Įkraunama...
Įkraunama...

Aliejai aliejukai

QUOTE(Žizel @ 2007 11 14, 19:56)
o koks aliejukas paakiams gerai? 4u.gif

Paakiams tinka persiku aliejus. Gali naudoti gryna pesiku alieju arba jo misini su jojobos ar avokadu aliejais. Pasalina voku uzdegima, rauksleles bei stabdo ju atsiradima. Taip pat galima naudoti migdolu alieju. Jis lygina paakiu rauksles. Galima naudoti gryna arba ipilti i krema, losjona ir pan. Paakiu rauklems lyginti tinka ir kvieciu zelmenu aliejus. Reikia i viena sauksta sio aliejaus ilasinti po viena lasa santalmedziu ir zaliuju citrinu eteriniu alieju arba po du lasus santalmedziu ir roziu eteriniu alieju. ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Rudeniuke @ 2007 11 15, 12:31)
Labas.Norejau paklausti kuri arbatmedzio alieju patartumet is ABC 10% piestuka ar gryna spuogam nuo uzdegimo,jo dar nesu vartojus.

o kas sudaro to piestuko likusius 90%? Jei sintetiniai ingridientai, tai, zinoma, patarciau rinktis eterini arbatmedzio alieju. Grynu aliejumi gali tepti problematines vietas, taip pat ilasinti i krema, kauke, losjona(2-3 lasai maisomi su 10-15ml pagrindo) smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaidoose: 15 lapkričio 2007 - 14:37
o kur persikų aliejaus gauti? unsure.gif
Papildyta:
ir dar norėčiau paklausti kaip laikyti kokosų aliejų? šaldytuve? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Žizel @ 2007 11 15, 15:36)
o kur persikų aliejaus gauti? unsure.gif

pirkti lotuliukas.gif teiraukis vaistinese ir parduotuvese, kurios prekiauja tokiais dalykeliais smile.gif tiksliai pasakyti negaliu, nes ne LT gyvenu, tad gal kas nors kitas tau padedu situo klausimu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Raimonda36 @ 2007 11 11, 23:45)
Pasakykite, o kur perkate tuos aliejus?
as nusipirkau kvieciu gemalu alieju, raso naudojama farmaceptikoje ir kosmetikoje, tai pasitepu veida, gal ir gerai. Bet kur kitus aliejus perkat:  pvz.: jojobos, avokado ?

Kiek zinau dar visokiu alieju galima isigyti ir Kaune:
http://www.aromaterapija.lt/

Tik beda ta, kad nezinau kaip juos naudoti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(doufyl @ 2007 12 05, 20:05)
naudoju kunui migdolu alieju, taciau man jis pakankamai nesudrekina blaudu. jos vis tiek sausos. ka patartumet?

as itrinu i dregna oda ir man rezultatas thumbup.gif
QUOTE(dainele35 @ 2007 12 06, 21:43)
Noreciau suzinoti kaip naudojat simondsiju alieju plaukams g.gif Kiek zinau,jo galima siek tiek ipilt i sampuna ir plaut galva,ir galima sutepti isplautus sausus plaukus.Kada jauciasi geresnis poveikis?Gal kas bandete?Mano plaukai sausoki ir isplovus puciasi doh.gif Is anksto dekoju  smile.gif

as nepilciau aliejaus i joki sampuna, nes kaip tada aliejus alieju galetu isplauti g.gif net jei ten ir mazas kiekis (o jei dar sampunas su silikonu -tai tas aliejus jokios naudos vis tiek neduotu )
as siek tiek isipilu aliejaus i inda, ji pasildau karstame vandenyje ir ant plaukuciu tepu, buna, kad per nakti laikau. Plauku po plovimo tepti asmeniskai as negaliu, nes man tai riebaluoja plaukus ir turbut nera nei vienos, kuri tokio tipo alieju galetu sau teptis plauku galus ju nesuriebalindama-bet gal tau toks variantas tiks rolleyes.gif
Atsakyti

