Įkraunama...
Įkraunama...

Daiktų restauravimo gudrybės

QUOTE(bugytė @ 2007 04 13, 12:22)
Čia su tais buteliais reikia dar nužygiuoti į "Makrame" temą, ten supermamytės tikrai apsidžiaugs  mirksiukas.gif

Teisingai, rimante11mestek šią nuorodą ir į Makrame kaip kad bugytė pastebėjo drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 13 balandžio 2007 - 12:32
QUOTE(Siggy @ 2007 04 13, 10:01)
o jau laiptai tai fantastiški  thumbup.gif
aš turiu serviravimo staliuką tokį "krūtą" senovišką, ir apipintą vytelėm ir su metaliniais išraitymais visokiais. Bet... vytelės apipeliję, metalas aprūdijęs. Kažkas sakė beicuot reikia ar panašiai  g.gif o aš net nežinau, ką tas žodis reiškia  blush2.gif  doh.gif  tai va, kol kas tik žinau, kaip norėsiu jį dekupažint, bet kaip jį iki to paruošt net neįsivaizduoju. Gal kas patart moteriškei galėtumėt?

Įdėk keletą foto savo staliuko mirksiukas.gif bus paprasčiau suprasti kas kur kaip kada smile.gif
Atsakyti
Vaje, Irmulia, tu nuostabi 4u.gif
Kaip tik baigiu nuvalyt laką nuo sovietinės spintelės (tokie 4 stalčiukai ant kojelių), bandysiu akriliniais dažais dekoruot. Tai planas yra toks:1.nuvalau laką
2.nuzulinu švitrinių biškelį blush2.gif
3.Apipaišelioju akriliniais dažais visokiom gėlytėm ir nesąmonytėm bigsmile.gif
Va, o gal galit padėt dėl 4.? Po to turbūt dengti vėl laku?
Tas lakas buvo jau visai plėmais ištrupėjęs, tai jau būtinai reikėjo nuvalyti, tik dabar truputį trūksta kompetencijos. gerai kai baldas nėra vertingas blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(litavkasam @ 2007 04 13, 13:52)
Vaje, Irmulia, tu nuostabi 4u.gif
Kaip tik baigiu nuvalyt laką nuo sovietinės spintelės (tokie 4 stalčiukai ant kojelių), bandysiu akriliniais dažais dekoruot. Tai planas yra toks:1.nuvalau laką
2.nuzulinu švitrinių biškelį blush2.gif
3.Apipaišelioju akriliniais dažais visokiom gėlytėm ir nesąmonytėm bigsmile.gif
Va, o gal galit padėt dėl 4.? Po to turbūt dengti vėl laku?
Tas lakas buvo jau visai plėmais ištrupėjęs, tai jau būtinai reikėjo nuvalyti, tik dabar truputį trūksta kompetencijos. gerai kai baldas nėra vertingas blush2.gif

Manau reiktų imprenuoti ar beicuoti paviršių (kokiu pinoteksu pvz.) ir tada vėl lakuoti laku baldams. Gal kas daugiau nusimano? g.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 13 balandžio 2007 - 15:21
na, nesu didelė žinovė, bet manrods ant jau nupaišytų gėlyčių ir nesąmonyčių tepti pinoteksą, hmm - baisu gi bus. Pirmiau pinoteksu suteikti baldui norimą spalvą, tada gėlytės/nesąmonytės ir tik tada baldų lakas.
Atsakyti
QUOTE(bugytė @ 2007 04 13, 11:11)
Patarimų pasiklausti šia tema galima ir pas vieną supermamytę. Tikiuosi ji nesupyks, kad įmesiu nuorodą iš "Dekupažo" temos. Štai kaip ji atrestauravo senovinį staliuką - cia.
Man beprotiškai gražu  wub.gif

Vaje, vaje...aš ilgai dūsavau prie šitos nuotraukos doh.gif ir akyse dar kurį laiką stovėjo wub.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
oi žinokit kaip įsijaučiau su ta savo spintute biggrin.gif visą dieną terliojuos ir .... kaifuoju wub.gif Nedengiau pinoteksu, bo man tos spintutės negaila jei jai ten blogai bus schmoll.gif , bet kad žiūrau visai gražiai gaunas blush2.gif kai padarysiu reiks bandyt nuotraukytes įkelt, aišku, dar pažiūrėsim kaip man atrodys tas grožis pabaigus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Sraunius @ 2007 04 13, 16:33)
na, nesu didelė žinovė, bet man rods ant jau nupaišytų gėlyčių ir nesąmonyčių tepti pinoteksą, hmm - baisu gi bus. Pirmiau pinoteksu suteikti baldui norimą spalvą, tada gėlytės/nesąmonytės ir tik tada baldų lakas.

Na taip, blush2.gif neparašiau kad prieš dekoruojant reiktų impregnuoti. Ačiuks Sraunius 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(litavkasam @ 2007 04 14, 18:02)
oi žinokit kaip įsijaučiau su ta savo spintute biggrin.gif  visą dieną terliojuos ir .... kaifuoju wub.gif  Nedengiau pinoteksu, bo man tos spintutės negaila jei jai ten blogai bus schmoll.gif , bet kad žiūrau visai gražiai gaunas blush2.gif kai padarysiu reiks bandyt nuotraukytes įkelt, aišku, dar pažiūrėsim kaip man atrodys tas grožis pabaigus  biggrin.gif

Laukiam nuotraukyčių biggrin.gif
Atsakyti
Parsivežiau vakar iš mamos tokį nediduką pufą, senas, bet man pats tas mažam kambaryje. Gal kas mestels kokių minčių kaip atnaujinti g.gif Kažkaip nusipirkt gobeleno ir aprengt paprasta, bet noris kažko įdomiau. Kojas tai perdažysiu, bet va viršui ką g.gif Lova pas mane ryškiai mėlyna, pagalvės oranžinės. Megztų irgi nenoriu jokių užvalkalų.
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Aga @ 2007 04 16, 18:01)
Parsivežiau vakar iš mamos tokį nediduką pufą, senas, bet man pats tas mažam kambaryje. Gal kas mestels kokių minčių kaip atnaujinti g.gif Kažkaip nusipirkt gobeleno ir aprengt paprasta, bet noris kažko įdomiau. Kojas tai perdažysiu, bet va viršui ką g.gif Lova pas mane ryškiai mėlyna, pagalvės oranžinės. Megztų irgi nenoriu jokių užvalkalų.
user posted image

Idomiai turėtų atrodyti pertrauktas tokiu kaip kilimu (storo ilgo plauko, jei teko matyti Domus galerijoje Dubingių salone) pvz. visą pufą aptraukti mėlynos/oranžinės spalvos gobelenu, o pufo viršuje pagrindo vidurinę dalį užbaigti oranžinės/mėlynos spalvos storio plauko kilimu (ar kaip jį pavadinus, g.gif rasiu foto įdėsiu gal bus aiškiau ką noriu parašyti.)- Ir gražu, ir praktiška, ir šilta.
Atsakyti
Tik va kur gaut tokio kilimo g.gif
Atsakyti