mano dukrai 7 metai labai zaidzia su baby bornu , o gulejo gal pora metu
Sveikos mamos,mano dukryte turi ir baby borna ir anabele,baby borna nupirkom kai jai buvo 3m.,o anabele tai praeitais metais gavo dovanu( kai jai buvo 5m.).Kadangi manoji pupa negali praeit ne pro viena mazesni leliuka,sneku apie tikra leliu , jai labai labai patinka mazi vaikai ,tai ji zaidzia ir su savo 'leliais",ir manau kad pagal tai mamos gali spresti ar ju vaikas zais su tokia lele,ar ji miegos pamesta zaislu dezej.Nes pasikartosiu manoji tai gali neatsitraukt nuo tikro lelio,ji snekina ji,nori maitint,jeigu ji prajuikina tai ji laiminga iki begalybes ,taip pat ji elgiasi ir su savo lelemis.O dar pridesiu ,kad su savo "leliukais"ji zaidzia arba viena arba kai ateina drauges,bet kai ateina i svecius draugas(berniukas) tai visada jie zaidzia tik su barbemis ir bratz lelemis.Tada jie zaidzia seimas,draugas pasiima barbes vaikinus ir buna tetis o ji su barbem ir bratz vaikais mama .Bet tokios leles manau labai gerai ugdo nuo mazens motinystes jausma
mūsų dukra turi Baby Born jau keleri metai....žaidžia tik kada atsiminus...bet niekada namuose nemiega be šios lėlės....
Gavome Anabele 5 m.gimtadienio proga.Kainavo 250 lt.Manau,uz tuos pinigus galima daug ka geresnio ir pigesnio rasti.Musu anabele neverkia.Vezem i pard.aiskintis,tikrino 3 leles,ne 1 neverke.Pardaveja isaiskino,kad turi isgert daug vandens,norint,kad pradetu verkt,bet ka daryt,kad anabele nenori to vandens? Truputi pageria,ir sustoja.Todel ir nera tu asaru.
QUOTE(arune @ 2007 03 18, 12:36)
Gavome Anabele 5 m.gimtadienio proga.Kainavo 250 lt.Manau,uz tuos pinigus galima daug ka geresnio ir pigesnio rasti.Musu anabele neverkia.Vezem i pard.aiskintis,tikrino 3 leles,ne 1 neverke.Pardaveja isaiskino,kad turi isgert daug vandens,norint,kad pradetu verkt,bet ka daryt,kad anabele nenori to vandens? Truputi pageria,ir sustoja.Todel ir nera tu asaru.
Tikrai jai nereikia isgerti daug vandens kad verktu... patys turim, isbandem...
Mes savajai 7 m. padovanojome Chou Chou lėlės nešioklę, o kitais metais - pačią lėlę - taip atvirkščiai gavosi Dabar 9 m. - būna, kad guli ta lėlė kelis mėnesius, o paskui neatsižaidžia Čia gal nuo vaiko priklauso, bet mūsų dar nori ir Bratz, ir į kitas dairosi
QUOTE(Liz @ 2007 03 20, 12:30)
Mes savajai 7 m. padovanojome Chou Chou lėlės nešioklę, o kitais metais - pačią lėlę - taip atvirkščiai gavosi Dabar 9 m. - būna, kad guli ta lėlė kelis mėnesius, o paskui neatsižaidžia Čia gal nuo vaiko priklauso, bet mūsų dar nori ir Bratz, ir į kitas dairosi
o mano panelė penkių metų nepripažįsta jokių kt. lėlių.. barbės jai visiskai nepatinka ( del to, kad smulkiu aksesuaru daug, greitai issimeto)..ji visiems dabar sako, kad man jokiu barbiu nereikia, nes barbes- tokiu "mandru" mergaiciu leles..o maniske nori buti " tikra mama"..nzn, bet ji nesiskiria su ta lele nei diena, nei nakti papraso manes nakti paziureti, ar lelyte neatsikloscius kiekviena vakara pries miega seka jai pasakeles, beje, visada kai eina praustis- nesasi ir savo "glorija"
Nesuprantu,ka savajai anabelai negerai darome? Buteliuka su vandeniu traukia,t.y.juda zandukai,merkiasi,bet vanduo ant vietos,kiek buvo,tiek lieka po atsigerimo.Ir asaru del to ,matyt,nesulaukem dar ne kart
QUOTE(arune @ 2007 03 21, 18:36)
Nesuprantu,ka savajai anabelai negerai darome? Buteliuka su vandeniu traukia,t.y.juda zandukai,merkiasi,bet vanduo ant vietos,kiek buvo,tiek lieka po atsigerimo.Ir asaru del to ,matyt,nesulaukem dar ne kart
Patikrink, ar pilnai įkištas buteliukas ir pasistenk jį truputį suspausti, kai girdai, gal padės. Nors tos ašaros, slidus dalykas. Mūsų verkia.
