Viskas labai parasta- spintele buvo nudazyta jau juodai pries n metu, uztepiau sadolin antik, tada geltoni dazai, o tada serveteles, ir galiausiai lakas. Trukumu daug matau, bet kaip pirmas blynas, tai visai nieko.
dovesa,zymiai geriau atrodo dabar!
Dovesa, saunuole
As net nezinojau, kad su sadolinu antik sitaip gaunasi, na turiu minty, kad ir servetele atrodo suskilusi. Cia taip atrodo servetele suskilusi, nes itrukimai juodi, ar ne? Jei butu, pvz., pirmas sluoksnis buves sviesesnis tai, tikriausiai, tokio efekto nebutu. ar ne?
As net nezinojau, kad su sadolinu antik sitaip gaunasi, na turiu minty, kad ir servetele atrodo suskilusi. Cia taip atrodo servetele suskilusi, nes itrukimai juodi, ar ne? Jei butu, pvz., pirmas sluoksnis buves sviesesnis tai, tikriausiai, tokio efekto nebutu. ar ne?
Sveikos, mergaitės. Labai jau gražūs tie jūsų darbai, prisižiūrėjau ir užsimaniau pati kažką padaryt tokio, tai ta proga patarimo norėčiau. Turiu tokią paprastą baltą plastmasinę stalinę lempą, baisiai seną. Kažkada bandžiau ją atnaujint, tai išpaišiau dažais, skirtais piešt ant stiklo. Seniai buvo, dabar ir tie dažai nusilupo, tai galvoju perdažyt paprastai kokia spalva, gal ornamentą kokį užmest. Tai ir norėjau paklaust, kokių paruošimų ypatingų reikia plastmasiniam daiktui perdažyt, jeigu tai išvis įmanoma? ačiū labai iš anksto, tikiuosi padėsit man, neišmanėlei tokiai
Ingute, sveika prisijungusi prie mūsų
aš pati turiu pusiau plastmasinį šviestuvo korpusą, planavau jį dažyti akriliniais dažais
Kažkada seniai, dar kai mokiausi vidurinėje, atšviežinau pakabinamo šviestuvo gaubtą (ji tokia apvali iš kažkokio skilinėjančio plastiko) tiesiog su guašu ir laikėsi (dabar to nedaryčiau )
O taviškė visa plastmasinė (gaubtas ir korpusas, korpusas, ar tik gaubtas)?
aš pati turiu pusiau plastmasinį šviestuvo korpusą, planavau jį dažyti akriliniais dažais
Kažkada seniai, dar kai mokiausi vidurinėje, atšviežinau pakabinamo šviestuvo gaubtą (ji tokia apvali iš kažkokio skilinėjančio plastiko) tiesiog su guašu ir laikėsi (dabar to nedaryčiau )
Jei gaubtas permatomas, dazyti teptuku bet kokiais dazais nepatarciau, nes ijungus sviesa, vietoj spalvotų ornamentų matysis tik juodos nelygios teplionės. Graziausia butu purksti plonu sluoksniu, ornamentus ar norimą piešinį išpjovus popieriuje.
QUOTE(Šilko Namai @ 2007 06 11, 10:06)
Jei gaubtas permatomas, dazyti teptuku bet kokiais dazais nepatarciau, nes ijungus sviesa, vietoj spalvotų ornamentų matysis tik juodos nelygios teplionės. Graziausia butu purksti plonu sluoksniu, ornamentus ar norimą piešinį išpjovus popieriuje.
Kodėl? jei ranka įgudusi, tai gausis gražiai. O dėl trafaretų pilnai pritariu: ir patogu ir gražu ir paprasta
QUOTE(irmulia @ 2007 06 10, 23:24)
Ingute, sveika prisijungusi prie mūsų
Dėkui
Mano visa plastmasinė ir nepermatoma, balta.
Stai kaip galima rekonstruoti sena apvalu staliuka:
turiu seną , medinį, daug kartų dažytą aliejiniais dažais bufetą, kažin tie krakalai jo visai nepasendintų?
gal cia bus naudingo.... http://promo.ntv.ru/....jsp?part=Vesch
QUOTE(MELDA @ 2007 06 12, 09:18)
turiu seną , medinį, daug kartų dažytą aliejiniais dažais bufetą, kažin tie krakalai jo visai nepasendintų?
ta prasme, nori aliejinius dazus skaldyti su kraklium, pvz.sadolin antique?
Sadolinas aliejiniu tikrai neskaldys , o ar yra LT spec aliejiniams skaldyti krakliu -tai nezinau