Įkraunama...
Įkraunama...

EKO(b)logas - ekologiškai švarios žinios

QUOTE(Raideles @ 2008 03 26, 13:06)
Bet nusprendžiau išbandyti. Ir dabar esu labai patenkinta. Jau tris kartus naudojau

Sveikutes, labai nudziugau jus cia radus smile.gif Aciu visoms uz pasidalinima patirtim.
Noriu paklausti naudojanciu puodelius mmm, kurie yra geresni ir ar is viso kuo jie nors skiriasi (po truputi renkuosi informacija, nes dar po gimdymo mmm neturiu).
Ar labai reikia "treniruotis" kol ipranti juos naudot?
Ir apie skalbiamus iklotus ar juos pirkot, ar pacios pasisiuvot?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aidi: 26 kovo 2008 - 15:00
QUOTE(balta @ 2008 03 26, 14:04)
Raideles, apsišviečiau daugiau internete.
Pasirodo, yra ir kitų firmų "puodukų", ne tik angliškas Mooncup, bet ir suomiškas Lunette bei kanadietiškas  DivaCup, pastarieji yra ir didesnės talpos, gal jie geriau tiktų tavo atveju  mirksiukas.gif

Balta, aš turiu Divacup smile.gif Bet matyt čia mano tokia specifika, nors kai eisiu pas gyd. tepinėlio daryti, tai perklausiu.

QUOTE(aidi @ 2008 03 26, 14:58)
Sveikutes, labai nudziugau jus cia radus smile.gif Aciu visoms uz pasidalinima patirtim.
Noriu paklausti naudojanciu puodelius mmm, kurie yra geresni ir ar is viso kuo jie nors skiriasi (po truputi renkuosi informacija, nes dar po gimdymo mmm neturiu).
Ar labai reikia "treniruotis" kol ipranti juos naudot?
Ir apie skalbiamus iklotus ar juos pirkot, ar pacios pasisiuvot?

Na, Divacup pardavėjai sako, kad jei per tris ciklus neįpranti, tai gali grąžinti. Iš tiesų pirmą ciklą nebuvo lengva, kelis kartus bandydavau, kol pataikydavau teisingai įsidėti. O paskutinį kartą viskas ėjosi sklandžiai.
O kuo skiriasi skirtingų firmų puodeliai tai nelabai galiu pasakyti, nes visa info apie kitus tik iš interneto.

Įklotukus pirkau ImseVimse Rasakiloje. Man patiko tai, kad jie turi "laikiklius". Juos galima irgi pasisiūti pačiai, bet mano siuvimo sugebėjimai ne tokie smile.gif Be to, jų vidinis sluoksnis yra iš medžiagos, kuri beveik nesugeria drėgmės, tai galima keisti įklotuką nekeičiant "laikiklio" smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ziezulablond @ 2008 03 26, 12:24)
Junda, o konkrečiau kurie, koks tikslus pavadinimas, kur gerai skalbia? Ten jų visokių yra  rolleyes.gif

Labiausiai patinka ir ilgiausiai naudoju Cleanut spalvotiems rūbams:
http://www.sanga.lt/index.php?cid=71

Dar naudoju vilnoniams:
http://www.sanga.lt/index.php?cid=75
Atsakyti
QUOTE(Junda @ 2008 03 26, 17:32)
Labiausiai patinka ir ilgiausiai naudoju Cleanut spalvotiems rūbams:
http://www.sanga.lt/index.php?cid=71

Dar naudoju vilnoniams:
http://www.sanga.lt/index.php?cid=75

Junda, dėkui 4u.gif Būtinai bandysiu kažką rolleyes.gif
Daivaja good.gif Nieko nėra geriau už išsamius ir aiškius vertinimus aciuks.gif

Papildyta:
QUOTE(Raideles @ 2008 03 26, 14:06)
Aš irgi ilgai įtariai žiūrėjau, dar su savo gyd kalbėjau prieš metus ir maniau, kad ne koks tai išradimas. Juolab, kad aš ir tamponų nenaudojau niekada. Bet nusprendžiau išbandyti. Ir dabar esu labai patenkinta. Jau tris kartus naudojau  ax.gif

Ir aš įtariai vis dar žiūriu. Tamponų negaliu pakęsti schmoll.gif Tikriausiai ir šitų nemėgsiu g.gif Na nesiryžtu, atrodo svetimkūnis nors tu ką ax.gif
Atsakyti
Sakykit, mielosios, kokiu ekologisku tepalu tepat savo lialiuku isberimus, jei tokiu atsiranda del alergijos maistui (tokios sausos raudonos demeles musu atveju)?

