QUOTE(Savūnė @ 2008 03 20, 14:47)
Šiandien 18 val. Skalvijoj (vilnietėms čia rašau) Nepatogi tiesa (tas su Alu Gore'u). Jau kalbėjot, nedetalizuosiu. O rytoj 18.30 val. Korporacija apie didžiųjų įmonių žalą aplinkai, mūsų sąmonei ir gyvensenai. Čia iš ciklo Civilizacijos iššūkiai gamtai... ir mums patiems. Kiti gal daugiau apie gamtą, bet ne visai apie ekologiją.
Pažiūrėkit "Korporaciją", aš irgi gal kur nors susižvejosiu. Tik kuo daugiau pamatai ar sužinai, tuo labiau auga vidinis pasipriešinimas ir pesimizmas, kad nežinai, kuo gali pasitikėti.
Kiekviena daržovė (dar jei ypač nenuluptą garini) kaip kažkas rašė, sodri, tikra, mėsa irgi savo natūralią jėgą tau atiduoda, ne pataisytą. Žodž, rekomenduoju
Įdomu, MB natūralaus skonio turbūt neužtektų
, bet man ir vaikams būtų gerai.
Valymas vandens garais. Aš buvau Eastcono pristatyme, ten ir sužinojau, ten ir demonstravo. Tik man mat demonstracijos neužtenka, baisiai nepatikli aš. Užtat ir klausiau. Vaizele kitos firmos tokį prietaisą (šiaip tai prietaisų komplektas, visų namų darbų, įskaitant ir drabužių lyginimą ant pakabos) įdėjo, principas tas pats. Garai, skirtinga temperatūra (tarkim, augalų lapams valyti ar juos apipurkšti tie aukšto slėgio garai atvėsinami).
Kadangi man chemija mokykloj nesisekė, iš jos atestate turėjau tik gerai, tai žodžiai be chemijos baisiai glosto mano savimeilę O kartu lyg norėtųs ką nors bloga apie tai išgirsti, taip pinigų sutaupyčiau, nes jau gundaus
Man norėtųsi, kad būtų be chemijos ir dar pats visus darbus atliktų
, nes augalų lapus ir dabar tingiu su skuduriuku kiekvieną atskirai valyti
A tai šitai mergicai nieks diržo neduos?
Nieks nepasakys, kad tu, motin, tik jėsk ekologišką maistą, ir tavo džiaugsmui nerūpės komercinių pienukų IQ ir ICQ?
Aš MP maitinau metus laiko. O dabar geria vaikai HiPP'o mišinuką "Biomilch" ("ekologiškas pienas"). Nepatinka man tie mišinukai, bet gryno pieno jie nenori gerti.
Mano patarimų skrynelė ėmė ir prasivėrė... noriu atkreipti dėmesį, kad be mano valios
Nieks apie tą fluorą nežino, ans pas mus vidurio neturi arba labai naudingas, arba labai kenksmingas. Na tai darai taip: vieną dieną valaisi dantis su kolgeitais, mol labai naudinga, kitądien su ajurvedom (maniškė ajurveda tai vadinas L'angelica žžyynom tuos angelus
) ir galiausiai lieka nieks nekalts, kad tavo dantai išpūūvo
Aš į fluorą irgi įtariai žiūriu. Ir dantistais nepasitikiu, nes jie mums ir amalgamą sugrūdo. Ir iki šiol, beje, laiko jį patvariausia ir geriausia plomba.
O neskalaut burnos, išplovus su pasta, man irgi nekaip skamba.
Ir vitaminais netikiu. Kas čia žino, kiek kam ko trūksta. O jei, tai iš natūralių (irgi klausimas, ar jie tikrai tokie) produktų.
Esu nepatikli ir įtari - taip man ir gydytojai ligoninėje pasakė, kišdami man antibiotikus ir kitą "gėrį", o kai iškilo pavojus man ir vaikams pilvelyje, viską staigiai atjungė ir pareiškė, kad žmonės iš rytų atsparūs, tai ir aš išsikapsčiau.
