Įkraunama...
Įkraunama...

Daiktų restauravimo gudrybės

Koks fainas tas apvalus staliukas - pica thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
o aš suku galvą kaip čia sugadintu viršum stalą atrestauruoti. aišku idėjų daug- belieka pasirinkti doh.gif
Atsakyti
naca, o kaip sugadintas? Jeigu tiesiog irezimai ar idubimai, buna pirkti glaisto medienai, nelygumus galima uztepti.
Atsakyti
QUOTE(kunigunda78 @ 2007 06 12, 16:09)
ta prasme, nori aliejinius dazus skaldyti su kraklium, pvz.sadolin antique?
Sadolinas aliejiniu tikrai neskaldys  schmoll.gif , o ar yra LT spec aliejiniams skaldyti krakliu -tai nezinau  g.gif

Baldas sodyboje, norėčiau pabandyti kaip nors atnaujinti, bet neturiu patirties, manau jis nėra vertingas, gal tik man , nes mano krikštatėvio rankų darbas
Atsakyti
Man taip pat kilo klausimas, ar negalima pvz. sadolin antique tepti ant aliejinių dažų. Juk jis skaldys ne tuos senus aliejinius, o tuos, kuriuos teptume ant viršaus sadolino, o aliejiniai tik pro suskilimus matytūsi.
Suradau neblogą spintelę, tik, kaip seniau žmonės mėgo daryt, ji nutepta rudais aliejiniais dažais. Neturiu didelio noro juos grangyt, tai sakau gal pakaktu pašiaušt truputi, nutept sadolin antique, ir nudažyt šviesiais akriliniais dažais...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo risa: 14 birželio 2007 - 13:21
QUOTE(risa @ 2007 06 14, 13:13)
Man taip pat kilo klausimas, ar negalima pvz. sadolin antique tepti ant aliejinių dažų. Juk jis skaldys ne tuos senus aliejinius, o tuos, kuriuos teptume ant viršaus sadolino, o aliejiniai tik pro suskilimus matytūsi.
Suradau neblogą spintelę, tik, kaip seniau žmonės mėgo daryt, ji nutepta rudais aliejiniais dažais. Neturiu didelio noro juos grangyt, tai sakau gal pakaktu pašiaušt truputi, nutept sadolin antique, ir nudažyt šviesiais akriliniais dažais...

esu darius toki eksperimenta-nupurkiau buteli aerozoliniais dazais- tada tepiau antiq, o kai uztepiau ant virsaus akrila -man suvire dazai doh.gif
aisku galima bandyti ant tu aliejiniu, gal po daugelio metu-jie jau bus taip isdziuve, kad ju nepaveiks
teks bandyti, nes as aliejiniu dazu neturiu -tai ir isbandyti negaliu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(risa @ 2007 06 14, 14:13)

o tu jau priemones turi? man dar reikia pirkti, todėl l. įdomu, ar kas gautųsi g.gif
Atsakyti
Akrilinių dažų ir lako turiu, reikia tik sadolin antique'o nusipirkt. Bandysiu ant mažo plotelio.
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2007 04 13, 07:58)
Veidrodžio restauravimas

Irmulia, gal galetum pakartotinai ikelti nuoroda apie veidrodzio restauravima? 4u.gif
Arba gal kas zinote firmas Vilniuje, tuo uzsiimancias? Kiek skambinausi, visur siulo pjaut nauja, niekas restauracija neuzsiima verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Sapho @ 2007 06 17, 12:01)
Irmulia, gal galetum pakartotinai ikelti nuoroda apie veidrodzio restauravima?  4u.gif
Arba gal kas zinote firmas Vilniuje, tuo uzsiimancias? Kiek skambinausi, visur siulo pjaut nauja, niekas restauracija neuzsiima  verysad.gif

Keliu dar kartą

Veidrodžio restauravimas prancūzų kalba
Atsakyti
Irmulia 4u.gif Senoji nuoroda ko tai neveike, o sitoji atsidaro thumbup.gif Meginsiu aiskintis kaip ir ka daryt ax.gif

Na va - pasimoviau jau pirmame sakinyje doh.gif Kas tas "mini dremel"? Susiradau per gugle to daikto foto, bet kaip jis vadinasi lietuviskai? Kaip supratau, su juo slifuojama, pjaunama....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sapho: 17 birželio 2007 - 14:52
Risa, akrilo (vandens) pagrindu padaryti lakai, dažai nedraugauja su aliejiniais. Pprasčiausiai tas lakas (antique) blogai tepsis, laikysis ir nusilupt gali, jei tepsi ant aliejinių dažų..
Tau reik arba nušlifuot aliejinius arba nuriebalint.
Atsakyti