Įkraunama...
Įkraunama...

EKO(b)logas - ekologiškai švarios žinios

QUOTE(Opusas @ 2008 03 13, 15:01)
galvoju.... kaip reiktu teisingai atsikratyti pasenusia buitine chemija  g.gif

Siūlyčiau užsukti www.emp.lt 4u.gif ir pasižvalgyti po nemokmai surenkamų atliekų sąrašą mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(katutis @ 2008 03 13, 21:58)
taip  thumbup.gif Man toks kaimynas tikrai baisus būtų  unsure.gif

katuti, o atrandami ir nelegalūs tokie laukai. o tai kiek tada tų neatrastų? turbūt ir Lietuvoje vis dėlto g.gif

Teflonu mano susižavėjimas irgi baigėsi. Bet aš net pati nežinau, iš ko dabar mano naujos keptuvės g.gif

Beje, aš turbūt pamiršau įdėti nuorodą, kur galima dar iki pirmadienio ar antradienio pažiūrėti baisųjį filmą apie Monsanto, deja, tik vokiečių kalba: Monsanto: mit Gift und Genen
DVD galima nusipirkti prancūzų, vokiečių, anglų k.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo balta: 14 kovo 2008 - 00:38
QUOTE(Vaizele @ 2008 03 13, 17:55)
O kur yra pirkt titano keptuvių? Tuo labiau, kad išsiplauna be chemijos  thumbup.gif

man irgi labai rupi titano keptuves, kur ju rasti?

Atsakyti
QUOTE(balta @ 2008 03 14, 00:34)
katuti, o atrandami ir nelegalūs tokie laukai. o tai kiek tada tų neatrastų? turbūt ir Lietuvoje vis dėlto g.gif

net nepagalvojau apie tokią galimybę blink.gif Siaubas, jei kas juos įsileido....

QUOTE(vilnele @ 2008 03 14, 10:39)

man irgi labai rupi titano keptuves, kur ju rasti?

o man - ketaus puodai laugh.gif
Atsakyti
QUOTE(ziezulablond @ 2008 03 13, 22:15)
Siūlyčiau užsukti www.emp.lt  4u.gif  ir pasižvalgyti po nemokmai surenkamų atliekų sąrašą  mirksiukas.gif

o EMP surenka ne tik buitinę techniką, bet ir buitinę chemiją? bigsmile.gif

O, žiūrėkit, ką radau - ketaus puodai: bigsmile.gif
http://www.hobbyhall...1/401_3740.html
Papildyta:
QUOTE(Savūnė @ 2008 03 12, 22:52)
Savūnė ne siūlo, o klausia, ar kas nors yra bandęs, nes nežino, ar tai veiksminga. Va taip va, ir prašom neiškraipyti tongue.gif
Jei jūsų vanduo nekokybiškas (turi per daug priemaišų), tai galima pataisyti įtaisant filtrus.
Mane sudomino tas valymas garais. Šiaip garus gerbiu biggrin.gif , nes dėl dviejų ligonių namie tenka kartais juose virti. Eisiu gūglint, jei neturit ką pasakyti, bet taip tingisi blush2.gif

tai gal čia apie šitą kalbėjo Savūnė?
http://www.hobbyhall...8/408_4506.html
Atsakyti
Sveikos 4u.gif nuejau i EKO(b)logas, bet nelabai suprantu kur ten paskelpt apie dovanojama daikta arba paziuret dovanojamus daiktus doh.gif
Atsakyti
QUOTE(kooala @ 2008 03 14, 19:59)
Sveikos 4u.gif  nuejau i EKO(b)logas, bet nelabai suprantu kur ten paskelpt apie dovanojama daikta arba paziuret dovanojamus daiktus doh.gif

