Įkraunama...
Įkraunama...

Aliejai aliejukai

QUOTE(Maserati @ 2009 08 11, 19:08)
kur galima isigyti naslaiciu  ir dilgeliu aliejiniu extraktu?

sakyciau, paciai pasigaminti ir tai turbut yra maceratai/fitoliai labiau nei ekstraktai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Maserati @ 2009 08 11, 20:08)
kur galima isigyti naslaiciu  ir dilgeliu aliejiniu extraktu?

QUOTE(kunigunda78 @ 2009 08 11, 21:15)
sakyciau, paciai pasigaminti ir tai turbut yra maceratai/fitoliai labiau nei ekstraktai  ax.gif

ai del zodziu tai klausimas: ir fitolis ir maceratas ir extraktas yra vienodai nelietuviski o esme ta pati: ekstrahuojama aliejumi, nes spiritiniai ekstraktai yra ekstahuojami alkoholiu. tai kad atskirti juos macetarais vadina ar fitoliais. bet man kazkaip artimiau ekstraktas, nes jis tiksliau isreiskia proceso esme... nezinau, bent man taip atrodo.

o kad paciai pasidaryti tai tiesa drinks_cheers.gif thumbup.gif
tik reikia is sviezios žaliavos, nes lengviau geriasi i oda, nepalika riebalo, tad prisirenki ir darai bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(omega @ 2009 08 11, 21:56)
tik reikia is sviezios žaliavos, nes lengviau geriasi i oda, nepalika riebalo, tad prisirenki ir darai  bigsmile.gif

paprastai moterys, kurios daug metu daro tokias istraukas, siulo dziovinta zaliava, nes ji maziau sugeria aliejaus, o is saves isskiria EA. Bet kiek darytoju, tiek teoriju
Atsakyti
QUOTE(kunigunda78 @ 2009 08 11, 23:11)
paprastai moterys, kurios daug metu daro tokias istraukas, siulo dziovinta zaliava, nes ji maziau sugeria aliejaus, o is saves isskiria EA. Bet kiek darytoju, tiek teoriju

drinks_cheers.gif ypac del vaistinio poveikio, bet veidui, o jis pas mane poriebis man labiau patinka zalia, nes gaiviau, lengviau susigeria. aisku galiojimas trumpesnis. va cia is tiesu yra viena pagr. priezasciu del ko daroma is dziovintos - is 6viezios reikia greiciau sunaudoti, nes trumpiau galioja.

kita vertus galvoju kaip viskas teisinga gamtoje - vasara, kai silta, norisi ir reikia lengvesnio gali gaminti is šviezios, o ziema is dziovintos, nes vis tiek žiemai dregme netinka smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kunigunda78 @ 2009 08 11, 21:15)
sakyciau, paciai pasigaminti ir tai turbut yra maceratai/fitoliai labiau nei ekstraktai  ax.gif

gal galit recepta" parasyti?
Atsakyti
Nežinau, ar šitoje temoje klausti, bet bandau biggrin.gif

Kaip žinoti, kad aliejus yra natūralus?
Mama iš Egipto parvežė kažkokio žalsvo (salotinė spalva) aliejaus, jis tirštokas, kai sušyla delne, pasidaro skystas, kvapas malonus. Sakė, kad labai geras riebiai veido odai, spuogeliams. Bet aš kažkodėl bijau tepti...
Atsakyti
QUOTE(pumpulpulka @ 2009 08 13, 19:16)
Nežinau, ar šitoje temoje klausti, bet bandau  biggrin.gif

Mama iš Egipto parvežė kažkokio žalsvo (salotinė spalva) aliejaus, jis tirštokas, kai sušyla delne, pasidaro skystas, kvapas malonus. Sakė, kad labai geras riebiai veido odai, spuogeliams. Bet aš kažkodėl bijau tepti...

o ant buteliuko yra kas nors parasyta?
Atsakyti
QUOTE(Maserati @ 2009 08 12, 12:59)

