jei yra kvapas, tai, manau, kad nerafinuotas. Bet šiaip tai ant pakuotės turi būti parašyta. Išsiversk...
QUOTE(rytorasa @ 2009 01 17, 21:58)
jei yra kvapas, tai, manau, kad nerafinuotas. Bet šiaip tai ant pakuotės turi būti parašyta. Išsiversk...
"Tradicional fhilippine fermentation process/ Highly stable"
Išstudijavau visus užrašus- negali būti rafinuotas.
Va, paklausiau. Draugės atsakymas toks: "Tas kokoso aliejus yra organinis ir nekaitintas, kitaip tariant raw/žalias."
QUOTE(kusachius @ 2009 01 17, 03:04)
2) kam tinka "sweet thyme" (thymus vulgaris) EA? turiu buteliuką laukinio, kvapas nepatinka, bet gal jis kam nors naudingas?
3) ar pušų EA turi kokio nors teigiamo poveikio odai, ar tinka maišyti su kitais odai tinkamesniais aliejais ir eteriniais aliejais? Norėčiau mamai kokį kremuką ar muiliuką sumakaluot, jai labai patinka pušų kvapas, ir šiaip pušis -jos medis, tai gal tas EA čia kažkaip pritaikomas?
3) ar pušų EA turi kokio nors teigiamo poveikio odai, ar tinka maišyti su kitais odai tinkamesniais aliejais ir eteriniais aliejais? Norėčiau mamai kokį kremuką ar muiliuką sumakaluot, jai labai patinka pušų kvapas, ir šiaip pušis -jos medis, tai gal tas EA čia kažkaip pritaikomas?
2) -cia ciobreliu EA - nezinau kiek pati uz ji mokejai, bet as esu suplojus tikrai nemazai, bet man jo kvapas , todel tinka kvepalu gamybai, o siaip tai labai geras antibiotikas persalus - as ji naudoju kai persalu - darau inhaliacijas, garinu, arba uzlasinus ant kokosu/ sviestmedzio aliejaus isitrinu kakla, krutine
3)Pušų eterinis aliejus
Eterinis pušų aliejus gaminamas iš susmulkintų pušų (Pinus sylvestris L.), paplitusių Šiaurės Europoje, spyglių hidrodistiliacijos metodu. Pušų aliejaus dedama į farmacinius preparatus, mikstūras ir namines priemones nuo kosulio. Eterinis pušų aliejus pasižymi antiseptinėmis, priešuždegiminėmis ir atsikosėjimą skatinančiomis savybėmis, todėl vartojamas sergant bronchitu, viršutinių kvėpavimo takų uždegimu, pneumonija, tracheitu, padeda normalizuoti kūno temperatūrą.
Kaip skausmą ir spazmas slopinanti priemonė eterinis pušų aliejus gana efektyvus esant artritui, reumatui, raumenų skausmui ir spazmams.
Hormoninis eterinio pušų aliejaus poveikis reikalingas problemoms, susijusioms su menstruacijų ciklo sutrikimais bei menopauze, palengvinti.
Eterinis pušų aliejus didina organizmo pasipriešinimą, stiprina imunitetą, todėl yra puiki peršalimo ir infekcinių ligų profilaktikos priemonė.
Tiesiogiai veikdamas centrinę nervų sistemą eterinis pušų aliejus atstato dvasios pusiausvyrą, pašalina nuovargį, neuralgiją, stresą, gerina protinę veiklą.
Eterinis pušų aliejus stabdo odos senėjimą, suteikia jai stangrumo, lygina raukšles, pašalina paakių pabrinkimą. Be to, stiprina plaukų šaknis ir pažeistus plaukus.
Indikacijos:
bronchitas, tracheitas, viršutinių kvėpavimo takų uždegimai, angina;
menstruacinio ciklo sutrikimai, menopauzė;
reumatas, artritas, raumenų skausmai ir spazmai;
neuralgija, stresinė būklė, protinis pervargimas;
suvytusi oda, raukšlės;
pleiskanos, plaukų slinkimas.
