Kaip atnaujinti spintelę nuo A iki Ž (anglų kalba)
Jei kur nors tolimame kampe turite nukištas kėdes poilsiui (tokios išsilankstančios, kur atsigulti galimaarba nebūtinai) ir planuojate jas išmesti, geriau jau atnaujinkite- nereikės pirkti naujų.
tereikia nušveisti seną aptrupėjusį laką nuo medinių kraštų (rankoms pasidėti, jei tokie yra), pertraukti nauja medžiaga, o geriau storesniu gobelenu (ne taip greitai išsigulės įduba). Jei visas karkasas iš pilko metalo, šiek tiek jį pašiaušus švitriniu popieriumi ar metalinių šerių šepečiu ir perdažyti ar nupurškti dažais metalui.
tereikia nušveisti seną aptrupėjusį laką nuo medinių kraštų (rankoms pasidėti, jei tokie yra), pertraukti nauja medžiaga, o geriau storesniu gobelenu (ne taip greitai išsigulės įduba). Jei visas karkasas iš pilko metalo, šiek tiek jį pašiaušus švitriniu popieriumi ar metalinių šerių šepečiu ir perdažyti ar nupurškti dažais metalui.
QUOTE(Aga @ 2007 04 16, 16:01)
Parsivežiau vakar iš mamos tokį nediduką pufą, senas, bet man pats tas mažam kambaryje. Gal kas mestels kokių minčių kaip atnaujinti Kažkaip nusipirkt gobeleno ir aprengt paprasta, bet noris kažko įdomiau. Kojas tai perdažysiu, bet va viršui ką Lova pas mane ryškiai mėlyna, pagalvės oranžinės. Megztų irgi nenoriu jokių užvalkalų.
na, ash tai tik gobelenu pertraukciau...su kokia ryyyyshkiai oranzine gele melynam fone
QUOTE(Aga @ 2007 04 16, 19:53)
Nu reiks pasižiūrinėt dar ko.
Man tai yra tokia mintis įstrigus, visą dirbtinėm rožėm padaryt, bet sėdėt jau nebegalima būtų
Man tai yra tokia mintis įstrigus, visą dirbtinėm rožėm padaryt, bet sėdėt jau nebegalima būtų
as tai prisiuciau visa pavirshiu veltinio geliu...mazdaug taip, tik kad visa dengtu,- ant ju ir sedet butu galima
arba tokie lapeliai butu idomu
1 žingsnis - šveitimas,
2 - dažiau su tamsia spalva, kontrastinga tikrąjai būsimai spalvai (aš dažiau su ruda, labai nesimpatiška spalva)
3 - nudžiuvus rudai spalvai, padengiau sendinimo laku
4 - po maždaug gero pusvalandžio, kada sendinimo lakas dar ne visai išdžiūvęs, dažiau su tikrąja spalva, tepti reikia priešinga kryptimi, nei buvo dengtas sendinimo lakas ir džiovinau su plaukų džiovintuvu.
5 - pasirinktų ornamentų klijavimas
6 - keletą kartų lakavau su akriliniu laku.
7 - pagaliau reikia sudėti batus į naujus namus
Tikiuosi trumpai ir išsamiai atsakiau
2 - dažiau su tamsia spalva, kontrastinga tikrąjai būsimai spalvai (aš dažiau su ruda, labai nesimpatiška spalva)
3 - nudžiuvus rudai spalvai, padengiau sendinimo laku
4 - po maždaug gero pusvalandžio, kada sendinimo lakas dar ne visai išdžiūvęs, dažiau su tikrąja spalva, tepti reikia priešinga kryptimi, nei buvo dengtas sendinimo lakas ir džiovinau su plaukų džiovintuvu.
5 - pasirinktų ornamentų klijavimas
6 - keletą kartų lakavau su akriliniu laku.
7 - pagaliau reikia sudėti batus į naujus namus
Tikiuosi trumpai ir išsamiai atsakiau
Kokius naudojai dažus? Akrilinius?
Po
Akims paganyti
[/quote]
Planavom patys daryt virtuvinį... Norėjau juodo su baltu....
sakykit, kaip manot jei taip daryčiau...? Nebūtų nuobodu... kaip manot?
tik labai nesmerkit..... dėl juodos spalvos.... tiesiog labai ją mėgstu...
Restauruot taip galėčiau senas spinteles.... ką manot...?
Akims paganyti
[/quote]
QUOTE(pasimetus_laike @ 2007 04 17, 15:42)
O kodėl turėtų būti nuobodu? Siūlau pasinaudoti tuo pačiu principu, tik pakeisti ornamentų formas
be to juoda spalva su raudona ar oranžine, bendrai su kitomis spalvomis puikiai atrodo
oi, koks spintelių grožis. Tai ir niežti nagučius ką nors pačiai atrestauruoti.