Įkraunama...
Įkraunama...

EKO(b)logas - ekologiškai švarios žinios

QUOTE(Vaizele @ 2008 03 12, 21:54)
nepamenu, kas, bet kažkas buvo įdėjęs nuorodą į Frosch psl.internete, ir jame berods rašė, kad ekologiškas  g.gif

Buvau aš tam puslapyje ir neradau nieko apie ekologiškumą. Gal galima tiksliau apie tai, kas žino?
Atsakyti
QUOTE(Savūnė @ 2008 03 12, 21:18)
Na, kaip sau nori bebe.gif , tik žinok, kad švitro abrazyvas – iš natūralaus akmens tongue.gif , o tuose anuose, kad ir kaip jie būtų reitinguojami (ir natūralu, kad skirtingų užsakovų skirtingose žiniasklaidos priemonėse – skirtingai) vis tiek daugiau ar mažiau bus chemijos.
Beje, apie valiklius. Apžiūrėjau Froschą pardėj, jokio ženklo nepamačiau. Sudėtis – mirgu margu man nežinomais keiksmažodžiais. Bet ne apie tai aš. Ar niekas nesidomėjot valymu aukšto slėgio garais? Ten „dirba“ tik vanduo, toks, kokį įpili. Valo stiklą, keraminius, akmens, emaliuotus paviršius, grindis (įskaitant parketą), kilimus, baldų gobeleną. Be jokios chemijos. Garas iškelia įsigėrusius nešvarumus į paviršių, jie nušluostomi. Na, čia iš reklamos, ne mano nuomonė. Nebandėt?

Apie Froschą aš rašiau. Kad jis 100 proc. ekologiškas, tai negaliu pažadėti, jis ir pats taip nesiskelbia mirksiukas.gif . Gal tik nėra toks agresyvus kaip kitos buitinės chemijos priemonės. Šiaip reiktų žiūrėti kiekvieną produktą atskirai, kaip įvertintas teste. Kiek mačiau, net ekologiškieji kartais turi "negerų" medžiagų sudėtyje ir negauna įvertinimo "puikiai" mirksiukas.gif

Taigi Savūnė siūlo puikų ekologišką metodą - valyti tik vandenėliu biggrin.gif
O jei ir vanduo nekokybiškas lotuliukas.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(balta @ 2008 03 12, 22:41)
Taigi Savūnė siūlo puikų ekologišką metodą - valyti tik vandenėliu  biggrin.gif
O jei ir vanduo nekokybiškas  lotuliukas.gif  g.gif

Savūnė ne siūlo, o klausia, ar kas nors yra bandęs, nes nežino, ar tai veiksminga. Va taip va, ir prašom neiškraipyti tongue.gif
Jei jūsų vanduo nekokybiškas (turi per daug priemaišų), tai galima pataisyti įtaisant filtrus.
Mane sudomino tas valymas garais. Šiaip garus gerbiu biggrin.gif , nes dėl dviejų ligonių namie tenka kartais juose virti. Eisiu gūglint, jei neturit ką pasakyti, bet taip tingisi blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Savūnė @ 2008 03 12, 22:52)
Savūnė ne siūlo, o klausia, ar kas nors yra bandęs, nes nežino, ar tai veiksminga. Va taip va, ir prašom neiškraipyti tongue.gif
Jei jūsų vanduo nekokybiškas (turi per daug priemaišų), tai galima pataisyti įtaisant filtrus.
Mane sudomino tas valymas garais. Šiaip garus gerbiu biggrin.gif , nes dėl dviejų ligonių namie tenka kartais juose virti. Eisiu gūglint, jei neturit ką pasakyti, bet taip tingisi blush2.gif

Persiprašau notworthy.gif

Neturiu ką pasakyti vandens garų tema, bet skamba neblogai. Gal ir mus apšviestum daugiau? O kas čia per prietaisas, kaip vadinasi?

Garuose virto dar nieko nevalgiau. O kaip tau pačiai skonis?
Atsakyti
QUOTE(balta @ 2008 03 12, 22:41)
Apie Froschą aš rašiau. Kad jis 100 proc. ekologiškas, tai negaliu pažadėti, jis ir pats taip nesiskelbia  mirksiukas.gif . Gal tik nėra toks agresyvus kaip kitos buitinės chemijos priemonės.

