Įkraunama...
Įkraunama...

EKO(b)logas - ekologiškai švarios žinios

QUOTE(balta @ 2008 03 12, 11:46)
aš jau seniai prausiuosi kūdikiams skirtais produktais - Lietuvoj vaikišku muilu, čia - šiuo metu, pvz., HiPP Babysanft Waschgel thumbup.gif

Ar jums girdėta firma "Monsanto"? Vakar rodė tiesiog siaubo filmą apie tuos bjaurybes.

O šitas prausiklis ekologiškas?

Aš irgi galvą plaunu Johnson&Johnson No More Tears, bet tik todėl, kad gavom dovanų, o aš vaikui nenoriu tokiu reikalu galvą plaut biggrin.gif

Neteko girdėti Monsanto schmoll.gif reiks pasidomėt rolleyes.gif

QUOTE(katutis @ 2008 03 12, 12:48)
anksčiau tai tikrai nebūdavo, o telefonu pati neprisiskambinu  doh.gif  Jei šiandien vakare ten užsuksiu, tai paklausiu ir čia parašysiu  4u.gif
mačiau ir aš, bet kadangi kitą esu nusipirkusi, tai neėmiau smile.gif

OK, kaip tik šiandien nebespėsiu nuvažiuot, bet jei pasakysi, kad bus, tai ryt ir numinsiu, iš anksto ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaizele @ 2008 03 12, 13:07)
O šitas prausiklis ekologiškas?

Aš irgi galvą plaunu Johnson&Johnson No More Tears, bet tik todėl, kad gavom dovanų, o aš vaikui nenoriu tokiu reikalu galvą plaut  biggrin.gif

Neteko girdėti Monsanto  schmoll.gif reiks pasidomėt  rolleyes.gif

aš bent jau kol kas pasitikiu Hippo produkcija, perku ir kitus jo produktus vaikams.

Hipp Babysanft linija dar visai nauja, tad netestuota, bet tikiu, kad gaus įvertinimą "labai gerai".

Apie genetiškai modifikuotus organizmus turbūt teko girdėti. GM soja, kukurūzai, medvilnė, karvės, kurios duos daugiau pieno ir t.t. - jau visą pasaulį apnarpliojo "Monsanto" savo tinklais. gun_bandana.gif
Atsakyti
OK, kaip tik šiandien nebespėsiu nuvažiuot, bet jei pasakysi, kad bus, tai ryt ir numinsiu, iš anksto ačiū  4u.gif

pasiklausiu tuomet 4u.gif

QUOTE(balta @ 2008 03 12, 13:48)
jau visą pasaulį apnarpliojo "Monsanto" savo tinklais.  gun_bandana.gif

pusę dienos šiandien sukau galvą, bandydama prisiminti, kas tas Monsanto (vokiškai tai nei bum bum nekertu) biggrin.gif Pasirodo, jie ir į Lietuvą norėjo leteną įkelti (visagalis googlas duoda). Gerai, kad pas mus baimė tiems GMO yra didžiulė drinks_cheers.gif

Atsakyti
QUOTE(katutis @ 2008 03 12, 17:02)

pusę dienos šiandien sukau galvą, bandydama prisiminti, kas tas Monsanto (vokiškai tai nei bum bum nekertu) biggrin.gif Pasirodo, jie ir į Lietuvą norėjo leteną įkelti (visagalis googlas duoda). Gerai, kad pas mus baimė tiems GMO yra didžiulė  drinks_cheers.gif

Ar tu tik lietuviškai skaitai? Manau, būtų galima info rasti visomis kalbomis - anglų, prancūzų, rusų ir t. t.

Aš irgi labai džiaugiuosi, kad europiečiai įtariai žiūri į GMO, bet to neužtenka. Nes GMO patenka su pašarais, medvilne ir t.t. į Europą.

Neatliekami net būtini moksliniai tyrimai, ar tikrai GMO nepavojinga (nes reikia gi forsuoti mokslą (ir kuo greičiau prikrauti Monsanto kišenes)), o atlikti tyrimai klastojami, mokslininkai, kurie ryžtasi kalbėti viešai, atleidžiami iš darbo ir t.t.
Atsakyti
Toms, kas turit kūdikius, tai šiandien Lindex mačiau yra akcija 3 už 2 kainą ir tarp tų bodžių ir kitų mažų rūbelių yra balti iš organinės medvilnės (jei perki tik 1 body, tai kaina 29 Lt.). Pamačiau ir apsidžiaugiau, nes kaip tik šliaužiojau ieškojau nlb brangių rūbiukų paimti smile.gif
Atsakyti
bet jei pasakysi, kad bus, tai ryt ir numinsiu, iš anksto ačiū  4u.gif

Vaizele, neturi jie 4u.gif Klausiau, bet sakė, kad negamina tos firmos, su kuriomis jie dirba sad.gif Mačiau www.natractiv.de, kad kažkoks prausiklis yra, tik nepamenu, kieno gamybos g.gif

beje, papuolė vėl man ta faina mergička konsultantė - jinai sakė, kad tas pats yra su želėmis praustis.

