Ar leidzia ir ar imanoma gimdyti paciai su nemazai prasiskyrusiais raumenukais?
QUOTE(flight @ 2013 07 23, 00:04)
Dėkui, tada man dar neprasiskyrė, bo niekur niekas neiškyla kaip kiaušinis.
O ar yra atvejų, kai ir po trečio gimdymo visgi - neprasiskyrė? Ar tai jau - nuosprendis?
Mano pilvas niekada nebuvo labai stangrus, po dviejų gimdymų jis dar kiek suapvalėjo, bet tikrai ne ta situacija, kai atrodo tarsi lauktumeis. Vienu momentu buvau labai sukūdus (po antro vaiko), tai ir pilvukas visai susitraukė. Nejaugi dabar šimtu procenų išsiskirs ir taškas?
O ar yra atvejų, kai ir po trečio gimdymo visgi - neprasiskyrė? Ar tai jau - nuosprendis?
Mano pilvas niekada nebuvo labai stangrus, po dviejų gimdymų jis dar kiek suapvalėjo, bet tikrai ne ta situacija, kai atrodo tarsi lauktumeis. Vienu momentu buvau labai sukūdus (po antro vaiko), tai ir pilvukas visai susitraukė. Nejaugi dabar šimtu procenų išsiskirs ir taškas?
Nepergyvenkite turiu tris vaikus ir jokiu striju ar prasiskyrusiu pilvo raumenu jei po dvieju nestumu nerasiskyre tie pilvo raumenys, tai ir trecia atlaikys
Šiandien keldamasi pastebėjau kiaušinio formos guzą virš bambos. Suprasti, kad vistik prasisyrė?
Klausimas - aš dar laukiuosi (gimdymas lapkritį), ar jau nusiteikti viskam liūdniausiam , ar po gimdymo dar yra šansas, kad viskas sugrįš daugiau mažiau ten, kur reikia?
Kiek tokiu atveju lemia korsetas iš karto po gimdymo?
Klausimas - aš dar laukiuosi (gimdymas lapkritį), ar jau nusiteikti viskam liūdniausiam , ar po gimdymo dar yra šansas, kad viskas sugrįš daugiau mažiau ten, kur reikia?
Kiek tokiu atveju lemia korsetas iš karto po gimdymo?
QUOTE(SD @ 2010 07 17, 22:07)
CP darė Egidijus Jakiūnas (Vilnius, AK), raumenų siuvimas papildomai nekainavo Beje, pasak jo, raumenų plastiką jis padaro visada, tariesi ar ne. Ant pilvo turiu vieną nedidelę striją virš bambos
O gal žinote Santariškių klinikų gydytojų, kurie CP metu susiuva pilvo raumenis?
QUOTE(Evameda1 @ 2013 08 27, 08:16)
Nepergyvenkite turiu tris vaikus ir jokiu striju ar prasiskyrusiu pilvo raumenu jei po dvieju nestumu nerasiskyre tie pilvo raumenys, tai ir trecia atlaikys
nebūtinai man trečias buvo į priekį išsinešęs, išvertė bambą, suplėšė aplink. o po pirmų dviejų irgi viskas gražiausia buvo.
QUOTE(suvi @ 2014 06 21, 16:35)
Prašau informacijos - kas ir kur kompetentingai konsultuoja dėl prasiskyrusių pilvo raumenų Vilniuje. Įvertint padėtį ir dėl operacijos reikalingumo.
Konsultuoja tiek Santariškėse (pilvo chirurgijos ir plastinės rekonstrukcinės chirurgijos skyriuose), tiek Lazdynų ligoninėje gyd. Rauba.
Pas mane taip pat prasiskyrę pilvo raumenys ir yra bambos išvarža. Tie raumenys prasiskyrė jau per pirmą nėštumą. O dabar jau turiu 4 vaikus Taip kad išnešiojimui, tai tikrai netrukdo. Tik kad dabar pilvas atrodo baisiai Daugiau pavalgius išsipučia pilvas, nes nebelaiko pilvo presas.
Kiek žinau, kad bambos išvaržos operaciją turėtų padaryti nemokamai, t. y. finansuoja ligonių kasos? Tai gal ir tuos raumenis susiūtų? Bet klausimas dar tas, ar suformuotų normaliai bambą, ar ten bet kaip susiūtų išoperavę?
