Įkraunama...
Įkraunama...

EKO(b)logas - ekologiškai švarios žinios

QUOTE(Vaizele @ 2008 01 05, 00:26)
Siuo metu stengiuosi buitine chemija pasikeisti i ekologiska ir daugeliui produktu jau susiradau ekologiskus pakaitalus, bet kolkas ieskau siu, gal kas zinot:

- tonikas veidui
- oro gaiviklis (nors alternatyva cia mes ir isradom  biggrin.gif )
- skystis automobilio stiklams
- serveteles kudikiui

Va čia rašo, kad šitas ekologiškas skystis, ber ar patikima- nežinau http://www.autotrade...t...&item_id=65
O apie kitus, tai iš tikrųjų rastum info Daivajos nuorodoje http://www.ekoblogas.info/ (atkreipk dėmesį į tame puslapyje esančias nuorodas, draugus). Ten pasikuist gerai reikia, tikrai daug ko yra. Bet apie ekologišką oro gaiviklį negirdėjau.
Man dar šitas labai patinka ( čia irgi ekobloge straipsnius skaitydama aptikau)
http://www.sveikipro...t/lt/main/about

Papildyta:
Vaizele, labai įdomu, kokius dalykus pakeitei ekologiškais ax.gif gal ir aš ką nors nuo Tavęs nusižiūrėčiau blush2.gif
Papildyta:
Pasakykit jūs man, kas čia per stebuklai blink.gif
skalbimo rutuliukai
http://www.sveikipro...d...07&id=17591

moteriškiems reikalams
http://www.sveikipro...d...11&id=17613

Ar kas nors susidūrėte su šiais dalykais? O gal jau ir naudojate?
Atsakyti
QUOTE(ziezulablond @ 2008 01 05, 22:02)
Va čia  rašo, kad šitas ekologiškas skystis, ber ar patikima- nežinau http://www.autotrade...t...&item_id=65
O apie kitus, tai iš tikrųjų  rastum info Daivajos nuorodoje http://www.ekoblogas.info/ (atkreipk dėmesį į tame puslapyje esančias nuorodas, draugus). Ten pasikuist gerai reikia, tikrai daug ko yra. Bet apie ekologišką oro gaiviklį negirdėjau. 
Man dar šitas labai patinka ( čia irgi ekobloge straipsnius skaitydama aptikau)
http://www.sveikipro...t/lt/main/about

Papildyta:
Vaizele, labai įdomu, kokius dalykus pakeitei ekologiškais ax.gif  gal ir aš ką nors nuo Tavęs nusižiūrėčiau blush2.gif

Aciu uz nuoroda i langu plovikli - bent jau atkreipsiu demesi rinkdamasi thumbup.gif o bent jau Lietuvoje tai labai paprasta suzinoti, ar produktas tikrai ekologiskas, ar ne. Kiek zinau, Lietuvoje vienintele organizacija, sertifikuojanti ekologiskus produktus yra Ekoagros. Taigi, pamatai ju zenkliuka ant produkto ir gali buti rami - ekologiskas mirksiukas.gif

Ka pakeiciau:

-tabletes i indaplove is www.sanga.lt
-skalbimo priemones ir balikli is www.sanga.lt
-muila is www.imunitetas.lt
-aliejuka vaikui is www.imunitetas.lt
-vienkartinius iklotus i liemenuka maitinanciai mamai pakeiciau is vienkartiniu i daugkartinius is www.motherhood.com
-is dalies vietoj vienkartiniu "plastmasiniu" sauskelniu vaikui kartais dedu daugkartinius vystyklus, kuriuos parsisiunciau is www.amazon.com (aciu draugei uz dovanu kupona smile.gif ) ir pasiuvo pussesere (aciu jai smile.gif )

uzsisakiau ir laukiu:
-ekologisku higieniniu paketu is www.sveikiproduktai.lt
-ekologisku sauskelniu vaikui is ten pat
-ekologisko sampuno is ten pat

zodziu, kai tik kazkas pasibaigia namuose, nuo siol stengiuosi pasikeisti i ekologiska varianta. Pavyzdziui, siandien nusipirkau ekologisko surio biggrin.gif tokie mano mazi atradimai... atradineju ir toliau. O kai pradejau dometis ir kreipti demesi, pasirodo, ir paprastose lentynose galima netycia uztikti ekologisku prekiu smile.gif

