Įkraunama...
Įkraunama...

Statybų leidimai

QUOTE(kvietkela @ 2011 05 16, 19:07)
Sveiki,

Norejau paklausti kaip pakeisti pavarde statybu leidime????????? Pirkome zeme su statybu leidimu, ir norime ji performinti savo pavarde. Gal kas galite duoti tikslios informacijos kaip tai ir ar tai imanoma padaryti?  Nes savivaldybej kaskart kitaip kalba ir niekaip nepakeicia. Kaip su jais kalbet nebezinau sad.gif. Ir jei statybu leidimas ne mano vardu o zeme mano, kieno vardu bus registruojamas pastatas???????? Aciu

Laba diena,
pagal STR "Statybą leidžiantys dokumentai" X skyrių statybos leidimas (darbar statybą leidžiantis dokumentas) yra perregistruojamas padavus savivaldybei prašymą (tame reglamente yra 8 priedas) su senuoju leidimu ir projektu. Statybą leidžiantį dokumentą savivaldybė turi perregistruoti ne vėliau kaip per 10 darbo dienų nuo prašymo padavimo dienos. Kad būtų aiškiau galite tiesiog pasiskaityti STR "Statybą leidžiantys dokumentai" X skyrių.
Atsakyti
QUOTE(Adaira @ 2011 05 17, 10:32)
Laba diena,
pagal STR "Statybą leidžiantys dokumentai" X skyrių statybos leidimas (darbar statybą leidžiantis dokumentas) yra perregistruojamas padavus savivaldybei prašymą (tame reglamente yra 8 priedas) su senuoju leidimu ir projektu. Statybą leidžiantį dokumentą savivaldybė turi perregistruoti ne vėliau kaip per 10 darbo dienų nuo prašymo padavimo dienos. Kad būtų aiškiau galite tiesiog pasiskaityti STR "Statybą leidžiantys dokumentai" X skyrių.

Sveiki,

Nu va kreipiausi i rajono savivaldybe, pridaviau dokumentus pries savaite, pasake kaina ir, kad per savaite pakeis, taciau siandien, praejus daugiau nei savaitei, jie man grazino statybu leidima su senais vardais pasake, kad ststybu leidime pakeisti duomenu negali........toliau keliausiu i statybu komisija, ir ziuresiu ka jie sakys(jie reikalauja leidimo su esamu sklypo savaininku pavarde). Kaip suprantu einu link to, kad teks issiimti nauja statybu leidima sad.gifsad.gifsad.gif (+ dar vienas inzinierius sake, kad statybu leidimuose duomenu savivaldybes nebekeicia, tik klausimas, kodel pirmoj vietoj, man ji prieme ir vilkino viska daugiau nei savaite laiko).
Atsakyti
QUOTE(kvietkela @ 2011 05 17, 15:33)
Sveiki,

Nu va kreipiausi i rajono savivaldybe, pridaviau dokumentus pries savaite, pasake kaina ir, kad per savaite pakeis, taciau siandien, praejus daugiau nei savaitei, jie man grazino statybu leidima su senais vardais pasake, kad ststybu leidime pakeisti duomenu negali........toliau keliausiu i statybu komisija, ir ziuresiu ka jie sakys(jie reikalauja leidimo su esamu sklypo savaininku pavarde). Kaip suprantu einu link to, kad teks issiimti nauja statybu leidima sad.gifsad.gifsad.gif (+ dar vienas inzinierius sake, kad statybu leidimuose duomenu savivaldybes nebekeicia, tik klausimas, kodel pirmoj vietoj, man ji prieme ir vilkino viska daugiau nei savaite laiko).

Kaip negali pakeisti duomenų, jeigu reglamentas tai leidžia. Be to, kad perregistruoti statybą leižiantį dokumentą nereikia mokėti nieko. Bet gal Jūs dar ka nors keitėte pas save projekte? jeigu keitėte tada reikės naujo statybos leidimo 4u.gif

O šiaip jeigu gerei suprantu situaciją, tai nereikia jokios nuolatinės komisijos, bet čia gal kiekviena savivaldybė priima savaip naujus Statybos įstatymo pakeitimus g.gif
Atsakyti
QUOTE(Adaira @ 2011 05 17, 16:21)
Kaip negali pakeisti duomenų, jeigu reglamentas tai leidžia. Be to, kad perregistruoti statybą leižiantį dokumentą nereikia mokėti nieko. Bet gal Jūs dar ka nors keitėte pas save projekte? jeigu keitėte tada reikės naujo statybos leidimo 4u.gif

O šiaip jeigu gerei suprantu situaciją, tai nereikia jokios nuolatinės komisijos, bet čia gal kiekviena savivaldybė priima savaip naujus Statybos įstatymo pakeitimus  g.gif

Na pagal nauja statybu istatyma jeigu zeme pirkta su statybu leidimu, o statybu leidimas yra isduotas senu savininku vardu, reikia issiimineti nauja statybu leidima savo vardu, nes galiojancio niekas nebekeicia. Siandien visa diena nenulipau nuo telefono. Pasirodo Statybu istatymas pakeistas 2010.10.01. Ir belieka eiti i savivaldybe, ir priduoti visa dokumentacija, kad mums isduotu nauja statybos leidima. Tuo atveju jei buvo jau isigytas pastatas ar dalis pastato, tada man rodos pakeicia SL tik nezinau tiksliai kas ir kaip.

