Įkraunama...
Įkraunama...

EKO(b)logas - ekologiškai švarios žinios

QUOTE(Vaizele @ 2008 01 11, 21:58)
tai cia apie musu "naturaliu" laikoma ukiska muila?  blink.gif

aha blink.gif Kad patikrintas alergologų, matyt, dar nereiškia, kad palaimintas lotuliukas.gif

QUOTE(Vaizele @ 2008 01 11, 23:03)
Ant tos pacios bangos pasiemiau "naturalios kosmetikos" Margaritos dezodoranta-antiperspiranta Banga

nėra BIOK kosmetika natūralumo įsikūnijimas doh.gif Kaip BIOK temoj rašė jos gerbėjos, natūralia kosmetiką galima vadinti tuomet, kai joje yra iki 20 proc. berods natūralių ingredientų. Klausimas, kas kituose 60 proc.?

aš perku natūralius dezodorantus - iš pradžių ėjo BIOK mineralas THAI (vienintelis tikrai natūralus jų produktas), paskui - vokiškus kristalo pagrindu pagamintus deo, nes BIOK'o ta druskelė smarkią alergiją sukėlė sad.gif Dabar turiu paprastą natūralų dezodorantą iš Logonos ir esu juo labai patenkinta (net lyšną kartą pasiėmiau pauostyt tą nuostabų kvapą biggrin.gif ) thumbup.gif

gydytojas, atlikęs man echoskopiją, davė velnių už antiperspirantus, kuriuos kitos moterys naudoja unsure.gif Sakė, nuo jų guzai visokie atsiranda ir kad pilnai užtektų švaros bei kad ir tokiu kristalu pasitept smile.gif
Atsakyti
QUOTE(katutis @ 2008 01 11, 22:57)
sveikos, ekologijos pramogautojos  lotuliukas.gif  Esat pasiruošę netikėtumams?  bigsmile.gif

tai štai, skaitykit kunigundos78 atsakymą:

Įdomu g.gif Bet vis tiek geriau nei bet kokie skalbimo milteliai, ten kai sudeti paskaitai dar labiau akys mirga. Be to yra ūkinio muilo be EDTA, tai reikia tokį ir rinktis smile.gif Galvoju, kad tie 30 proc. muilo, kurie yra sudetyje gal tikrai iš natūralių riebalų g.gif
Atsakyti
EDTA nėra tik tam, kuris skirtas vaikų drabužėliams skalbti bigsmile.gif Vadinasi, tik tokį reikia ir pirkti rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(omega @ 2008 01 12, 03:36)
labai patinka ir silkas, bet truputi gaila tu silkverpiu.... unsure.gif

vat as irgi vis pamintiju i ta pacia ekologine - filosofine tema. Dirbtinis kailis blogai, tiek del gamybos tersimo, tiek del to, kad nesioti ne taip sveika, tiek del to, kad po to nesuyra ilgus simtmecius kai ismestas. Bet naturaliems kailiniams kiek reikia zvereliu nulupti blink.gif va taip niekaip ir neapsisprendziu, kuri blogybe mazesne g.gif

O lauke tai ziema, salta biggrin.gif

kas dar? a spausdinimo popieriu irgi medienos taupymo sumetimais visada naudoju abiem pusems...

kazkaip naturaliai taupumo sumetimais visada taip dariau, o pasirodo tiksliai - ir ekologiska bigsmile.gif

ir netgi prededu mastyti kad rastiniai namai yra ekologiski, bet kas juos pastatyti reikia tiek daug medziu iskirsti... verysad.gif

manau, kad jei atsodinsi tiek pat medziu, is kiek rastu pastatytas tavo namas ir dar +10 del visa ko, tikrai zemeles nenuskriausi wink.gif

QUOTE(katutis @ 2008 01 12, 03:48)
aš perku natūralius dezodorantus - iš pradžių ėjo BIOK mineralas THAI (vienintelis tikrai natūralus jų produktas), paskui - vokiškus kristalo pagrindu pagamintus deo, nes BIOK'o ta druskelė smarkią alergiją sukėlė sad.gif Dabar turiu paprastą natūralų dezodorantą iš Logonos ir esu juo labai patenkinta (net lyšną kartą pasiėmiau pauostyt tą nuostabų kvapą biggrin.gif ) thumbup.gif

gydytojas, atlikęs man echoskopiją, davė velnių už antiperspirantus, kuriuos kitos moterys naudoja  unsure.gif Sakė, nuo jų guzai visokie atsiranda ir kad pilnai užtektų švaros bei kad ir tokiu kristalu pasitept smile.gif

