Įkraunama...
Įkraunama...

EKO(b)logas - ekologiškai švarios žinios

QUOTE(Vaizele @ 2008 03 04, 13:26)
Kaip tik šiandien netoli stoties būsiu, tai pabandysiu kažką įsigyt. Kaip tik šaldytuvas tuščias visai  ax.gif

Bandžiau vieną kartą pirkti ekologišką kumpį Tatulos mugėj, bet MB pažiūrėjo į tą reikalą kaip pirkimą iš bobutės ir nevalgė, bijojo salmonelioze užsikrėst. Aš taip tikiuosi, kad ir Halės turguj perkant mėsą tokie pat reikalavimai kaip ir parduotuvėj? Ir kad mėsa nėra netikrinta nuo salmoneliozės ir pan. užkratų?  g.gif

Tai kai paspaudi ant Mažasis genijus logotipo, atsidaro visa info apie vaikų poilsį ir t.t. Ten ir yra apie stovyklas. Man tik įdomu, kodėl jie per niekur kitur nesiskelbia.
Atsakyti
QUOTE(balta @ 2008 03 03, 22:51)
Buitinė chemija pas mane daugiausia Frosch firmos

Testai: vokiškų parduotuvių

aš labai patenkinta MiniRisk - ploviau indus su juo kelis kartus, o rankų būklė - normali biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Pagaliau, valio!!! drinks_cheers.gif

reikės dar ir miltelius jų išbandyti ax.gif

ačiū už testus 4u.gif Faktas, kad natūralios kosmetikos gamintojai ima laurus biggrin.gif

QUOTE(Junda @ 2008 03 03, 23:03)
Tai gerb. V. Sakas čia mažai kam įdomus (kas jis per paukštis turbūt jau visi žino, yra nemažai puikių saitų, demaskuojančių jo profaniškumą ir plagiatus), bet pirmoji straipsnio dalis apie sunkumus apskritai rasti produktų be E nenuteikia optimistiškai.

Lietuvoj sunku nusipirkti free range kiaušinių

tai kad beveik viskas su E, tai aišku, na bet tas ligonis tai išvis neigia net ir tuos porą švarių produktų, kuriuos pavyko rasti doh.gif

QUOTE(Vaizele @ 2008 03 04, 13:21)
The Body Shop jau Ekoblogas kritikavo aštriai, kad ten tik marketingas ir propaganda apie natūralumą

aišku, kad ten nenatūralu schmoll.gif Užtat gali garsiai rėkti, kad su gyvūnais nebando - čia tai gal ir tiesa g.gif

QUOTE(Junda @ 2008 03 04, 13:25)
Kiek pastebėjau, tai L'Occitane plėšia vos ne dvigubai lyginant su Body SHop, o įvertinimai bent jau cosmeticdatabase.com išvis baisiausi...

tik pradėjusi domėtis natūralumu, nuėjau į L'Occitane kažkokio kremo žiūrėt. Ir išėjau biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(Vaizele @ 2008 03 04, 13:26)
MB pažiūrėjo į tą reikalą kaip pirkimą iš bobutės ir nevalgė, bijojo salmonelioze užsikrėst. Aš taip tikiuosi, kad ir Halės turguj perkant mėsą tokie pat reikalavimai kaip ir parduotuvėj? Ir kad mėsa nėra netikrinta nuo salmoneliozės ir pan. užkratų?  g.gif

o tu jį lengvai pagąsdink - sakyk, nusiųsiu į parduotuvę, galėsi pats išrinkti ir parnešti natūralių, švarių, nuo visų ligų patikrintų produktų lotuliukas.gif

reikalavimai yra, jų turėtų būti laikomasi. Bet kaip pardoj niekas už nugarų darbuotojams nestovi, tai taip ir turguj smile.gif

o šalia tos ekologiškos vitrinos stovi švari, tvarkinga ir labai maloni moteris. Aš pirkau be jokios baimės 4u.gif Aišku, jei visiškai nepasitiki, tai nerizikuok, o jei MB prieštarauja, tai palik jį už durų biggrin.gif