Nusipirkau Eucerin su 5% Urea (Slapalas). Parabenu neturi, bet va sudetyje yra Paraffinum Liquidum, o ir tas urea man toks neaiskus g.gif Nors ant dezutes raso, kad tai naturali sveikoje odoje esanti drekinamoji medziaga..Ka manot apie Eucerin nauda/zala?

Berti mus pradejo ivedus papildoma maitinima. Nors perku darzoves tik Tatulos mugeje, pati verdu tyreles is ekol. obuoliu (ant garu), o ir pati stengiuosi valgyti ekol. produktus bet demeles nedingsta ir gana verysad.gif Matyt ne ekologijoj cia suo pakastas schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Beci @ 2008 03 26, 21:33)
Sakykit, mielosios, kokiu ekologisku tepalu tepat savo lialiuku isberimus, jei tokiu atsiranda del alergijos maistui (tokios sausos raudonos demeles musu atveju)?

Nusipirkau Eucerin su 5% Urea (Slapalas). Parabenu neturi, bet va sudetyje yra Paraffinum Liquidum, o ir tas urea man toks neaiskus g.gif Nors ant dezutes raso, kad tai naturali sveikoje odoje esanti drekinamoji medziaga..Ka manot apie Eucerin nauda/zala?

Eucerin kiek esu anksčiau turėjus tai tikra sintetika, daugiau nepirkčiau tikrai nieko iš jos smile.gif O leliams gi yra ir weledos, ir santes,logonos produkcijos, patarčiau iš ten rinktis, produktus galit čia pažiūrėt: www.weleda.lt ir www.biopasaulis.lt mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Beci @ 2008 03 26, 21:33)

Berti mus pradejo ivedus papildoma maitinima. Nors perku darzoves tik Tatulos mugeje, pati verdu tyreles is ekol. obuoliu (ant garu), o ir pati stengiuosi valgyti ekol. produktus bet demeles nedingsta ir gana verysad.gif Matyt ne ekologijoj cia suo pakastas schmoll.gif

kažkuriam produktui alrgija... Gal ankštinių per daug ar dar ką? Geriau surasti alergeną, negu teplinti alergijos pasekmes 4u.gif O šiaip weledos kosmetika visai nieko ax.gif
Papildyta:
Radau ekologiškų sėklų, galvoju pavasarį darželį užsisėt, bet dabar klausimas: O kokią žemę naudot? Pas anytą yra daržas, bet ji tręšia kažkuo. Gal kokį humusą ar dar ką nusipirkt? g.gif Patarkit ax.gif Noriu vasarai leliui savų daržovių duot
http://www.balticsee...mart/Itemid,27/
Atsakyti
QUOTE(xskix @ 2008 03 26, 22:32)
kažkuriam produktui alrgija... Gal ankštinių per daug ar dar ką? Geriau surasti alergeną, negu teplinti alergijos pasekmes  4u.gif O šiaip weledos kosmetika visai nieko  ax.gif

Bandziau ieskoti alergeno, visa savaite vien ryziais maitinau - demeliu nesumazejo verysad.gif Ankstiniu is vis dar neduodu (mums 7 men.)
Radau Weledoj is gydomuju tik Dermatodoron tepala. Gal kas bandet?
Papildyta:
QUOTE(xskix @ 2008 03 26, 22:32)
Radau ekologiškų sėklų, galvoju pavasarį darželį užsisėt, bet dabar klausimas: O kokią žemę naudot? Pas anytą yra daržas, bet ji tręšia kažkuo. Gal kokį humusą ar dar ką nusipirkt?  g.gif Patarkit  ax.gif Noriu vasarai leliui savų daržovių duot
http://www.balticsee...mart/Itemid,27/

Niekur neradau, kur parasyta, kad sios seklos ekologiskos?

