Įkraunama...
Įkraunama...

Daiktų restauravimo gudrybės

QUOTE(zujka @ 2008 04 28, 09:21)
O su kuo laminuotą plokštę būtų galima dažyti. Pirmiausia dėti glaistą? O po to kokius dažus?

manau, kad reikia plokštę pašveisti švitriniu, tada dėti gruntą ir tada dažyti. Gruntą pasirinkti pagal dažus mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš esu dažiusi seną sekciją. Nudažiau spalvotai ir gavosi baldai vaikų kambariui.
Šiaušiau švitriniu popieriumi, užsidėjusi ant tokio prietaiso, kur varžtams sukti. O dažiau vivacolor dažais baldams. Jie ypatingi tuo kad beveik nunuteka. Apie gruntą kažkaip tada nežinojau, tai ir negruntavau. Gal ir geriau. O su tuo šlifavimu darbo tai tikrai nemažai.
Atsakyti
Sveikos,
Aš noriu dekoruoti naują komodą, kurią ką tik užsakėm. Kadangi, pas mane kambaryje jau yra viena komodėlė-spintelė ir ji išdekoruota drambliais, tai ir naują komodą norėčiau pagražinti drambliais, kad koks ryšys bent atsiraštų tarp jų. Tie drambliai ne piešti, o sakyčiau, kaip iš kokios fanieros išpjauti ir priklijuoti, bet ,žinoma,tokios pačios spalvos kaip ir komodėlė. Tai va, galvoju, iš ko man padaryti drambliukus, juk netukiu įmantrių įrankių fanierai pjauti schmoll.gif . Gal jums kokių minčių būtų?
Atsakyti
QUOTE(Medūna @ 2008 04 29, 08:40)
Sveikos,
Aš noriu dekoruoti naują komodą, kurią ką tik užsakėm. Kadangi, pas mane kambaryje jau yra viena komodėlė-spintelė ir ji išdekoruota drambliais, tai ir naują komodą norėčiau pagražinti drambliais, kad koks ryšys bent atsiraštų tarp jų. Tie drambliai ne piešti, o sakyčiau, kaip iš kokios fanieros išpjauti ir priklijuoti, bet ,žinoma,tokios pačios spalvos kaip ir komodėlė. Tai va, galvoju, iš ko man padaryti drambliukus, juk netukiu įmantrių įrankių fanierai pjauti schmoll.gif . Gal jums kokių minčių būtų?

gal trafaretai tam labiausiai tinkami g.gif
Atsakyti
QUOTE(justess22 @ 2008 04 29, 10:44)
gal trafaretai tam labiausiai tinkami g.gif

Bet trafaretai tai tik piešimui, kaip aš suprantu?O man reikia,kad jie būtų iškilūs.
Atsakyti
QUOTE(Medūna @ 2008 04 29, 09:40)
Tai va, galvoju, iš ko man padaryti drambliukus, juk netukiu įmantrių įrankių fanierai pjauti schmoll.gif . Gal jums kokių minčių būtų?

O galbūt išeitų fanerą su box cutter (nežinau, kaip lietuviškai vadinasi blush2.gif na tas išlendantis peliukas) išpjauti g.gif O jei storesnė, tai su siaurapjūkliu (lobdzikas vadinamas). Jis apie 5 Lt kainuoja, na ir pjūkliukai kokius 2 Lt ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Medūna @ 2008 04 29, 09:30)
Bet trafaretai tai tik piešimui, kaip aš suprantu?O man reikia,kad jie būtų iškilūs.

Nebūtinai tik plokščiam piešimui: panaudojus spec. struktūrinę masę, trafareto pagalba galima išgauti ir reljefinius (iškilius) paviršius mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2008 04 29, 12:10)
Nebūtinai tik plokščiam piešimui: panaudojus spec. struktūrinę masę, trafareto pagalba galima išgauti ir reljefinius (iškilius) paviršius  mirksiukas.gif

Gal gali plačiau apie tai, nes šito visiškai neišmanau blush2.gif .
Atsakyti
QUOTE(Medūna @ 2008 04 30, 09:47)
Gal gali plačiau apie tai, nes šito visiškai neišmanau blush2.gif .

Tiesiog užtenka turėti storesnio plastikio trafaretą su norimu motyvu , jį pritvirtinti prie dekoruojamo paviršiaus (arba su geltona lipnia juosta arba su spec. purškiamais klijais, kurie nepalieka dėmių) ir tepti struktūrinę masę ant trafareto su mentele, bet ne perdaugiausiai. Tada užtepus masę , nuimti iš vienos puės lipnią juostą ir po truputį kelti trafaretą: taip gražiai nusiims pats trafaretas ir motyvo kontūrai bus lygus. Dabar belieka palaukti, kol iškilus motyvas išdžius, tada galima jį sendinti, dažyti ir pan. dekoruoti. mirksiukas.gif

Kaip pvz. rodau kaip atrodo realiai (aišku čia nedažyti, nedekoruoti motyvai)

user posted image
user posted image

Struktūrinės masės galima įsigyti rankdarbių priemonių parduotuvėse kaip:
Tavo rankdarbiams
senasnaujas ir pan.

Taip pat galima pasižvalgyti po Senukus ar Ermitažą, jie turėtų turėti kažkokį tokios masės atitikmenį mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2008 04 30, 15:18)
Tiesiog užtenka turėti storesnio plastikio trafaretą su norimu motyvu , jį pritvirtinti prie dekoruojamo paviršiaus (arba su geltona lipnia juosta arba su spec. purškiamais klijais, kurie nepalieka dėmių) ir tepti struktūrinę masę ant trafareto su mentele, bet ne perdaugiausiai. Tada užtepus masę , nuimti iš vienos puės lipnią juostą ir po truputį kelti trafaretą: taip gražiai nusiims pats trafaretas ir motyvo kontūrai bus lygus. Dabar belieka palaukti, kol iškilus motyvas išdžius, tada galima jį sendinti, dažyti ir pan. dekoruoti.  mirksiukas.gif 

Kaip pvz. rodau kaip atrodo realiai (aišku čia nedažyti, nedekoruoti motyvai)

Struktūrinės masės galima įsigyti rankdarbių priemonių parduotuvėse kaip:
Tavo rankdarbiams
senasnaujas ir pan.

Taip pat galima pasižvalgyti po Senukus ar Ermitažą, jie turėtų turėti kažkokį tokios masės atitikmenį  mirksiukas.gif

Labai labai ačiū už info.O jau ten prekių galybė doh.gif , kad tik tinkamą išsirinkt g.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 30 balandžio 2008 - 14:28
QUOTE(Medūna @ 2008 04 30, 13:53)
Labai  labai ačiū už info.O jau ten prekių galybė doh.gif , kad tik tinkamą išsirinkt g.gif .

Siūlau pradėti nuo paprasčiausios baltos spalvos struktūrinės masės mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 30 balandžio 2008 - 14:31
O kur buna tokiu storesniu trafaretu? Nu labai fainai.O ta mase sudziuvus neskilineja? Ji kieta tampa?
Atsakyti