as irgi labai seniai tuos masinius cheminius dezodorantus itarinejau ph34r.gif net esu kazkur skaiciusi, kad nepatvirtintais duomenimis siais laikais tiek moteru serga kruties veziu vien del masinio ir nuolatinio kasdieninio tu dezodorantu naudojimo sitiek metu! Kad tai yra toks didelis biznis ir dideli pinigai, kad vien del to niekas tokiu duomenu neskelbia, jie tiesiog neiseina viesumon schmoll.gif

bet be dezodoranto as pati negaliu nei dienos, jei pamirstu pasinaudot, tai diena sugadinta blush-anim-cl.gif Tad bandziau ta kristala naudoti, kuri laika ir naudojau, bet as ta toki neapdirbta tiesiog gabala. Nu ka as zinau, vis delto man jo naudojimo budas nelabai estetiskas, is pradziu slapinti reikia, viskas varva, po to kur ji dregna padeti? pradejo kauptis kazkokios demes ant tos vietos, kur ji laikiau, po to pasinaudojus jei reik i kelione, tai kaip ji i kosmetine isideti toki varvanti? O dar viena karta nukrito netycia ant zemes, tai suskilo ir pasidare tokie astrus kampai, kad negalejau per oda braukti, kaip braize blink.gif Nu zodziu, visos bedos man su juo, tai meciau pakeliui irnesakyk.gif

O is kur tu ta naturalu is Logonos nusipirkai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaizele: 12 sausio 2008 - 12:47
QUOTE(Vaizele @ 2008 01 12, 14:47)
Dirbtinis kailis blogai, tiek del gamybos tersimo, tiek del to, kad nesioti ne taip sveika, tiek del to, kad po to nesuyra ilgus simtmecius kai ismestas. Bet naturaliems kailiniams kiek reikia zvereliu nulupti  blink.gif va taip niekaip ir neapsisprendziu, kuri blogybe mazesne  g.gif

O gal išvis tų kailinių nereikia? Mūsų žiemos dabar -10, argi čia šaltis ax.gif ir tai labai retai, o ateityje apskritai pranašaujama, kad dar šilčiau žiemą bus...
Papildyta:
kazkaip naturaliai taupumo sumetimais visada taip dariau, o pasirodo tiksliai - ir ekologiska  bigsmile.gif

Ir aš taip stengiuosi, net jeigu įmanoma elektroninį variantą siūlau,net nespausdinu. Ir dėstytojams kartais tinka elektroniniu būdu darbus siųsti. Aišku ne visada. Dėl to tai gaila.
Papildyta:
as irgi labai seniai tuos masinius cheminius dezodorantus itarinejau  ph34r.gif net esu kazkur skaiciusi, kad nepatvirtintais duomenimis siais laikais tiek moteru serga kruties veziu vien del masinio ir nuolatinio kasdieninio tu dezodorantu naudojimo sitiek metu! Kad tai yra toks didelis biznis ir dideli pinigai, kad vien del to niekas tokiu duomenu neskelbia, jie tiesiog neiseina viesumon  schmoll.gif

Prieš keliolika metų, vos 18, mirė pažįstama. Nuo vėžio. Dabar jau neprisimenu koks jis ten buvo. Bet faktas tas, kad prasidėjo viskas nuo dezodorantų- pažastyse ėmė guzai kilti. Gydytojai liepė atsisakyti šitų dalykėlių, manė, kad alergija. O pasirodė, kad vėžys buvo pažadintas. Suėdė mergaitę per pusę metų verysad.gif Matyt susidėjo viskas į krūvą, dezodorantai visokie tapo kaip aktyvinanti priemonė.
Sako visų mūsų organizmuose vėžinės ląstelės snaudžia, tik neaišku kas ir kada jas pažadins scare.gif
Papildyta:
QUOTE(omega @ 2008 01 12, 05:36)
netgi pati savo vaika auginau be sauskelniu, o ekologisku tais laikasi nebuvo, nes maniskiui jau astuoneri,t ad naudojau marle sr ksip ten ji vadinasi ir skalbdavau skalbdavau... doh.gif

Pagarba už tokį sunkų darbą, vaikučių dar neturiu, bet nežinau ar turėčiau tiek ryžto blush2.gif Bet kai pamąstai, kad vaikui nuo to tik geriau, tikriausiai ir visi tinginiai išlaksto. Šiandien mamoms jau pasisekė- yra ekologiškų sauskelnių
clap_1.gif
Papildyta:
QUOTE(Vaizele @ 2008 01 08, 17:01)
pagarba tau, kad rankomis skalbi, as tai tingiu  blush2.gif

Vaizele, netingėk, nes ir aš jau įstojau į smulkmės skalbimo rankomis būrelį. Prisijunk prie mūsų friends.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaizele @ 2008 01 12, 12:47)
O is kur tu ta naturalu is Logonos nusipirkai?

