Pagal tą, kur pati rašiau. Niekada nebuvau darius, tai nusprendžiau pažiūrėt ką reklamuoju...
Tik cukraus gal šiek tiek per daug pridėjau, o šiaip dar dėjau keletą gvazdikėlių, šafrano, vanilinio cukraus... O jau į formeles dėliojant dar visokių skanumynų. Bet jie gana riebūs, tai kas saugosi riebaliukų, nepatarčiau.
Čia mažiau riebūs. Kulfi arba indiški ledai:
2šaukštai ryžių miltų
2,3l nenugriebto pieno
125g cukraus
4šaukštai maltų pistacijų
1šaukštas rožių vandens (gal kas žino kur gauti?)
0,5 arb.š. malto kardamono
Išmaišyti iki vientisos tešlos ryžių miltus ir 4šuskšt. pieno. Atidėti, Likusį pieną užvirti ir kas kelias min pamaišydami virkite 45min, kol liks ne daugiau 2/3 pradinio jo kiekio. Tada į pieną įmaišyt ryžių miltų tešlą, pistacijas ir cukrų. virti dar 10min. Nukleti nuo ugnies.
Mišinįpagardint rožių vandeniu ir maltu kardamonu. Ataušint iki kambario temp. po to išpilstyt į formeles ir į šaldymo kamerą. Kas 20-30 min ledus išmaišyt, kad sutrupėtų susidarę ledukai. Kai sutirštės tiek, kad nebebus galima maišyt, palikt visiškai užšalt.
Ledus galima pagardint cikorija, karobo? milteliais, vanile, lazdyno riešut, uogom.
Gamina 75min, šaldoma 2h, 6-7 asmenims.
Skanaus