Įkraunama...
Įkraunama...

EKO(b)logas - ekologiškai švarios žinios

QUOTE(Beci @ 2008 03 27, 12:58)

O gal ne visada imanoma suderinti gydomaji poveiki su ekologija? g.gif  Gal kas domejotes ir zinote ekologija pripazistanciu vaistu gamintoju??

Abejoju, kad tokių egzistuoja. Vien dėl to, kad iš pradžių vaistus bando su gyvūnais... Na, bet jei reikia tai ir gydai, nieko nepadarysi.
Atsakyti
QUOTE(limbi @ 2008 03 26, 20:50)
Eucerin kiek esu anksčiau turėjus tai tikra sintetika, daugiau nepirkčiau tikrai nieko iš jos  smile.gif  O leliams gi yra ir weledos, ir santes,logonos produkcijos, patarčiau iš ten rinktis, produktus galit čia pažiūrėt: www.weleda.lt ir www.biopasaulis.lt  mirksiukas.gif

Pritariu, neseniai dukrą bėrė, tai buvau nusprendus nusipirkt, paskaičiau vaistinėj sudėtį ir atgal padėjau. Mes seniau su Essex labai gerai bėrimus įveikdavom, bet nežinau, kokia jo sudėtis, seniai pirkau.
Atsakyti
Beieskodama sveiku puodu aptikau SILIT. Cia ju aprasas:

http://receptai.lt/i...o...6&Itemid=60

Mane suintrigavo stiklo-metalo keramikos dangos - SILARGAN® sveikumas:

"SILARGAN®’as yra visiškai sveikas:
• nes savo sudėtyje neturi nei chromo, nei nikelio. Tokius indus galima naudoti ruošiant ekologišką maistą vaikams, alergiškiems nikeliui ir kitas alergijas turintiems žmonėms.
• SILARGAN®’as savo sudėtyje neturi jokių sintetinių medžiagų: nei dažų, nei teflono. Jis yra kietas ir atsparus braižymuisi.
• SILARGAN®’as yra toksiškai neutralus, kaip stiklas. Jis nereaguoja su maistu, neišskiria jokių chemikalų."

Kainos nuo 340 Lt. Gal kas nors turit sios firmos puodu?
Atsakyti
QUOTE(Beci @ 2008 03 28, 09:37)
Beieskodama sveiku puodu aptikau SILIT. Cia ju aprasas:

http://receptai.lt/i...o...6&Itemid=60

Mane suintrigavo stiklo-metalo keramikos dangos - SILARGAN® sveikumas:

"SILARGAN®’as yra visiškai sveikas:
    • nes savo sudėtyje neturi nei chromo, nei nikelio. Tokius indus galima naudoti ruošiant ekologišką maistą vaikams, alergiškiems nikeliui ir kitas alergijas turintiems žmonėms.
    • SILARGAN®’as savo sudėtyje neturi jokių sintetinių medžiagų: nei dažų, nei teflono. Jis yra kietas ir atsparus braižymuisi.
    • SILARGAN®’as yra toksiškai neutralus, kaip stiklas. Jis nereaguoja su maistu, neišskiria jokių chemikalų."

Skamba thumbup.gif

Eisiu prie progos pasižvalgyt į jų parduotuvę. Tik jaučiu tuomet, kai Sodra $ perves essen.gif
Atsakyti
Sveikos, labai apsidziaugiau SM aptikusi eco skyreli. Po truputi i savo seimos gyvenima bandau itraukti kuo daugiau ekologisku produktu, naturalios kosmetikos sau blush2.gif , rusiuoti siuksles, taupyti gamtos isteklius ir gyventi kuo naturaliau.
Labai susidomejau ekologiskais puodais, bet internete ne kazin ka radau be patarimu pasiknisti po mociutes sandeliuka ir "recyclinti" senus spizinius katilus. Is tiesu tai man reikia viso puodu rinkinio ar bent jau kokiu 3 katilu ir keptuves ax.gif Ar kuri nors turite greitpuodi? Labai knieti daugiau apie juos suzinoti ir turinciu ir naudojanciu. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Beci @ 2008 03 28, 09:37)