O tai kur tu perskaitei, kad jis 'gal' ne toks agresyvus? Ar čia tik jų reklama? Man tikrai įdomu, nes kaina patraukli.
Atsakyti
QUOTE(Junda @ 2008 03 12, 23:17)
O tai kur tu perskaitei, kad jis 'gal' ne toks agresyvus? Ar čia tik jų reklama? Man tikrai įdomu, nes kaina patraukli.

Junda, jei tiksliai žinočiau, patvirtinčiau, dabar galiu tik pasakyti, kad jie taip reklamuojasi. Reiktų peržiūrėti visus testus ir žiūrėti, kokius įvertinimus gavo. Dar galima internete ieškot informacijos. Nes visi mėgsta save gražiai pateikti, o kuo tikrai galima pasitikėti - lieka neaišku.

Pavyzdys:
Buvo skandalas net su tais "laisvų vištų" kiaušiniais: kadangi paklausa didesnė už pasiūlą, tai kai kurie ūkininkai nepasidrovi sudėti "kalinamų" vištų kiaušinius į ekologiškų vietą doh.gif
Atsakyti
QUOTE(balta @ 2008 03 12, 23:07)
Persiprašau notworthy.gif

Neturiu ką pasakyti vandens garų tema, bet skamba neblogai. Gal ir mus apšviestum daugiau? O kas čia per prietaisas, kaip vadinasi?

Garuose virto dar nieko nevalgiau. O kaip tau pačiai skonis?

Mano tėvai naudoja. Mama džiaugiasi, sako, super, nei vartyt reik, nei pridega - sudėjai ką nori pasigaminti, užsukai kiek ten reikia ir eini daryti ką nori. Grįžti - gatavas maistas thumbup.gif

Aš ragavau ir man patiko. Kažkiek artimas virto maisto skoniui, bet sodresnis. Ir man labai priimtina pati idėja garuose virti. Ir aparatų pilna kiekvienoj didesnėj parduotuvėj buitinės technikos skyriui ir kainos prasideda gal nuo 50 Lt. Bet aš neskubu įsigyt, mes man nepatinka, kad tie įrengimai plastikiniai. Jei jau skandalas dėl to, kad kambario temperatūroje plastikiniai buteliai kažkiek išskiria nuodingų medžiagų į geriamą vandenį, tai kas tuomet vyksta aukštoje temperatūroje? blink.gif

Jei rasčiau metalinį ar keramikinį, tikrai pirkčiau.

Lygiai taip pat man kelia įtarimą teflonu dengtos kad nepridegtų keptuvės. Kaži, ką jau ten gero duoda organizmui teflonas, kurį suvalgai blink.gif Todėl kai pamačiau, kad Hobby Hall parduoda ketaus keptuvę, ketinu ją pirkti.

O dėl vištų tai labai ačiū, kad atkreipėt mano dėmesį, anksčiau net susimąstydavau, kaip ten jos laikomos. Vakar Maximoj apžiūrėjau, kad visi ten parduodami kiaušiniai yra narvuose laikomų vištų verysad.gif tai grįžau namo, aišku, be kiaušinių. Ai, bet ir taip kalną pinigų išleidau biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaizele: 13 kovo 2008 - 10:23
galvoju.... kaip reiktu teisingai atsikratyti pasenusia buitine chemija g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Opusas: 13 kovo 2008 - 13:01
QUOTE(Vaizele @ 2008 03 13, 10:17)
Jei rasčiau metalinį ar keramikinį, tikrai pirkčiau.

Lygiai taip pat man kelia įtarimą teflonu dengtos kad nepridegtų keptuvės. Kaži, ką jau ten gero duoda organizmui teflonas, kurį suvalgai  blink.gif Todėl kai pamačiau, kad Hobby Hall parduoda ketaus keptuvę, ketinu ją pirkti.