As perku seklas is www.seklos.lt. Labiausiai patinka Agronomo patarimo linija - sios pasizymi geru daigumu. Sejant seklas i vagele iberiu gerai sudrekintu durpiu daigams (na, ju ekologiskumu nesidomejau, bet ten sudety tik naturalios medziagos). Tiesa, praktika mano menka sioje srityje. Pirma karta uzsiauginau darzoviu tik pernai. Bet uzderejo viskas gan neblogai (gal kad nescia sejau tongue.gif )
Atsakyti
QUOTE(Beci @ 2008 03 26, 23:08)
Bandziau ieskoti alergeno, visa savaite vien ryziais maitinau - demeliu nesumazejo  verysad.gif Ankstiniu is vis dar neduodu (mums  7 men.)
Papildyta:

As perku seklas is www.seklos.lt. Labiausiai patinka Agronomo patarimo linija - sios pasizymi geru daigumu. Sejant seklas i vagele iberiu gerai sudrekintu durpiu daigams (na, ju ekologiskumu nesidomejau, bet ten sudety tik naturalios medziagos). Tiesa, praktika mano menka sioje srityje. Pirma karta uzsiauginau darzoviu tik pernai. Bet uzderejo viskas gan neblogai (gal kad nescia sejau tongue.gif )

Puslapyje www.maziems.lt pamačiau reklamą, kad be nitratų, nitritų, pesticidų ir kitų blogybių. O čia irgi nerandu parašyto g.gif Na, vistiek tikiuosi, kad špinatų salotas kaposim.
Tikiuos, kad išaugs iš alergijų smile.gif pas mus buvo kai šokolado per daug privalgiau per Kalėdas, tai nubėrė blush2.gif O jei maitini pati, tai gal nuo kokių velykinių kiaušinių...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xskix: 27 kovo 2008 - 00:02
QUOTE(Beci @ 2008 03 26, 23:08)
Bandziau ieskoti alergeno, visa savaite vien ryziais maitinau - demeliu nesumazejo  verysad.gif Ankstiniu is vis dar neduodu (mums  7 men.)
Papildyta:

Pabandyki nuvaziuoti i Uzupi i nauja Weledos krautuvele ir pasitarki su Vyciu del Dermatodorono, gal dar ka patars g.gif Jis cia zinovas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Raideles @ 2008 03 26, 12:06)
P.S. Smagu, kad suradau jus visas čia smile.gif

taip taip, mes čia tupim biggrin.gif

QUOTE(ziezulablond @ 2008 03 26, 12:24)
Vaizele, primink, kokiom priemonėm skalbi? Gal ką naujo esi išbandžiusi?  biggrin.gif

Aš tai skalbiu Almawinu iš Sangos. Būtinai ieškosiu naujo baliklio rolleyes.gif nes man skalbiniai turi būti BALTI, o ne kažkada-buvę-balti-dabar-pilki lotuliukas.gif Anksčiau buvau pripratusi naudoti ACE, tai net akį rėždavo baltumas. Kai perėjau prie Almawin, tai baigėsi baltumas verysad.gif Nors kai pradėjau ir baliklio, ir miltelių dėti trigubai daigiau, situacija pagerėjo.

Tik mano nuomone, skirtingai nuo Daivajos, tai kad miltelių reik daugiau. Lyginu su anksčiau mano naudotais Bobas, Neutral ir pan. Aš naudoju tiek miltelius, tiek skystį. Bet ant abiejų rašo, kad koncentratas, tai mano supratimu, turėtų naudotis kelis kartus mažesnis kiekis nei mano naudoti paprasti milteliai, bet taip tikrai nėra schmoll.gif

Miltelius nusipirkau tam, kad kai su balinimu funkcija, tai kad mašina pati pasiimtų miltelius kai jai reikia, kad man nereiktų stovėti ir budėti kada įpilti skystį. Nes mėgstu paleisti skalbtis nakčiai.

