Įkraunama...
Įkraunama...

EKO(b)logas - ekologiškai švarios žinios

QUOTE(Opusas @ 2008 01 06, 19:11)
o dar ir jei cia, sm, pasisakai uz kazka naturalaus ar ekologisko, tai tik ir lauk  pomidorai2.gif  doh.gif 

QUOTE(Vaizele @ 2008 01 06, 22:07)
ane? as tai su tokia reakcija nesu susidurus  schmoll.gif gal del to, kad jokioj kitoj temoj nesu apie tai kalbejus  hihihi.gif

pamačiau temą ir pagalvojau, ekologija čia pomėgis ar pramoga? lotuliukas.gif Jei rimtai, tai kažkur yra panaši visaapimanti tema SM, bet dabar reiktų pasukti galvą, kuriame skyrelyje smile.gif

o apie natūralią kosmetiką kalbamės kosmetikos skyrelyje - ir bendrai, ir apie atskirus gamintojus, užsukit 4u.gif
Papildyta:
ta kita tema apie visuotinį atšilimą yra Paplepėjimuose, radau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(katutis @ 2008 01 08, 09:39)
pamačiau temą ir pagalvojau, ekologija čia pomėgis ar pramoga?  lotuliukas.gif 

itariu, kad gyvenimo budas rolleyes.gif

Papildyta:
QUOTE(daivaja @ 2008 01 07, 13:33)
Be Sangos ir Sonnet skalbikliu, valikliu ir kt buitiniu pagalbininku as naudoju Madara latviska krema veidui ir tonika (www.madara.lt arba jiko.lt)

As irgi dabar naudoju Madara muila, tai man visai nieko, tik is pradziu kazkaip nelabai malonus buvo tokie astrus kampai, bet po to jie nusinaudojo ir dabar patogu.
Atsakyti
QUOTE(katutis @ 2008 01 08, 09:39)
pamačiau temą ir pagalvojau, ekologija čia pomėgis ar pramoga?  lotuliukas.gif  Jei rimtai, tai kažkur yra panaši visaapimanti tema SM, bet dabar reiktų pasukti galvą, kuriame skyrelyje smile.gif
Papildyta:
ta kita tema apie visuotinį atšilimą yra Paplepėjimuose, radau smile.gif

va, berods sita tema:
http://www.supermama...howtopic=260459

tik joje apie globaline tos pacios temos puse
Atsakyti
QUOTE(Vaizele @ 2008 01 08, 11:36)
itariu, kad gyvenimo budas  rolleyes.gif

tai savaime aišku drinks_cheers.gif SM pozicionuojamės užtat Pomėgiuose ir pramogose biggrin.gif
Papildyta:
taip taip, šita tema smile.gif O pastebit, kiek joje nemažai natų, kad vienas žmogus nieko pakeisti negali? sad.gif
Atsakyti
QUOTE(katutis @ 2008 01 08, 13:00)
tai savaime aišku  drinks_cheers.gif  SM pozicionuojamės užtat Pomėgiuose ir pramogose biggrin.gif
Papildyta:
taip taip, šita tema smile.gif O pastebit, kiek joje nemažai natų, kad vienas žmogus nieko pakeisti negali? sad.gif

Aha, as ja paskaitinejus irgi pajutau visai kitokias nuotaikas unsure.gif Na bet juk daznai taip gyvenime buna, kad viskas priklauso nuo to, kaip i problema -> turima klausima -> issuki -> nuotyki paziuresi. Problemos gyvenima gadina ir jas spresti dazniausiai labai sunku, o nuotykiai gyvenima ivairina ir daro ji smagesni ir idomesni mirksiukas.gif

Teisingai, katuti, uztai si tema ir yra Pomėgiuose ir pramogose thumbup.gif
Atsakyti
smagiai išsukai thumbup.gif

aš natūralumą pradėjau nuo kosmetikos ir po truputi, žiūrint, kam namuose atsiranda poreikis, einu į priekį smile.gif Didžiausias mano žygdarbis - reabilitavau ūkišką muilą lotuliukas.gif
Atsakyti
Dar suku galva kuo pakeisti iproti i siuksliu dezes kloti plastikinius maiselius - taip ir siuksles po to isimti is siuksliu dezes, ir ismesti patogiau, ir siuksliu deze nesusitepa. Bet taip naudojam vienkartinius plastikinius maiselius, kuriu per metus iseina tikrai daug g.gif bet kuo juos pakeisti, neatsisakant patogumo? g.gif