Vartojimas ir dozės
Voniai: 7-8 lašai išmaišomi vienoje kefyro, jogurto, pieno ar grietinėlės stiklinėje, taip pat galima sumaišyti su valgomuoju šaukštu augalinio aliejaus arba trupučiu medaus.
Masažui: 5-6 lašai į 20 g pagrindinio masažo aliejaus. Namų sąlygomis kaip pagrindinį aliejų geriausiai naudoti persikų, migdolų, kukurūzų, alyvų ar sojų aliejų.
Kosmetikai: 3-4 lašai į 20 g bet kokio švelnaus kremo.
Inhaliacijai: 4-5 lašai į 1 l karšto vandens.
Aromatinei lempai: 1-2 lašai 5 m2 patalpos ploto.
DĖMESIO!
Nevartoti esant ūmiam inkstų uždegimui.
Nevartoti esant odos alergijai.
Nevartoti vaikams iki 6 metų amžiaus.
Prieš vartojimą atlikti eterinio pušų aliejaus toleravimo testą.
Vartoti tik išoriškai!
QUOTE(Aurorytė @ 2009 01 17, 10:54)
ir dar norint atskitri gerą taukmedžio sviestą, jis turi teptis kaip sviestas, jis neturi byrėti gabaliukais.
sakyciau painioji kokosu alieju su sviestmedziu, nes butent kokosu aliejus yra kietas, bet ant odos patekes iskart tirpsta ir niekada nebyra, priesingai nei sviestmedis - turiu jo net keliu tiekeju -abu naturalus, nerafinuoti, zalsvai pilkos spalvos, su specifiniu kvapu, vienas sertifikuotas, kitas -ne, bet abu atgnybus siek tiek trupa ir ant odos nera taip lengva ji uztepti kaip kokosu -todel mes ji arba sildom ant gyvatuko/ radiatoriaus ir tada issukam iki vientisos mases, arba ismaisom su siek tiek skysto aliejaus iki vientisos ir netrupancios mases
QUOTE(kunigunda78 @ 2009 01 18, 01:15)
sakyciau painioji kokosu alieju su sviestmedziu, nes butent kokosu aliejus yra kietas, bet ant odos patekes iskart tirpsta ir niekada nebyra, priesingai nei sviestmedis - turiu jo net keliu tiekeju -abu naturalus, nerafinuoti, zalsvai pilkos spalvos, su specifiniu kvapu, vienas sertifikuotas, kitas -ne, bet abu atgnybus siek tiek trupa ir ant odos nera taip lengva ji uztepti kaip kokosu -todel mes ji arba sildom ant gyvatuko/ radiatoriaus ir tada issukam iki vientisos mases, arba ismaisom su siek tiek skysto aliejaus iki vientisos ir netrupancios mases
su kokiu aliejumi maišot sviestmedžių aliejų? Man jo konsistencija nelabai patinka-sunkokai tepasi ir susigeria...
QUOTE(kunigunda78 @ 2009 01 18, 02:15)
2) -cia ciobreliu EA - nezinau kiek pati uz ji mokejai, bet as esu suplojus tikrai nemazai, bet man jo kvapas , todel tinka kvepalu gamybai, o siaip tai labai geras antibiotikas persalus - as ji naudoju kai persalu - darau inhaliacijas, garinu, arba uzlasinus ant kokosu/ sviestmedzio aliejaus isitrinu kakla, krutine
3)Pušų eterinis aliejus
3)Pušų eterinis aliejus
labai ačiū už atsakymus čiobrelių eterinį aliejų gavau dovanų, bet kadangi nežinojau nei kas tai, nei kaip naudojama, tai tiesiog stovėjo spintelėje kelis mėnesius. Dabar pradėjau domėtis aliejais, tai ir prisiminiau ką turiu
Ant buteliuko užrašyta: "Aubergine"; Pure wild essential oil; wild-crafted in l'Herault, France.