Aisku, ekologiski produktai 2-5 kartus brangesni verysad.gif bet kol galiu stengiuosi rinktis juos doh.gif
Papildyta:
QUOTE(ziezulablond @ 2008 01 05, 22:02)
Pasakykit jūs man, kas čia per stebuklai blink.gif
skalbimo rutuliukai
http://www.sveikipro...d...07&id=17591

moteriškiems reikalams
http://www.sveikipro...d...11&id=17613

Ar kas nors susidūrėte su šiais dalykais? O gal jau ir naudojate?

As irgi i tuos skalbimo rutulius paziuriu vis paziuriu ir jauciuosi kaip kokia ufonaute lotuliukas.gif niekaip nesuprantu, kas per ciudas blink.gif

O tas prietaisas moteriskiems reikalams tai isvis Ciudas is didziosios C raides lotuliukas.gif

Na, jei ne kaina, tai bent del idomumo pabandyciau thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaizele: 05 sausio 2008 - 23:10
QUOTE(Vaizele @ 2008 01 06, 00:13)
Ta prasme, gali rinktis, ar ne?  rolleyes.gif

nea, privaloma, bet dauguma tik paklauso ir tuo pasibaigia jų ekologija. Toliau sau šveičia visokius eeee doh.gif
Dabar dar nete skaitinėjau visokių dalykėlių ir apie žalingus cukraus pakaitalus radau, gal bus kam naudinga http://www.zpasaulis...ndex.php?id=307

Papildyta:
QUOTE(Vaizele @ 2008 01 06, 01:09)
Ka pakeiciau:

-tabletes i indaplove is www.sanga.lt
-skalbimo priemones ir balikli is www.sanga.lt
-muila is www.imunitetas.lt
-aliejuka vaikui is www.imunitetas.lt
-vienkartinius iklotus i liemenuka maitinanciai mamai pakeiciau is vienkartiniu i daugkartinius is www.motherhood.com
-is dalies vietoj vienkartiniu "plastmasiniu" sauskelniu vaikui kartais dedu daugkartinius vystyklus, kuriuos parsisiunciau is www.amazon.com (aciu draugei uz dovanu kupona  smile.gif ) ir pasiuvo pussesere (aciu jai  smile.gif )

uzsisakiau ir laukiu:
-ekologisku higieniniu paketu is www.sveikiproduktai.lt
-ekologisku sauskelniu vaikui is ten pat
-ekologisko sampuno is ten pat

zodziu, kai tik kazkas pasibaigia namuose, nuo siol stengiuosi pasikeisti i ekologiska varianta. Pavyzdziui, siandien nusipirkau ekologisko surio  biggrin.gif tokie mano mazi atradimai... atradineju ir toliau. O kai pradejau dometis ir kreipti demesi, pasirodo, ir paprastose lentynose galima netycia uztikti ekologisku prekiu  smile.gif