Ir dar, gal kas bandet pirkti tas maziau energijos naudojancias ir ilgiau veikiancias elektros lemputes? Kokios ten jos konkreciai ir kaip pazymetos?
Atsakyti
kažkaip būna pažymėtos, kažkoks užrašas ant pakuotės yra - seniai pirkau jau ax.gif

neįsivaizduoju dėl tų maišelių. Net jei paskirtum atskirą maišelį daugkartiniam naudojimui, taip sakant, tai šiukšlių "eidama pakeliui" neišmestum, reiktų grįžti atgal namo, jį plauti ir pan.
Papildyta:
aišku, tada naudotųsi vandenukas, taip pat ir šiltas, didėtų energijos sunaudojimas. Deja, aš ne profė, negaliu pasakyt, ar tai būti sveikiau nei tuos maišelius keisti. Gal smile.gif
Atsakyti
QUOTE(katutis @ 2008 01 08, 14:04)
Didžiausias mano žygdarbis - reabilitavau ūkišką muilą  lotuliukas.gif

O ka su juo darai? Gal naudoji smulkinta vietoj skalbimo milteliu? O beje, is kur zinai, kad jis ekologiskas?

Klausiu, nes as irgi apie kaip apie ekologiska priemone masciau, bet viena diena susimasciau, kad nezinau, is ko jis gaminamas ir kaip g.gif
Atsakyti
deja, niekur neaptikau jo sudėties - tiesiog man atrodo, kad į jį mažiausiai visokio brudo, kvapu pridėta 4u.gif Skalbiu su juo smulkius rūbelius smile.gif

beje, prisiminiau apie lenorus ir panašius dalykėlius. Be to, kad jie jie alergizuoja mane kiek, tai nežinia, kokį poveikį drabužiams turi. Triumphe kažkada pirkau liemenėlę, tai uždraudė ją lenorais skalaut, tipo, audiniui kenkia g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo katutis: 08 sausio 2008 - 14:37
QUOTE(katutis @ 2008 01 08, 14:25)
deja, niekur neaptikau jo sudėties - tiesiog man atrodo, kad į jį mažiausiai visokio brudo, kvapu pridėta  4u.gif Skalbiu su juo smulkius rūbelius smile.gif

beje, prisiminiau apie lenorus ir panašius dalykėlius. Be to, kad jie jie alergizuoja mane kiek, tai nežinia, kokį poveikį drabužiams turi. Triumphe kažkada pirkau liemenėlę, tai uždraudė ją lenorais skalaut, tipo, audiniui kenkia  g.gif

tai kad naturalesnis ukiskas muilas tai tikrai. mums per kursus apie kudikiu auginima irgi patare kad vengt alergijos skalbti rubelius smulkintu ukisku muilu - maciau tokio pirkti tose paciose maximose, tokioje kartonine dezuteje kaip ir skalbimo milteliai musu isgirtuose kvapniuose skyriuose biggrin.gif

pagarba tau, kad rankomis skalbi, as tai tingiu blush2.gif

aha, kas del lenoru tai as irgi esu atkreipusi demesi, kad daugkartiniu sauskelniu rekomenduoja neplauti su jokiais balikliais ir minkstikliais, nes tuomet jie maziau sugeria dregmes. o ant slidinejimo kelniu irgi parasyta tokiais dalykais neplaut, nes prades praleisti vandeni, tai reikias jie tikrai veikia audini.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaizele: 08 sausio 2008 - 15:02
aš vis pavartau gabalėlį muilo, apžiūriu jo pakuotę, bet sudėtis lieka paslaptim smile.gif Jei yra dilema, stengiuosi rinktis mažesnę blogybę - bent jau kokį vaikišką muiliuką, tikiu, kad jis irgi mažiau alergizuoja smile.gif
Atsakyti