QUOTE(rytorasa @ 2009 01 18, 10:28)
su kokiu aliejumi maišot sviestmedžių aliejų? Man jo konsistencija nelabai patinka-sunkokai tepasi ir susigeria...
as tai renkuosi priklausomai nuo to kam naudosiu Jei sildomaji krema - maisau su dygminu aliejum, jei pasauseja nosis del slogos - su migdolu, jei vyrui po skurimosi -su erzketuogiu, tamanu, jojobos, jei kunui - tinka ir sezamas. Realiai galima imti bet kuri p ranka esanti alieji
QUOTE(kusachius @ 2009 01 18, 14:52)
Ant buteliuko užrašyta: "Aubergine"; Pure wild essential oil; wild-crafted in l'Herault, France.
ir as toki turiu -man jis
QUOTE(kunigunda78 @ 2009 01 18, 16:08)
as tai renkuosi priklausomai nuo to kam naudosiu Jei sildomaji krema - maisau su dygminu aliejum, jei pasauseja nosis del slogos - su migdolu, jei vyrui po skurimosi -su erzketuogiu, tamanu, jojobos, jei kunui - tinka ir sezamas. Realiai galima imti bet kuri p ranka esanti alieji
ačiū, reikės ir man su kokiu aliejumi pramaišyt..
Gal žinote, ar Aniros aliejai rafinuoti? Kiek skaičiau etiketes, ten nerašoma... Parašyta , kad šalto spaudimo.
QUOTE(rytorasa @ 2009 01 18, 16:57)
ačiū, reikės ir man su kokiu aliejumi pramaišyt..
Gal žinote, ar Aniros aliejai rafinuoti? Kiek skaičiau etiketes, ten nerašoma... Parašyta , kad šalto spaudimo.
as esu turejus tik sezamo (labai patiko plaukams ir blauzdoms) ir moliugu seklu - tai sakyciau, kad pagal spalva ir skoni tikrai nerafinuoti -lyginant su turetais tikrai nerafinuotais
QUOTE(kusachius @ 2009 01 18, 19:39)
čia firmos pavadinimas šiuo atveju
taip, cia firmos pavadinimas
sveikos merginos gal galite patarti kurį aliejuką/aliejukus naudoti išsausėjusiai odai? išsausėjus ne visa, o tiesiog dėmėmis, jau nebežinau ir ko griebtis
O gal kas nors pirkote aliejukus Naujojoje Barmūnėje? Kokia būtų aliejukų kaina ir kokie atsiliepimai? Iš anksto labai dėkoju
QUOTE(Free2fly @ 2009 01 20, 19:41)
O gal kas nors pirkote aliejukus Naujojoje Barmūnėje? Kokia būtų aliejukų kaina ir kokie atsiliepimai? Iš anksto labai dėkoju
sveika, as turiu avokadu alieju is naujosios barmunes, man patinka teplioju savo paakiu odele suminkstino ir tikrai rauksles ne tokios gilios atrodo, gal todel kad pamaitino ir gerai padrekino mano odele
QUOTE(Liumix @ 2009 01 20, 22:32)
sveika, as turiu avokadu alieju is naujosios barmunes, man patinka teplioju savo paakiu odele suminkstino ir tikrai rauksles ne tokios gilios atrodo, gal todel kad pamaitino ir gerai padrekino mano odele
Aliejai man tikras atradimas, nes anksčiau net nekildavo minčių jų nusipirkti Planuoju pirkti sviestamiedžio ir jojobos aliejų (jie abu sumaištyti jau būna, todėl lengviau tepasi)odytei, taip pat varnalėšų aliejų plaukams bei eterinį rožių bei apelsinų aliejų (naudosiu aliejinėje lempoje). Skaičiau, kad eteriniai aliejai valo orą, tik įdomu kokiu būdu Na bent jau kvepia skaniai