...tik dabar sužinojau,kad arbatos grybas,kurį ir aš auginau buvo skirtas vidiniam vartojimui... ...o aš jį buvau gavus-kaip laimę nešantį daiktą tik jį po vaikiuko atsiradimo reikėjo nusausint ir išdžiovint,vat tada jis jau neštų laimę ...bet kažkaip apleidau aš jį ir numiro ......
Mamules, HELP!!!
Gavau kombucos, ikisau i trilitrine sloike, per 5 dienas pasidare jau gana stiprus gerimas. Perdejau i penkiu litru sloike - jau savaite stovi, o arbatos skonis koks buvo - toks ir liko
Tu "snargliuku", kur atsiranda kai vaikutis formuojasi, lyg ir yra, ale kad pleveles, kaip turetu buti, nebepasidaro
Negi nugalabijau, a? Lyg ir i karsta arbata nedejau, buvo tik silta biski, ir arbata gera uzvirinau... Gal per stipria? Gal per saldzia? Ka daryt daba?
Per kiek pas jus kombuca susikombucina?
Gavau kombucos, ikisau i trilitrine sloike, per 5 dienas pasidare jau gana stiprus gerimas. Perdejau i penkiu litru sloike - jau savaite stovi, o arbatos skonis koks buvo - toks ir liko
Tu "snargliuku", kur atsiranda kai vaikutis formuojasi, lyg ir yra, ale kad pleveles, kaip turetu buti, nebepasidaro
Negi nugalabijau, a? Lyg ir i karsta arbata nedejau, buvo tik silta biski, ir arbata gera uzvirinau... Gal per stipria? Gal per saldzia? Ka daryt daba?
Per kiek pas jus kombuca susikombucina?
o tai ka galima su tuo arbatos grybu dar daryt, jai ne isid=iovint ir spintoj laikyt?
QUOTE(mutantė @ 2006 09 24, 00:12)
o tai ka galima su tuo arbatos grybu dar daryt, jai ne isid=iovint ir spintoj laikyt?
Galima laikyt ji sloikej, "maitint" saldzia arbata - ir jis tau toki gerala padaro per gera savaite Kazkas tarp sidro ir giros Sako, labai naudinga sveikatai
Pas mane lygtais pradejo tas virsutinis sluoksnis formuotis vakar, gal atsigaus grybux
QUOTE(Frosted @ 2006 09 24, 13:39)
Galima laikyt ji sloikej, "maitint" saldzia arbata - ir jis tau toki gerala padaro per gera savaite Kazkas tarp sidro ir giros Sako, labai naudinga sveikatai
Pas mane lygtais pradejo tas virsutinis sluoksnis formuotis vakar, gal atsigaus grybux
Kažkaip labai šlykštu atrodo tai gerti, nors neaisku kokia šlykstynę mes perkame
QUOTE(mutantė @ 2006 09 24, 16:06)
Kažkaip labai šlykštu atrodo tai gerti, nors neaisku kokia šlykstynę mes perkame
Man tai slyksciau neaiskios sudeties limonadus gert. Maciau, kaip su Coca Cola gerai masinos chromuotas bamperis nusivalo. Kas tada musu pilvuke darosi? Brrr...
QUOTE(rusne @ 2006 09 29, 20:15)
Mano trilitriake formuojasi vaikas pavirsiuje. Praejo jau penkios dienos, tai nzn, ar ta vaika tausoti ir nejudinti triliatriako reik, ar skanauti gerala reik? Patarkit patyrusios augintojos
Paimk siaudeli, ikisk pro krasta ir paragauk gerimo - jei jau skanus, tai isimk gryba, nupilk gerima, uzpilk naujos arbatos (reikia is anksto paruost) ir ikisk gryba atgal, tegul vaikiukas toliau sau auga
QUOTE(Frosted @ 2006 10 02, 18:28)
Man tai slyksciau neaiskios sudeties limonadus gert. Maciau, kaip su Coca Cola gerai masinos chromuotas bamperis nusivalo. Kas tada musu pilvuke darosi? Brrr...
Paimk siaudeli, ikisk pro krasta ir paragauk gerimo - jei jau skanus, tai isimk gryba, nupilk gerima, uzpilk naujos arbatos (reikia is anksto paruost) ir ikisk gryba atgal, tegul vaikiukas toliau sau auga
Labas,o aš dar norejau patarti,kad kiekviena karta kai ištraukiat grybą iš bonkes tai ji butinai reikia praplauti geriau šiltų vandeniu srovę nes nuo arbatos lieka tokios jodos rudos plevėles tai jos butinai reikia nuplauti švelniai su rankom po tekančių vandėnių na o paskui vėl idet jau švarutėli į kitą bonką 3litrinį arba aš dabar uždejus ant nupjauto dangtelio merles tai paprasčiausiai išpilu visa skisti į asuoti ir užpilu nauja arbatos porcija,ir dar jei norite kad butu netaip rugštu tai arbata reikia daryt švesios spalvos kad nestipri butu kaip sau gert rytais,ir cikraus aš dedu 1litrui 5 arb.š.tada ir vaikai gali gert ,nes skanu kaip gira gaunasi
ATSIMENU TA IDOMU SKONĮ.ESU SKAIČIUSI KAD JIS GERAI VALO ORGANIZMA NUO VISOKIŲ ŠLAKŲ IR TOKSINŲ.ŽODŽIU, LABAI GAIVINANTIS GERIMAS.GYVENU KLAIPEDOJE TAI NEISIVAIZDUOJU KUR TO GRYBUKO GAUT???
QUOTE(LARISA 74 @ 2006 10 03, 11:14)
kiekviena karta kai ištraukiat grybą iš bonkes tai ji butinai reikia praplauti geriau šiltų vandeniu srovę nes nuo arbatos lieka tokios jodos rudos plevėles tai jos butinai reikia nuplauti švelniai su rankom po tekančių vandėnių na o paskui vėl idet jau švarutėli į kitą bonką
Rimtai reikia? As praeitą kartą taip padariau, tai pas mane savaitę su ta arbata nieko nesidarė Galvojau, nugalabijau grybą savo dabar tik su ranka nubraukau tas plėveles ir viskas, galvojau, gal čia nuo to buvo, kad ploviau?
LARISA, o tau ant marlės nesiveisia vaisinių musyčių, tu mažyčių tokių? Mane jos jau pradeda užknisti, sėdi kaifuoja ant tos marlės, narkašinasi jos tuo kvapu ar ką jos ten daro?
Mano grybas auga tik iš vienos pusės Jau virš 1cm storio vienoj pusėj, o kitoj plonyyyytis toks. Ką daryt?
QUOTE(Frosted @ 2006 10 16, 15:21)
Mano grybas auga tik iš vienos pusės Jau virš 1cm storio vienoj pusėj, o kitoj plonyyyytis toks. Ką daryt?
LaBAS,nepergyvenk,ataugs ir kita pusę jog jis grybas,aš netičia buvau suplešusi perpuse ir tai suaugo po savaitės gal ,tai iki šiol jau gerokai paaugo ,net nebežinau ka man dabar daryt 3 grybus jau turiu,tik sopeju užpildinet arbata,vaikai irgi labai megsta ,dar klausei apie musites,tai pas mus tas pats,namuose ju atsirado ,aš vis galvojau kad nuo svogunų,bet paskui pastebejau jog visa merlę aplipdita tu musičių yra,taigi paprasčiausiai užklojau su rankšluostukų nestoru ir pasibaige viskas labai greitai