Siaip tai as istrauku nedarau. Tiesa, kazkada buvau kelias vaniles lazdeles susmulkinusi ir uzpylusi aliejais - tai labai "skanus" aliejukas gavosi ax.gif
Nedarau del keliu priezasciu, pirma, neturiu problematiskos odos, tad man visiskai uztenka ir sumaisyti grynus aliejus, arba nusiperku KN kokios reikia istraukos. Antra, buvo daromi tyrimai ir nustate, kad LT augalai sukaupia labai mazai eteriniu alieju del saules stokos, todel norint labai stiprios istraukos reiktu daug zaliavos sunaudoti, o pvz. tokie, ciobreliai, bent jau pas mociute kaime, nyksta, todel renkuosi tik arbatelem ir prieskoniams, o KN nusiperku Prancuzijos laukiniu ciobreliu EA, kurio ir kvapas ir poveikis thumbup.gif
Bendras principas, kad sausa/zalia zaliava uzpilama aliejum ir laikoma kur nors tamsiai/siltai ir pan. (galima pvz. diena laikyti balkone, kur silta, o vakare inesti i kambari, galima visada laikyti kambaryje, kitos -laiko ant saules pvz., paspausta zalia zaliava, kol pradeda sunktis aliejus), po kokios savaites sena zaliava isimama, "nugreziama" ir i ta alieju idedama naujos ir t.t.
Jei skaitai rusiskai, tai galeciau imesti nuoroda, kur daug moterys dalinasi savo patirtimi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(pumpulpulka @ 2009 08 13, 19:16)
Nežinau, ar šitoje temoje klausti, bet bandau  biggrin.gif

Gal tai migdolų,ar avokadų aliejus.
Turėtų būti parašyta ant pakuotės.
Atsakyti
QUOTE(Melajja @ 2009 08 12, 13:46)
paparakok kaip ciobreliu hidrolata pasigaminai?  4u.gif

hidrolatams daryti naudoju specialu inda kuriame garinu augalus ir kondensuoju ju garus ... daug laiko uzimantis procesas - trunka nuo 4 iki 8 h o gaunasi 1 stikline doh.gif

QUOTE(Maserati @ 2009 08 12, 13:59)

QUOTE(kunigunda78 @ 2009 08 14, 23:26)
Siaip tai as istrauku nedarau. Tiesa, kazkada buvau kelias vaniles lazdeles susmulkinusi ir uzpylusi aliejais - tai labai "skanus" aliejukas gavosi  ax.gif
Nedarau del keliu priezasciu, pirma, neturiu problematiskos odos, tad man visiskai uztenka ir sumaisyti grynus aliejus, arba nusiperku KN kokios reikia istraukos. Antra, buvo daromi tyrimai ir nustate, kad LT augalai sukaupia labai mazai eteriniu alieju del saules stokos, todel norint labai stiprios istraukos reiktu daug zaliavos sunaudoti, o pvz. tokie, ciobreliai, bent jau pas mociute kaime, nyksta, todel renkuosi tik arbatelem ir prieskoniams, o KN nusiperku Prancuzijos laukiniu ciobreliu EA, kurio ir kvapas ir poveikis  thumbup.gif
Bendras principas, kad sausa/zalia zaliava uzpilama aliejum ir laikoma kur nors tamsiai/siltai ir pan. (galima pvz. diena laikyti balkone, kur silta, o vakare inesti i kambari, galima visada laikyti kambaryje, kitos -laiko ant saules pvz., paspausta zalia zaliava, kol pradeda sunktis aliejus), po kokios savaites sena zaliava isimama, "nugreziama" ir i ta alieju idedama naujos ir t.t.
Jei skaitai rusiskai, tai galeciau imesti nuoroda, kur daug moterys dalinasi savo patirtimi  ax.gif

lt augalai isties nelabai daug eteriniu alieju turi , bet as manau, kad tieks kurie gyvena lietuvoje geriausia yra tai, kas auga lt o ne kur nors turkijoje, egipte ar prancuzijoje, nes laikausi nuomones, kad viskas kas yra aplink musm mums geriausiai ir tinka, butent todel ir darau savo aliejus.

as pati laikau kuri laika ant saules, kad prisitrauktu, o veliau tamsiai, jei reikia keiciu, po kurio laiko isiimu. beje, man nera aisku, kodel kiti naudoja rafinuota alieju ekstraktas, teikdami, kad rafinuotas lengviau prisijungia augalu eterius ir kt medziagas, nes nerafinuotas atseit negali prisijungti. g.gif
idomu, ka kitos siuo klausimu mano?
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2009 08 15, 22:13)
Gal tai migdolų,ar avokadų aliejus.
Turėtų būti parašyta ant pakuotės.

nemanau, kad ten migdolu aliejus gali buti.. o apie avokadu alieju ir as pagalvojau, kad galetu buti g.gif bet tas pasakymas, kad labai riebiai odai tinka siek tiek sumaise.. nes avokadai sausesnei odai labiau g.gif

QUOTE(omega @ 2009 08 15, 23:54)
hidrolatams daryti naudoju specialu inda kuriame garinu augalus ir kondensuoju ju garus ... daug laiko uzimantis procesas - trunka nuo 4 iki 8 h o gaunasi 1 stikline  doh.gif

o is kur gavai ta spec inda distiliavimui? pasidarei ar pirkai? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Palomina @ 2009 08 13, 20:39)
o ant buteliuko yra kas nors parasyta?

nieko nėra parašyta schmoll.gif
Atsakyti