Man atrodo, kad nei nėštumas, nei jau gimęs vaikelis/-eliai netrukdo keliauti.
Nėštumas - ne liga (aišku, jei jis yra nekomplikuotas), tad jei tik norisi ir keliauk. O tavo pažįstamos sudėtingas nėštumas galbūt visai nesusijęs su paprasčiausia kelione į Kėdainius
Apskritai nereikia galvoti apie blogus nutiksiančius dalykus, nereikia stresuoti, o tiesiog kelionei pasiruošti, viską susiplanuoti, pasitikrinti pas gydytoją, pasitarti su ja, ir ramiai skristi. Ir ne visas nėščiasias pykina pirmuosius mėnesius, tad jei gerai jausies, galėsi keliaut nuo pat pradžių, ne tik antrąjį nėštumo trimestrą. Pačioje pabaigoje gal būna kiek sunkiau judėti, jei pilvas didžiulis ant nosies lipa. Pramogas ir ekskursijas svečiose šalyse pasirinksi pagal savo savijautą ir norus. O lėktuve sunkiau galbūt būna toms nėščiosioms, kurioms tinsta kojos ir reikia jas laikyti nuleidus labai ilgą laiko tarpą, tačiau čia gal ilgai skrendant už Atlanto būtų sunkiau, o ne čia po Europą ir pan.
Aš esu skridus atostogauti kai buvau 7 mėn. nėščia. Jau nebepykino ir pilvukas dar nebuvo užaugęs. Jaučiausi kuo puikiausiai, jokio skirtumo tarp visų kitų skrydžių, kai nebuvau nėščia. Ir per 2 savaičių atostogas nesnaudžiau po palmėmis, man norėjosi aplankyti visas siūlomas ekskursijas, tad intensyviai važinėjau visur kur autobusais, džipais, plaukiau kalnų upe (raftinge) su dviviete baidare, sėkmingai įveikėm visus kalnų upės slenksčius, gavau adrenalino ir buvau žiauriai laiminga. Valgiau viską ko tik širdis geidė, nestabdžiau
Maudžiausi jūroj ir saikingai deginausi, nors dažniau būdavau po tentu, šokau vakarais. Nerealiai gera kelionė buvo
Jei keliausi pabaigoje nėštumo, reiktų turėti gydytojo leidimą skristi lėktuvu (paprašo oro uoste), manęs grįžtant atgal jau paprašė (matyt per atostogas labai pilvas užaugo
, kad pastebėjo, nes pirmyn skrendant neprašė ).
O gimus vaikučiui/-iams irgi kelionių neatsisakyčiau. Ypač faina keliauti su kūdikiais ir leliais iki 1 metų, kol dar nepasidaro pasiutę išdykėliai, o tik guli nešynėj, vežimėlyje, bet apie visa tai yra visa tema prirašyta
ŠTAI ČIA
Sėkmės kelionėse
mes irgi planuojam uz poros savaiciu i Turkija (beleka).as irgi laukiuosi,kai vaziuosim bus tik 9 savaites.todel noreciau tavo patarimu,nes tikrai nenoriu guleti kaip tu sakai po palmemis ir svori auginti,o noriu aktyviai ilsetis
ar tikrai ten nepavojinga nesciai vaziuoti i ekskursijas? tuo paciu i Raftinga? dar domina deginimasis,kiek zinau besilaukiancioms degintis nelabai galima?kaip tau isejo pasideginti?