Įkraunama...
Įkraunama...

Daiktų restauravimo gudrybės

QUOTE(Sraunius @ 2007 04 19, 08:38)
vakar net apmušalus praardžiau ir įsitikinau, kad pati niekaip nepakeisiu - labai jau ten visokių išgaubimų ir paraitymų yra. Vešiu tiems, kas išmano, o kai jau pakeis, tada ir parodysiu kas per "foteliai" niekam tinkami buvo wink.gif

Labai norint viską galima pačiai (-am) pasidaryti mirksiukas.gif arba bent pradžioje pasitrinti aplink tuos, kurie užsiima tuo ir patirties susimedžioti.
Atsakyti
Va mergaites, ikeliu nuotraukele savo dees, kuria noreciau atnaujinti. Gal ka patarsit. Man svarbiausia technika - kaip ka daryt g.gif

http://public.fotki....a/dscn3970.html
http://public.fotki....a/dscn3971.html
http://public.fotki....a/dscn3972.html
Atsakyti
O kaip norėtum kad ji atrodytų? sendinta, dekoruota, ar tik restauruota?
Viskas prasideda nuo lako sluoksnio nuėmimo...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 19 balandžio 2007 - 14:38
Man kažkaip regis, kad ten popierinė ji... Ta prasme, kad tarybiniais laikais buvo ir tokiu alia pigių variantų, kai danga ne sintetinė, o alia popierinė... Tai kaži ar ten laką nuimsi??? schmoll.gif Bet dėl dangos aš galiu ir klysti, nes iš nuotraukos sunku spėti! blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(tokom @ 2007 04 19, 14:40)
Man kažkaip regis, kad ten popierinė ji... Ta prasme, kad tarybiniais laikais buvo ir tokiu alia pigių variantų, kai danga ne sintetinė, o alia popierinė... Tai kaži ar ten laką nuimsi???  schmoll.gif  Bet dėl dangos aš galiu ir klysti, nes iš nuotraukos sunku spėti!  blush2.gif

turi omenyje tokia juostelę, kuri nutrupa arba nusilupa?

mexicai teks kampą prakrapštyti kad, nustatyti, kas ten iš tiesų yra
Atsakyti
cia gi baldelis ish drozhliu plokshtes, drozhti nieko nenudroshi schmoll.gif
ash tai shvitriniu popierium pashiaushciau esama laka ir dazyciau dazhais rolleyes.gif arba perlakuociau...ziurint kokia mintis yra smile.gif
ir dar butiai nusukciau jai kojas tongue.gif gal kokius ratukus uzdeciau unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo uups: 19 balandžio 2007 - 14:51
man irgi į tai panašu g.gif bet kokiu atveju jis padengtas tuo kaip jis ten vadinasi lukštu ne lukštu (gal srities žinovai patikslins) jei jį nuskusti tai teks kažkuo panašiu padengti arba jei užtepus grunto medienai? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 19 balandžio 2007 - 14:56
Geriausia pabandyti pašveisti kur kampe. Jei matysis, kad skutasi lakas (šviesės ir matysis medienos struktūra), o ne brūžinasi per popierių tai galima šiek tiek pašlifuoti, padažyti ar beicu, ar pinoteksu ir užlakuoti. Bet aš nesu tikra, kad tai popierius. schmoll.gif
Matau ir kantas (briauna) atsilupusi... Reikėtų perklijuoti, nes jau ne kaip atrodo... Kuo daugiau žiūriu tuo man labiau į laminatinį baldelį užneša.... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tokom: 19 balandžio 2007 - 15:08

Tai taip ir yra - ji is drozliu ploksciu, kaip as jau sakiau smile.gif
O virsus paklijuotas tos fanieros plona juostele man atrodo g.gif
Noreciau ja dekoruoti.
Ir pilnai sutinku, kad kojas tai tikrai reikia pakeisti i padorias. Siandien gal bandysiu ko paieskoti.
O galvoju gal neverta man jos perdazyt? Gal geriau bandyti klijuoti baldam skirta plevele? Ar visdelto graziau butu perdazyti tamsia vysnine spalva (prie uzuolaidu deretu) ar kita spalva ir ornamentais papaisyt (teuputi piesiu, tai manau, kad gautusi gerai rolleyes.gif )g.gif
Atsakyti
QUOTE(mexica @ 2007 04 19, 13:08)
O galvoju gal neverta man jos perdazyt? Gal geriau bandyti klijuoti baldam skirta plevele? Ar visdelto graziau butu perdazyti tamsia vysnine spalva (prie uzuolaidu deretu) ar kita spalva ir ornamentais papaisyt (teuputi piesiu, tai manau, kad gautusi gerai rolleyes.gif )g.gif

tik ne plevele doh.gif piguva... nudazhius turesi jauku, shilta ir grazhu daikta thumbup.gif beje, o kur tu ja laikai ir kam naudoji? g.gif gal verta ish jos padaryti, tarkim, suoleli? g.gif
user posted image
arba pasiut sijonuka?
user posted image
o tokia, aptraukta gobelenu ir 'paminkshtinta' man apskritai fantastishkai atrodo thumbup.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(mexica @ 2007 04 19, 15:08)
Tai taip ir yra - ji is drozliu ploksciu, kaip as jau sakiau smile.gif
O virsus paklijuotas tos fanieros plona juostele man atrodo g.gif
Noreciau ja dekoruoti.
Ir pilnai sutinku, kad kojas tai tikrai reikia pakeisti i padorias. Siandien gal bandysiu ko paieskoti.

Plėvelė ne visiems baldams tinka, beto jei tik užklijuosi, tai po kurio laiko ji atsilups ir vėl viskas iš naujo, tad dažai, vaškas ar spec. aliejus ir kt. medž. skirtos baldams atnaujinti bus thumbup.gif
o jei dar pieštuką esi įvaldžiusi tai pirmyn, norim pamatyti kaip atrodys tavasis šedevras drinks_cheers.gif
Atsakyti
Na gerai prikalbejot biggrin.gif sveisiu ir dazysiu.
Tai kokiu man dabar priemoniu nusipirkt?
Tik akriliniu baldiniu dazu ir lako nulakuot? g.gif
Atsakyti