Šiandien nuėjau į Body Shop nusipirkti kanapių kremo, be kurio negaliu gyvent (kiek skaičiau sudėtį, nieko labai blogo neradau) jau kokius 10 metų. Ir užmačiau, kad ten dalina Ozoną. Nusistebėjau dar kad čia jį dalina, nes šiaip jau Body Shop produkcija tikrai nei ekologiška, nei organinė. Pradėjau skaityt, nemažai straipsnių apie kosmetikos sudėtinių dalių kenksmingumą ir pan. O paskui po tais straipsniais Body Shop'o Moringos kūno losjono reklama. Kaip supratau, Okotest jį labai neigiamai įvertino, neklystu? Tai išeina, kad kenksminga nekenksminga, bet leidinys be tokių dalykų reklamos negali gyvent. Man pvz. nesiderina tokie dalykai, kai rašo apie kenksmingumą ir čia pat tai reklamuoja.
QUOTE(Junda @ 2008 03 10, 23:16)
Šiandien nuėjau į Body Shop nusipirkti kanapių kremo, be kurio negaliu gyvent (kiek skaičiau sudėtį, nieko labai blogo neradau) jau kokius 10 metų. Ir užmačiau, kad ten dalina Ozoną. Nusistebėjau dar kad čia jį dalina, nes šiaip jau Body Shop produkcija tikrai nei ekologiška, nei organinė.
o ozonas mokamas?
QUOTE(agnuta @ 2008 03 10, 22:40)
o ozonas mokamas?
Ne, nemokamas. O tai ką, tai tipo turi iš reklamos laikytis ir reklamuoti tai, ko skatina nevartot? Įdomiai čia..
QUOTE(Junda @ 2008 03 10, 23:52)
Ne, nemokamas. O tai ką, tai tipo turi iš reklamos laikytis ir reklamuoti tai, ko skatina nevartot? Įdomiai čia..
as kai nieko nesu turejus is body shpo, tai pagalvojau, kad gal butent tas kremas yra naturalus, bet jei ne, tai tokiu atveju
QUOTE(Junda @ 2008 03 10, 22:16)
Šiandien nuėjau į Body Shop nusipirkti kanapių kremo, be kurio negaliu gyvent (kiek skaičiau sudėtį, nieko labai blogo neradau) jau kokius 10 metų. Ir užmačiau, kad ten dalina Ozoną. Nusistebėjau dar kad čia jį dalina, nes šiaip jau Body Shop produkcija tikrai nei ekologiška, nei organinė. Pradėjau skaityt, nemažai straipsnių apie kosmetikos sudėtinių dalių kenksmingumą ir pan. O paskui po tais straipsniais Body Shop'o Moringos kūno losjono reklama. Kaip supratau, Okotest jį labai neigiamai įvertino, neklystu? Tai išeina, kad kenksminga nekenksminga, bet leidinys be tokių dalykų reklamos negali gyvent. Man pvz. nesiderina tokie dalykai, kai rašo apie kenksmingumą ir čia pat tai reklamuoja.
nu negražu, bet turbūt Ozonas nesusipažinęs su testo rezultatais
The Body Shop Moringa Milk Body Lotion gavo "nepatenkinamai" , nes jame yra alergizuojančių kvapiųjų medžiagų, parafinų/naftos produktų/silikonų ir PEG/PEG derivatų. Dar: Esą dėl tiekėjo apsirikimo ne visos kvapiosios medžiagos, kurias rado Ökotest, deklaruojamos etiketėje.
Beje, šiandien kitoj vaistinėj nusipirkau Dr.Hauschka prausiklį, norėjau Logonos, bet vaistininkė tokios firmos net negirdėjus
QUOTE(Junda @ 2008 03 10, 22:52)
O tai ką, tai tipo turi iš reklamos laikytis ir reklamuoti tai, ko skatina nevartot? Įdomiai čia..
matyt, kad taip...
QUOTE(balta @ 2008 03 10, 23:36)
Beje, šiandien kitoj vaistinėj nusipirkau Dr.Hauschka prausiklį, norėjau Logonos, bet vaistininkė tokios firmos net negirdėjus
jei dažnai ten ateisi ir vis pasiklausi, tai gal susimylės pasidomėti, kas per viena ta Logona
parašyk, ar patiko Hauschka, kokie įspūdžiai
QUOTE(Junda @ 2008 03 11, 00:16)
Va tai tau Reikėtų "Ozono" redakcijai rimtą el. laiškelį parašyt
QUOTE(Junda @ 2008 03 09, 00:47)
Yra šitų mėtų putų jau pirkt biobutike VCUPe. Man davė mėginuką, patiko.