Gal kas žino kokia tvarka su tom operacijom? Ir kur kreiptis? Ir kokie gydytojai geresni Vilniuje?
Ačiū.
Kiek žinau, kad bambos išvaržos operaciją turėtų padaryti nemokamai, t. y. finansuoja ligonių kasos? Tai gal ir tuos raumenis susiūtų? Bet klausimas dar tas, ar suformuotų normaliai bambą, ar ten bet kaip susiūtų išoperavę?
Gal kas žino kokia tvarka su tom operacijom? Ir kur kreiptis? Ir kokie gydytojai geresni Vilniuje?
Ačiū.
QUOTE(simba @ 2015 01 21, 15:52)
Pas mane taip pat prasiskyrę pilvo raumenys ir yra bambos išvarža. Tie raumenys prasiskyrė jau per pirmą nėštumą. O dabar jau turiu 4 vaikus Taip kad išnešiojimui, tai tikrai netrukdo. Tik kad dabar pilvas atrodo baisiai Daugiau pavalgius išsipučia pilvas, nes nebelaiko pilvo presas.
Ačiū.
Ačiū.
Šie klausimai nuolat apkalbami SM temoje apie pilvo plastiką (Plokštučiai pilvukai). O jei trumpai - bambos išvaržą ir baltosios pilvo linijos išvaržą, tiesiųjų raumenų diastazę tikrai kompensuoja ligonių kasos. Tam reikia su siuntimu kreiptis į Santariškes arba Lazdynų ligoninę, galima į pilvo chirurgijos skyrių (jei nebijot pjūvio išilgai pilvo) arba į plastikos skyrių (tada pjūvį daro apačioje kaip kad cezario operacijos metu, tik jis būna žymiai ilgesnis). Operacijos metu ir yra susiuvami raumenys, būna, kad ir tinklelį deda. Vilniuje, ir kituose miestuose, yra nemažai gerų daktarų, bet rekomenduočiau bent su keletu jų pabendrauti ir išsirinkti sau tinkamiausią. Nes jei tik šiaip norit, kad susiūtų išvaržas ir bambą kaip guziką padarytų, tai bele kuris gali, o jei norit gražaus pilvo su gražiu randu ir normalia bamba, tada jau teks gerokai pavaikščioti į konsultacijas. Kaip minėjau aukščiau, kitoje temoje apie tai kalbama daugiau
Labas, idomu jei pvz. sutvarkytu pacia bamba ir tik prasiskyrusius raumenukus, tai butina daryti ta dideli pjuvi nuo klubo iki klubo?
O gal galima visa tai padaryti per bamba?
Ar as cia jau svaigstu..
Papildyta:
Kaip tau faina .O man niekas per CP nesusiuvo.
O gal galima visa tai padaryti per bamba?
Ar as cia jau svaigstu..
Papildyta:
QUOTE(SD @ 2010 07 17, 21:07)
CP darė Egidijus Jakiūnas (Vilnius, AK), raumenų siuvimas papildomai nekainavo Beje, pasak jo, raumenų plastiką jis padaro visada, tariesi ar ne. Ant pilvo turiu vieną nedidelę striją virš bambos
Kaip tau faina .O man niekas per CP nesusiuvo.
Atsiliepkit kas daresi operacija, idomu kaip viskas po op, kiek laiko sveikot ir pan?
QUOTE(Mamytis @ 2016 08 01, 00:56)
Atsiliepkit kas daresi operacija, idomu kaip viskas po op, kiek laiko sveikot ir pan?
Dariausi - susiuvo raumenis ir dėjo tinklelį. Sveikimas - individualus, priklauso nuo organizmo. Kelias dienas tikrai sunku, vaikščiojimas susilenkus, jokios fizinės veiklos.... Po truputį vis lengviau ir lengviau, atsitiesiama, per kelis mėnesius praeina tinimas. Pradžioj reikia saugotis, nepersitempti, nepervargsti su namų ruoša ar pan., nekelti sunkių daiktų, nenešioti vaikų ant rankų ir pan. Su laiku randas išbąla. Žinoma, gali pasitaikyti ir skysčio kaupimosi, arba randas gali negražiai sugyti. Internete tikrai pilna info apie tokias operacijas ir pooperacinius laikotarpius. Jei skaitot angliškai, tai ir feisbuke galit rasti grupes, kur dalijasi patirtimi, nuotraukomis. Jei lietuviškai - tai SM forume http://www.supermama...?...023901&st=0