Aš irgi ten buvau įlindus, bet man pagal pašto ideksą parodė, kad artimiausi mainų taškai UK, tai aš ir išėjau irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaizele @ 2008 03 14, 19:54)
O, žiūrėkit, ką radau - ketaus puodai:  bigsmile.gif
http://www.hobbyhall...1/401_3740.html

ačiū 4u.gif

nuoroda į puslapį apie GMO Lietuvoje. Deja, neradau ten ar nemokėjau surasti, kad iš produktų su GMO parduodama Lietuvoje sad.gif
Atsakyti
QUOTE(katutis @ 2008 03 15, 08:04)
ačiū  4u.gif

nuoroda į puslapį apie GMO Lietuvoje. Deja, neradau ten ar nemokėjau surasti, kad iš produktų su GMO parduodama Lietuvoje sad.gif

Esu du straipsnius skaičiusi Delfyje apie tai, kurie produktai Lietuvoje yra genetiškai modifikuoti. Vienas iš jų buvo ne taip seniai. Kiek pamenu, tai nemažai majonezo rūšių naudojamas modifikuotas krakmolas.

O šiaip kiek žinau pasaulyje daugiausiai išauginama genetiškai modifikuotos sojos, tad sojos išvis vengiu, arba žiūriu, kad būtų parašyta, kad genetiškai nemodifikuota, o tokia dažniausiai būna ekologiškų prekių lentynoj mirksiukas.gif

Papildyta:
Dar kalbant apie maisto produktus siūlyčiau vengti prekių iš kinijos. Jų atveža vis daugiau, ir mūsų parduotuvių lentynose jau net želė iš Kinijos blink.gif

Esu girdėjusi ne vieną pranešimą, kad kai tik patikrina kokį nors maistą iš Kinijos, randa ten neįtikėtinų nesąmonių ir viską konfiskuoti turi. Pvz., patikrino neseniai krevetes, tai rado, kad prifarširuotos stiprių antibiotikų, kurių niekas net nesitikėjo rasti.

Kinijos valdžios pilitika yra praturtėti gaminant pačias pigiausias prekes pasaulyje ir jomis užtvindant pasaulio rinkas. Ir tam tikslui jie pasiruošę aukot viską. Įskaitant tai, kad dėti beliako į maistą, jei tai tik padaro jį konkurencingą, suprask pigesnį pasaulio rinkose. Užtai maxima ir veža - juk tai pakeliui su jų strategija.

Tad būkit atidžios ką perkat iš neekologiškų maisto produktų serijos mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaizele @ 2008 03 15, 10:03)
Kiek pamenu, tai nemažai majonezo rūšių naudojamas modifikuotas krakmolas.

O šiaip kiek žinau pasaulyje daugiausiai išauginama genetiškai modifikuotos sojos, tad sojos išvis vengiu

Pvz., patikrino neseniai krevetes, tai rado, kad prifarširuotos stiprių antibiotikų, kurių niekas net nesitikėjo rasti. 

pamenu, Daumantai aiškino, kad modifikuotas, bet ne genetiškai g.gif Jų argumentų nepamenu, bet gal pasirausus kur nors interneto platybėse ir pavyktų atrasti smile.gif

siaubas doh.gif Taip mėgstu sušius, kažin, kokią soją prie jų patiekia g.gif Gerai bent, kad nedažnai ten nueinu biggrin.gif

Kinija.... blink.gif Siaubas kažkoks doh.gif Ranka nekyla man jų pirkti gal jau metai - matyt, gera nosis smūgį jaučia prieš kilometrą biggrin.gif

merginos, įdomus straipsniukas apie ekologiškų produktų rinką pasaulyje 4u.gif
Atsakyti
Modifikuotą krakmolą deda beveik į visus pusfabrikačius: sriubas pakeliuose, sultinius, net vaikų tyreles doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Cinside @ 2008 03 15, 17:08)
Modifikuotą krakmolą deda beveik į visus pusfabrikačius: sriubas pakeliuose, sultinius, net vaikų tyreles  doh.gif

Ir į jogurtus, ir dar daug kur doh.gif Praktiškai visur jau jį modifikuota deda doh.gif
Atsakyti