Ačiū už išsamų pasakojimą, Vaizele, Tau medalį reikia įteikti.
notworthy.gif notworthy.gif
Aš dar taip toli nenuėjau, bet stengiuosi biggrin.gif Jau vyras juokiasi, kad namuose vien ekologija, net svogūnai ir tie lotuliukas.gif ekologiški pasidarė.
Bet tie rutuliukai labai vilioja, įdomus dalykėlis.
Atsakyti
Turiu gerą naujieną dėl netinkamų vartoti vaistų bigsmile.gif
Galbut jau šiemet įsigalios naujosios farmacijos atliekų tvarkymo taisyklės, pagal kurias vaistinės iš gyventojų priims netinkamus vartoti preparatus (kol kas įsakymas užstrigęs Vyriausybėje). Dabar patariama kaupti namuose tokius vaistus, saugioje vietoje ir laukti, kol bus patvirtintos naujosios taisyklės. O tada jau nešim mirksiukas.gif
Mesti į šiukšlinę negalima ax.gif
Už šią info ačiū www.bef.lt (Sergej Suzdalev) thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(ziezulablond @ 2008 01 05, 21:18)
Ogi visiems pirmakursiams suteikiamos tokios žinios thumbup.gif  Tik labai mažai kas susidomi g.gif  Atrodo lyg ne šioj planetoj gyventi ruoštųs...

o dar ir jei cia, sm, pasisakai uz kazka naturalaus ar ekologisko, tai tik ir lauk pomidorai2.gif doh.gif

QUOTE(ziezulablond @ 2008 01 06, 18:06)
Turiu gerą naujieną dėl netinkamų vartoti vaistų bigsmile.gif

anksciau ismesdavau nesusimastydama, bet dabar tai jau kaupsiu bigsmile.gif

o as pikta, rinkom rinkom stiklo tara beveik puse metu, apvaziavom visa miesteli ir neradom nei vieno konteinerio stiklui, nors anksciau budavo ir ne 1 unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(ziezulablond @ 2008 01 05, 23:47)
Dabar dar nete skaitinėjau visokių dalykėlių ir apie  žalingus cukraus pakaitalus radau, gal bus kam naudinga http://www.zpasaulis...ndex.php?id=307

oho, siaubas blink.gif kuo daugiau kazka tokio suzinau, stebiuosi, kaip mes isvis dar gyvi blink.gif beje, cia visai nejuokinga, is mano aplinkos jau trecias jaunas zmogus serga veziu verysad.gif darosi kraupu, ir visai nebejuokinga. kaip kokia gripo epidemija verysad.gif nenuostabu, jei tokius dalykus vartojam.... unsure.gif

QUOTE(ziezulablond @ 2008 01 05, 23:47)
Ačiū už išsamų pasakojimą, Vaizele, Tau medalį reikia įteikti.
  notworthy.gif  notworthy.gif
Aš dar taip toli nenuėjau, bet stengiuosi biggrin.gif  Jau  vyras juokiasi, kad namuose vien ekologija, net svogūnai ir tie lotuliukas.gif ekologiški pasidarė.
Bet tie rutuliukai labai vilioja, įdomus dalykėlis.

Baik tu blush2.gif as tik neseniai pradejau dometis ax.gif Pabandyk ir tu surasyti viska, ka darai (bent retkarciais) ir pamatysi, kad sarasas gal net ilgesnis gausis mirksiukas.gif o gal ir as pasisemsiu nauju ideju smile.gif

Beje, kol nesidomejau, tai atrode, kad Lietuvoj ir produktu ekologisku beveik visai nera. O kai pradejau dometis, pasirodo, nemazai kam galima rasti ekologiska pakaitala.

Pavyzdziui, jau radau ekologiska tonika veidui ir serveteles makijazui nuvalyti, eisiu pirkti:
http://bioboutique.l...oducts/types/1/

clap.gif

O del tu rutuliu jei isbandysi, tai butinai duok zinoti, kaip sekasi wink.gif
Papildyta:
QUOTE(Opusas @ 2008 01 06, 19:11)
o dar ir jei cia, sm, pasisakai uz kazka naturalaus ar ekologisko, tai tik ir lauk  pomidorai2.gif

ane? as tai su tokia reakcija nesu susidurus schmoll.gif gal del to, kad jokioj kitoj temoj nesu apie tai kalbejus hihihi.gif