Jie neišplauna baltinių apykaklių, tai topsecret.gif niekam nieko nesakius dar panaudoju Vanish dėmių išėmėją ir tylai pasidžiaugiu kaip gerai dėmes išima lotuliukas.gif bet jau berods užsisakiau iš Sangos dėmių išėmėją, tai tikiuosi, kad jis mane gelbės.

QUOTE(ziezulablond @ 2008 03 26, 20:19)
Ir aš įtariai vis dar žiūriu. Tamponų negaliu pakęsti schmoll.gif Tikriausiai ir šitų nemėgsiu  g.gif Na nesiryžtu, atrodo svetimkūnis nors tu ką  ax.gif

Aš irgi panašiai mąstau. Be to, nesu iki galo įsitikinusi, kad kūno temperatūroje plastikas yra 100% gerai. Man turbūt plastikui alergija. smile.gif Va, būtų kokie mediniai ar metaliniai lotuliukas.gif

QUOTE(Beci @ 2008 03 26, 20:33)

Nepakeičiamas mano lialiui Logonos Baby kremas. thumbup.gif Galėčiau giedot ir giedot ditirambus... Po vieno patepimo beveik visai išnyksta.

QUOTE(xskix @ 2008 03 26, 21:32)
O šiaip weledos kosmetika visai nieko  ax.gif

O mano vaikui Weleda netinka - kažkoks vaškas joje dominuoja ir mano vaikui nuo to vaško rausta oda. O va nuo Logonos ne. Logona turi savo specifinį stilių ir Weleda. Reik žiūrėt, kad konkrečiai Jūsų odai priimtiniausia 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaizele @ 2008 03 27, 11:44)
Nepakeičiamas mano lialiui Logonos Baby kremas.  thumbup.gif Galėčiau giedot ir giedot ditirambus... Po vieno patepimo beveik visai išnyksta.

Teplioju as su Logonos kremu veiduka - isivaizdavau, kad jis daugiau skirtas drekinimui ir neturi ten jokiu ypatingu gydomuju savybiu. Pameginsiu demeles patepti.
Papildyta:
QUOTE(daivaja @ 2008 03 27, 09:37)
Pabandyki nuvaziuoti i Uzupi i nauja Weledos krautuvele ir pasitarki su Vyciu del Dermatodorono, gal dar ka patars g.gif Jis cia zinovas mirksiukas.gif

Gavau el. pastu tokia info is Vycio apie Darmatodorona: "Dermatodoron tepalas 70g kainuoja apie 59-60 Lt.

Tepalo veikliosios medziagos yra augalinės kilmės, kontraindikacijų nenustatyta. Galimos alerginės reakcijos sudedamosioms dalims (lanolinui, lanolino alkoholiui). Nepaisant Dermatodoron tepalo saugumo, prie skiriant bet kokį vaistą vaikui iki 3 metų reikalinga gydytojo konsultacija."

Reiks ismeginti ji, jeigu negeres nuo Logonos. Ale kazi ar tie gydytojai ka nors zino apie auglines kilmes kosmetika. Vis tiek siulytu chemija naudoti, nes ja jie pazista, ji veiksminga ir pan...

Papildyta:
Dar pagalvojau: ar homeopatai draugauja su ekologija? g.gif

Paziurejau i sudeti homeopatinio tepaliuko nuo berimu IRICAR:

"10 g tepalo yra 1,0 g Cardiospermum urtinktūros ir papildomų medžiagų:
lanolino, spiritinio tepalo (Į jį įeina lanolinas, alkoholiai, baltasis vazelinas, cetilstearino spiritas), tiršto parafino, išgryninto vandens."

ir supratau, kad schmoll.gif n e d r a u g a u j a ...

O gal ne visada imanoma suderinti gydomaji poveiki su ekologija? g.gif Gal kas domejotes ir zinote ekologija pripazistanciu vaistu gamintoju??
Atsakyti