žodžiu, trenktis tau per visą miestą nėra ko 4u.gif O jei tebenori prausiklio, teks bandyt jį parsisiųsti wink.gif

QUOTE(balta @ 2008 03 12, 18:48)
Ar tu tik lietuviškai skaitai? Manau, būtų galima info rasti visomis kalbomis - anglų, prancūzų, rusų ir t. t.

Neatliekami net būtini moksliniai tyrimai, ar tikrai GMO nepavojinga (nes reikia gi forsuoti mokslą (ir kuo greičiau prikrauti Monsanto kišenes)), o atlikti tyrimai klastojami, mokslininkai, kurie ryžtasi kalbėti viešai, atleidžiami iš darbo ir t.t.

skaitau biggrin.gif Šiandien tiesiog darbe vis sukosi galvoje tas Monsanto, neiškenčiau, pagooglinau, ir siūlau visoms paskaityti smile.gif Santrauka to, apie ką balta kalba 4u.gif

štai straipsniukas smile.gif
Atsakyti
ups
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo catcher: 12 kovo 2008 - 20:39
QUOTE(katutis @ 2008 03 12, 20:22)

Žiauru doh.gif
Atsakyti
skaitau biggrin.gif Šiandien tiesiog darbe vis sukosi galvoje tas Monsanto, neiškenčiau, pagooglinau, ir siūlau visoms paskaityti smile.gif Santrauka to, apie ką balta kalba  4u.gif

štai straipsniukas smile.gif

ačiū, katuti, kad suradai 4u.gif
Ir šaunuoliai lietuviai, kurie aktyviai kovoja prieš GMO thumbup.gif

Filme ir kalbama apie tai, kad politikai per lengvai priima sprendimus, įsileidžiančius Monsanto į jų šalį.

Ir didelis melas, kad Monsanto tik nori išspręsti varguolių problemas, nes vargingose šalyse ūkininkai kalbėjo, kaip jiems pakenkė ši firma, net yra daug savižudybių atvejų, nes ūkininkai neišbrenda iš skolų.
Atsakyti
QUOTE(balta @ 2008 03 06, 01:28)
Tai sakai, atsinešei švitrinio popieruko taip draugiškai.  Turbūt tamsta seniai prauseisi, jei tik tokia priemonė bepadeda lotuliukas.gif

Na, kaip sau nori bebe.gif , tik žinok, kad švitro abrazyvas – iš natūralaus akmens tongue.gif , o tuose anuose, kad ir kaip jie būtų reitinguojami (ir natūralu, kad skirtingų užsakovų skirtingose žiniasklaidos priemonėse – skirtingai) vis tiek daugiau ar mažiau bus chemijos.
Beje, apie valiklius. Apžiūrėjau Froschą pardėj, jokio ženklo nepamačiau. Sudėtis – mirgu margu man nežinomais keiksmažodžiais. Bet ne apie tai aš. Ar niekas nesidomėjot valymu aukšto slėgio garais? Ten „dirba“ tik vanduo, toks, kokį įpili. Valo stiklą, keraminius, akmens, emaliuotus paviršius, grindis (įskaitant parketą), kilimus, baldų gobeleną. Be jokios chemijos. Garas iškelia įsigėrusius nešvarumus į paviršių, jie nušluostomi. Na, čia iš reklamos, ne mano nuomonė. Nebandėt?
Atsakyti
QUOTE(Savūnė @ 2008 03 12, 21:18)
Beje, apie valiklius. Apžiūrėjau Froschą pardėj, jokio ženklo nepamačiau. Sudėtis – mirgu margu man nežinomais keiksmažodžiais.

Aš irgi apžiūrėjau, neradau jokių ženkliukų, kvapas atrodė kaip Ariel, tai nepirkau. Gal galite pasakyti, kodėl manote, kad jis kuo nors ekologiškas?
Atsakyti
QUOTE(Junda @ 2008 03 12, 19:43)
Toms, kas turit kūdikius, tai šiandien Lindex mačiau yra akcija 3 už 2 kainą ir tarp tų bodžių ir kitų mažų rūbelių yra balti iš organinės medvilnės (jei perki tik 1 body, tai kaina 29 Lt.). Pamačiau ir apsidžiaugiau, nes kaip tik šliaužiojau ieškojau nlb brangių rūbiukų paimti smile.gif

Kaip tik Lindex'as man sukosi galvoj šiom dienom, reiks apsilankyt, kaip tik tokių grožių ten mačiau aną kartą wub.gif o gal ir tiems bus nuolaidos, kurie man taip patiko ax.gif

QUOTE(Junda @ 2008 03 12, 21:39)
Aš irgi apžiūrėjau, neradau jokių ženkliukų, kvapas atrodė kaip Ariel, tai nepirkau. Gal galite pasakyti, kodėl manote, kad jis kuo nors ekologiškas?

nepamenu, kas, bet kažkas buvo įdėjęs nuorodą į Frosch psl.internete, ir jame berods rašė, kad ekologiškas g.gif

Papildyta:
Vaizele, neturi jie  4u.gif Klausiau, bet sakė, kad negamina tos firmos, su kuriomis jie dirba sad.gif Mačiau www.natractiv.de, kad kažkoks prausiklis yra, tik nepamenu, kieno gamybos g.gif

Didelis ačiū, kad nepamiršai paklaust 4u.gif kažką sugalvosiu smile.gif
Atsakyti