Sveikos, merginos.
Perskaičiau visas tris jūsų temas, ir dar daugiau informacijos internete. Taip pat konsultavausi internetu su nuotraukomis Juvenalite ir Vivadense (konsultavo daktaras Balsiukas). Taigi: jau devyni metai, kaip turiu metalinį vainikėlį priekiniame dantuke. Šalia esantis priekinis - negyvas ir ant jo devynių metų senumo plomba, tiesa, ji visiškai neatrodo estetiškai, nes visi mano dantukai dabar atrodo spalvoti, nuskilinėję ir taaaaiiiip toliau. Šoniniai dantukai einantys po priekinių viršuje yra taip pat truputuka plombuoti ir t.t.
Nebegaliu daugiau, noriu susitvarkyti ir turėti gražius, baltus dantukus...
Taigi iš Juvenalito gavau šitokį atsakymą:
Gavome jusu nuotraukas, parodeme gydytojai, jums nereikia protezuoti nei vieno danties, visus 4-ris priekinius dantis galima atstatyti estetinio plombavimo budu, vieno danties kaina 750-800lt. Is to danties kur rasote kad klijuotas isimsime metalini kaisti ir icementuosime stiklo pluosto kaisti (kaina 250lt.) kad butu tvirciau ir restauruosime estetinio plombavimo budu, i kitus tris dantis stiklo pluosto kaisciu nereikes nebent i negyva danti. Kadangi jusu centriniai du priekiniai dantys negyvi greiciausiai reikes sugydyti kanalus pries estetini plombavima, kanalu gydymas uztrunka nuo 7 iki 14d., pirmu vizitu suvedami vaistai su kuriais turite isbuti nemaziau savaites, tada kanalus uzplombuojame ir tik tada galime estetiskai restauruoti. Pirmiausiai turite atvykti konsultacijai pas gydytoja, ir tuo paciu vizitu galime rezervuoti laika kanalu gydymui. Norint uzsirezervuoti vizitus jums reikia pervesti 500lt avansa kuri po to isskaiciuosime is estetinio plombavimo.
Vivadens:
Gavome Jusu siustas dantu nuotraukas, kurias perziurejo gyd.odontologas E. Balsiukas.
Jusu atveju butu siuloma du priekinius virsutinius centrinius dantis estetiskai protezuoti keramikos vainikais cirkonio oksido pagrindu ir du gretimus dantis, kurie yra salia centriniu dantu, - estetiskai plombuoti. Gali reiketi pergydyti kanalus, taciau tam ivertinti yra reikalinga rentgeno nuotrauka, kuria Jus galite atsiusti, jei registruosites internetinei konsultacijai.
Vieno danties estetinio plombavimo kaina nuo 360-1600 Lt , priklausomai nuo gydytojo kvalifikacijos, darbo sudetingumo ir kt. Paprastai 2 dantys restauruojami vieno ~4 val. vizito metu.
Keramikos vainikelis cirkonio oksido pagrindu 1890 Lt 1 vnt. (pas gyd.odonyologa A. Tursa).
Vieno kanalo gydymas kainuoja 310-330 Lt
Protezavimo terminas 4-8 savaites, taciau po konsultacijos vizitus galima rezervuoti etapais: per 1-3 savaites paruosti dantis protezavimui, pritaikyti laikinus dantu vainikus ir pergydyti dantu saknu kanalus, jei reikia. Sekantis etapas (ne daugiau kaip po 3 men.) - nuolatines keramikos vainiku gamyba, 3-5 savaites.
Jei nereikia kanalu gydymo, kaisciu, protezavimo terminas trumpesnis, o jei reikia - terminas ilgesnis.
Tai kaip man dabar žinoti ką daryti? Aš grįžtu į Lietuvą tik dviem su puse savaitės, niekaip nespėsiu susidėti vainikėlių, nes jie, kaip supratau, dedami 4-8 savaites..
Ir kiek supratau iš jūsų visų komentarų, man netiktų atstatyti dantuko ant stiklo pluošto, nes jis skaitytųsi atstatytas lyg su paprasta plomba ir bet kada gali nulūžti lengvai. Ar šitaip viską supratau?
Nebežinau ką daryti... Atostogos už poros mėnesių, jau lyg ir laikas būtų rezervuotis vietas, bet esu beviltiškoj padėtį. Žinau, kad čia yra gerai išmanančių apie tai.
Laukiu bet kokių komentarų, pasiūlymų daryti kitaip ir ką pasirinkti.
Prašau pagalbos...
QUOTE(fruktozoide @ 2011 04 09, 02:08)
Jeigu kas nors darėsi estetinė dantų plombavimą, gal galite pasidalinti įspūdžiais?
Ar po tokios procedūros sutvarkyti dantukai turi būti tokie šiurkštūs? išsiplauni dantis viskas ok, bet po kokių 6 val, jei taip apsivelia, čia normalu taip?
Ar skiriasi dantų po estetinio plombavimo priežiūra? Kaip paskui juos tvarko, jeigu jie pvz pailginti būna?
Ar po tokios procedūros sutvarkyti dantukai turi būti tokie šiurkštūs? išsiplauni dantis viskas ok, bet po kokių 6 val, jei taip apsivelia, čia normalu taip?
Ar skiriasi dantų po estetinio plombavimo priežiūra? Kaip paskui juos tvarko, jeigu jie pvz pailginti būna?