Sveikos,

perskaičiau sąžiningai visas temos dalis ir vakar prisipirkau ir eterinių, ir augalinių aliejų . Jau išbandžiau lazdynų riešutų aliejų-nu tikrai veidelis šįryt toks lygus, švelnus. Eterinius pirkau, tuos, kurie ramina (dėl sveikatos problemų). Tiesa, dar ir knygą paroviau apie aromaterapiją. Joje rašoma, kad levandų EA galima užlašint ant pagalvės, ant pižamos-labai ramina. Aš taip ir padariau. Žinokit išmiegojau geriausiai be jokių vaistų thumbup.gif.
Atsakyti

Nepamenu kas klausė apie miros EA:

Veikia kaip antiseptikai, stabdo uždegimą, ypač spartiną gijimą. Tinka lėtai gyjančioms, šlapiuojančioms žaizdoms, kojų tarpupirščių grybeliui.
Dėl grybelį naikinančio poveikio mirą galimą naudoti gydant grybelines makšties ligas (apiplovimai). Veiksmingai sumažina niežulį ir išskyras, tačiau reiktų gydytiir infekciją.
Greitai gydo dantenų uždegimą. Taip pat katarui, lėtiniam bronhchitui, peršalimui ir gerklės uždegimams gydyti. Dėl antiseptinių, atsikosėjimą lengvinančių ir sutraukiamųjų savybių (t.y. turi sausinantįgleives poveikį) ji puikiai gydo plaučius. Ją galima naudoti masažams, inhaliacijoms. Kiek mažiau tinka vonioms, nes mirą išties sunku netgi alkoholyje.
Sakoma, kad ji tonizuoja ir stimuliuoja skrandžio veiklą ir visą virškinimo traktą, tai vaistas nuo viduriavimo. Pamasažuokite švelniai skrandžio ir pilvo sritis pagal laikrodžio rodyklę. (iš "Aromaterapija nuo a iki ž", P. Davis)
Atsakyti

Negi nebėr besidominčių aliejais g.gif

radau e-knygą anglų klb

http://www.massagene...herapy_book.pdf
Atsakyti
Merginos, gal sviestmedžio aliejų iš Barmūnės naudojate vietoj vazelino? Nes aš jau nebežinau kuo tepti, visi balzamai kažkaip nelabai verysad.gif Galvoju gal tą aliejų pabandyt g.gif
Atsakyti
as kartais naudoju ( prie lovos ant spinteles padetas, tai pries uzmiegant pasimozoju). siaip tai nieko ypatingo, man su paprastu balzamu geriau.....
Atsakyti
Ilga laika neatradau tinkamo kremuko, tai isbandziau migdolu aliejuka. Tiko gerai, pakankamai drekino ir maitino - mano odyte sausa. Tik deja, neilgam tas poveikis buvo - oda pradejo vel sauset, net vietomis serpetot (nezinau ar aliejukas netiko, ar tik sutapimas) verysad.gif Dabar radau tinkama kremuka, tai aliejuko nebenaudoju.
Atsakyti
QUOTE(Vikiuke @ 2008 01 11, 12:48)
laba mamytes klausykit cia paskaiciau kad aliejuku migdolu ar kt galima po plovimo plauku galiukus istept tai va vakar istepiau o atsikelus pamaciau kad jie atrodo na ne kaip sulipe ar taip gali buti?  blink.gif

žinoma, kad taip bus - taigi aliejus - riebalas, todėl ir sulipino.

ir šiaip, merginos, jei oda sausa, reikia pirmiausia nustatyti sausumo priežastį. jei sausa dėl drėgmės trūkumo (kitaip tariant odelė dehidratuota) - aliejus nepagalbės, o tik "užmaskuos" problemą, kuri vėliau išlįs vistiek - visokiais šerpetojimais ir t.t. ir pan. apie tai ir kalba kosmetologės.
o sausa oda iš prigimties reiškia, kad jai trūksta riebaliukų. tada aliejus - puiki priemonė.

nesupainiokite, kada ko trūksta mirksiukas.gif
Atsakyti