Norėjau keptuvę pirkt iš silagrano, bet mane pačioj parduotuvėj ir atkalbėjo, sakė visai netinkama kepimui medžiaga, tad pirkau titaninę. Bet dėl puodų nežinau.
Atsakyti
http://www.bauer.lt/indai
Va dar tokius noriu parodyti. Nereikia papildomai vandens, žemoje temperatūroje gaminama, viska išsaugomam ilgaamžiški. Gal irgi prie eko priskirt?
Pas mus tokie yra, bet aš visiškai nieko negaminu... blush2.gif blush2.gif nors kai vyras daro, tai skaniai gaunasi ax.gif
Atsakyti
bliamba, pamečiau nuorodą, kur galima užsisakyti knygą apie maisto priedus tuos visokius E frusty.gif

susiruošiau užsisakyti ir neberandu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaizele @ 2008 03 30, 17:30)
bliamba, pamečiau nuorodą, kur galima užsisakyti knygą apie maisto priedus tuos visokius E  frusty.gif

susiruošiau užsisakyti ir neberandu  verysad.gif

http://super.balsas....m...0&pid=16248 4u.gif
Atsakyti
GERA ŽINIA KAUNIETĖMS mirksiukas.gif
Laisvės al. Merkurijuje esančioje "Euro" vaistinėje priima vaistus, kurie netinkami vartoti bigsmile.gif
Jau surinkau komplektėlį, šią savaitę nešiu bigsmile.gif
Norėčiau ir aš puodus geresniais pakeisti, tik dabar tai neįmanoma verysad.gif Gal po kokių trejų metelių virtuvę rimtai komplektuosiu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ziezulablond @ 2008 03 31, 10:41)
GERA ŽINIA KAUNIETĖMS mirksiukas.gif
Laisvės al. Merkurijuje esančioje "Euro" vaistinėje priima vaistus, kurie  netinkami vartoti  bigsmile.gif
Jau surinkau komplektėlį, šią savaitę nešiu bigsmile.gif

o kazin, Vilniuje kur nors priima? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo agnuta: 31 kovo 2008 - 09:57
QUOTE(xskix @ 2008 03 26, 23:32)
Radau ekologiškų sėklų, galvoju pavasarį darželį užsisėt, bet dabar klausimas: O kokią žemę naudot? Pas anytą yra daržas, bet ji tręšia kažkuo. Gal kokį humusą ar dar ką nusipirkt?  g.gif Patarkit  ax.gif Noriu vasarai leliui savų daržovių duot
http://www.balticsee...mart/Itemid,27/

Apie ekologiškas sėklas negirdėjau ax.gif O jos turi kokį ženklelį specialų? Logiškai mąstant, gal irgi Ekoagros turėtų būti g.gif
sėju Agronom arba Nojaus sėklų sėklas. Daigumas bent jau neblogas pernai buvo. Tik šįmet va Nojaus sėklos pavedė- nei baziliko, nei mairūno ant palangės nėra schmoll.gif
Jei neturi komposto tai tik kad reikės pirkt, o iš kur kitur gausi doh.gif Aš paprastą žemę naudoju, maišau su kompostu ir viskas. apie natūralias trąšas moterys kalba skyrelyje FLORA/daržas Ten ir šiaip visokių patarimų rasi. Visai neseniai pradėjau tą temelę skaityti ir man patiko. Yra info tikrai 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(agnuta @ 2008 03 31, 11:56)
o kazin, Vilniuje kur nors priima?  g.gif

Tiesiog užeik ir paklausk, aš taip ir dariau, nes kaip ir jokios info niekur nėra. Senamiestį vakar užėjau į Euro vaistinę ir kažkaip tas klausimas galvo sukirbo. Na ir užklausiau. Pasirodo vaistų įstatymas jau veikia thumbup.gif
Įdomu, kodėl per žinias tokios naujienos nepaskelbia, o gal pražioplinom mastau.gif
Atsakyti