Įkraunama...
Įkraunama...

Statybų leidimai

QUOTE(Urė @ 2007 10 12, 12:58)
Mes statybos leidima ir Vilniaus mieste ir rajone gavome per 0.5 metu.

Tai gali būti aš parašiau 1,5m būtent nuo tos dienos kai mums pradėjo projektą paišyt ir mums tiek laiko užtruko
Atsakyti
QUOTE(Urė @ 2007 10 12, 12:58)
Mes statybos leidima ir Vilniaus mieste ir rajone gavome per 0.5 metu.

O cia skaiciuoji nuo to dienos, kai pridavet savivaldybei projekta???
Papildyta:
QUOTE(Vikadi @ 2007 10 12, 13:38)
Tai gali būti aš parašiau 1,5m būtent nuo tos dienos kai mums pradėjo projektą paišyt ir mums tiek laiko užtruko

Mes jau projekteli turim ir gal kita savaite bandysim priduoti bigsmile.gif
Atsakyti
o nuo ko pradeti jei mes ne nuo nulio pradedam, bet norime seno namo rekonstrukcija darytis, t.y. ant senu pamatu viska naujai statytis?
Atsakyti
Jums žingsnis nr. 1 - savivaldybė.
o paskui man atrodo visa ta pati litanija, kaip ir statantiems - tik visur bus rasoma "rekonstrukcija", o ir projektu reikes ir visko...
Atsakyti
Sveiki, norėtume pasistatyti sodyboje pirtelę, ar jai statyti reikia statybų leidimo?
Atsakyti
QUOTE(Linyt @ 2007 10 20, 18:53)
Sveiki, norėtume pasistatyti  sodyboje pirtelę, ar jai statyti reikia statybų leidimo?

Na,jeigu ji iki 80 kv.m, tai lyg tai nieko nereikia ax.gif Na bent jau mano sese statesi, tai tikrai nieko nereikejo....
Atsakyti
Gal žinote kiek ima architektas už statybų leidimo popierių tvarkymą Vilniuje? blush2.gif
Atsakyti
Sveiki 4u.gif atrodo radau temą, kurios man ir reikėjo bigsmile.gif
Čia rodos ir architektų yra, tai gal padės man kas nors ax.gif
Susiradau tokį berniuką-studentą. Jis daro projektus, o architektas tikrina ir deda parašą. Sutarus ir pradėjus darbus, šis susipyko su savo architektu. Bet tipo nėr problemų, susirado techninį vadovą. Sako kaip ir užtenka jo parašo schmoll.gif O kuo toliau, tuo gražiau doh.gif Atneša man papkes, sako va, parašas yra, architektūrinė ir konstrukcinė dalis yra. Jau buvau pasidariusi komunikacijas ir topo nuotraukas , sudėtinis planas yra. O toliau gražu, spauzdino nedaspauzdino, tipo kopijų pasidarysit patys, sudėkit į papkes viską ką turit, pasidarykit turinį ir eikit į higieną, ir dar gražiausia......reikia būtinai susirasti statybų priežiūros vadovą, kuris pasirašytų doh.gif o jei norit, galiu rast, damokėkit doh.gif ne, nu čia jau viršūnė, dar norėjo, kad atiduočiau jam 30 Lt už spaudos darbus blink.gif ir tai, negalėjo visko atspauzdinti A3 formatu, ati klyjuoti lapai iš dviejų dalių g.gif
Žinau pati kalta, nepasirūpinau visų pirma kažkokia sutartimi, todėl atėjus laikus atsirado daug tokių-"Aš gi sakiau..." doh.gif Pasimokykit kiti iš svetimų klaidų verysad.gif aišku, jei tai įmanoma schmoll.gif
Nava, prisibėdavau, o dabar klausimas, jei kas galės pagelbėti:
kokioje komplektacijoje reikia nešti tą papkę leidimui?
kiek kokių parašų ten reikia?
kiek egz.reikia turėti?
Pakonsultuokit kas galit blush2.gif Būsiu labai dėkinga 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ega: 04 gruodžio 2007 - 23:02
QUOTE(LinaQ @ 2007 08 08, 19:45)
Na pirmas zingsnis, tai zinojimas ko norit, t.y. koki nama ketinat statyti...
Antras - savivaldybeje paduodamas prasymas projektavimo salygu savadui gauti. Apie tai mes diskutuojame temoje "Prasymas projektavimo salygu savadui gauti"....
Trecias - parengiamas projektas.
Ketvirtas - projekto derinimas ir statybu leidimo gavimas.
Na o penktasdrinks_cheers.gif

Gal galima placiau "Projekto derinimas"? Kas ir kur ji derina?
Atsakyti
Gal galima placiau "Projekto derinimas"? Kas ir kur ji derina?

Projektas derinamas Nuolatinėje statybos komisijoje. Jį derina projektą paruošęs projekto vadovas. Jei komisijos protokolas be pastabų - išduodamas statybos leidimas.

Gal žinote kiek ima architektas už statybų leidimo popierių tvarkymą Vilniuje?

Kokių popierių? Jei projektas komisijoj "praėjo" be pastabų, leidimas išduodamas automatiškai. (100 litų atsiimant).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gilelė: 07 gruodžio 2007 - 18:31
Perskaiciau ir visai susimaisiau kaip kas vyksta blink.gif
Turiu topo nuotrauka, laukiam projektavimo salygu savado, architekte daro namo projekta, bet dar ji sake, kad reikes ir tokiu projektuku: 1. GEN plano. 2. Sulinio projekto. 3. Kanalizacijos projekto. 4. Elektros projekto. Tai as taip buvau supratusi, kad visu situ reiks leidimui gauti, ar as klystu unsure.gif Ar turedama visus projektus pati galesiu eiti leidimo prasyti, nenoriu samdyti architekto tam, ka turiu teise atlikti ir pati blush2.gif
Atsakyti
Negi jau taip brangu, kad Archi sudalyvaus Statybos komisijoje?
Tie projektukai kur minėjote- vadinami inžinieriniais planais. Kokiu būdu juos suderinsite?
Kas per žvėris yra 1pozicija- Gen.planas? Gal čia sklypo kadastrinių matavimų planas, nesupra.
Atsakyti