Įkraunama...
Įkraunama...

Daiktų restauravimo gudrybės

susinervinau negyvai....mano 6 kedes stovi, verkia, restauruot prashosi...o as niekaip nesugalvoju ka su jom padaryt doh.gif

seava, nuostabus darbeliai...man stalas ypatingai grazhus wub.gif
Atsakyti
QUOTE(uups @ 2007 04 18, 09:13)
susinervinau negyvai....mano 6 kedes stovi, verkia, restauruot prashosi...o as niekaip nesugalvoju ka su jom padaryt doh.gif

Įmesk foto, pažiūresim, idėjų pametėsim mirksiukas.gif
Atsakyti
jau buvau dejus, va tokios mano kedutes:
user posted image
tta tamsioji,- tokia kaip yra, o ta shviesioji, tai pradeta restauruot,-nushveista. Man jos grazhesnes tamsios, bet visi baldai, grindys mano bute shviesaus medzio. Is ju reikia padaryt kazhka shviesaus...tai ir nzn...ar dar bandyt shveist ir lakuot, ar dazhyt baltai, sendint, aptrint krashtelius? g.gif Jas tokias turiu keturias ir dar 2 ar 3 su truputeli besiskirianciom atkaltem rolleyes.gif
Atsakyti
Jei bendras interjeras yra šviesus tai gali bandyti kedutes šviesiai dažyti ir pervilkti kokiu tvirtu linu su raštais o atkaltes trafareto pagalba papuošti.
Atsakyti
Jau rodžiau dekupažo temoj, bet taip pas jus čia įdomu, įdesiu ir aš kaip staliuka atnaujinau.
1 Nušveičiau švitriniu
2 nudažiau akrilo dažais
3 pasendinau "sadolin" laku
4 nudažiau šviesesnio atspalvio akrilo dažais
5 viršų dekoravau dekupažo technika
6 pakraščiu ir stalčių apklijavau dekoratyvine folija
7 nulakavau 5 sluoksniais akrilo laku
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
Mna šios gražios wub.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2007 04 18, 08:21)
kas tai yra gal galima tikslesį pavadinima ir kur jo įsigyti?
dabar dėl grunto? jis medienai skirtas? koks? ir kam jį naudojai? kad geriau dekupažintųsi, dažai pasidengtų ar kaip?
o kokie dažai? specialūs? gal galima pavadinimą ir iš kur?
Labai  thumbup.gif  kad pasirodei su savo dabeliais ir taip išsamiai nupasakoji, tam ir yra ši tema  mirksiukas.gif , tad nesikuklink  drinks_cheers.gif
O jau kėdės  wub.gif  thumbup.gif
Papildyta:
Yra keletas būdų nuimti seną laką:
1) švitriniu popieriumi
2) spec. fenu (kiek žinau labai brangiai kainuoja) blink.gif
3) ir kažkiokiu skysčiu ar žele g.gif (užtepi, palauki, o po to lengvai nustumdai laką su mentele)
Gal dar kas gali pridėti ar patikslinti?

atsiprasau ne rugsciu,o rudziu lotuliukas.gif
pavadinimas tikslesnis toks "RUST MASTER" arba "RUST TREATMENT"
grunto pavadinimo nezinau,ismeciau jau ji.
staliuko remai metaliniai ir labai linke rudyt.sitas priemones man brangusis is tevo parnese,pati nepirkau nezinau kur ju ieskot. bet speju,kad tai masinu skardom paruost naudojama buvo.ir gruntas irgi skirtas metalui.o po visu situ proceduru as daziau akriliniais dazais. kolkas laiko normaliai, biggrin.gif

o kedem spakliu universalu naudojau,nes kaip reikiant apdauzytos ir nelygios buvo..
tai kaip ir viskas
Atsakyti
QUOTE(pavonija @ 2007 04 18, 10:17)
Jau rodžiau dekupažo temoj, bet taip pas jus čia įdomu, įdesiu ir aš kaip staliuka atnaujinau.
1 Nušveičiau švitriniu
2 nudažiau akrilo dažais
3 pasendinau "sadolin" laku
4 nudažiau šviesesnio atspalvio akrilo dažais
5  viršų dekoravau dekupažo technika
7 nulakavau 5 sluoksniais akrilo laku

Šaunuole, thumbup.gif taip puikiai nupasakojai

Papildyta:
QUOTE(seava @ 2007 04 18, 10:20)
atsiprasau ne rugsciu,o rudziu lotuliukas.gif
pavadinimas tikslesnis toks "RUST MASTER"  arba "RUST TREATMENT"
grunto pavadinimo nezinau,ismeciau jau ji.
  staliuko remai metaliniai ir labai linke rudyt.sitas priemones man brangusis is tevo parnese,pati nepirkau nezinau kur ju ieskot. bet speju,kad tai masinu skardom paruost naudojama buvo.ir gruntas irgi skirtas metalui.o po visu situ proceduru as  daziau akriliniais dazais. kolkas laiko normaliai, biggrin.gif

o kedem spakliu universalu naudojau,nes kaip reikiant apdauzytos ir nelygios buvo..
tai kaip ir viskas

Ačiu už kantrumą paaiškinimą 4u.gif thumbup.gif
Atsakyti
gruntas kaip suprantu tam ,kad galutinai paruost ta metala,kad jokios rudys neprasimustu.rudziu surisejas tai kazkokia stipri rugstis kuri" nueda" rudis pradzioj,kad ju neliktu ant metalo pries pradedant dirbt.
Atsakyti
QUOTE(pavonija @ 2007 04 18, 11:17)

Kur tokios folijos ieškot?Ant jos irgi lako tepei?
Atsakyti
Kaip atnaujinti sulankstomą kėdę išpinant sėdimąją dalį
APRAŠYMAS
user posted image
Papildyta:
QUOTE(bazuka @ 2007 04 18, 10:28)
Kur tokios folijos ieškot?Ant jos irgi lako tepei?

pasižiūrėk www.tikrosspalvos.lt
Atsakyti
user posted image
Papildyta:
user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti