sveiki, gal kas galetu man paaiskint ar reikia keist zemes paskirti sodo bandrijoje norint pasistatyt vienbuti gyvenama nama.
ir ar galima poto sitam name prisiregistruot!?
aciukas
QUOTE(Triksi26 @ 2010 06 21, 15:30)
sveiki, gal kas galetu man paaiskint ar reikia keist zemes paskirti sodo bandrijoje norint pasistatyt vienbuti gyvenama nama.
aciukas
aciukas
Paskirties nereikia keisti, o deklaruoti gyvenama vieta galima kad ir sodo namelyje
QUOTE(Triksi26 @ 2010 06 21, 15:30)
aciukas
aciukas
Paskirties keisti nereikia, tik tam, kad statytis gyvenamąjį namą (daugiau kaip 80 kv.m.) reikia sodų bendrijos pirmininko sutikimo, tada daromas pilnas namo projektas bendra tvarka, deklaruoti gyvenamąją vietą soduose galite
QUOTE(vixiuke @ 2010 06 19, 22:40)
Noriu paklausti... Namas yra dviejų bendrasavininkų, vienas bendrasavininkas pasistatė priestatą, leidimą turėjo, buvo duotas kito bendrasavininko sutikimas, tačiau statybų nepridavė... Nori dabar prisiduoti priestatą, tačiau pasibaigęs statybų leidimas, ar reikia vėlgi bendrasavininko sutikimo, norint pratęsti statybų leidimą?
Reikia, kadangi leidimas jums abiems išduodamas (bendrasavininkams).
QUOTE(lawro @ 2010 08 04, 00:05)
gal kas jau daretes supaprastinta projekta iki 80m2 ir suderinote ji savivaldybej? labai reiketu paziureti kokiu ten dokumentu reikia..ir kaip jie paruosiami derinimui..
jei kas turit ar zinot kas turi ir galetu suteikti info, skolingas neliksiu..
aciu isanksto
lawwro@gmail.com
jei kas turit ar zinot kas turi ir galetu suteikti info, skolingas neliksiu..
aciu isanksto
lawwro@gmail.com
Labas,
labai viskas paprasta. jei manote pasidaryti patys - ilgokai vargsite. Dar paprsciau - susirandate kas projektuoja ir ismano ta dali.
Sveiki,
Gal kas ir man patartų Norime pirkti sklypuką, regioninio parko teritorijoje, mieste. Sklypas yra 13 arų, 2 bendrasavininkai: vienam priklauso 3 arai, kitam 10 arų. Šiame sklype stovi gyvenamasis namas, bendras lauko rūsys ir "mūsų pusėje" tvartukas. Mes pirktume didesne sklypo dalį. Kaip suprantu mes galėtume statyti tik kaip ūkinį pastatą, tačiau ar galima jį daryti skirtą dviems šeimoms, nes pirktume kartu su vyro seserimi. Pagal to sklypo užstatymo plotą, musm dar sočiai lieka kvadratūros statymui.
Labai dėkoju, jei kas patars
Gal kas ir man patartų Norime pirkti sklypuką, regioninio parko teritorijoje, mieste. Sklypas yra 13 arų, 2 bendrasavininkai: vienam priklauso 3 arai, kitam 10 arų. Šiame sklype stovi gyvenamasis namas, bendras lauko rūsys ir "mūsų pusėje" tvartukas. Mes pirktume didesne sklypo dalį. Kaip suprantu mes galėtume statyti tik kaip ūkinį pastatą, tačiau ar galima jį daryti skirtą dviems šeimoms, nes pirktume kartu su vyro seserimi. Pagal to sklypo užstatymo plotą, musm dar sočiai lieka kvadratūros statymui.
Dar aš su klausimėliu Mums ta pardavėja parodė "popierius" kokius ji turi, tai naujai perbraižytas visas sklypo planas, sakė viską iš naujo permatavo matininkai, tokia papkutė ir ten ant to brėžinio smulkiai matosi visi pastatai, sklypo plotas, krastinės, kelias ir pan. Tai ar mums užteks tokio dalyko ar dar reikės darytis papildomai tas topo nuotraukas, geodezinius matavimus ir pan. Kokių dokumentų mes dar turėsim pasidaryti?
