Įkraunama...
Įkraunama...

Statybų leidimai

QUOTE(Rendi @ 2008 10 24, 11:04)
Dar toks klausimelis, ar ten konstrukcine dali labai tiksliai viska reikia apskaiciuot doh.gif nu ta prasme vieni kur states pazystami, sake tai kad jiem ten tas projektas "ant durniaus" bet nieko mandresnio ir nereikejo. Mes turime drauga, kuris dirba svedijoj ir uzsiima projektavimu, bet lyg minejo kad jam neaisku siek tiek tos konstrukcines dalys (pradedantysis jis). keik ten toj savivaldybej rimtai viskas ziurima. Suprantu, kad statysim, turi buti paskaiciuota.
Be to, jei jis ne lietuvoje, mums patiems tektu derinti projekta, tai kazin ar nebus misija neimanoma praeit pro piktas tetas ir dedes  schmoll.gif
Atsiprasau, kad blondiniskai prirasiau, bet kai iki galo nesuprantu, mandriau ir negaliu parasyt.
Labai noreciau, kad eiga paaiskintumete kas nuo ko, po to ir pan. doh.gif  doh.gif

konstrukcine dalis reikalinga ne tam kad leidima gautumet, o kad zinotumet kaip ta nama statyti... kokius pamatus daryti, kokio gylio skyles grezti, kokia mediena konstrukcijom naudoti, kaip perdanga daryti (jei ji pvz medine), kur reikalingi papildomi tvirtinimai, kur ju nereikia... taip kad konstrukcine dalis turi buti labai tiksli ir protinga.
Atsakyti
QUOTE(Gorada @ 2008 10 24, 11:37)
konstrukcine dalis reikalinga ne tam kad leidima gautumet, o kad zinotumet kaip ta nama statyti... kokius pamatus daryti, kokio gylio skyles grezti, kokia mediena konstrukcijom naudoti, kaip perdanga daryti (jei ji pvz medine), kur reikalingi papildomi tvirtinimai, kur ju nereikia... taip kad konstrukcine dalis turi buti labai tiksli ir protinga.

supratau thumbup.gif bet kiek esu skaicius buna kad padaro architektas projekta, bet konstrukcine dalis lyg ir yra bet jinai nieko verta, statant zmones patys skaiciuojas ziuris ir pan. Ar cia taip imanoma ar vel kazka maisau? blush2.gif
Atsakyti
Laba:)

Ar kasnors jau bande tvarkyti visus reikalus internetu?
www.planuojustatyti.lt

Kaip sekesi? Ar viskas sklandziai ir laiku?
Atsakyti
QUOTE(Arti @ 2008 10 24, 12:16)
Laba:)

Ar kasnors jau bande tvarkyti visus reikalus internetu?
www.planuojustatyti.lt

Kaip sekesi? Ar viskas sklandziai ir laiku?

tikrai, cia irgi idomi informacija blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Rendi @ 2008 10 24, 10:19)
tikrai, cia irgi idomi informacija  blush2.gif

Mes bandysim viska daryti internetu..veliau pasidalinsiu patirtimi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rendi @ 2008 10 24, 11:41)
supratau  thumbup.gif bet kiek esu skaicius buna kad padaro architektas projekta, bet konstrukcine dalis lyg ir yra bet jinai nieko verta, statant zmones patys skaiciuojas ziuris ir pan. Ar cia taip imanoma ar vel kazka maisau? blush2.gif

jeigu turit statybini issilavinima tai aisku kad galit patys skaiciuotis. kitu atveju tai kazkokia nesamone. kas pasakys kokius man pamatus daryti (kokio tipo, kokio plocio, kiek armaturos, kokios armaturos, kokio aukscio pamatai, kokios klases betonas?) jei statau rastini nameli su mansarda?
arba kas sugalvos kokia stogo konstrukcija daryti kad ji atlaikytu cepres ir visa atmosferos poveiki? jei stogas ilinks ar dar kas pasidarys ka kaltinsim? pasikviesit staytbininkus ir sakysit: padarykit man stoga savo nuoziura, nes as projekto neturiu? kas atsakys uz tai kad darbininkai nesamoniu pridarys? rimti darbininkai net neuzsiimtu tokiu darbu, nes visa atsakomybe kliutu ju peciams ir toli grazu ne visos brigados turi savo projektuotojus. todel klausima ar man reikia konstrukcinio projekto galeciau lygfinti su klausimu ar as galiu sau gydyti dantis?

na gal atleiskit kad taip kategoriskai as cia smile.gif tiesiog griezta nuomone apie visa popierizma turiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gorada @ 2008 10 24, 12:38)
jeigu turit statybini issilavinima tai aisku kad galit patys skaiciuotis. kitu atveju tai kazkokia nesamone. kas pasakys kokius man pamatus daryti (kokio tipo, kokio plocio, kiek armaturos, kokios armaturos, kokio aukscio pamatai, kokios klases betonas?) jei statau rastini nameli su mansarda?
arba kas sugalvos kokia stogo konstrukcija daryti kad ji atlaikytu cepres ir visa atmosferos poveiki? jei stogas ilinks ar dar kas pasidarys ka kaltinsim? pasikviesit staytbininkus ir sakysit: padarykit man stoga savo nuoziura, nes as projekto neturiu? kas atsakys uz tai kad darbininkai nesamoniu pridarys? rimti darbininkai net neuzsiimtu tokiu darbu, nes visa atsakomybe kliutu ju peciams ir toli grazu ne visos brigados turi savo projektuotojus. todel klausima ar man reikia konstrukcinio projekto galeciau lygfinti su klausimu ar as galiu sau gydyti dantis?

