Įkraunama...
Įkraunama...

Daiktų restauravimo gudrybės

IngaB, kreslas- tiesiog pasaka!!!! Laaabai idomu butu pats procesas- kaip ir kas....syki maciau sofkute, antikine (tikriausiai,atrode senovine) oda buvo nutrinta, suplysus, sedimos pagalves jau buvo nebe pagalves, kokios baisios jos buvo....zodziu varvinau as seile ir jau isivaizdavau kaip as ja pervilkciau ir kaip fainai atrodytu biggrin.gif bet mane sulaike nuo pirkimo nezinojimas kaip tai padaryti, kaip ja pervilkti....kainavo 200lt, bandziau deretis- uz 100 buciau emus....gaila, nebera jos unsure.gif
Atsakyti
Kuriai cia buvo aktualu, kaip priklijuoti medziaga prie lempos gaubto ar prie veidrodzio tapetus, tai va mintis sove dabar: buna pirkti dideliais lapais dvipuse lipni plona. Va su ja kuo puikiausiai prisiklijuos. Sekmes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(So Lucky @ 2008 02 21, 18:06)
InbaB, visi tavo baldeliai super  thumbup.gif , tikrai pasistengei. Na bet tie ratukai komodai, tai  schmoll.gif visiskai nedera ir gadina visa vaizda. Bet gal cia taip klientas pageidavo  g.gif

smile.gif Ačiū ax.gif Tie ratukai buvo labai reikalingi klientui, nors pati, siūliau juos nuimti rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(zuzula @ 2008 02 21, 18:22)
IngaB, kreslas- tiesiog pasaka!!!! Laaabai idomu butu pats procesas- kaip ir kas....syki maciau sofkute, antikine (tikriausiai,atrode senovine) oda buvo nutrinta, suplysus, sedimos pagalves jau buvo nebe pagalves, kokios baisios jos buvo....zodziu varvinau as seile ir jau isivaizdavau kaip as ja pervilkciau ir kaip fainai atrodytu  biggrin.gif  bet mane sulaike nuo pirkimo nezinojimas kaip tai padaryti, kaip ja pervilkti....kainavo 200lt, bandziau deretis- uz 100 buciau emus....gaila, nebera jos  unsure.gif

Ačiū smile.gif
Sofkutę už 200lt, o tuo labiau uz 100lt- tikrai reiktų pirkti bigsmile.gif Be abėjo, atsižvegiant į vaizdelį rolleyes.gif Pats pervilkimo procesas- labai atsakingas. Pradedant nuo medžiagos pasirinkimo ir baigiant tvarkingu siulių sutvarkimu... Pagalvėlėms- užvalkalai siuvami, atlošas kartais - taip pat. Pakankamai sudėtinga aiškinti, kai nesu jos mačius g.gif Jei yra medinis karkasas, tai pradžioje dekoruoju karkasą, o paskui apmušku nauju audiniu. Jei reikia, pakeičiamas ir minkštasis pluoštas (o to dažniausiai reikia) mirksiukas.gif Nepergyvenk, ir kitą kartą atradusi kokį "lobį" - kreipkis konsultacijos bigsmile.gif Kuo galėsiu, tuo padėsiu ax.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Sekanti karta tikrai ciupsiu sena sofkute ar kresla (jei, zinoma, turesiu "smulkiu" ) tik kaip atpazinti ar baldeliai tikrai antikvariniai?....pradziai, sakau, pasipraktikuosiu ant paprastu baldeliu...padailinau kede bet labai negraziai aptempiau sedyne- 1)netinkama medziaga 2) nera labai gero itempimo 3) tie spaustukai(ar kaip jie ten vadinasi, kaip kad sasiuviniuose buna) nelygiai ispausti, susibangave kazkaip (gal zinot kodel man tai gavosi?) ....pirmas blynas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzula @ 2008 02 22, 15:58)
Sekanti karta tikrai ciupsiu sena sofkute ar kresla (jei, zinoma, turesiu "smulkiu" ) tik kaip atpazinti ar baldeliai tikrai antikvariniai?....pradziai, sakau, pasipraktikuosiu ant paprastu baldeliu...padailinau kede bet labai negraziai aptempiau sedyne- 1)netinkama medziaga 2) nera labai gero itempimo 3) tie spaustukai(ar kaip jie ten vadinasi, kaip kad sasiuviniuose buna) nelygiai ispausti, susibangave kazkaip (gal zinot kodel man tai gavosi?) ....pirmas blynas  ax.gif

