Įkraunama...
Įkraunama...

Statybų leidimai

QUOTE(loret30 @ 2008 05 02, 20:04)
Sveiki,noriu paklausti...mūsų sklypas yra pailgas,įdomu ar būtų galima statyt naują namą išilgai sklypo g.gif
user posted image
maždaug ūkinio vietoj(esančius statinius planuojam griauti)

pas mus ir panašus sklypas tai man atrodo kad čia dar viens namas yra g.gif tai jei yra gyvenamas namas tai teks skirti sklypą nes vienam sklype gali būti tik vienas gyvenamas namas
Papildyta:
QUOTE(Gorada @ 2008 05 02, 22:38)
inzineriniu tinklu projektai: tai vat ir suprojektuota is kur kaip vandeni gausit, kaip su nuotekom tvarkyites, kaip viskas bus isdestyta, koki pajegumai ir t.t.
o del sulinio tai klausimas kyla: cia jum savivaldybe leido sulinio vandeniu naudotis? ar patys taip nusprendet? nes kiek esu girdejus savivaldybes visiemnurodo, kad jei nera centralizuotu tinklu - butinas grezinys... reikia vadovautis tuo, kas parasyta projektavimo salygu savade, kitaip bus problemu priduodant nama.

mes statomės kaime tai šulinį leidžia thumbup.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(tikurila @ 2008 05 06, 15:17)
Kad molis visur ir pas mus  g.gif  Nu dar ziuresim kaip bus  irnesakyk.gif

pala, ne molis, yra dar priemolis (molis kartu su smeliu ir zvyro priemaisom) daug kas priklauso nuo sluoksnio storio, gruntiniu vandenu (nes po zemem vanduo bega horizontaliai, pagal sluoksnius) ir t.t.
Kitaip tariant jei sklype molis isbrangsta statyba.

Del savadu, paziurkite kas pas Jus projektuota ar vienbutis gyv. namas, ar sodo namas. Sodo namui salygos kitos ir yra lengvesnes, nera nei grezinio nei nuoteku ir nereikia ju projektuoti...
Atsakyti
QUOTE(Andriukas @ 2008 05 06, 22:31)
pala, ne molis, yra dar priemolis (molis kartu su smeliu ir zvyro priemaisom) daug kas priklauso nuo sluoksnio storio, gruntiniu vandenu (nes po zemem vanduo bega horizontaliai, pagal sluoksnius) ir t.t.
Kitaip tariant jei sklype molis isbrangsta statyba.

Del savadu, paziurkite kas pas Jus projektuota ar vienbutis gyv. namas, ar sodo namas. Sodo namui salygos kitos ir yra lengvesnes, nera nei grezinio nei nuoteku ir nereikia ju projektuoti...

Ai, besas zino koks ten tas gruntas, gal ir priemolis, nes visko ten yra doh.gif Zinau, kad gruntiniai vandenys pas mus neaukstai, nes geologas pasake, jkad darant tos zondus iki 6m. nerado. O kodel del molio statyba brangsta? g.gif

Pas mus gyvenamas suprojektuotas, ir jau neuzilgo vaziuosiu i savivaldybe atsiimti leidimo thumbup.gif Paziuresiu ar dar gausiu doh.gif Nu gal... rolleyes.gif
Paskiau parasysiu kaip sekesi hihihi.gif
Papildyta:
A nuotekas mes projektavom, tik nedaug as ten ka tesuprantu lotuliukas.gif Zinau, kad bus grezinys ir isvezamos nuotekos (bet sita architektas sake dar galima bus koreguoti pagal save g.gif )
Atsakyti
QUOTE(tikurila @ 2008 05 07, 10:05)
Ai, besas zino koks ten tas gruntas, gal ir priemolis, nes visko ten yra  doh.gif  Zinau, kad gruntiniai vandenys pas mus neaukstai, nes geologas pasake, jkad darant tos zondus iki 6m. nerado. O kodel del molio statyba brangsta?  g.gif

Pas mus gyvenamas suprojektuotas, ir jau neuzilgo vaziuosiu i savivaldybe atsiimti leidimo  thumbup.gif  Paziuresiu ar dar gausiu  doh.gif  Nu gal...  rolleyes.gif
Paskiau parasysiu kaip sekesi  hihihi.gif
Papildyta:
A nuotekas mes projektavom, tik nedaug as ten ka tesuprantu  lotuliukas.gif  Zinau, kad bus grezinys ir isvezamos nuotekos (bet sita architektas sake dar galima bus koreguoti pagal save  g.gif  )