QUOTE(Opusas @ 2008 01 06, 19:11)
o as pikta, rinkom rinkom stiklo tara beveik puse metu, apvaziavom visa miesteli ir neradom nei vieno konteinerio stiklui, nors anksciau budavo ir ne 1 

mane MB tai uz toki "nuotyki" butu gun_bandana.gif
o pas mus Vilniuj ypac musu rajone kaip tik daug spalvotu konteineriu atsirado atskirai stiklui, popieriui ir plastmasei. nu neiseina nerusiuot smile.gif tik dar noriu triju daliu siuksliu deze nusipirkt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaizele: 06 sausio 2008 - 22:10
QUOTE(Opusas @ 2008 01 07, 09:58)
lotuliukas.gif  pabandyk kokioj temoj pasneket apie tai kad, nenaudosi sauskelniu ar bent jau naudosi minimaliai, bet ne del taupymo, o del ekologiniu dalyku..... as tik pomidoru ir sulaukiu  lotuliukas.gif

Ai, prisiminiau, kazkada klausiau mamyciu nuomones, bet jos atrodo, kad klausimo taip ir neisgirdo rolleyes.gif tada man pasirode keistokai, bet as kazkaip nebesigilinau smile.gif

Aisku, cia ne ta tema, kad aiskint, kad ekologiskomis sauskelnemis saugome ne tik gamta, bet pirmiausia savo vaikuti, kad jam ta vieta kvepuoja ir kad jis isvengs tu problemu, kurias turi Amerikoje uzaugusi "plastmasiniu" sauskelniu karta. Bet turbut todel cia ir liejuos, kad pomidoru cia nereik bijot tongue.gif ypac jeigu jie ekologiski lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaizele: 07 sausio 2008 - 11:02
Be Sangos ir Sonnet skalbikliu, valikliu ir kt buitiniu pagalbininku as naudoju Madara latviska krema veidui ir tonika (www.madara.lt arba jiko.lt)--brangoki doh.gif , bet mieli wub.gif , o skalbikliai, tai panasiai kaip parduotuviniai man gaunas(kainos atzvilgiu), o kokybe, tai nepaligisi mirksiukas.gif Ir vyras jau nebegali prekybos centre praeiti arieliu, bonuxu ir kt koridorium--ima dusti nuo kvapu tongue.gif

Ava dar radau kremu ir toniku sveikiproduktai.lt bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daivaja: 07 sausio 2008 - 13:37
QUOTE(Opusas @ 2008 01 06, 21:11)
o as pikta, rinkom rinkom stiklo tara beveik puse metu, apvaziavom visa miesteli ir neradom nei vieno konteinerio stiklui, nors anksciau budavo ir ne 1  unsure.gif

Gal reikėtų pasiskambinti į tavo miestelį aptarnaujančią atliekų tvarkymo įmonę ir tiesiog paklausti, kur tie konteineriai sustatyti. Arba bent jau artimiausią nurodytų mastau.gif
Papildyta:
QUOTE(Vaizele @ 2008 01 07, 00:07)
o pas mus Vilniuj ypac musu rajone kaip tik daug spalvotu konteineriu atsirado atskirai stiklui, popieriui ir plastmasei. nu neiseina nerusiuot  smile.gif tik dar noriu triju daliu siuksliu deze nusipirkt.

