Įkraunama...
Įkraunama...

Tibeto pieno, Indijos ryžių, arbatos ir kt. grybai

QUOTE(vilma @ 2010 01 28, 12:29)
Radau grybo gaminimo recepta :                                                                      4 valgomi saukstai ( be kaupo) juros ryziu
2-3 valgomieji saukstai cukraus
10-15 razinu
1 litras nusistovejusio viena para salto vandens.Suprantama ,kad jau uzauginta gryba gauti paprasciau nei isigyti indisku ryziu. bigsmile.gif Bet vis tik gauna kazkas ju? g.gif

gal tu galvoji, kad cia paprasti ryziai? smile.gif ne, cia ne paprasti ryziai, sis grybukas tik taip vadinamas Indijos ryziu grybuku, nes jo grudeliai labai panasus i ryzius smile.gif
Sio grybuko niekur negausi pirkti, zmones ji augina, jis dauginasi, kai prisidaugina, atliekamas porcijas dovanoja, kaip sake is ranku i rankas mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos merginos,
aš irgi galiu pasidalinti savo patirtimi. Geriau tą tibeto grybuko kefirą prieš 3 metus. Turėjau nemažu bėdų su virškinimu, praktiškai be fermentų (tipo Mezym ir kt.)valgyti negalėjau. Rado tulžies puslėje smulkių akmenukų, bet gydymo kaip ir nėra, išskyrus operaciją- pašalinimas visos tulžies puslės. Nuo skausmo išrašė gerti Nospa, kad virškintų- Mezym. Nesužavėjo man siulomas gydymas, todėl pradėjau domėtis netradiciniais budais ir radau info apie Tibeto grybą. Pabandžiau, iš karto pasakau kad padėjo, bet... g.gif Pirmas dvi savaitės skaudėjo taip, kad jau maniau kas neištversiu. doh.gif Bet kadangi mačiau, kad organizmas tikrai valosi, nenutraukiau bandymo. Matyt nemažai "gero" buvo sukaupta žarnyne, nes apie savaitę tuštinausi " pilku plastelinu" O po dvėju savaičių visi nemalonus pojučiai dingo, kartu su skausmais ir virškinimo problemom. Dar grybuką geriau pusmetį, bet po to apleidau, nes su alkoholių negalima jo vartoti, o čia jau vasara atėjo, atostogos, šašlykai ir pan blush2.gif Šiaip visas gydymo kursas- 1 metai. Praėjus metams vėl pasidariau echoskopinį tyrimą - jokių akmenukų tulžyje nerado, kas labai nustebino gydytoją, net patikrino ankstesnių tyrimų rezultatus lotuliukas.gif Tokia mano istorija, bet nesakau kad buvo lengva laikytis instrukcijos. O dabar jaučiuosi gerai ir labai džiaugiosi kad man pavyko thumbup.gif
O vartojimo instrukcija įdėsiu, jai kam įdomu.
Atsakyti
QUOTE(Bielvesta09 @ 2010 01 31, 15:32)
Sveikos merginos,

Vau thumbup.gif ,va čia tai bent istorija.Ačiū už pasidalinimą patirtimi, o dar ir tyrimais paremti rezultatai thumbup.gif
Dabar jau esu nepalaužiamai motyvuota
Atsakyti
Sveikos as ryzius gerius daugiau nei menesi ir svoris ne kiek nenukrito deja....
Atsakyti
Tik labai prašau, prieš vartodami PASVERKITE NAUDOS IR RIZIKOS SANTYKĮ

Aš neturėjau altenatyvos, todėl surizikavau ir patvirtinu kad gydymas sunkus, skausmingas, nes visos ligos pradžioje paūmėja. Be to grybas turi būti kokybiškas, "neišsigimęs ", kitaip bala žino kokių pasekmių galima sulaukti .

