QUOTE(Melajja @ 2009 08 12, 13:46)
paparakok kaip ciobreliu hidrolata pasigaminai?
hidrolatams daryti naudoju specialu inda kuriame garinu augalus ir kondensuoju ju garus ... daug laiko uzimantis procesas - trunka nuo 4 iki 8 h o gaunasi 1 stikline
QUOTE(Maserati @ 2009 08 12, 13:59)
gal galit recepta" parasyti?
QUOTE(kunigunda78 @ 2009 08 14, 23:26)
Siaip tai as istrauku nedarau. Tiesa, kazkada buvau kelias vaniles lazdeles susmulkinusi ir uzpylusi aliejais - tai labai "skanus" aliejukas gavosi
Nedarau del keliu priezasciu, pirma, neturiu problematiskos odos, tad man visiskai uztenka ir sumaisyti grynus aliejus, arba nusiperku KN kokios reikia istraukos. Antra, buvo daromi tyrimai ir nustate, kad LT augalai sukaupia labai mazai eteriniu alieju del saules stokos, todel norint labai stiprios istraukos reiktu daug zaliavos sunaudoti, o pvz. tokie, ciobreliai, bent jau pas mociute kaime, nyksta, todel renkuosi tik arbatelem ir prieskoniams, o KN nusiperku Prancuzijos laukiniu ciobreliu EA, kurio ir kvapas ir poveikis
Bendras principas, kad sausa/zalia zaliava uzpilama aliejum ir laikoma kur nors tamsiai/siltai ir pan. (galima pvz. diena laikyti balkone, kur silta, o vakare inesti i kambari, galima visada laikyti kambaryje, kitos -laiko ant saules pvz., paspausta zalia zaliava, kol pradeda sunktis aliejus), po kokios savaites sena zaliava isimama, "nugreziama" ir i ta alieju idedama naujos ir t.t.
Jei skaitai rusiskai, tai galeciau imesti nuoroda, kur daug moterys dalinasi savo patirtimi
lt augalai isties nelabai daug eteriniu alieju turi , bet as manau, kad tieks kurie gyvena lietuvoje geriausia yra tai, kas auga lt o ne kur nors turkijoje, egipte ar prancuzijoje, nes laikausi nuomones, kad viskas kas yra aplink musm mums geriausiai ir tinka, butent todel ir darau savo aliejus.
as pati laikau kuri laika ant saules, kad prisitrauktu, o veliau tamsiai, jei reikia keiciu, po kurio laiko isiimu. beje, man nera aisku, kodel kiti naudoja rafinuota alieju ekstraktas, teikdami, kad rafinuotas lengviau prisijungia augalu eterius ir kt medziagas, nes nerafinuotas atseit negali prisijungti.
idomu, ka kitos siuo klausimu mano?