O komisijos mums reikia nes norime iregistruoti nebaigta statyba(ja pasistatem nusipirke zeme su leidimu) ir komisija dabar reikalauja, kad statybu leidime dominuotu musu vardas. Va cia ir prasidejo linksmumas. Is nezinojimo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(kvietkela @ 2011 05 17, 16:39)
Na pagal nauja statybu istatyma jeigu zeme pirkta su statybu leidimu, o statybu leidimas yra isduotas senu savininku vardu, reikia issiimineti nauja statybu leidima savo vardu, nes galiojancio niekas nebekeicia. Siandien visa diena nenulipau nuo telefono. Pasirodo Statybu istatymas pakeistas 2010.10.01. Ir belieka eiti i savivaldybe, ir priduoti visa dokumentacija, kad mums isduotu nauja statybos leidima. Tuo atveju jei buvo jau isigytas pastatas ar dalis pastato, tada man rodos pakeicia SL tik nezinau tiksliai kas ir kaip.

O komisijos mums reikia nes norime iregistruoti nebaigta statyba(ja pasistatem nusipirke zeme su leidimu) ir komisija dabar reikalauja, kad statybu leidime dominuotu musu vardas. Va cia ir prasidejo linksmumas. Is nezinojimo  doh.gif

Mūsų rajono savivaldybėje tokius statybų leidimus perregistruoja ant naujo savininko. Nu aišku čia ir skaitosi kad išduodamas naujas statybą leidžiantis dokumentas, bet mokėti už jį nereikia. ir komisijos projektui derinti nereikia, nes jis jau buvo suderintas su senuoju leidimu.
Dėl pridavimo: tai pagal naująjį statybos įstatymą gyvenamąjam namui priduoti nereikalinga komisija, o rašosi tik statybos inspekcijoje deklaracija.
Atsakyti
QUOTE(Adaira @ 2011 05 18, 09:21)
Mūsų rajono savivaldybėje tokius statybų leidimus perregistruoja ant naujo savininko. Nu aišku čia ir skaitosi kad išduodamas naujas statybą leidžiantis dokumentas, bet mokėti už jį nereikia. ir komisijos projektui derinti nereikia, nes jis jau buvo suderintas su senuoju leidimu.
Dėl pridavimo: tai pagal naująjį statybos įstatymą gyvenamąjam namui priduoti nereikalinga komisija, o rašosi tik statybos inspekcijoje deklaracija.

O kokia savivaldybe? Ir kada tvarketes toki reikala ir kokiame skyriuje? Man aiskina kad pasiekitus statybu istatymui reikia issiimti nauja statybu leidima, o tai yra tokia pati tvarka kaip kad eitum pirma karta net neturedamas pirminio leidimo(aisku nunesus pirmini, manau jie i tai atsizvelgia ir isduoda lengvai nauju vardu). Bet tai kainuoja 100 litu, plius sake jei derinant iskyla korekcijos klausimai tai jau nezinia kiek kainuos, bet cia jau ne savivaldybes mokestis.

O del pridavimo, jau buvome statybos inspekcijoje, jie reikalauja statybu leidimo naujojo savininko vardu, taciau kita savaite liepe ateiti su senu leidimu, tai gal ir pavyks kazka pajudinti, nes jei teks laukti naujo tai labai daug laiko teks prarasti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kvietkela: 18 gegužės 2011 - 13:53

Kaip čia jums pasakius, aš pati išduodu tuos leidimus statyti, todėl ir žinau kaip viskas vyksta.
Kiek aš suprantu visą jūsų situacija jūsų savivaldybė visiškai nėra skaičiusi naujojo statybos įstatymo. Senajį leidimą išduoda kažko tai ten vardu galima perregistruoti naujojo savininko vardu (gal jums bus aiškiau: http://www.verslovar...n...&branch=91)
Už perregsistravimą nereikia mokėti nieko. seniau reikėjo 100lt, dabar pagal vyriausybės nutarimą Nr. 1458 "Dėl konkrečių valstybės rinkliavos dyddžių ir šios rinkliavos mokėjimo ir grąžinimo taisyklių patvirtinimo" punktas dėl perregistravimo neteko galios.(http://www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaieska.showdoc_l?p_id=396750)

Kaip suprantu tiesiog jūsų savivaldybė tiesiog nori pakišos ir tiek. nes kiek žinau kai kurios institucijos už proejkto derinimą reikalauja pinigų. bet jeigu pas jus prpjekte nieko nepasikeitė ir jūs tiesiog tik norite jį perregistruoti tada jokių institucijų derinimai nereikalingi, nes projektas su senuoju leidimu buvo jau suderintas. na tiesiog jums pučia miglą į akis verysad.gif
na gal supratote ką norėjau paskyti
Atsakyti
QUOTE(Adaira @ 2011 05 10, 15:51)
Čia pirmiau kiltų klausimas kaip ant komercinės paskirties žemės galėtų stovėti gyvenamasis namas. Galimas tik toks atvėjis, kad pastate buvo gyvenamosios patalpos kurios neviršijo 50 proc ploto. O kaip pagal bendrajį miesto planą? gal galima pakeisti detaliuoju planu pakeisti iš komercinės paskirties į gyvenamąją? Turit žiūrėti savo gyvenamosios teritorijos bendrąjį planą smile.gif