Papildyta:
O čia pamastymui citata iš kito forumo apie "grybukus " g.gif
Visi "grybai" (arbatinis, pieno, kefyro ir kt) savo esme yra panašūs - tai bakterijų ir grybelių kolonijos. Skiriasi tarpusavyje tik mikroorganizmų rūšys bei jų maitinimo terpės.
Kaukazo "grybas" skirtas pienui paversti į kefyrą. Jo individuali išskirtinė savybė - susidarantis didelis labai reikalingo vitamino - folio rūgšties kiekis (nors tada jis būna stipriai rūgštus, o tai ne visiems patinka) bei didokas alkoholio kiekis.
Lietuvoje gaminamo kefyro raugą sudaro šios bakterijų ir mikroskopinių grybų kultūros: Lactobacillus kefiri, Leuconostoc, Lactococcus ir Acetobacter, Kluyveromyces marxianus, Saccharomyces unisporus, Saccharomyces cerevisiae ir Saccharomyces exiguus.
Pramoniniu būdu gaminamų raugų (grybų) kultūrų produktai yra saugūs, jie nuolat mikrobiologiškai kontroliuojami, nes mikroorganizmai nuolat linkę išsigimti bei užsiteršti kitais, nepageidaujamais. Tuo tarpu naminiai grybai - tai "rusiška ruletė"

Atsakyti
Sveikutės.... 4u.gif

Nesusilaikiau ir aš nepasidžiaugusi... bigsmile.gif Visai nesenai pradėjau gerti grybo "kefiriuką"... kaip ir priklauso 20 dienų geriu ir 10 dienų pertrauka. Tai pirmas 20 dienų jau praėjo. Jaučiuosi iš ties puikiai. Mane labai sužavėjo, kad gydo alergijas. Gyvenime nebuvau niekam alergška. Tačiau paskutiniu metu išlindo kokios tai keistos alergijos grožio procedūroms ax.gif Nuo nagiukų korekcijų ėmė aplink nagus baisingai niežėti ir net iki žaizdų. Taip iki sekančios korekcijos užsigydau ir vėl tas pats. O atsisakyti jų labai nenoriu... Tada nuo blakstienų priauginimo korekcijų - lengvas dusuliukas ir savaitė bėgančios slogos.... Bet taip gražu.... bigsmile.gif O kai pradėjau gerti šį stebuklą, po paskutinių šių dviejų grožio procedūrų, alerginės reakcijos žymiai sumažėjo. Dar ne visai praėjo, bet jau galiu gyventi. Neilgai ir naudoju, dar tik pradžia viso gydymo kurso. Taip, kad manau, man padėjo šis gėrimas, nes iki tol, jau buvau išbandžiusi įvairiausius geriamus priaparatus ir tepamus visokius tepalus nuo alergijų. Deja, bet niekas nepadėjo taip efektingai....

Atsakyti
Sveikos, o gal kas žinote, kaip arbatos grybą užsiauginti "nuo nulio"?
Atsakyti
Sveikutės visos smile.gif

Atėjau pasiguosti ir patarimų ieškoti.. Tai vat pradėjau aš gerti tą pieno grybą prieš aštuoniolika dienų. Esu skaičius, kad jis neva išvaro visas ligas pirmiausiai jas paūmindamas, parodydamas kur tos ligos yra. Taigi po antros savaitės jį geriant, mane pradėjo berti. Iš pradžių maniau, kad tai kažkokia alergija, bet vakar nuėjau pas dermatologę ir diagnozavo žvynelinę. Dabar jaučiu tuoj depresiją gausiu, nes nežinau ką daryt.. ta liga juk nepagydoma ir šitaip subjauroja odą. unsure.gif Žinau, kad ta žvynelinė parodo jog organizmas šalina toksinus per odą. Tai dabar mastau gal čia tas grybas tokiu būdu mano toksinus lauk varo, per odą ir tas iššauke žvynelinę. Gal kuri esat su tuo susidūrusi? Aš jau nė nežinau ką galvot ir ko griebtis verysad.gif
Atsakyti
Selma, tik nepulk į paniką, pradžiai pabandyk pasikonsultuoti su kitu gydytoju. Jie irgi tik žmonės, taigi gali klysti. Juo lab kad tokiom ligom, manau nesusirgsi per dieną. Labai keista reakcija... g.gif
Gal ko neįprasto teko ragauti (išskyrus grybo kefiro) , gal vaistų kokių vartojai ar kremą pakeitei ? O gal naujieji skalbimo milteliai galėjo sukelti odos problemas?
O kaip jauteisi gerdama kefirą pirmomis 14 d.?
Atsakyti
QUOTE(Bielvesta09 @ 2010 02 12, 22:06)
Selma, tik nepulk į paniką, pradžiai pabandyk pasikonsultuoti su kitu gydytoju. Jie irgi tik žmonės, taigi gali klysti. Juo lab kad tokiom ligom, manau nesusirgsi per dieną. Labai keista reakcija...  g.gif
Gal ko neįprasto teko ragauti (išskyrus grybo kefiro) , gal vaistų kokių vartojai ar kremą pakeitei ? O gal naujieji skalbimo milteliai galėjo sukelti odos problemas? 
O kaip jauteisi gerdama kefirą pirmomis 14 d.?