QUOTE(indregu @ 2010 08 05, 18:02)
Dar aš su klausimėliu Mums ta pardavėja parodė "popierius" kokius ji turi, tai naujai perbraižytas visas sklypo planas, sakė viską iš naujo permatavo matininkai, tokia papkutė ir ten ant to brėžinio smulkiai matosi visi pastatai, sklypo plotas, krastinės, kelias ir pan. Tai ar mums užteks tokio dalyko ar dar reikės darytis papildomai tas topo nuotraukas, geodezinius matavimus ir pan. Kokių dokumentų mes dar turėsim pasidaryti?
Geodezinis sklypo ribu planas yra kaip pasas zmogui, o projektavimo salygom bei leidimui gauti reikes dar topo nuotraukos. Geodeziniame plane yra reali situacijai tai dienai kai buvo darytas planas. Nurodytos pastatu, sklypo kampu koordinates. Topo nuotraukoje yra visa tai + nuzymetas sklypo reljefas, t.y. zemes pavirsiaus aukscio taskai pagal Baltijos juros lygi. Tas yra reikalinga projektuojant gyvenama nama.
Papildyta:
QUOTE(indregu @ 2010 08 04, 21:59)
Sveiki,
Kad jus turesite daugiau zemes tai dar nereiskia jog galesite laisvai daryti tiek kiek norite. Kadangi yra parko teritorija, tai su popieriais pradzioje nuvaziuokite i parko direkcija isiaiskinti kiek pagal parko nuostatus jums leis didinti ar mazinti. Itariu, kad formaliai dvibuti busta daryti neleis, bet galite daryti kaip viena busta, tik ji reikia projektuoti pritaikyta dviem seimoms. Aisku siuos visus nuansus jum galetu sutvarkyti tie zmones, kas projektuotu.
QUOTE(wabalas @ 2010 08 06, 07:56)
Geodezinis sklypo ribu planas yra kaip pasas zmogui, o projektavimo salygom bei leidimui gauti reikes dar topo nuotraukos. Geodeziniame plane yra reali situacijai tai dienai kai buvo darytas planas. Nurodytos pastatu, sklypo kampu koordinates. Topo nuotraukoje yra visa tai + nuzymetas sklypo reljefas, t.y. zemes pavirsiaus aukscio taskai pagal Baltijos juros lygi. Tas yra reikalinga projektuojant gyvenama nama.
Papildyta:
Papildyta:
Ačiū,šitą punktą supratau
QUOTE(wabalas @ 2010 08 06, 07:56)
Kad jus turesite daugiau zemes tai dar nereiskia jog galesite laisvai daryti tiek kiek norite. Kadangi yra parko teritorija, tai su popieriais pradzioje nuvaziuokite i parko direkcija isiaiskinti kiek pagal parko nuostatus jums leis didinti ar mazinti. Itariu, kad formaliai dvibuti busta daryti neleis, bet galite daryti kaip viena busta, tik ji reikia projektuoti pritaikyta dviem seimoms. Aisku siuos visus nuansus jum galetu sutvarkyti tie zmones, kas projektuotu.
Na del statymo, tai aš buvau pas architektę pasiklausti, tai ji apžiūrėjus situaciją to plano, pasakė, kad dar galimas užstatymas iki 200 m2. Bet man taip ir liko neaišku, jei mes statytume namą, kuris atrodytų ne kaip sublokuotas, o kaip vienas normalus namas, tačiau viduje būtų jau viskas atskirta dviems šeimoms, tai čia galėtų prie tokio prisikabinti? Jei tarkim, būtų du įėjimai į tą namą, tai čia blogai būtų? Ačiū Jums už atsakymus
Ko tiksliai reikia, kad leistu statyti namuka
sveiki. is anksto atsiprasau, kad uzduodu klausima neperskaicius visos temos, bet labai truksta laiko - tikiuos nesupyksit ir jei jau kur nors yra tokia info - imesit nuoroda
kaip rasomas bendrasavininko sutikimas ?
nusipirkom dviese nebaigta statyt nama su statybos leidimu ir norim leidima persirasyt savo vardu. tam reikia, kad mano bendrasavininkas parasytu sutikima (kad leidimas butu perrasytas mano vardu). mums susake, kad tas sutikimas rasomas laisva forma. nelabai isivaizduoju kaip tai turi atrodyti, tai gal kas koki pvz turit?
kaip rasomas bendrasavininko sutikimas ?
nusipirkom dviese nebaigta statyt nama su statybos leidimu ir norim leidima persirasyt savo vardu. tam reikia, kad mano bendrasavininkas parasytu sutikima (kad leidimas butu perrasytas mano vardu). mums susake, kad tas sutikimas rasomas laisva forma. nelabai isivaizduoju kaip tai turi atrodyti, tai gal kas koki pvz turit?