Vilniaus CUP'e yra toks biobutikas - jame tik ekologiška kosmetika ir kūno priežiūros priemonės 4u.gif Mane paprasti dezodorantai paprastai smarkiai alergizuoja - beria, atsiranda pūslyčių, tai paskui nežinai, nei kaip gydyt, o dar kažkaip kartu ir su prakaitu reikia kovoti doh.gif

ir normaliai tie natūralus laiko, net per sportus smile.gif

QUOTE(ziezulablond @ 2008 01 12, 15:09)
Sako visų mūsų organizmuose vėžinės ląstelės snaudžia, tik neaišku kas ir kada jas pažadins  scare.gif

Vaizele, netingėk, nes ir aš jau įstojau į smulkmės skalbimo rankomis būrelį. Prisijunk prie mūsų friends.gif

taigi, kad saugotis reikia smile.gif Aš kai prisiskaičiau, kiek nenatūralioj kosmetikoj "naftos", o kai kurios medžiagos net hormonus imituoja ir tikruosius iš pusiausvyros išveda, tai priėjau išvados, kad geriau kuo natūraliau, nėr ko naftininkams į kišenę pelną krauti schmoll.gif

tai super biggrin.gif ir vandens mažiau sunaudojam, ir skalbimo priemonių biggrin.gif

beje, kažkurioje temoje dalis dalyvių labai gyrėtuos daugkartinius kaušelius, skirtus mmm smile.gif Tipo, įsidedi, pribėga, tada išimi, išpili ir vėl įsidedi. Man tai kažkaip makabriškai atrodo lotuliukas.gif Turit kas nors patirties? ax.gif

Atsakyti
O gal išvis tų kailinių nereikia? Mūsų žiemos dabar -10, argi čia šaltis ir tai labai retai, o ateityje apskritai pranašaujama, kad dar šilčiau žiemą bus...

Prognozuoji, kad vis delto klimatas sils taip dramatiskai? Taigi mes stengiames, kad nesiltu, tai taip staigiai ir nesils biggrin.gif

Vis delto as ismasciau, kad visam gyvybes ciklui geriau jei kailiniai naturalus, net kai tai reiskia kazkokiu konkreciu gyvuneliu mirti verysad.gif nes nenaturalus produktai gyvybes cikla iskreipia labiau. Nelengvas sprendimas, bet manyciau taip.

Prieš keliolika metų, vos 18, mirė pažįstama. Nuo vėžio. Dabar jau neprisimenu koks jis ten buvo. Bet faktas tas, kad prasidėjo viskas nuo dezodorantų- pažastyse ėmė guzai kilti. Gydytojai liepė atsisakyti šitų dalykėlių, manė, kad alergija. O pasirodė, kad vėžys buvo pažadintas. Suėdė mergaitę per pusę metų  Matyt susidėjo viskas į krūvą, dezodorantai visokie tapo kaip aktyvinanti priemonė.
Sako visų mūsų organizmuose vėžinės ląstelės snaudžia, tik neaišku kas ir kada jas pažadins

tai va, uztai mes cia ir plepam, ir is tu plepesiu isvadas darom ir sveikesnius produktus naudojam, kad nepazadintume to snaudziancio zveries. Kam prie jo list biggrin.gif

Pagarba už tokį sunkų darbą, vaikučių dar neturiu, bet nežinau ar turėčiau tiek ryžto Bet kai pamąstai, kad  vaikui nuo to tik geriau, tikriausiai ir visi tinginiai išlaksto. Šiandien mamoms jau pasisekė- yra ekologiškų sauskelnių
Papildyta:
Vaizele, netingėk, nes ir aš jau įstojau į smulkmės skalbimo rankomis būrelį. Prisijunk prie mūsų

as tai vistiek tingeciau, kai zinociau, kad salia sauskelnes yra blush-anim-cl.gif
jau ir taip dabar kokius du-tris kartus dazniau keisti reikia tas ekologiskas. O su paprastais marliniais vystyklais neisivaizduoju koks vargas

o skalbsiu ir toliau su skalbianke, tingesiu biggrin.gif man jau uzteks to, kad ekologiska skalbimo priemone nusipirkau