Kaip faina clap_1.gif Kad pas mus taip. Deja schmoll.gif NA bet ir Kauno pakraščius gal pasieks kada nors šiukšlių tvarkymo kultūra rolleyes.gif
Atsakyti
Dabar papasakosiu ką pakeičiau. Kol kas dar nedaug. Irgi stengiuosi, kai tik kas pasibaigia, pirkti eko pakaitalą.
Visų pirma, bandau, kiek įmanoma pakeisti maisto produktus,pvz. labai pamėgom eko pieną Rokiškio, nebrangus ir skanus, jau net vyras kai vienas į pardę važiuoja būtent to parneša.
taip pat:
-indų ploviklis
-tualeto valiklis
-universalus valiklis
Šituos pirkau Maxėj, "Linea" su ES gėlės logotipu. Jau beveik ir šie baigias, bandysiu kitokius, dar nenusprendžiau kokius.
Prisipirkus, kaip kvaiša doh.gif , Persilio kilogramais, neįsivaizduoju kada baigsis sad.gif
Dar tualetinį popierių pakeičiau ekologišku "Lambi" (logotipas- skandinavų gulbė), irgi Maxėj.
Ruošiuosi pirkti "Weleda" šampūną ir dantų pastą bei masažo aliejų (domiuosi masažais ir savo MB lepinu ax.gif ) O savo visokius pilingus išvariau lauk lotuliukas.gif ir dabar pilinguojuosi kavos tirščiais. dar geriau.
Man jau įvairiausių minčių pradeda kilti, noriu namuose ir kosmetinius kremus virti, tai 95 proc. bus natūralus. Bet tokios temos, kaip pasigaminti kremą pačioms turbūt nėra? Ar yra? Aš neradau ax.gif Nete gal ir būtų, reikia ieškot, paskirt kada laiko tam ir ieškot.
Pati ant palangės auginu prieskoninius žalumynus, o pavasarį ir savo agurkiukų, salotų, svogūnėlių, morkyčių pasisodinu darže, be jokių chemikalų.Netingiu darže pasikapstyti. Paskui tų pačių ir konservoms dar užtenka. O sode ir obuoliai tikri, ir kriaušės, ir braškės. Žodžiu su šitais dalykais parduotuvėje beveik nedraugauju. o kai obuolingi metai, tai ir sulčių prispaudžiam. thumbup.gif Nesakau, kad mano daržas ekologiškas,bet manau, kad sveikesnis nei eilinės parduotuvės rolleyes.gif
Tai va kokia veikla užsiimu rolleyes.gif
Ir dar- iš tikrųjų labai smagu, kad mūsų ratelis didėja, nors ir laaabai lėtai.
Papildyta:
QUOTE(daivaja @ 2008 01 07, 15:33)
Ir vyras jau nebegali prekybos centre praeiti arieliu, bonuxu ir kt koridorium--ima dusti nuo kvapu  tongue.gif

Aha, ten iš tikrųjų ypatingas skyrius blink.gif , viliojantis vienas už kitą aštresniais aromatais doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaizele @ 2008 01 07, 00:07)
oho, siaubas  blink.gif kuo daugiau kazka tokio suzinau, stebiuosi, kaip mes isvis dar gyvi  blink.gif beje, cia visai nejuokinga, is mano aplinkos jau trecias jaunas zmogus serga veziu  verysad.gif darosi kraupu, ir visai nebejuokinga. kaip kokia gripo epidemija  verysad.gif nenuostabu, jei tokius dalykus vartojam....  unsure.gif

Kraupi statistika... Vėžys jau darosi savaime suprantama liga mega_shok.gif Nueini pas gydytoją, o jis klausia:"Ar giminėj buvo sergančių vėžiu?" O kaip nebus? Ir ne vienas... Tai ir klausimas keistas atrodo. Kažin ar jis kada gauna atsakymą "Ne"? LAbai abejoju...
O nuo ko viskas? tai tik kad nuo visokio šlamšto, ne tik nuo užteršto oro mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(ziezulablond @ 2008 01 07, 19:13)
Kaip faina clap_1.gif  Kad pas mus taip. Deja  schmoll.gif NA bet ir Kauno pakraščius gal pasieks kada nors šiukšlių tvarkymo kultūra rolleyes.gif

pas mus irgi ne per seniausiai atsirado, pries kelis menesius pridygo pilnas rajonas spalvotu apvaliu konteineriu thumbup.gif

tiktai kazkur kazkada esu skaiciusi spaudoj, kad konteinerius tai pastato tipo atskirus, bet reliai visus veza i ta pati savartyna blink.gif idomu, kaip is tikruju yra?

