Įkraunama...
Įkraunama...

EKO(b)logas - ekologiškai švarios žinios

QUOTE(ziezulablond @ 2008 03 31, 11:04)
Tiesiog užeik ir paklausk, aš taip ir dariau, nes kaip ir jokios info niekur nėra. Senamiestį vakar užėjau į Euro vaistinę ir kažkaip tas klausimas galvo sukirbo. Na ir užklausiau. Pasirodo vaistų įstatymas jau veikia thumbup.gif 
Įdomu, kodėl per žinias tokios naujienos nepaskelbia, o gal pražioplinom  mastau.gif

as kazkada girdejau, kad kiekvienoj vaistinej turetu priimt netinkamus vartot vaistus g.gif reiks pasiklaust kurioj vaistinej, nes pas mane tai irgi yra prisikaupe tu vaistu, o ismest tiesiog i siuksliadeze kazkaip nesinori.
Atsakyti
QUOTE(Junda @ 2008 03 30, 01:06)
Norėjau keptuvę pirkt iš silagrano, bet mane pačioj parduotuvėj ir atkalbėjo, sakė visai netinkama kepimui medžiaga, tad pirkau titaninę. Bet dėl puodų nežinau.

Kaip tai visiskai prasilenkia su reklama.. g.gif O kodel netinkama kepimui, kuo jie argumentuoja? O kam tinkama - virimui tik? O titanine irgi pirkai Silit firmos?
Atsakyti
QUOTE(xskix @ 2008 03 29, 23:37)
http://www.bauer.lt/indai
Va dar tokius noriu parodyti. Nereikia papildomai vandens, žemoje temperatūroje gaminama, viska išsaugomam ilgaamžiški. Gal irgi prie eko priskirt?
Pas mus tokie yra, bet aš visiškai nieko negaminu...  blush2.gif  blush2.gif nors kai vyras daro, tai skaniai gaunasi  ax.gif

Nichromuotas plienas gal ir nieko blogo neturetu buti-kiek domejausi, nikeliuotuose induose nebuna toks nikelio kiekis, kad turetu itakos sveikatai, nors siaip buna zmoniu, kurie alergiski nikeliui is esmes. Dar su ta virimo temperatura - kai tiek visokiu zarazu, salmonelioziu ir panasiai pilna, tai baisu butu valgyt mesa kuri gaminta zemiau nei 100 laipsniu, nors skonis gal ir geresnis. Ai, net nezinau, ka ir daryti. Tikriausiai baigsiu tuo, kad nusipirksiu tuos puodus, kurie atrodys graziausi ir patikimiausi, nes nieko konkreciai ECO nerandu. doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Junda @ 2008 03 29, 22:06)
Norėjau keptuvę pirkt iš silagrano, bet mane pačioj parduotuvėj ir atkalbėjo, sakė visai netinkama kepimui medžiaga, tad pirkau titaninę. Bet dėl puodų nežinau.

O tai kaip keptuve gali buti netinkama kepimui? g.gif
Atsakyti
QUOTE(ziezulablond @ 2008 03 31, 10:04)
Jei neturi komposto tai tik kad reikės pirkt, o iš kur kitur gausi doh.gif Aš paprastą žemę naudoju, maišau su kompostu ir viskas. apie natūralias trąšas moterys kalba skyrelyje FLORA/daržas  Ten ir šiaip visokių patarimų rasi. Visai neseniai pradėjau tą temelę skaityti ir man patiko. Yra info tikrai  4u.gif
Papildyta:

Tiesiog užeik ir paklausk, aš taip ir dariau, nes kaip ir jokios info niekur nėra. Senamiestį vakar užėjau į Euro vaistinę ir kažkaip tas klausimas galvo sukirbo. Na ir užklausiau. Pasirodo vaistų įstatymas jau veikia thumbup.gif 
Įdomu, kodėl per žinias tokios naujienos nepaskelbia, o gal pražioplinom  mastau.gif

O paprastą žemę, tai pasikasi kur papuola? g.gif

Jei po ranka turėsi tą temą, tai įmesk nuorodą, ką? 4u.gif

Aš irgi turiu gražų spalvotą stiklainiuką su vaistais, reiks prie progos paklaust vaistinėj.
Atsakyti
http://www.ecoballsdirect.co.uk/ ekologiski skalbimo rutuliai bigsmile.gif
(jei tokia nuoroda jau buvo sry 4u.gif )
Atsakyti
QUOTE(kooala @ 2008 03 31, 18:32)
http://www.ecoballsdirect.co.uk/ ekologiski skalbimo rutuliai bigsmile.gif
(jei tokia nuoroda jau buvo sry 4u.gif )

o kas nors juos bande? ax.gif as juos cia ziurejau http://www.sveikipro...d...07&id=17591
bet man sunku patiket, kad taip gali but biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(agnuta @ 2008 03 31, 19:11)
o kas nors juos bande? ax.gif as juos cia ziurejau http://www.sveikipro...d...07&id=17591
bet man sunku patiket, kad taip gali but  biggrin.gif

Na, aš jais netikėjau, kol nemapačiau atspausdintų The Ecologist. Bet... nebandžiau.