Visa gyvenimą toje vietoje buvo gyvenaposios paskirties žemė ir namuką žmonės pasistatė 193...m. , tačiau jis jau pasenęs plius dar nelaimė įvykus jame ir jau jį reiktų griauti. Taigi o pagal kažkotį planą architektė pažiurėjo ir pasakė kad dabar gaunasi kad jis stovi raudonoj zonoj ir jį nugriovus žemė automatiškai pataps komercinės paskirties. Va čia man neaišku kaip visą laiką buvus gyvenamosios paskirties ir registrų centre parašyta gyvenamoji staiga pataps komercinė. g.gif doh.gif
O gal kaška netaip supratau ir bereikalo čia pergyvenu. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dodže: 30 gegužės 2011 - 10:43
Nezinau kur rasyt, tad klausiu cia...Naujai suformuotas naujas namu valdu kvartalas, ir sklypai turi kolkas tik tuos numerius, bet neturi adreso..kur reik kreiptis, kad sklypui butu suteiktas adresas ir kiek mazdaug tai galetu uztrukti..
aciu
Atsakyti
QUOTE(Dodže @ 2011 05 30, 11:42)
Visa gyvenimą toje vietoje buvo gyvenaposios paskirties žemė ir namuką žmonės pasistatė 193...m. , tačiau jis jau pasenęs plius dar nelaimė įvykus jame ir jau jį reiktų griauti.  Taigi o pagal kažkotį planą architektė pažiurėjo ir pasakė kad dabar gaunasi kad jis stovi raudonoj zonoj ir jį nugriovus žemė automatiškai pataps komercinės paskirties. Va čia man neaišku kaip visą laiką buvus gyvenamosios paskirties ir registrų centre parašyta gyvenamoji staiga pataps komercinė. g.gif doh.gif
O gal kaška netaip supratau ir bereikalo čia pergyvenu. g.gif

Jeigu Jūsų sklypas yra gyvenamosios paskirties, tai ji ir nugriovus pastatą liks gyvenamoji. Nepriklausomai nuo to kad ir pagal bendrąjį planą Jūsų teritorija yra komercinės paskirties. Bet, kad būtų aiškiau, tiesiog pasižiūrėkite savo sklypo registro išrąšą, kokia yra žemės sklypo paskirtis. Šiaip nugriovus pastatą, sklypo paskirtis negali pasikeisti pati, reikia daryti detalųjį planą, kuris ir apspręstų paskirties keitimą. Kiek aš suprantu Jūs čia galite griauti esamą pastatą ir vietoj jo statytis namuką.
P.S. dabartiniai mūsų šalies įstatymai yra parašyti taip, kad kaip kas gali-moka taip ir supranta. Ir kiekvieno tas supratimas yra skirtingas.
Atsakyti
O as turiu klausima: jeigu as turiu zemes ukio paskirties zeme ir noriu statytis namuka iki 80kv, man reikia leidimo? ir ar reikia ukininko pazymejimo? ar galiu statytis be ukininko siaip paparastai? smile.gif na cia gal ir kvailas klausimas, bet man idomu
Atsakyti
QUOTE(Belina @ 2011 05 31, 19:58)
O as turiu klausima: jeigu as turiu zemes ukio paskirties zeme ir noriu statytis namuka iki 80kv, man reikia leidimo? ir ar reikia ukininko pazymejimo? ar galiu statytis be ukininko siaip paparastai? smile.gif na cia gal ir kvailas klausimas, bet man idomu

Sveiki smile.gif

žemės ūkio paskirties žemėje galima vykdyti statybas tik pagal kaimo plėtros žemėtvarkos projekta (jeigu jūsų sklypas yra didesnis nei 50 arų) arba pagal detalųjį planą.
Tačiau statant namuką iki 80 m2, kaimo plėtros žemėtvarkos projektas nereikalingas. pagal teritorijų planavimo įstatymą detalieji planai nerengiami, kai : numatomiems statyti statiniams leidimas statyti naują statinį yra nereikalingas (kadangi iki 80 m2 leidimo nereikia, bet čia tik kalbama apie kaimo teritorijas) ir teritorijų planavimo dokumentuose nustatytas teritorijos naudojimo tipas nesikeičia.
Bet tas pats teritorijų planavimo įstatymas rašo, kad detalieji planai yra rengiami, kai keičiasi teritorijos užstatymas.
Taigi tas pats įstatymas leidžia statyti be jokių detaliųjų planų, bet tas pats įstatymas ir neielidžia. čia galiu pasakyti tik viena - viskas priklauso nuo jūsų savivaldybės vyr. architekto, jeigu jis nuspręs kad reikia rengti planus, tai turėsite rengti.
Atsakyti