Mano tikrai nešiurkštūs, labai faini balti slidūs dantukai. Du dantis man irgi prailgino, o kitiems suteikė naują formą. Vaizdas tikrai labai geras. O priežiūra kasdienė...
QUOTE(Čiliukė! @ 2011 04 09, 17:38)
Sveikos, merginos.
Nebežinau ką daryti... Atostogos už poros mėnesių, jau lyg ir laikas būtų rezervuotis vietas, bet esu beviltiškoj padėtį. Žinau, kad čia yra gerai išmanančių apie tai.
Prašau pagalbos...
Prašau pagalbos...
MB 4-is dantukus "sudejo" per nepilnas 3 savaites priklauso nuo gydytojo ir jo techniku
QUOTE(Rashkyte @ 2011 04 10, 14:53)
MB 4-is dantukus "sudejo" per nepilnas 3 savaites priklauso nuo gydytojo ir jo techniku
Gal galima būtų sužinoti kokioje klinikoje ir pas kokį gydytoją jisai tvarkėsi dantukus?
QUOTE(Čiliukė! @ 2011 04 10, 13:25)
Gal galima būtų sužinoti kokioje klinikoje ir pas kokį gydytoją jisai tvarkėsi dantukus?
Kaune prie kliniku Dantų ir žandikaulių ortopedijos klinika Gediminas Skirbutis
Labas
Merginos gal kuriai teko lankytis dontologijos klinikose Processus ir Pro dentas Kaune? Kokie atsiliepimai, ar likote patenkintos darbu? Kiek paziurinejau tai Processus man brangoka pasirode Bet gal rezultatas superinis Jei nesunku ir ka nors zinot apie sias klinikas brukstelkit Planuoju keliu dantuku estetini plombavima daryti, bet nelabai turiu kada visu temu perskaityti
Merginos gal kuriai teko lankytis dontologijos klinikose Processus ir Pro dentas Kaune? Kokie atsiliepimai, ar likote patenkintos darbu? Kiek paziurinejau tai Processus man brangoka pasirode Bet gal rezultatas superinis Jei nesunku ir ka nors zinot apie sias klinikas brukstelkit Planuoju keliu dantuku estetini plombavima daryti, bet nelabai turiu kada visu temu perskaityti
QUOTE(Rumute @ 2011 04 06, 11:06)
Sveikos, man 20m. ir pas mane vienas priekinis dantis, šalia iltinio, yra labiau įstumtas į vidų, ir dar toks lyg mažesnis. Visa problema ta,kad priklausomai nuo apšvietimo atrodau kaip be danties (nuotraukose tai visose taip) todėl beveik nesišypsau. Tad ar apsimokėtų man darytis estetini plombavimą? Mano galva dėtis briketus dėl vieno danties neapsimoka, nes kitų dantų buklia aš visiškai patenkinta. Taigi ką patartumėte?
Vat ir aš galvoju, kad būtų geriau pasitobulinti dantukus (jei tik keli priekyje) estetiniu plombavimu, nei dėtis breketus, nors esu juos turėjusi prieš daug metų, bet aštunti dantys vėl sugrūdo. Bet kainos truputį gąsdina.
QUOTE(Rumute @ 2011 04 06, 10:06)
Sveikos, man 20m. ir pas mane vienas priekinis dantis, šalia iltinio, yra labiau įstumtas į vidų, ir dar toks lyg mažesnis. Visa problema ta,kad priklausomai nuo apšvietimo atrodau kaip be danties (nuotraukose tai visose taip) todėl beveik nesišypsau. Tad ar apsimokėtų man darytis estetini plombavimą? Mano galva dėtis briketus dėl vieno danties neapsimoka, nes kitų dantų buklia aš visiškai patenkinta. Taigi ką patartumėte?
Manau tikrai užtektų estetiškai paplombuot, jei nera labai susiaurėjęs tarpas kur įstumtas dantis.
Papildyta:
QUOTE(Čiliukė! @ 2011 04 10, 00:38)
Sveikos, merginos.
Tai kaip man dabar žinoti ką daryti? Aš grįžtu į Lietuvą tik dviem su puse savaitės, niekaip nespėsiu susidėti vainikėlių, nes jie, kaip supratau, dedami 4-8 savaites..
Ir kiek supratau iš jūsų visų komentarų, man netiktų atstatyti dantuko ant stiklo pluošto, nes jis skaitytųsi atstatytas lyg su paprasta plomba ir bet kada gali nulūžti lengvai. Ar šitaip viską supratau?
Jei jau dantis kažkada buvo vilktas vainikėliu, kažin ar gerausiais variantas dabar būtų jį atstatyt tik stiklo pluoštu ir plomba. Patarčiau perprotezuot bamatale, metalo ar cirkonio keramika. Rezultatas patvaresnis. Protezavimas per 2sav. gal ir įmanomas, bet laiko gali neužtekti kanalų pergydymui. Darykit viską eiles tvarka, be streso. Jei reikia gydykit kanalus, cementuokit kaištį, o bogiausiu atveju jei nespes padaryti vainikėlių, padarys laikinus, o galutinį protezavimą pabaigs, kai atvažiuosit sekantį kartą. Sėkmės.
QUOTE(zieminuke @ 2011 04 19, 09:27)
Labas
jei lankėtės Pro dente brūkštelėkit atsiliepimą, aš irgi ieškau apie jį daugiau atsiliepimų