Įkraunama...
Įkraunama...

Statybų leidimai

QUOTE(mazulyte0300 @ 2012 02 28, 18:26)
sveiki,

gal kas susidurete su tokia situacija, ar kas zinote ir galite pakomentuoti ar patarti ???

Buvo gautas statybos leidimas ir statomas namas. Statybu eigoje namas pakoreguotas. Pasikeite namo aukstis ir plotas. Norint priduoti nama reikia pakartotinai isssiimti statybos leidima. Ar vel reiks issiimti technines salygas ???? kaip elgiamasis tokioje situacijos ??? Ar cia naujas leidimas turi buti ??? Ar tik pakoregavimas kazkoks ???

Pakomentuokite jei kas ka zinote  4u.gif

Pasikeitus esminiams projekto sprendiniams (jūsų atvėju: statinio aukščiui, pločiui, ilgiui ar panašiai) privaloma gauti naują statybą leidžiantį dokumentą, išskyrius šiuos atvėjus:
.kai dėl technologinių priežasčių dalis laikančiųjų konstrukcijų (pamatų, laikančiųjų sienų ir pan.) keičiamos į turinčias ne blogesnes savybes konstrukcijas;
2. kai statybos metu dėl nenumatytų aplinkybių būtina dalį laikančiųjų konstrukcijų (pamatų, laikančiųjų sienų ir pan.) sustiprinti ar pakeisti į turinčias geresnes savybes konstrukcijas;
3. kai dėl objektyvių priežasčių (nenumatytų aplinkybių, kliūčių ir pan.), nepažeidžiant trečiųjų asmenų teisėtų interesų, tenka keisti inžinerinio tinklo ar susisiekimo komunikacijos trasos dalį.

Dėl projektavimo sąlygų išdavimo jūs turėtumėte kreiptis į jas išdavusią instituciją, jeigu senose sąlygose yra nurodyti plotai ir aukščiai, o jie jau pasikeite, tai tada reikia naujų sąlygų.

Atsakyti
QUOTE(Adaira @ 2012 02 29, 11:00)
Pasikeitus esminiams projekto sprendiniams (jūsų atvėju: statinio aukščiui, pločiui, ilgiui ar panašiai) privaloma gauti naują statybą leidžiantį dokumentą, išskyrius šiuos atvėjus:
.kai dėl technologinių priežasčių dalis laikančiųjų konstrukcijų (pamatų, laikančiųjų sienų ir pan.) keičiamos į turinčias ne blogesnes savybes konstrukcijas;
2. kai statybos metu dėl nenumatytų aplinkybių būtina dalį laikančiųjų konstrukcijų (pamatų, laikančiųjų sienų ir pan.) sustiprinti ar pakeisti į turinčias geresnes savybes konstrukcijas;
3. kai dėl objektyvių priežasčių (nenumatytų aplinkybių, kliūčių ir pan.), nepažeidžiant trečiųjų asmenų teisėtų interesų, tenka keisti inžinerinio tinklo ar susisiekimo komunikacijos trasos dalį.

Dėl projektavimo sąlygų išdavimo jūs turėtumėte kreiptis į jas išdavusią instituciją, jeigu senose sąlygose yra nurodyti plotai ir aukščiai, o jie jau pasikeite, tai tada reikia naujų sąlygų.

Aciu uz atsakyma
Atsakyti
Tai gal ne leidimo naujo reikia, o projekto korekcijos???? Leidimas po to....

As pabandyciau daryt kadastrinius, ir pridavinet poagal fakta. Nuokrypiai yra leistini....

QUOTE(mazulyte0300 @ 2012 02 29, 17:14)
Aciu uz atsakyma

Atsakyti
Sveiki 4u.gif

iskylo toks klausimas g.gif statysim ukini pastata 162 kv tai tvarkem dokumentus, kad gauti statybos leidima, suderinom su elektrikais el.projekta ir pasirasem sutarti, tada gavom "RASYTINI PRITARIMA STATINIO PROJEKTUI" is VLN miesto pletros departamento ar tai jau statybos leidimas? ar yra dar kazkoks dokumentas leidziantis statyba?? jau pasimeciau tarp dokumentu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Evkis @ 2012 03 06, 17:48)
Sveiki  4u.gif

iskylo toks klausimas  g.gif statysim ukini pastata 162 kv tai tvarkem dokumentus, kad gauti statybos leidima, suderinom su elektrikais el.projekta ir pasirasem sutarti, tada gavom "RASYTINI PRITARIMA STATINIO PROJEKTUI" is VLN miesto pletros departamento ar tai jau statybos leidimas? ar yra dar kazkoks dokumentas leidziantis statyba?? jau pasimeciau tarp dokumentu blush2.gif