QUOTE(katutis @ 2008 01 12, 19:16)
Vilniaus CUP'e yra toks biobutikas - jame tik ekologiška kosmetika ir kūno priežiūros priemonės  4u.gif Mane paprasti dezodorantai paprastai smarkiai alergizuoja - beria, atsiranda pūslyčių, tai paskui nežinai, nei kaip gydyt, o dar kažkaip kartu ir su prakaitu reikia kovoti  doh.gif

ir normaliai tie natūralus laiko, net per sportus smile.gif

neisivaizduoji, sita as perskaiciau po to, kai pati VCUP'e pamaciau ta skyreli ir jame tonika nusipirkau thumbup.gif na va, is mano saraselio vis issibraukia kazkas, ko ekologika pakaitala susiradau. Bet jis netrumpeja, nes i ji kazkas kitas vis isiraso smile.gif

QUOTE(katutis @ 2008 01 12, 19:16)
beje, kažkurioje temoje dalis dalyvių labai gyrėtuos daugkartinius kaušelius, skirtus mmm Tipo, įsidedi, pribėga, tada išimi, išpili ir vėl įsidedi. Man tai kažkaip makabriškai atrodo  lotuliukas.gif Turit kas nors patirties?  ax.gif

as tik maciau, kad tokius parduoda, bet jie man irgi is kosmoso srities rolleyes.gif o beje, gyre is praktines ar is ekologines puses? biggrin.gif

as tai pradziai gyvenimo ekologiskus paketus uzsisakiau. Bent jau zinau kaip juos naudot lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaizele: 12 sausio 2008 - 19:51
QUOTE(Vaizele @ 2008 01 12, 19:49)
Vis delto as ismasciau, kad visam gyvybes ciklui geriau jei kailiniai naturalus

o skalbsiu ir toliau su skalbianke, tingesiu  biggrin.gif man jau uzteks to, kad ekologiska skalbimo priemone nusipirkau

neisivaizduoji, sita as perskaiciau po to, kai pati VCUP'e pamaciau ta skyreli ir jame tonika nusipirkau  thumbup.gif

as tik maciau, kad tokius parduoda, bet jie man irgi is kosmoso srities  rolleyes.gif o beje, gyre is praktines ar is ekologines puses?  biggrin.gif

as tai pradziai gyvenimo ekologiskus paketus uzsisakiau. Bent jau zinau kaip juos naudot  lotuliukas.gif

matomai tu teisi smile.gif

sorry, gal praleidau g.gif Kokią priemonę ir ar esi ja patenkinta? Man jau smarkiai bręsta šitas reikalas smile.gif

kokia šaunuolė biggrin.gif thumbup.gif Ir aš palaipsniui keičiu viską, nenubraukiu iš karto, nes ir išlaidos, be kita ko, būtų milžiniškos sad.gif Dar ekologiškos kosmetikos, skalbimo, indu plovimo priemonių yra Stepono g.6 4u.gif

tai ir man iš kosmoso, plius, nemėgstu į save ko nors kišti schmoll.gif Pasakojo, kad neva labai patogus daikčiukas, na bet nežinau ax.gif

parašyk būtinai, ar geri smile.gif Nes jei per kojas leis, tai...
Atsakyti
QUOTE(katutis @ 2008 01 12, 22:41)
sorry, gal praleidau  g.gif  Kokią priemonę ir ar esi ja patenkinta? Man jau smarkiai bręsta šitas reikalas

nusipirkau va sita:
http://www.sanga.lt/index.php?cid=64

bet kolkas dar nebandziau schmoll.gif nes pabaigineju cheminius miltelius, kurie tinka kudikiams. Kai pabaigsiu, bandysiu.

Jau naudoju balikli:
http://www.sanga.lt/index.php?cid=125

tai aisku ne toks skalbiniu baltumas kaip su ACE, bet po kokio 5 karto jau pradedu su tuo susitaikyti. O gal kada atrasiu ir kita priemone ekologiska, kuri balina geriau rolleyes.gif man tai balti rubai turi buti balti balti

kokia šaunuolė biggrin.gif  thumbup.gif  Ir aš palaipsniui keičiu viską, nenubraukiu iš karto, nes ir išlaidos, be kita ko, būtų milžiniškos sad.gif Dar ekologiškos kosmetikos, skalbimo, indu plovimo priemonių yra Stepono g.6  4u.gif 