Jo ta buteliuka reikia paspausti
Mano Simona tai nuo metu pradėjo žaisti su supaprastintu baby born variantu. Ta lėlyte nesisioja, nekakoja, neverkia, jos tik kojos, rankos ir galva plastmasines, o visur kitur kūne medžiaga, o viduj vata. Bet jai labai visąlaik patiko to kia lėlytė, su ja miega, net į svečius ją vežamės, nes bet kada gali užsimanyti pažaisti.
Kažkoks košmaras
Lėlei aksesuarai, ar visokie papildomi daiktai kainuoja tiek pat, ar net daugiau, kaip tikram kūdikiui
Aš tikrai nežinau, kaip manoji kleckutė elgsis, kai jai bus 3-eji, 5-eri, bet tas pasakymas, kad "Be abejo galima gauti pigesniu leliu, taciau paaiskinkite tai mano 5-metei dukrai", tai aš galiu palyginti su tuo, kad ir aš daug ko noriu, pvz. naujausios mašinos iš salono, ar kokio baisiai brangaus rūbo...Nu bet neperku...
Manau, kad viską vaikams galima paaiškinti.
Nepyk, bet man čia nesąmoningai kažkaip nuskambėjo, tipo, jei mano dukra neturės tos super duper originalios lėlės, tai ateity nesusiformuos įgūdžiai mylėti ir auginti savo vaikus?
Dabar mano kleckutė dar,palyginus, mažytė;Turim tokią lėlę, ale iš Kitajaus.Su lėle žaidžia, kai prisimena, bet jau žino, kad leliukas verkia, pati atneša ir sako "ua, ua", tada pabučiuoja į lūpytes ir pasupa, kad neverktų.
Esmė, kad ne nuo žaislo priklauso tavo vaikučio įgūdžiai, o nuo tavo pačios auklėjimo, kiek tu jai sugebėsi duoti, nuo aplinkos, nuo daug ko.Nuo lėlės, sakyčiau, priklauso mažiausiai.
Lėlė tik vaizdinė, pagalbinė priemonė.
Kiek prisimenu savo lėles, nebuvo jos brangios, visoms buvo išsuktos kojos, rankos, nusuktos galvos, nukirpti plaukai:) Nu bet neišaugau aš agresyvi kažkokia, ar nemokanti prižiūrėti ir mylėti savo vaiko.
Aš už tai, kad nuo mažens vaikas būtų mokomas, kas yra vertingas daiktas, kas yra pinigai ir kaip juos leisti.
Jei manoji užsimanys tokios lėlės, galės pati taupyti ir nusipirkti.
O kitu atveju,manau, kad taip vaikai yra lepinami, kai perkami tokie brangūs žaislai.
Ir dar, reklama labai veikia mūsų mažuosius...Užsienyje yra spec.įstatymai, kurie draudžia reklamuoti tokius brangius žaislus, nu, bet Lietuvoje dar iki to reikia palaukti.
