Įkraunama...
Įkraunama...

Daiktų restauravimo gudrybės

Nugi turiu į profes klausimą...

Gimė man tokia idėja fiks atnaujinti tą sovietinę sekciją su blizgiais poliesteriniais paviršiais. Galvoju būtų įdomu klijuoti ant tų blizgių detalių natūralaus plaušo tapetus. Mačiau labai fainus tokius ala bambukas ar žolės. O kita tapeto pusė - popierius. Tai jūs man dabar patarkit, su kokiais klijais man liptų tie tapetai prie poliesterio g.gif

O tapetai tai maždaug iš tokios operos
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Irunia: 17 birželio 2007 - 20:42
QUOTE(Sapho @ 2007 06 17, 14:34)
Irmulia  4u.gif Senoji nuoroda ko tai neveike, o sitoji atsidaro  thumbup.gif  Meginsiu aiskintis kaip ir ka daryt  ax.gif

Na va - pasimoviau jau pirmame sakinyje  doh.gif  Kas tas "mini dremel"? Susiradau per gugle to daikto foto, bet kaip jis vadinasi lietuviskai? Kaip supratau, su juo slifuojama, pjaunama....

taip ir yra su juo reikia švelniai nušlifuoti restauruojamą paviršių. Po to nušlifuotas vietas padengti sidabro milteliais ar sidabriniais dažais. Mini dremel tai yra kaip mini šlifuoklis, tik pats žodis dremel yra firminis pavadinimas.
Šio įrankio pagalba galima labai daug ką daryti, jo papildomos galvutės gali būti skirtos šlifuoti įvairiais būdais metalą, medį ir šiuo atveju stiklą. Teko su tokiu panašiu (tik kito pavadinimo) įrankiu padirbėti, šlifuoti medį labai faina thumbup.gif Dremel rusų kalba
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 17 birželio 2007 - 23:22
Prasau pagalbos.Kuo galeciau priklijuoti medziaga prie lempos gaubto?Super klijai netinka,nes kieteja.Niekaip nesugalvoju schmoll.gif
Atsakyti
O paprasciausi PVA netinka? Jie juk viska klijuoja. Lempos pavirsius labai lygus? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Šilko Namai @ 2007 06 18, 10:48)
O paprasciausi PVA netinka? Jie juk viska klijuoja. Lempos pavirsius labai lygus? g.gif

O kas tas yra PVA?Ar jis atsparus silumai?Aciu uz greita ats. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(zoska @ 2007 06 18, 11:00)
O kas tas yra PVA?Ar jis atsparus silumai?Aciu uz greita ats. 4u.gif

As bandau isgauti kitokia gaubto forma,o tai galiu padaryti tik priklijavusi medziagos gabaleli.Pirma karta darau,tai truksta informacijos.
Atsakyti
PVA tai paprastas lipalas smile.gif Tie balti klijai, bet jie daug ką klijuoja thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Aga @ 2007 06 18, 11:16)
PVA tai paprastas lipalas smile.gif Tie balti klijai, bet jie daug ką klijuoja thumbup.gif

Aciu 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Irunia @ 2007 06 17, 22:37)
Nugi turiu į profes klausimą...

Gimė man tokia idėja fiks atnaujinti tą sovietinę sekciją su blizgiais poliesteriniais paviršiais. Galvoju būtų įdomu klijuoti ant tų blizgių detalių natūralaus plaušo tapetus. Mačiau labai fainus tokius ala bambukas ar žolės. O kita tapeto pusė - popierius. Tai jūs man dabar patarkit, su kokiais klijais man liptų tie tapetai prie poliesterio g.gif

O tapetai tai maždaug iš tokios operos
user posted image

Na atrodyti tai turėtų fantastiškai bigsmile.gif O klijuok gal tuo pačiu PVA? g.gif
Atsakyti
Merginos, necituokime nuotraukų mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(zoska @ 2007 06 18, 09:03)
O kas tas yra PVA? Ar jis atsparus silumai?

PVAD- polivinilo acetato dispersija- tai Universalūs klijai, kitaip Lipalas
Rašo, kad jie yra nedegūs, tad gali juos naudoti.
Aišku, atsargumo dėlei jei naudosi max 25 - 40 W leputę arba geriausiai tą ekonomišką, nekaistančią, bus dar geriau mirksiukas.gif

www.achema.lt čia rasi daugiau info apie PVA, PVAD ir kt. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 18 birželio 2007 - 15:49
Tiesa, jie greičiausiai nedegūs, kai skysti t.y. nesudžiūvę, bet išdžiūvę ir esant kartu su kitomis medžiagomis gali degti g.gif žodžiu reikia išbandyti jų degumą bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 18 birželio 2007 - 21:53
QUOTE(Marzde @ 2007 06 17, 20:35)

Tau reik arba nušlifuot aliejinius arba nuriebalint.

kaip nuriebalint?
Atsakyti
Na, na... Kaip nuriebalint?
Ytariu, fairy'u nuplaut neužteks tongue.gif .
Atsakyti