QUOTE(ziezulablond @ 2008 01 07, 20:38)
Dabar papasakosiu ką pakeičiau. Kol kas dar nedaug.

tai kad labai daug thumbup.gif ypac man pramuse su darzu, pagarba didziule! notworthy.gif ir aisku, kad viskas is tavo darzo daug sveikiau - nepili chemijos kalnais ir nevalgai jos po to. as iki tokio lygio dar nepriaugau, tiesiog tingiu uzsiimt su darzais blush2.gif

Visų pirma, bandau, kiek įmanoma pakeisti maisto produktus,pvz. labai pamėgom eko pieną Rokiškio, nebrangus ir skanus, jau net vyras kai vienas į pardę važiuoja būtent to parneša.

Vyro perauklejimas - atskiras punktas ekologisko gyvenimo budo sarase thumbup.gif

taip pat:
-indų ploviklis
-tualeto valiklis
-universalus valiklis
Šituos pirkau Maxėj, "Linea" su ES gėlės logotipu. Jau beveik ir šie baigias, bandysiu kitokius, dar nenusprendžiau kokius..

O kokioj lentynoj tu juos randi? Nes as kolkas buitine chemija perku is specializuotu imoniu.

Dar tualetinį popierių pakeičiau ekologišku "Lambi" (logotipas- skandinavų gulbė), irgi Maxėj...

ideja, sita as nukopijuosiu wink.gif

Man jau įvairiausių minčių pradeda kilti, noriu namuose ir kosmetinius kremus virti, tai 95 proc. bus natūralus. Bet tokios temos, kaip pasigaminti kremą pačioms turbūt nėra? Ar yra? Aš neradau ax.gif Nete  gal ir būtų, reikia ieškot, paskirt kada laiko tam ir ieškot.

as tau padesiu laiko sutaupyt:
http://www.aromata.lt/vakareliai/ jei bandysi, papasakok, kaip sekas, gerai? wink.gif

Ir dar- iš tikrųjų labai smagu, kad mūsų ratelis didėja, nors ir laaabai lėtai.

smagu, kad dideja. kuo musu daugiau, tuo mes didesne jega, tuo visi gyvenam sveikiau ir zemei geriau wub.gif

Papildyta:
QUOTE(ziezulablond @ 2008 01 07, 20:57)
Kraupi statistika... Vėžys jau darosi savaime suprantama liga mega_shok.gif Nueini pas gydytoją, o jis klausia:"Ar giminėj buvo sergančių vėžiu?"  O kaip nebus? Ir ne vienas... Tai ir klausimas keistas atrodo. Kažin ar jis kada gauna atsakymą "Ne"? LAbai abejoju...
O nuo ko viskas? tai tik kad nuo visokio šlamšto, ne tik nuo užteršto oro mastau.gif

kai kolegai nustate kraujo vezi, ieskojau informacijos, kas ji sukelia. Paskaiciau, kad sukelia benzoatai ir radiacija. Na ir ka? Veliau perskaiciau, kad kai kudikis ciulpia lateksini ciulptuka, issiskiria benzoatai blink.gif va, jau pakeiciau savo vaikui ciulptuka i silikonini, ir ciulpes ant buteliuku irgi pakeiciau i silikonines.

Ir dar kazkada esu skaiciusi, kad didziausia nelaime yra visu gerimu pakavimas i plastikine tara. Kada gerimai joje stovedami prisigeria nuodingu medziagu, kurias mes po to isgeriame. Tai kai paskaiciau, tai mineralinis is plastikiniu buteliu neskanus pasidare feee gert nebegaliu

O stikliniuose buteliuose mineralinio pasirinkimas toks skurdus verysad.gif
Atsakyti