, pipiru zirneliu, lauro lapeliu. Vaikuciui leksteje pasmulkinau bulves ir mesyte. Valge net cepsedamas!


Paporinsiu kaip aš ruošiu žuvį:
verdu garuose arba vandenį išverdu kartu su bulve ir morka ir trupučiu natūralių prieskonių (krapų, svogūno). (lašišą gaminau)
išgriebiu, išrankioju kaulus ir sutrinu kartu su morka
atskirai sumalu bulvę,paskaninu sviestu ir .... skanaus

Daviau paragaut ir žuvienės, patiko bigsmile.gif
Atsakyti
Bet man įdomu pvz. kiaušinį gal jau galim duodi?

Žurnale skaičiau, kad kiaušinį rekomenduojama duoti nuo metukų ir pradėti nuo trynio, o po to po kelių dienų baltymo (dėl alergijos - kad lengviau būtų pastebėti, ar alergiškas baltymui)
Atsakyti
QUOTE(aukse7 @ 2007 04 23, 22:53)
Bet man įdomu pvz. kiaušinį gal jau galim duodi?

Žurnale skaičiau, kad kiaušinį rekomenduojama duoti nuo metukų ir pradėti nuo trynio, o po to po kelių dienų baltymo (dėl alergijos - kad lengviau būtų pastebėti, ar alergiškas baltymui)


aš duodu trynį po truputį nuo 9 mėn, bet nepiknaudžiauju mirksiukas.gif

bet baltymo dar nedaviau g.gif
Atsakyti