Sveiki,
Esu pasidariusi namo bylute ir dbr man nebeaisku ka toliau daryt reikia... eiti i miesto savivaldybes ... skyriu?
Sirdingai Jums dekoju uz patarimus!
QUOTE(indrusep @ 2010 11 23, 19:44)
Sveiki,
Esu pasidariusi namo bylute ir dbr man nebeaisku ka toliau daryt reikia... eiti i miesto savivaldybes ... skyriu?
jeigu jus architekte, tai sirdingai uzjauciu...
jeigu ne, tai gal paaiskinkite termina "namo bylute"....
Sveiki, mes kolkas ieskome pirkti sklypo, kadangi norime toliau nuo miesto ir didesnio sklypo, o kainos namu valdos vistiek zveriskos, daznai pamastome apie zemes ukio paskirties zeme virs 50aru, nes turime kitoje vietoje dar 2,3ha ir ruosiames patapti ukininkais. Ar gausime leidima statyti nama ant tos zemes virs 50 aru? Kokios butu salygos?
Nes dabar pasimete, jeigu nusipirksime zeme, ir nebus galima joje statyti, tai ka mes su ja veiksim, negi burokus ir kopustus teks auginti tik
aciu visiems uz atsakymus ir patarimus kolkas esam zali sioje srityje
Nes dabar pasimete, jeigu nusipirksime zeme, ir nebus galima joje statyti, tai ka mes su ja veiksim, negi burokus ir kopustus teks auginti tik
QUOTE(Meredita @ 2010 11 25, 11:27)
Sveiki, mes kolkas ieskome pirkti sklypo, kadangi norime toliau nuo miesto ir didesnio sklypo, o kainos namu valdos vistiek zveriskos, daznai pamastome apie zemes ukio paskirties zeme virs 50aru, nes turime kitoje vietoje dar 2,3ha ir ruosiames patapti ukininkais. Ar gausime leidima statyti nama ant tos zemes virs 50 aru? Kokios butu salygos?
Galet tai greiciausiai galesit, tik kokiom sanaudom...is pardavejo atsisvietus sklypo planeli galima nuvykt i savivaldybe pasitikrint, kad ir del sklype esancios (ar nesancios) drenazo sistemos, isiaiskint del gretimais esancio kelio apsaugos zonos (rimtesnio kelio zona gali but 50m ir daugiau...joje negalima statyba) ir pan...butinai pasiziurekit is kur ta isganingaja eliektra paimt...tam reikalui teks nuvaziuot i elektros tinklus pas koki tai inzinierioka pasikonsultuot...pradziai tiek..
QUOTE(JOLINTA @ 2010 12 22, 13:52)
laba diena,noriu paklaustyra senas namas ,dali to namo padovanojo man mama,norime dali namo nugriauti ir atstatyti viska taip pat kaip ir buvo,ar reikia nugriauti kokio leidimo ,noresim atstatyti ar reikia leidimo,geodeziniai nedaryti nuotraukos ir nera.nuo ko pradeti????
pradeti reikia nuo to, kad reikia kreiptis i projektuotoja. statybos leidimas tiek griaunant tiek statant reikalingas.
QUOTE(JOLINTA @ 2010 12 22, 12:52)
laba diena,noriu paklaustyra senas namas ,dali to namo padovanojo man mama,norime dali namo nugriauti ir atstatyti viska taip pat kaip ir buvo,ar reikia nugriauti kokio leidimo ,noresim atstatyti ar reikia leidimo,geodeziniai nedaryti nuotraukos ir nera.nuo ko pradeti????
Kreipkites i jums priimtina architiektoriu..greiciausiai toki prtojekta bus galima apiformint kaip gyv. namo rekonstrukcija..aisku geodezinius - kadastrinius- tiksliuosius matavimus reikes pasidaryt...ir toponuotrauka irgi..