na gal atleiskit kad taip kategoriskai as cia smile.gif tiesiog griezta nuomone apie visa popierizma turiu smile.gif

aciu 4u.gif

o gal galit parasyti zingsnius, kad gauti statybos leidima.Ka reikia pateikti savivaldybei? blush2.gif
Atsakyti
Pirmas žingsnis -perskaityti šitą temą nuo pradžių,po to dar kokią kitą,kur tik rašoma apie statybos popierius.O kol skaitysi,nusipirkti sklypą,susitvarkyti nuosavybės dokumentus,po to užsakyti toponuotrauką.Su tais popieriais nueiti į savivaldybę į urbanistikos ir architektūros skyrių,o ten jau viską pasakys.Procesas metams- kol gausi statybų leidimą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo airise: 25 spalio 2008 - 22:52
QUOTE(airise @ 2008 10 26, 00:51)
Pirmas žingsnis -perskaityti šitą temą nuo pradžių,po to dar kokią kitą,kur tik rašoma apie statybos popierius.O kol skaitysi,nusipirkti sklypą,susitvarkyti nuosavybės dokumentus,po to užsakyti toponuotrauką.Su tais popieriais nueiti į savivaldybę į urbanistikos ir architektūros skyrių,o ten jau viską pasakys.Procesas metams- kol gausi statybų leidimą.

kazkaip labai piktai cia smile.gif kaip suprast procesas metams?nuo kada per metus leidima isduoda? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rendi: 26 spalio 2008 - 21:29
kiek man teko domėtis, statyboms leidimas gana greitai išduodamos, kelios savaitės tik, bet reikia iki to surinkti reikiamus dokumentus. pvz vien geodezinį atlikti reikia mažiausiai 3 mėn.

o aš tuo pačiu kas žino norėjau paklausti, kam kad gauti statyboms leidimą reikalinga topo nuotrauka? nu suprantu tikslūs sklypo matmenys, koordinatės,bet kam topo nuotrauka? juk tai pastatų nuotrauka. tai aš dabar padarysiu topą, priduosiu visus reikalingus dokus, gausiu leidimą, bus namas pastatytas ir tada priduodant pastatą vėl reikės topo nuotrauką daryti? va šitonesuprantu, kas turit žinių parašykit blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Krabo lazdelė @ 2008 10 26, 21:40)
kiek man teko domėtis, statyboms leidimas gana greitai išduodamos, kelios savaitės tik, bet reikia iki to surinkti reikiamus dokumentus. pvz vien geodezinį atlikti reikia mažiausiai 3 mėn.

o aš tuo pačiu kas žino norėjau paklausti, kam kad gauti statyboms leidimą reikalinga topo nuotrauka? nu suprantu tikslūs sklypo matmenys, koordinatės,bet kam topo nuotrauka? juk tai pastatų nuotrauka. tai aš dabar padarysiu topą, priduosiu visus reikalingus dokus, gausiu leidimą, bus namas pastatytas ir tada priduodant pastatą vėl reikės topo nuotrauką daryti?  va šitonesuprantu, kas turit žinių parašykit  blush2.gif

Tai žemės nuotrauka,jos ribos,aukščių,viso kas eina per ją-elektra,ryšiai,dujos pažymėjimas,kaimynų ribos,keliais ir t.t. Be topo nuotraukos nepriima dokumentų savivaldybė,kad gautum salygų sąvadą.Savado laukem 2mėnesius.Prieš tai virš mėnesio laukėm pas geodezinin kus topo nuotraukos,va jau ir 3 mėnesiai.
Tai va ir nuo pradžio kai pradėjom tvarkyti dokumentus ir ruošti projektą praėjo METAI,kai priėjom momentą nešti dokumentus į savivaldybę ir gavom statybų leidimą.
Papildyta:
QUOTE(Rendi @ 2008 10 26, 21:28)
kazkaip labai piktai cia  smile.gif kaip suprast procesas metams?nuo kada per metus leidima isduoda? smile.gif

Pačioj pradžioj temos viskas eilute tvarkingai surašyta,tik reikėjo atsiverst pradžią,pirmą puslapį.Man atrodo tokios supermamos taisyklės- paskaityti,kas anksčiau parašyta,ypač jei sugalvoji naują temą užvesti.Arba kai visi klausia tą patį po kelis kartus.
Nuo pradžios kai pradėjom tvarkytis iki pabaigos kol jau gavom leidimą praėjo metai.Čia įėjo laikas,kai architektai tempė gumą ir nieko nedarė.Jei būtų tvarkingai viskas ,tai būtų trumpiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo airise: 27 spalio 2008 - 09:08
man viskas taip pat uztruko metus, nes lygiai taip pat architektas guma tempe. jei jis butu kitaip dirbes gal ir pusmecio uztektu.
Atsakyti