Lėlei aksesuarai, ar visokie papildomi daiktai kainuoja tiek pat, ar net daugiau, kaip tikram kūdikiui
QUOTE(westa @ 2004 12 20, 15:07)
Be abejo galima gauti pigesniu leliu, taciau paaiskinkite tai mano 5-metei dukrai.
na pvz. sioms kaledom kaip sakiau pirkau kedute -nesyne. Siaip ji kainuoja 79 lt. Mama jai nupirko lova, tiesa ne Beibio o Shu shu, bet skirtumo nera. Ji kainavo 129 lt
na pvz. sioms kaledom kaip sakiau pirkau kedute -nesyne. Siaip ji kainuoja 79 lt. Mama jai nupirko lova, tiesa ne Beibio o Shu shu, bet skirtumo nera. Ji kainavo 129 lt
Aš tikrai nežinau, kaip manoji kleckutė elgsis, kai jai bus 3-eji, 5-eri, bet tas pasakymas, kad "Be abejo galima gauti pigesniu leliu, taciau paaiskinkite tai mano 5-metei dukrai", tai aš galiu palyginti su tuo, kad ir aš daug ko noriu, pvz. naujausios mašinos iš salono, ar kokio baisiai brangaus rūbo...Nu bet neperku...
Manau, kad viską vaikams galima paaiškinti.
QUOTE(Erszebeth @ 2004 12 20, 17:22)
Formuojasi įgūdžiai ir jausmai, kurie vėliau gyvenime praverčia, turint savo vaikų. Aš pati niekada nežaidžiau "mamų", daugiausiai su įvairiais žaislais modeliuodavau įvairias situacijas,bet ir su motinystės instinktu pas mane nekas, esu tiesiog pareigingas žmogus, o savo vaiką traktuoju kaip mažą suaugusį, jokių ten saldžių jausmų neišgyvenu ir nesiseilioju dėl kūdikių pažįstamų vežimėliuose. Tai va, kad jums taip nebūtų, nupirkit tą beibį, tegul mokosi būti mama ir "semtis patirties" iš tokius pat beibius turinčių draugių (dėl šios priežasties geriau pirkti originalą, kad galėtų kaip lygiavertė diskutuoti su kitomis "mamytėmis"), gyvenime tai nepakenks.
Nepyk, bet man čia nesąmoningai kažkaip nuskambėjo, tipo, jei mano dukra neturės tos super duper originalios lėlės, tai ateity nesusiformuos įgūdžiai mylėti ir auginti savo vaikus?
Dabar mano kleckutė dar,palyginus, mažytė;Turim tokią lėlę, ale iš Kitajaus.Su lėle žaidžia, kai prisimena, bet jau žino, kad leliukas verkia, pati atneša ir sako "ua, ua", tada pabučiuoja į lūpytes ir pasupa, kad neverktų.
Esmė, kad ne nuo žaislo priklauso tavo vaikučio įgūdžiai, o nuo tavo pačios auklėjimo, kiek tu jai sugebėsi duoti, nuo aplinkos, nuo daug ko.Nuo lėlės, sakyčiau, priklauso mažiausiai.
Lėlė tik vaizdinė, pagalbinė priemonė.
Kiek prisimenu savo lėles, nebuvo jos brangios, visoms buvo išsuktos kojos, rankos, nusuktos galvos, nukirpti plaukai:) Nu bet neišaugau aš agresyvi kažkokia, ar nemokanti prižiūrėti ir mylėti savo vaiko.
QUOTE(JOLITUKAS @ 2006 12 14, 18:33)
Nupirkom ir mes, bet tikrai žinau, kad tokios lėlės daugiau nepirkčiau. Maitinom (tiksliau maitinau aš) kelis kartus, keliolika kartų dukra pagirdė ir tuom viskas baigėsi, dabar žaidžia kaip su paprasta lėle... Galima žymiai pigiau ir geriau ką nors surasti...
Aš už tai, kad nuo mažens vaikas būtų mokomas, kas yra vertingas daiktas, kas yra pinigai ir kaip juos leisti.
Jei manoji užsimanys tokios lėlės, galės pati taupyti ir nusipirkti.
O kitu atveju,manau, kad taip vaikai yra lepinami, kai perkami tokie brangūs žaislai.
Ir dar, reklama labai veikia mūsų mažuosius...Užsienyje yra spec.įstatymai, kurie draudžia reklamuoti tokius brangius žaislus, nu, bet Lietuvoje dar iki to reikia palaukti.