Pagal 2008 m. pabaigoje išduotas Statinio projektavimo sąlygų sąvadą ir vadovaujantis patvirtintais kaimo plėtros projekte nustatytais reikalavimais buvo pradėtas rengti sodybos projektas. Iki šio laiko jau yra parengti visų statinių projektai ir gauti suderinimai su visomis sąlygų sąvade nurodytomis institucijomis ir buvo likę gauti tik pritarimą iš raj. statybos komisos bei leidimo statybai. Bet tvarkos pasikeitė ir STOP. Ar projektavimo stadijoje pasikeitus statybų leidimų išdavimo tvarkai tokiu atveju galios anksčiau nustatyta leidimų išdavimo tvarka, ar naujoji ir kas tokiu atveju turi būti atlikta kitaip?
Vienas architektas aiškina, kad Vilniaus raj. pakanka nurodyti, kad "nagrinėjama sena tvarka" ir pradėti projektai užbaigiami pagal anksčiau buvusią tvarką.
Iš kitų girdėjau, kad jei iki pakeitimo nebuvo gautas leidimas statybai, tai anksčiau gautą sąlygų sąvada galima mesti į šiukšlyną.
Gal kas žino kaip reikia elgis tokioje situacijoje?
Gal jau kam teko pereiti šią eilinę "perestroiką" statybos įstatymuose ir gali patarti?
Vienas architektas aiškina, kad Vilniaus raj. pakanka nurodyti, kad "nagrinėjama sena tvarka" ir pradėti projektai užbaigiami pagal anksčiau buvusią tvarką.
Iš kitų girdėjau, kad jei iki pakeitimo nebuvo gautas leidimas statybai, tai anksčiau gautą sąlygų sąvada galima mesti į šiukšlyną.
Gal kas žino kaip reikia elgis tokioje situacijoje?
Gal jau kam teko pereiti šią eilinę "perestroiką" statybos įstatymuose ir gali patarti?
Temos tęsinys
Gavau raštą su "DĖL STATYBĄ LEIDŽIANČIO DOKUMENTO", kuriame atsirado dar 3 institucijos su kuriomis teks derinti projektą, bei gauti iš naujo parašus iš tų institucijų su kuriomis jau buvo suderinta anksčiau (su šiomis GAL problemų nebekils).
Visi deklaruojami statybų leidimų išdavimo "palengvinimai" tik dar labiau apsunkino šį procesą (bent jau man tai tikrai). Pasirodo dar, kad skirtingose Lietuvos savivaldybėse labai skirtingai traktuoja naują leidimų išdavimo tvarką, vienose leidžia pradėtus projektus užbaigti senąją tvarka, o kitose reikalauja viską atlikti pagal nuo 2010 spalio 1 d. galiojančią tvarką.
Iškyla klausimas, tai kur gi mes gyvename valstybėje ar atskirose kunigaikštystėse?
Gal naujoji tvarka yra naudingą didelių projektų įgyvendinimui, bet eiliniam piliečiui savo namo statyba tikrai tampa sudėtingesnė ir brangesnė, nes panaikintas sąlygų sąvadą su kaupu kompensuojamas gerokai ilgesniu derintojų sąrašu, o kaip derintojas taip ir ...
Gavau raštą su "DĖL STATYBĄ LEIDŽIANČIO DOKUMENTO", kuriame atsirado dar 3 institucijos su kuriomis teks derinti projektą, bei gauti iš naujo parašus iš tų institucijų su kuriomis jau buvo suderinta anksčiau (su šiomis GAL problemų nebekils).
Visi deklaruojami statybų leidimų išdavimo "palengvinimai" tik dar labiau apsunkino šį procesą (bent jau man tai tikrai). Pasirodo dar, kad skirtingose Lietuvos savivaldybėse labai skirtingai traktuoja naują leidimų išdavimo tvarką, vienose leidžia pradėtus projektus užbaigti senąją tvarka, o kitose reikalauja viską atlikti pagal nuo 2010 spalio 1 d. galiojančią tvarką.
Iškyla klausimas, tai kur gi mes gyvename valstybėje ar atskirose kunigaikštystėse?
