Įkraunama...
Įkraunama...

Tibeto pieno, Indijos ryžių, arbatos ir kt. grybai

Na nežinau kaip tą dalyką pavadinti blink.gif , bet teko matyti tokį nevisai estetišką darinį, kuris auga vandenyje, dauginasi gabaliukais ir iš viso to vandens po juo kažkoks gaivus gėrimas išeina. Na kadangi iškart supratot apie ką kalbu, biggrin.gif gal žinot kur tokį "daiktą" galima įsigyti? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Karbyne @ 2005 03 29, 20:43)
Na nežinau kaip tą dalyką pavadinti blink.gif , bet teko matyti tokį nevisai estetišką darinį, kuris auga vandenyje, dauginasi gabaliukais ir iš viso to vandens po juo kažkoks gaivus gėrimas išeina. Na kadangi iškart supratot apie ką kalbu, biggrin.gif  gal žinot kur tokį "daiktą" galima įsigyti? rolleyes.gif

Tai yra vadinamasis arbatinis grybas.Jis maitinasi cukrumi , o jei ipilsi kiek tikros arbatos, dar ir padekos, tuomet gerimas skanesnis buna.Pries pora metu pas mus buvo mada, aiskino atseit yra vos ne panaceja nuo visu ligu.Kaip zinovai sako,nuo gerkles skaudejimo tikrai padeda.
O del gavimo - ji butinai reikia laiks nuo laiko padalinti, kai jis per storas uzauga, jam maisto nebeuztenka, gali nunykti.Zmones, jei neturi kam duoti, laukan ismeta dali.Pasiklausinek apie arbatini gryba, o gal ir internete ka rasi.

Atsakyti
Kažkada turėjom, tai ilgai žiųrėjau su įtarimu, kol paragavau.... gaivi rūgštelė, patiko ax.gif Tik teisybę sako - reikia dalinti, nes atsisluoksniuoja jis gabalais... ir netingėti tą saldžią arbatą pilti kasdien, nes būna, tingi porą dienų pasirūpinti - pradėda labai rūgti... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Karbyne @ 2005 03 29, 21:43)
gal žinot kur tokį "daiktą" galima įsigyti? rolleyes.gif

O kur tu buvai, kai mes čia, forume, aną dalinom, ką? sad.gif
Tam snargliui buvo tada priskirtos visos magiskos savybes, ir jį reikejo pavadint kokiu nors moterišku vardu ir dalint nustatytom dienom, o ne bet kada... Aš saviškį gavau iš Agos, pavadinau Eulalija, daviau Dolerinei Kristinai, Milabrai ir dar neatsimenu kam smile.gif Paskui, po visų dalinimo procedūrų, jį reikėjo išdžiovint ir jis tada sudžiovintas turėjo pildyt norus... biggrin.gif Nežinau, ar Eulalija mano norus išpildė, mat neatsimenu, kokius sugalvojau, bet kad šlykšti buvo sudžiovinta, tai tikrai biggrin.gif
O jūs čia ją gert siūlot blink.gif
A tai ko aš jo tada negėriau? biggrin.gif
Aaa, atsimenu. Smirdėjo, todėl sad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noa: 06 balandžio 2005 - 19:14
Be arbatinio grybo, dar buna ryziu grybas. Turejau toki priesh kokius 5 metus. Brangiausias is savo krikshtamotes parsineshes buvo. Ryziu grybo gerimas irgi toks su rugshtele, tik vaizdas estetishkesnis - tokie kaip gan kieti zelinai grudeliai tie ryziai pasidare. Tai va kas keleta dienu budavo skystis nupilamas, perskalaujami tie grudeliai, uzpilami pasaldintu vandeniu ir vel "auginami grybai". Auginom auginom, kol nusibodo...ir dabar, deja, nebeauginam blush2.gif
Atsakyti
Sveiki. O kaip tas grybas buvo pradetas? As suprantu, kad jo galima gauti tik padauginus... Bet juk pradzia turejo but? Is kur jis atsiranda? g.gif
Atsakyti
O kuo ryziu grybas nuo arbatinio skiriasi? Turiu omeny skoniu. g.gif

O koks skonis ryziu grybo? Ar panasus i arbatinio ar kitoks? Nors kaip ta skoni apibudint, jis toks keistas buna biggrin.gif doh.gif
Atsakyti
Zinot kaip ta arbata vadinasi,ogi kombucha(kombučia).
Kombucia labai sveika nes joje daug vitamininiu amino rugsciu,enzimu.
Sita arbatyte stiprina imunine sistema,isvalo toksinus is organizmo.
Kas turi problemu su kepenimis,tai cia stebuklingas vaistas.
Uzsienyje ji labai vertinama ir kiekvienoje maisto parduotuveje jos galima nusipirkti.Aisku ne grybo,bet jau pagaminta arbata-kombucia. Labai skanu.
Parduodama stiklineje taroje,bet yra kaip sulciu pakuose:0,75 l arba 1 l
Atsakyti
Kazkaip pas mus nemaciau. Bet vis tiek as noriu paties grybo, o ne jau jo produkto ax.gif Ta "arbatos gira" as ir pati "pagaminciau" pagal savo skoni, su daugiau/maziau cukraus, stipresne arba silpnesne rolleyes.gif Tik kad va problemele - nieks nebeaugina jo. Ko nepaklausiu - visi sako "turejau, nusibodo, ismeciau" na tai as ir pati turejau... Kazkada drinks_cheers.gif
Atsakyti
As turiu kaip tik sita arbatini gryba. Tik man nelabai sekasi ji kol kas auginti, jis toks "susimales" kaip gavau toki dovanu taip ir liko... na zodziu beda su juo doh.gif Bet as bandau dabar ji padauginti, tai po savaites bus aisku ar kita auginimo technologija geresne nei dabartine smile.gif
Atsakyti
taigi galiu pasigirti kad mano grybas sekmingai grybiena skleidzia ir naujas grybukas formuojasi labai palengva lotuliukas.gif
kaip ir maniau, tam reikejo tik daugiau silumos ir ramybes.
tik va beda kad jam reikia net 20-30 laipsniu, o pas mane namie biedni 17-18 siom dienom, todel jis ir neaugo. tai kol esu namie tai as ji pasildau. nors dabartiniai sildymo metodai biski tupoki ir nauju ieskau, kad tiek rupintis nereiketu.
Gal kas nors auginote, tai kaip ji sildet?

gal man termoreguliatoriu is akvariumo i grybo stiklaini ikist? kaip manot? nenugais grybas?
Atsakyti
Jau uzauginau sveika ir stipru arbatos (Kombucha) grybuka assa.gif Jeigu kuri nors esate pasiruosusi karta per savaite juo pasirupinti mazdaug 15 min ir veliau norite gurksnoti skanu sidro skonio geraliuka drinks_cheers.gif praneskit.

Veiksmas Vilniuje, Virsuliskese.

Beje, nera jis toks slykstus, kaip daug kam atrodo. Tiesiog jei blogai su juo elgiesi, jo vaikutis toks kaip snarglys pasidaro biggrin.gif nors nuo isvaizdos geralo skonis nepasikeicia.

Daugiau info apie tai, kaip auginti, kuo jis naudingas ir pan. anglu kalba galite paskaityti cia: http://www.kombuchat...nk-kombucha.asp
Atsakyti