Įdomu, ar ten yra higieninio prausiklio? Nes nežinodama tingiu belstis per visą miestą, o jei nebus? Tik man reikia, kad būtų tinkamas ir vyrams ir moterims.
QUOTE(Junda @ 2008 03 10, 22:52)
Kadangi daugiausia laiko praleidžiu namie, tai aš Ozoną užsiprenumeravau. Tai man kainavo pinigėlius, tiesą nelabai daug, gal čia tik už pristatymą?
QUOTE(balta @ 2008 03 10, 23:36)
nu negražu, bet turbūt Ozonas nesusipažinęs su testo rezultatais
Va taip visokie BodyShop'ai ir kuria įvaizdį, kokia jų kosmetika "natūrali". Be to, daugelis leidinių smulkiomis raidelėmis kur nors pačiame kampe būna parašę, kad jie neturi nieko bendra su reklamos turiniu ar pan.
Bet aišku, skaitytoją, skaitantį Ozoną klaidina, nes jis tuomet viską priima kaip informaciją, įskaitant ir reklamą Bet lygiai tas pats, kad aš perku Himalaya Herbals šampūną iš Sveiki produktai, o pasirodo, kad jis visai neekologiškas, tik pavadinimas skamba "į temą". Išvada - nieko negalima pasitikėt iki galo, visur turi pasitelkti savo žinias, taip išeina
QUOTE(Vaizele @ 2008 03 12, 10:43)
Įdomu, ar ten yra higieninio prausiklio? Nes nežinodama tingiu belstis per visą miestą, o jei nebus?
Va taip visokie BodyShop'ai ir kuria įvaizdį, kokia jų kosmetika "natūrali". Be to, daugelis leidinių smulkiomis raidelėmis kur nors pačiame kampe būna parašę, kad jie neturi nieko bendra su reklamos turiniu ar pan.
Dėl higieninio prausiklio, tai gal pažiūrėk jų saite arba pasiskambink, aptarnavimas ten tikrai geras.
Tai BS gali kurti savo įvaizdį kaip tik nori, bet Ozonas neturėtų tame dalyvauti. Tai juk tas pats kaip gyvūnų teises ginantis leidinys reklamuotų kailinius - taip tiesiog prarastų prasmę. O ir tai, kad už reklamą neatsako juk yra iki tam tikros etiškos ribos tikiuosi. Kažkodėl vaikų žurnalai nereklamuoja palydovių paslaugų
Įdomu, ar ten yra higieninio prausiklio? Nes nežinodama tingiu belstis per visą miestą, o jei nebus? Tik man reikia, kad būtų tinkamas ir vyrams ir moterims.
aš jau seniai prausiuosi kūdikiams skirtais produktais - Lietuvoj vaikišku muilu, čia - šiuo metu, pvz., HiPP Babysanft Waschgel .
Ar jums girdėta firma "Monsanto"? Vakar rodė tiesiog siaubo filmą apie tuos bjaurybes. Net nežinau, ar pasauliui dar kaip nors įmanoma sustabdyti juos ir išvengti padarinių. Aš pati apie juos jau prieš keletą metų girdėjau, dar dėstydama ekologams ir biologams. Bet tik vakar pamačiau, kokiu mastu tas blogis išsiplėtė
Nežinau, kokiom kalbom jūs skaitot. Jei suprantat vokiškai, savaitę laiko galima tą filmą Monsanto, su nuodais ir genais (Monsanto, mit Gift und Genen) pažiūrėti internete. Autorė - prancūzė Marie-Monique Robin.
Pasigooglinkit, apsišvieskit, o paskui galėsim aptarti. Aš pati dabar neturiu tiek laiko papasakoti, nes 90 minučių filmas tiek stulbinančios informacijos pateikė, kad visą knygą reiktų parašyti. Tą filmą būtina pamatyti ir Lietuvos visuomenei, o visų pirma - politikams. Tik nežinau, kada jis pasieks Lietuvą. Gal gali kas nors filmo DVD nupirkti ir išversti.
Mačiau Maximoje nukainuoti kai kurie ekologiški valikiai. Ar kas bandėt tą indų ploviklį? Labai noriu ko nors švelnaus, bet veiksmingo
anksčiau tai tikrai nebūdavo, o telefonu pati neprisiskambinu Jei šiandien vakare ten užsuksiu, tai paklausiu ir čia parašysiu
QUOTE(Cinside @ 2008 03 12, 11:53)
Mačiau Maximoje nukainuoti kai kurie ekologiški valikiai. Ar kas bandėt tą indų ploviklį? Labai noriu ko nors švelnaus, bet veiksmingo
mačiau ir aš, bet kadangi kitą esu nusipirkusi, tai neėmiau