Gal naujoji tvarka yra naudingą didelių projektų įgyvendinimui, bet eiliniam piliečiui savo namo statyba tikrai tampa sudėtingesnė ir brangesnė, nes panaikintas sąlygų sąvadą su kaupu kompensuojamas gerokai ilgesniu derintojų sąrašu, o kaip derintojas taip ir ...
QUOTE(Pauliuss @ 2011 01 13, 17:39)
taigi yra aiskiai parasyta, kad jei salygu savadas yra gautas, turit pilna teise gaut statyba leidzianti dokumenta senaja tvarka...
Vilniaus miesto savivaldybej toks variantas - priimtinas.
Vilniaus miesto savivaldybej toks variantas - priimtinas.
O grybų ir uogų žemėje viskas daroma tik "moderniai" pagal galiojantį įstatymą, jokių išimčių (na gal nebent tik "nusipelniusiems gyventi geriau").
Prie naujo derinamų institucijų sąrašo prisidėjo tokia "Priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba", kurios mano sąlygų sąvade anksčiau nebuvo.
Štai čia ir prasidėjo visos problemos. Šios kontoros atsakingų darbuotojų pradžioje su žiburiu nebuvo galima rasti darbo vietoje, o kai teikėsi apsireikšti, tai maža nepasirodė. Akimirksniu žvilgtelėjo į projektą ir prasidėjo "kodėl nepažymėtos vietos, kur pastatuose bus gesintuvai", "kokios konstrukcijos ir iš kokių medžiagų bus kaminai", "kur ir kokiu atstumu išsidėstę vandens tiekimo šaltiniai gaisro gesinimui" ir t.t. ir pan. tarytum aš Valdovų rūmus statyčiau, o ne sodybą kaime.
Pagalvojęs supratau kam to reikia. Jei pastatytoje sodyboje kiltų gaisras, tai atvykę ugniagesiai pirma paprašyto projekto, ji perskaito ir žino iš kur pasiimti gesintuvą, iš kokios balos į savo bačką vandens turi prisipumpinti, kur yra kamino juška smalkėms išleisti. Viskas logiška.
Ir iš kur čia toks gaisrininkų rūpestis manimi, lyg tik ir svajočiau, kaip čia pasistatyti sodybą ir tuojau pat juos paversti "Pilėnais".
Štai ką mūsų "gerbiamas" AM ministras įvardina, kaip statybų leidimų išdavimo tvarkos supaprastinimą.
Labai norėtųsi išgirsti atsakymus į klausimus, į kuruos protingi atsakymai manau rūpi ne vien man:
Ar yra įstatymiškai kur nors įtvirtinta bendra tvarka, pagal kurią turi vadovautis statytojai gavę 3 metus galiojantį sąlygų sąvadą ir kurio galiojimas dar nepasibaigęs ?
Kas gali tiksliai išaiškinti kokia statybų leidimų išdavimo tvarka galioja, kai projektas pradėtas ruošti pagal ankstesnę tvarką (gavus sąlygų sąvadą), bet nebuvo užbaigtas iki naujosios įsigaliojimo (panaikinus sąlygų sąvadą) ?
Ar turi teisę savivaldybės skirtingai interpretuoti statybų įstatymą?
Ar leidžiama savivaldybėms laisvai interpretuoti vyriausybės nustatytą tvarką?
Ar yra įstatymiškai kur nors įtvirtinta bendra tvarka, pagal kurią turi vadovautis statytojai gavę 3 metus galiojantį sąlygų sąvadą ir kurio galiojimas dar nepasibaigęs ?
Kas gali tiksliai išaiškinti kokia statybų leidimų išdavimo tvarka galioja, kai projektas pradėtas ruošti pagal ankstesnę tvarką (gavus sąlygų sąvadą), bet nebuvo užbaigtas iki naujosios įsigaliojimo (panaikinus sąlygų sąvadą) ?
Ar turi teisę savivaldybės skirtingai interpretuoti statybų įstatymą?
Ar leidžiama savivaldybėms laisvai interpretuoti vyriausybės nustatytą tvarką?