aciu ax.gif tiesiog smagu ta daryti, kai zinau, kad tai darau del saves ir savo seimos ir savo busimu proproanukiu lotuliukas.gif kazkaip ir geriamu kontraceptiku negaliu vartoti, nes sako, kad trecioj kartoj pakenkia ju vaisingumui. Matyt manyje labai stipriai uzkoduotas noras turet proproanukiu biggrin.gif

o jei keist viska is karto, tai tikrai milziniskos islaidos blink.gif jau ir taip viska susipirkt is naujo kainuotu ziauriai daug, o kai dar daugelis dalyku vien del to, kad ekologiski kainuoja 2-5 kartus brangiau... unsure.gif

parašyk būtinai, ar geri smile.gif Nes jei per kojas leis, tai...

kolkas tik laukiu atvezant. butinai parasysiu wink.gif

tiesa, dar vakar nusivaliau veida Logonos toniku, tai pasijutau kaip naujai gimus thumbup.gif ir dar mane labai pradziugino uzrasas, kad jie garantuoja, kad nera jokio ingrediento is naftos thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaizele: 13 sausio 2008 - 13:45
QUOTE(Vaizele @ 2008 01 12, 21:49)
Prognozuoji, kad vis delto klimatas sils taip dramatiskai? Taigi mes stengiames, kad nesiltu, tai taip staigiai ir nesils  biggrin.gif

Deja turiu nuvilti, klimatas šils, net jeigu šiandien staiga visiškai nustotų žmonija teršti aplinką. Žemė tiek uždusinta mūsų veiklos produktų, kad šis efektas būtų nesustabdomas dar ne vieną dešimtmetį, o gal ir šimtmetį doh.gif Išsivalymo procesas ne toks lengvas... Tai va, kokie reikalai unsure.gif Paskaitose apie tai pasakojo.
Papildyta:
QUOTE(Vaizele @ 2008 01 09, 12:17)
http://www.cosmeticdatabase.com/
tai kaip supratau, per ja galima ziureti ir atskiru cheminiu medziagu poveiki.

Laaabai geras atradimas, nesusiprotėjau, kad taip galima. bigsmile.gif
Atsakyti
Katik prie kavos paskanavau ekologisko Rutos juodojo sokolado - niam niam kaip skanu smile.gif

Beje, pries kiek laiko skaiciau sestadienio Lietuvos ryte straipsni apie tai, kaip vienas Niujorko rasytojas gavo pasiulyma is vienos knygu leidyklos metus laiko visa seima gyventi 100% ekologiskai ir is patirties parasyti knyga.

Jis su zmona ir dviem mazameciais vaikais prieme si issuki. Ir Niujorke centre gyvena atsisake transporto, elektros... labiausiai man isimine, kaip jie skalbia rubus - pripila vandens i vonia, imeta kazkokios naturalios priemones ir leidzia vaikams ant tu rubu sokineti, kad issiskalbtu biggrin.gif

Butu labai idomu paskaityt
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaizele: 13 sausio 2008 - 15:20
QUOTE(Vaizele @ 2008 01 13, 13:39)
bet kolkas dar nebandziau  schmoll.gif nes pabaigineju cheminius miltelius, kurie tinka kudikiams. Kai pabaigsiu, bandysiu.

kazkaip ir geriamu kontraceptiku negaliu vartoti, nes sako, kad trecioj kartoj pakenkia ju vaisingumui.

tiesa, dar vakar nusivaliau veida Logonos toniku, tai pasijutau kaip naujai gimus  thumbup.gif ir dar mane labai pradziugino uzrasas, kad jie garantuoja, kad nera jokio ingrediento is naftos  thumbup.gif

būtinai parašyk, ar patiko tau milteliai smile.gif Aš tai galvoju, kad į Stepono 6 užsuksiu, skalbimo miltelių, indų ploviklio pasidairysiu, nes kol parsisiųsiu...

o KT išvis nevartoji?

man irgi "švari" kosmetika daug labiau patinka nei sintetinė biggrin.gif thumbup.gif

QUOTE(Vaizele @ 2008 01 13, 15:18)
Beje, pries kiek laiko skaiciau sestadienio Lietuvos ryte straipsni apie tai, kaip vienas Niujorko rasytojas gavo pasiulyma is vienos knygu leidyklos metus laiko visa seima gyventi 100% ekologiskai ir is patirties parasyti knyga.

kaip norėčiau paskaityt smile.gif Na bet jaučiu, knyga gali būti nekomercinė, tai kažin, ar iki mūsų atkeliaus doh.gif
Atsakyti