O dėl vištų tai labai ačiū, kad atkreipėt mano dėmesį, anksčiau net susimąstydavau, kaip ten jos laikomos. Vakar Maximoj apžiūrėjau, kad visi ten parduodami kiaušiniai yra narvuose laikomų vištų  verysad.gif tai grįžau namo, aišku, be kiaušinių. Ai, bet ir taip kalną pinigų išleidau  biggrin.gif

Aš puikiausiai Bauer puode gaminu ant garų, žuvį, daržoves, viskas skaniai gaunas. Manau, tinka ir kiti puodai storais dugnais.

Teflono atsisakėm jau prieš pusę metų, pakeitėm visas keptuves titaninėmis ir vargo nematom. Pakiši po karštu vandeniu ir dingsta visi riebalai, nereik jokių ploviklių. Titano sluoksnis nenusikrapšto kaip teflonas.

Aš irgi dėkoju, kad atkreipėte dėmesį, jog IKI yra laisvų vištų kiaušinių, jau ėmiau juos pirkt.
Atsakyti
QUOTE(Junda @ 2008 03 13, 14:21)
Aš puikiausiai Bauer puode gaminu ant garų, žuvį, daržoves, viskas skaniai gaunas. Manau, tinka ir kiti puodai storais dugnais.

Teflono atsisakėm jau prieš pusę metų, pakeitėm visas keptuves titaninėmis ir vargo nematom. Pakiši po karštu vandeniu ir dingsta visi riebalai, nereik jokių ploviklių. Titano sluoksnis nenusikrapšto kaip teflonas.

Aš irgi dėkoju, kad atkreipėte dėmesį, jog IKI yra laisvų vištų kiaušinių, jau ėmiau juos pirkt.

O Bauer puodas yra kažkoks specialus virimui garuose? Įsistato kažkoks indas į vidų su skylutėmis? Puodai metaliniai?

O kur yra pirkt titano keptuvių? Tuo labiau, kad išsiplauna be chemijos thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaizele @ 2008 03 13, 17:55)
O Bauer puodas yra kažkoks specialus virimui garuose? Įsistato kažkoks indas į vidų su skylutėmis? Puodai metaliniai?

O kur yra pirkt titano keptuvių? Tuo labiau, kad išsiplauna be chemijos  thumbup.gif

Jo, metaliniai, tik sunkūs ir su labai storu kelių sluoksnių dugnu. Dar turiu Contacto, tai irgi tinka. Svarbu, dugnas nebūtų plonas. Sumeti šaldytas daržoves, gali ant viršaus užmest lašišos, uždengi dangtį ir viskas. Tik nereik dangčio dažnai atidarinėt, nes garai išeina, nepalaikoma drėgmė ir tada jau ima svilt. Yra ten komplekte ir tas sietelis, kur į puodą įsistato, bet man ir be jo gerai.

Titano keptuvių yra daug kur pirkt: Electromarkte kažkokios Wolf firmos, o aš pirkau Borner čia prie VCUP'o www.puodai.lt Joms ir garantija galioja, kad nesibraižys ir rankenom nieko nenutiks.
Atsakyti
QUOTE(balta @ 2008 03 12, 21:15)
Ir šaunuoliai lietuviai, kurie aktyviai kovoja prieš GMO  thumbup.gif

Ir didelis melas, kad Monsanto tik nori išspręsti varguolių problemas

taip thumbup.gif Man toks kaimynas tikrai baisus būtų unsure.gif

nesąmonė, kokių dar varguolių? doh.gif Ne labdaros fondas gi doh.gif Ten aiškiai išdėstyta jų verslo schema cool.gif

QUOTE(Vaizele @ 2008 03 13, 10:17)
Todėl kai pamačiau, kad Hobby Hall parduoda ketaus keptuvę, ketinu ją pirkti.

Vakar Maximoj apžiūrėjau, kad visi ten parduodami kiaušiniai yra narvuose laikomų vištų  verysad.gif

merginos, gal kur užtikot ketaus puodų? Labai norėčiau nusipirkti 4u.gif

ir vaikščioję viščiukai IKI skiriasi skoniu nuo "nevaikščiojusių"...
Atsakyti