Rašytinis pritarimas statinio projektui - yra statybą leidžiantis dokumentus(liaudyje vadinamas - statybos leidimas), kuris suteikia teisę statyti. smile.gif Rašytiniai pritarimai paprastai išduodami nesudėtingų statinių statybai (pastatai iki 80kv).
bet 162 kv pastatui pagal įsatymą reikia leidimo statyti, o ne rašytinio pritarimo g.gif
įdomiai VLN išdavinėja leidimus.
Atsakyti
Sveiki, norejau paklausti: turint projekta kiek laiko uztrunka visas popierizmas iki statybos leidimo gavimo ir kiek tai kainuoja? veiksmas Vilniuje
busiu dekinga uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(coco5 @ 2012 03 13, 10:41)
Sveiki, norejau paklausti: turint projekta kiek laiko uztrunka visas popierizmas  iki statybos leidimo gavimo ir kiek tai kainuoja? veiksmas Vilniuje
busiu dekinga uz atsakyma 4u.gif

žiurint koki projektą turit. Jei turit tik architektūrinį...t.y. tik namo koncepcija kaip jis atrodys...reikia vistiek daryti pritaikyma sklypui...t.y. išimamos sąlygos ~1 mėn...daromas projekto pritaikymas, komunikacijų projektai ir t.t. - laikas priklauso nuo architektų.

Jei jau turit savo sklypui suprojektuotą projektą, tai derinama su visom institucijom. Priklausomai nuo to kur tas sklypas yra ir su kuom yra reikalavimai derinti (dažniausiai kieno sąlygos išduotos su tuo projektas ir derinamas). Kiekviena institucija turi apie 20 darbo dienų derinimo terminą. Bet kaikurios institucijos ir iškart suderina.

Dabar kainos. Derinimai su kaikuriom institucijom yra nemokami. Kaikur yra apie 50lt mokesčiai. Statybos leidimo kaina bent Trakuose yra 250lt.
Jei reikia daryti projekto pritaikyma...priklauso nuo architekto. Čia imama apie 3000lt. +komunikacijų projektavimo išlaidos, kurios priklauso nuo situacijos.
Atsakyti
QUOTE(*KAJA* @ 2011 04 12, 12:18)
Sveiki, gal kas pildete

Statybos techninio reglamento
STR 1.07.01:2010 „Statybą leidžiantys dokumentai“
1 priedas
PRAŠYMAS IŠDUOTI LEIDIMĄ

statyti naują (-us) statinį (-ius) / rekonstruoti statinį (-ius) / atnaujinti (modernizuoti) pastatą (-us)

visus dokumentus leidimui surinkau, dabar dar si prasyma reikia pildyti. Bandysiu savo jegom be architektes. Noretusi paziureti kaip realiai uzpildytas atrodo. Brukstelkit i AZ, jei kad pilde esate.

Sveiki.
Noriu paklausti, ar realu turint jau parengtą namo statybos projektą pačiam suderinti jį toliau ir gauti statybos leidimą jau be architekto pagalbos? Ar taip projektas kainuotų pigiau? Kokia yra "normali" derinimų kaina, kai leidimą statyti tvarko patys architektai? Man pasiūlė sutvarkyti už 2500 Lt. - atrodo brangoka...
Atsakyti
QUOTE(Alvitux @ 2012 04 15, 01:29)
Sveiki.
Noriu paklausti, ar realu turint jau parengtą namo statybos projektą pačiam suderinti jį toliau ir gauti statybos leidimą jau be architekto pagalbos? Ar taip projektas kainuotų pigiau? Kokia yra "normali" derinimų kaina, kai leidimą statyti tvarko patys architektai? Man pasiūlė sutvarkyti už 2500 Lt. - atrodo brangoka...

Tiesa prieš keletą metų, bet aš susiderinau pati, architektas tik papkutes atidavė (nors vandentiekio, grežinio ir t.t. projektus aš pati buvau susiorganizavus, jis tik i komplekta sudejo), reikėjo keletą pataisymų padaryti, tai atsiėmusi is komisijos popierius nešiau architektui kad pataisytu, tada vėl į komisiją, dar reikėjo į higienos centrą nuvežti suderinimui ir žemėtvarkos skyriuj kažkokius parašiukus gauti. Tai laiko turint (ir kantrybės bei atkaklumo) drasiai galima tą darbą patiems pasidaryti smile.gif
Atsakyti
O man idomu tokiu atveju kiek tas architekto pataisymas kainuoja apytiksliai?? Jei nepaslaptis?  4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kristal @ 2012 04 16, 14:08)
O man idomu tokiu atveju kiek tas architekto pataisymas kainuoja apytiksliai?? Jei nepaslaptis?  4u.gif

Aš tai manau, kad su architektu sudarant sutartį reikia numatyti tai, kad gali būti taisytynų dalykų projekte, manau, architektas savo klaidas turėtų taisyti nemokamai. O kaip yra iš tikrųjų tegu mums pasako jau praktikai, visa tai išgyvenę g.gif
Atsakyti
QUOTE(kristal @ 2012 04 16, 15:08)

Na man tai nieko nekainavo - tai architekto klaidos buvo smile.gif
Atsakyti