Papildyta:
QUOTE(daivaja @ 2008 03 20, 15:56)
Kazkaip cia supainiojai
Taigis, teks rest paskaita apie fluora
Kariesa-infekcine liga, atsirandanti del burnoje gyvenanciu bakteriju veiklos produktu(pieno rugstyje tirpsta emalio hidroksiapatitu kristalai)
Tai nera fluoro trukumo liga..Tai visgi kuo cia detas Fl (fluoras)
Priek mazdaug 50 metu vienoj berods Amerikos vietovej buvo pastebeta, jog gyventoju labai negrazios spalvos dantys, bet karieso, jie neturi ir atrastas rysis su ju naudotu geriamuoju vandeniu, kuriame daug Fl. Todel nuspresta, jog si medziaga padeda isvengti karieso. Fl, kaip labai aktyvi medziaga siek tikek pakeicia emalio sudeti ir jis maziau tirpsta rugstyje
Viskas atrodytu labai gerai, tik va riba tarp terapines (gydomosios) Fl dozes labai maza-desimtosios dalys miligramo. Suaugusiems ner tokios dideles bedos, bet va vaikui suvalgius visa suagusiems skirta dantu passtos tubele su Fl- grestu mirtis...
Be to Fl organizme konkuruoja su kalciu ir del to kauliniam aud ner gerai (cia kai fl yra praryjamas- su pasta, geriamuosu vandeniu, maistu ir tt.
Didziosios diskusijos apie Fl prasidejo del to, kad pvz daugumoj JAV valstiju yra fluoruojamas vanduo. o i vidu patenkancio fl gali reiketi tik vaikams iki mazdaug 2metu, kai formuojasi nuolatiniu dantu uzuomazgos, tad kitiems kaip ir nereiktu. Be to apskaiciuoti, kiek i organizma patenka fl sunku, o esant jo pertekliui pasireiskia dantu fluoroze (demeti dantys), kaulu osteoporoze ir tt.
Tad--jei zmogus moka taisyklingai issivalyti dantis, naudodamas pastas be Fl sau zalos nepadarys, bet kai tie igydziai ner tobuli arba yra didelis karieso aktyvumas--dazniausiai paugliams del kokakoliniu ir kt iprociu, ploksteliu breketu--tuomet rekia greito gydomoja efekto--pastos su Fl nepakeiciamos (plius aisku mokymasis higienos ir mitybos).
Is natur pastu Fl turi viena Urtekramo rusis, tik ju tekstura keistoka, reik priprasti
Itariu atsibodau su paskaita....
Papildyta:
Tiesa Ekoblogas atidare foroma, kad zliosios naujienos greiciau plistu, nes kievieno patirtis duoda ir kitiems naudos
daivaja, neatsibodai, man labai patiko
Tai va, kaip apskaičiuoti, kokie tie kiekiai reikalingi.
Man vaikų gydytojas irgi kišo ir geležį ir vit. D tabletes su fluoru. Iš pradžių daviau. O kai paklausiau, kiek laiko reiks dar taip kankintis, pasakė "IKi mokyklos"
.Na jau ne, nemanau, kad taip turėtų būti
Sakau jam: "Ištirkit vaikų kraują, ar jiems tikrai to reikia". Sako "Tai kam tuos vargšus vaikus badyti". Tad vaikų kraujas iki šiol dar nei karto netirtas, išskyrus kol ligoninėje gulėjo, nes gimė 6 savaitėm anksčiau.
Stomatologai sako, vaikų dantis reikia valyti su šepetuku ir pasta nuo pat pirmojo danties. Pastos esą užtenka žirnelio dydžio. Tai negi vienam dantukui žirnio dydžio pastos reikia
. O kaip tas kūdikėlis išskalaus tą pastą