Geologoja daroma 3 taskuose, manau (itariu) info yra netiksli, pirmadieni galesiu tikrai atsakyti ar man geologas pasitvirtino.
Molis yra pavojingas gruntas, jei smelis nesuristas gruntas (susukus kamuoliuka palietus pirstu subira), molis- suristas (kamuoliukas paliestas nesubira tik deformuojasi). Suristi gruntai pleciasi ne tik ziema, kai jose vanduo kristalizuojasi, bet ir veikiami tiesiog vandens, o tai reiskia jog pamatai pastatyti ant molio esantys zemiau isalo zonos bus veikiami kelimo jegu, kas blogiausia jos veikia netolygiai, del to trukineja sienos. Iseitis smelio ir skaldos uzpilas ir sutankinimas po pamatais, tai lyg amortizatorius, moliui 20-25 cm, priemoliu 20-15 cm.
Tai ir paskaiciuokit, jei namas ant smelio visai nieko nereikia, jei molis reikia vibro plokstes, smelio, skaldos ir darbo valandu, priemoliui to paties tik maziau.
Atsakyti
Labai atsiprasau uz OT 4u.gif

Andriukui: istaruka ir inz. geologiniu tyrimu "1. projektuojama statybos aisktele padegta 0.3m storio dirvizemiu. 2. Pamatu pagrindu gali buti plastiskas priesmelis (IGS4), minkstai (IGS2), kietai plastiskas (IGS3), puskietis moreninis priemolis (IG), tankus zvyras (IGS5). 3.Pozeminio vandens, iki greziniu pasiekto 6.0m gylio, nera. Sniego tirpimo metu ir po ilagalaikiu liuciu virs molingu gruntu laikinai kaupsis sezoninis pavirsutinis vanduo." Cia perrasiau isvadad. O siaip geologas MB tevo geras azystaas, tai jisai rekomendavo daryti 2m 30cm grezinius pamatus rolleyes.gif Tai manau viskas ten gerai bus.

Beje statybos leidimas jau pas mane rankose thumbup.gif Manau labai greitai susitvarkem smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tikurila: 07 gegužės 2008 - 14:21
QUOTE(tikurila @ 2008 05 07, 16:21)

Beje statybos leidimas jau pas mane rankose  thumbup.gif  Manau labai greitai susitvarkem  smile.gif

nugi sveikinu! sveika atvykus i kluba smile.gif
as tai labai trumpai dziaugiaus kad leidima gavau, labai greitai viska uzgoze statybu rupesteliai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gorada @ 2008 05 07, 16:04)
nugi sveikinu! sveika atvykus i kluba smile.gif
as tai labai trumpai dziaugiaus kad leidima gavau, labai greitai viska uzgoze statybu rupesteliai smile.gif

Aha, dekoju 4u.gif Dabar jauciuosi pilnaverte statybininke lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
As tai jau laukiu nesulaukiu tu rupesteliu (cia man tik dabar tokia euforija, greit praeis) lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(tikurila @ 2008 05 07, 15:19)
Aha, dekoju  4u.gif  Dabar jauciuosi pilnaverte statybininke  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif 
As tai jau laukiu nesulaukiu tu rupesteliu (cia man tik dabar tokia euforija, greit praeis)  lotuliukas.gif

Prisidedu ir aš prie sveikinimų, o kol euforija nepraėjo, tai ir kibkite į darbelius smile.gif
Atsakyti
Sveika smile.gif Nu tai jau aciu, aciu biggrin.gif Stengsimes rolleyes.gif
Atsakyti
2tikurila: aš irgi prisidedu prie sveikinimų, ale siūlau ne kibti į darbus o poilsio Egyptan palėkti.
smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ūkio bitė @ 2008 05 08, 11:48)
2tikurila: aš irgi prisidedu prie sveikinimų, ale siūlau ne kibti į darbus o poilsio Egyptan palėkti.
smile.gif

thumbup.gif dekui, geras pasiulymas, ale bijau, kad po poilsio nebeliks lituku darbams pradeti lotuliukas.gif Siemet atostogu nenusimato doh.gif
Atsakyti
Beje statybos leidimas jau pas mane rankose thumbup.gif Manau labai greitai susitvarkem smile.gif
[/quote]

Sveikinu, kaip ir viska reiketu gerai apiplauti drinks_cheers.gif
Atsakyti