Įdomu, ar siunčiantis tiesiogiai tikrai išeina pigiau, kai priskaičiuos už siuntimą?
Atsakyti
QUOTE(xskix @ 2008 03 30, 01:37)
http://www.bauer.lt/indai
Va dar tokius noriu parodyti. Nereikia papildomai vandens, žemoje temperatūroje gaminama, viska išsaugomam ilgaamžiški. Gal irgi prie eko priskirt?
Pas mus tokie yra, bet aš visiškai nieko negaminu...  blush2.gif  blush2.gif nors kai vyras daro, tai skaniai gaunasi  ax.gif

Aš turiu tuos Bauer, nieko stebuklingo, tas pats kaip ir visi storadugniai sunkūs puodai. Juose visuose galima gaminti maistą beveik be vandens. Bet visai be vandens nė velnio neišeina, visa tai marketingas. Net per visas prezentacijas (kurių nė vienoj nebuvau, bet nemažai aplinkinių lankosi) ten aiškinama, kad reik trupučiuko vandens. O dėl ekologiškumo, tai kaip čia kažkur rašė, tai nikelio juose nemažai, kuris nelabai berods ekologiškas, gal kas geriau apšviestų...
Papildyta:
QUOTE(Beci @ 2008 03 31, 10:29)
Kaip tai visiskai prasilenkia su reklama..  g.gif O kodel netinkama kepimui, kuo jie argumentuoja? O kam tinkama - virimui tik? O titanine irgi pirkai Silit firmos?

Ne, pirkau Borner porą keptuvių, dar ir anytai prigriebiau vieną. O kodėl su reklama kertas tai nežinau, bet man per parodą Litexpo tie pardavėjai iš Silit kategoriškai sakė, kad silagranas visai netinka kepimui, net nežinau kodėl. Gal jis skirtas troškinimui?
Atsakyti
QUOTE(Vaizele @ 2008 03 31, 18:47)
O paprastą žemę, tai pasikasi kur papuola?  g.gif

taip, toj vietoj kur daržas bus ir kasu. Pažiūriu, kad saulutės patektų, kad drėgna per daug nebūtų, kad žemė toj vietoj juodesnė būtų. Savo sklype aišku kasu rolleyes.gif
QUOTE(Vaizele @ 2008 03 31, 18:47)
Jei po ranka turėsi tą temą, tai įmesk nuorodą, ką?  4u.gif

prašau apie daržus mirksiukas.gif biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos,
Jungiuosi i jusu bureli. 4u.gif
"Apsikreciau" ir as ekologiskumu smile.gif

Mano atradimai. Jei pasikartosiu nepykit , tuomet bus priminimas biggrin.gif
Va koki kosmara perskaiciau laikrastyj, po kurio visa mano kosmetika nukeliavo i siukslyna unsure.gif 10 sintetiniu-cheminiu kosmetikos ingredientu

jei noresit ikelsiu vertima, sutrumppintai mirksiukas.gif

Apie puodus. Ryzausi nusipirkti "BergHOFF" puoda, keptuve. Praziai tai labai jauciau skirtuma, kitokios net virtos bulves, ryziai- skaniau. Dabar pripratau rolleyes.gif

Dar rezgu minti apie garu puoda. Gal turit patarimu ? ax.gif
Atsakyti
Sveika prisijungusi, solele 4u.gif

Pas mane visi dėl ligų iškritę, įskaitant mane pačią, tad negaliu kol kas aktyviai reikštis temoje. Nors ir naują "Ökotest" numerį gavau, bet neturiu jėgų pasidalinti naujienomis.
Atsakyti
QUOTE(solele @ 2008 04 02, 10:58)
Mano atradimai. Jei pasikartosiu nepykit , tuomet bus priminimas  biggrin.gif
Va koki kosmara perskaiciau laikrastyj, po kurio visa mano kosmetika nukeliavo i siukslyna  unsure.gif 10 sintetiniu-cheminiu kosmetikos ingredientu

Labai aciu uz nuoroda, man tai buvo labai naudinga info, nes apie kai kuriu medziagu zala dar nebuvau girdejusi g.gif

Tiesa, o kokius lupdazius naudojat?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aidi: 02 balandžio 2008 - 15:44