Vaistuku jokiu nevartojau, bet buvau visa kuna issitepus alyvuogiu aliejum doh.gif kaip tik po to, praejus porai dienu ir pradejo berti, tokie rausvi ratukai atsirasti ant ranku ir koju. Todel maniau, kad tai alergija tam aliejui, nuejau pas dermatologe ir ji pasake kad zvyneline. Vien del sito ir pergyvenu. Skaiciau as apie ta zvyneline ir nu tikrai nelogiska kad ji taip imtu ir atsirastu.. labai jau keistai cia. Bet dbr kai jau isryskejo visas jos grozis, tai tikrai aiskiai matosi, kad ji cia verysad.gif O gerdama ta kefyra tai kazkaip nieko ipatingo nepajauciau.. apart jo bjauraus skonio ir smarves, tad visa laika gerdavau uzspaudus nosi, kad tas skonis nesijaustu ax.gif Beje dabar tepliojuos kazkokiu tepalu nuo tos zvynelines, tai lyg tai nyksta bjaurybe. Bet jau tikrai baisiai bijosiu vel gryba gert pradet unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(selme @ 2010 02 13, 18:46)
  O gerdama ta kefyra tai kazkaip nieko ipatingo nepajauciau.. apart jo bjauraus skonio ir smarves, tad visa laika gerdavau uzspaudus nosi, kad tas skonis nesijaustu  ax.gif  Beje dabar tepliojuos kazkokiu tepalu nuo tos zvynelines, tai lyg tai nyksta bjaurybe. Bet jau tikrai baisiai bijosiu vel gryba gert pradet  unsure.gif

Keista, mano "kefyras" jokio bjauraus kvapo neturėjo ir kvapas ir skonis priminė įprastą parduotuvinį ,na gal kiek rugštesnis buvo... Gal tu per ilgai rauginai? Perrugusi gerti negalima, kek pamenu. Aš asmeniškai nelaukiau kol rugpienis atsiskirs nuo dugno, kaip tik pasirodydavo oro burbuliukai arčiau stiklainio dugno, jau nukošdavau.
O dėl odos tikrai patariu, kreiptis dar pas kitą gydytoją. Su dukrele kankinomes pusę metų, kol pagaliau nustatė kas jai buvo, jau visus įmanomus tepalus ir nuo alergijos ir nuo egzemos tepem, vonelės,dietos, vaistai ... doh.gif Pasirodo kažkokį ORO grybelį parsivežem nuo jūros ... Kai tik paskyrė tinkama gydymą- po savaitės sveikas vaikas tapo. thumbup.gif O jau gyvos vietos nebuvo, ne oda- gyva žaizda .Nenoriu ne prisiminti ...
Taigi, papildoma konsultacija nepakenks.
Atsakyti
aš jo nebenaudoju jau nemažai terlionės... turi kaip kate su pusle visur keliauti schmoll.gif
Atsakyti