Ogi pati ir atsakėte- KODĖL TAIP GAVOSI... Nes - pirmas blynas biggrin.gif O tiesą sakant, mano nuomone- gavosi labai gražiai drinks_cheers.gif Pirmas pabandymas, o jau tokios drąsios spalvytės, tokie subtilūs ornamentai wub.gif Tikrai, labai nuoširdžiai teigiu- man kėdė graži. Na, o dėl aptempimo, tai reikia įgūdžių. doh.gif Kai šaudot tuos spaustukus, reik stipriai laikyti prispaudus prie medžio, tada gaunasi gerai unsure.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzula @ 2008 02 22, 15:58)
Sekanti karta tikrai ciupsiu sena sofkute ar kresla (jei, zinoma, turesiu "smulkiu" ) tik kaip atpazinti ar baldeliai tikrai antikvariniai?....pradziai, sakau, pasipraktikuosiu ant paprastu baldeliu...padailinau kede bet labai negraziai aptempiau sedyne- 1)netinkama medziaga 2) nera labai gero itempimo 3) tie spaustukai(ar kaip jie ten vadinasi, kaip kad sasiuviniuose buna) nelygiai ispausti, susibangave kazkaip (gal zinot kodel man tai gavosi?) ....pirmas blynas  ax.gif

Kedes bendras vaizdas tikrai grazus thumbup.gif o del tu kniedziu... priezastis gali buti ir ne tik patirties stoka. As turiu du tokius sautuvus: vienas kokybiskas, kitas pigus. Su pigiu niekad i mediena graziai nesigauna unsure.gif o ir i kokybiska jei idesi netinkamo ilgio kniedes irgi susibanguoja smile.gif
Atsakyti
Man ir kaip pirmas blynas kėdutė tikrai gražiai atrodo thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif . Ogi kaip ir visur reikia praktikos kelis kart pabandžius pamatysi kaip viskas gausis puikiai thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif . Ir aš pabandžiau dekoruot seną batų dėžę atiduodu jūsų teismui Batų dėžė. Jums patiks ar ne nežinau blush2.gif ,bet man kaip bebūtų ji dabar tikrai geriau atrodo nei prieš dekoravimą blush2.gif .
Atsakyti
Atrodo tikrai geriau, nei pries restauracija, bet raudono tuscio ploto per daug, jis akis bado, siulyciau pasitelkt fantazija bei meninius sugebejimus ir piesti/dekoruoti ar dar kazka sugalvoti, kas uzpildytu ta tuscia plota.
4u.gif
Atsakyti
hmm, man asmeniškai fasadinėj pusėj pats tas kiekis pagrindo ir "sendinto" ploto. Truputį akį rėžia viršutinės dalies spalva - keisčiau ją.
Atsakyti
Na ačiū už pastebėjimus man labai svarbi jūsų nuomonė. Aš jos nenorėjau per daug primarginti todėl ir nieko nedariau ant to raudono ploto. O dėl viršaus kas liečia tai aš dėjau ta tapetą todėl, tas koridoriukas kur stovi batų dėžė yra tokios sienos todėl taip ir padariau. Gal ir nereikėjo bet man tokia mintis blush2.gif šovė tai pamėginau įgyvendint blush2.gif blush2.gif . Beje merginos ir moterys su artėjančia mūsų švente 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(IF... @ 2008 03 07, 18:14)
Atrodo tikrai geriau, nei pries restauracija, bet raudono tuscio ploto per daug, jis akis bado, siulyciau pasitelkt fantazija bei meninius sugebejimus ir piesti/dekoruoti ar dar kazka sugalvoti, kas uzpildytu ta tuscia plota.
4u.gif

Na, o aš nemanau, kad restauruojant daiktą jį reikia paversti žaisliuku ar vaikišku piešinuku, ir tikrai nebūtina privalomai užpildyti visą plotą vien tam, kad pildyti. Gaila, kad nesimato interjero, kuriame ji bus laikoma. O jei dar ir parinkta spalva į jį įsipaišo, manau, kad padekoruota tikrai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaizele @ 2008 03 07, 23:56)
Na, o aš nemanau, kad restauruojant daiktą jį reikia paversti žaisliuku ar vaikišku piešinuku, ir tikrai nebūtina privalomai užpildyti visą plotą vien tam, kad pildyti. Gaila, kad nesimato interjero, kuriame ji bus laikoma. O jei dar ir parinkta spalva į jį įsipaišo, manau, kad padekoruota tikrai  thumbup.gif

Ačiū už palaikymą 4u.gif . Nupaveiksluočiau tam interjere kur stovi, bet tas koridoriukas toks mažas blush2.gif , kad nėra nei kaip nupaveiksluoti vistiek niekas nesimato. tik ta batų dėžė ir tiek biggrin.gif
Atsakyti