papasakočiau apie parduotuvinį pieną, bet apetito gadint nenoriu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(katutis @ 2008 03 03, 21:53)
supermamos, mažiau jūs to Sako pezalų klausykit, tuoj aš jums surasiu, kas jis per paukštis. Čia bus antroji nuomonė, man pačiai patiko wink.gif
Papildyta:
tai va, esmė - tokia  cool.gif  Pasirodo, tas Sakas tik akis mums muilina, visi jo "kieti" straipsniai, kuriais jis pastaruoju metu tiesiog užpumpavo Lrytą - vertimai iš rusų. Kad įsitikintumėt - pasiskaitykit čia smile.gif .

aš buvau įlindusi, skaičiau, kokius atsakymus tas Sakas rašo, kaip painiojasi, nežinia, ką cituoja.

jūsų valia, patikėti juo ar ne smile.gif

NA, DABA VISKAS AIŠKU rolleyes.gif kas ką nori, tas tą rašo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Junda @ 2008 03 04, 17:08)
Tai kai paspaudi ant Mažasis genijus logotipo, atsidaro visa info apie vaikų poilsį ir t.t. Ten ir yra apie stovyklas. Man tik įdomu, kodėl jie per niekur kitur nesiskelbia.

Sorry, aš čia į stovyklų forumą rašiau ir langus sumaišiau, nepykit smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ziezulablond @ 2008 03 04, 18:52)
NA, DABA VISKAS AIŠKU  rolleyes.gif kas ką nori, tas tą rašo  doh.gif

aha, nervina mane, kai neigia VISKĄ doh.gif

QUOTE(Junda @ 2008 03 04, 20:21)
Sorry, aš čia į stovyklų forumą rašiau ir langus sumaišiau, nepykit smile.gif

viskas ok 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Opusas @ 2008 03 02, 14:57)
ekologiskas tualetinis popierius lotus  biggrin.gif

žiūrėjau maximkoj, tai brangus gyvatė, 4 tritinėliai - 8,99 Lt g.gif

Nusipirkau kitą, Lambi berods, tai už tokią pačią kainą 6 ritinėliai. Brangu irgi, bet šiek tiek geresnis variantas rolleyes.gif

QUOTE(katutis @ 2008 03 03, 21:22)
aš tai ja kažkaip nesigundau smile.gif Pats teiginys "muiliukas veidui" man jau skamba įtartinai biggrin.gif

Aš veido išvis jokiais muilais neplanu, tai sėkmingai praignoravau tą, kad veidui ir ploviau rankas biggrin.gif

Na bet jei sertifikuoja kad ir mūsų Ekoagros, tai gal švarus toks maistas? smile.gif

Na taip, jei gamintojas gavo šį sertifikatą, ir jei toliau gamybos procese laikosi tų pačių sąlygų kaip kad gaunant sertifikatą, turėtų būti švarus.

jogurtai tikrai skanūs, rekomenduoju ryžtis išbandyti biggrin.gif

kątik išbandžiau, super thumbup.gif šaunu, kad pradėjo leisti ir su cukrum tokiems smaližiams kaip aš tongue.gif

QUOTE(katutis @ 2008 03 04, 18:10)
o tu jį lengvai pagąsdink - sakyk, nusiųsiu į parduotuvę, galėsi pats išrinkti ir parnešti natūralių, švarių, nuo visų ligų patikrintų produktų  lotuliukas.gif

reikalavimai  yra, jų turėtų būti laikomasi. Bet kaip pardoj niekas už nugarų darbuotojams nestovi, tai taip ir turguj smile.gif

o šalia tos ekologiškos vitrinos stovi švari, tvarkinga ir labai maloni moteris. Aš pirkau be jokios baimės  4u.gif Aišku, jei visiškai nepasitiki, tai nerizikuok, o jei MB prieštarauja, tai palik jį už durų biggrin.gif

tai kad MB nesuveiks toks pagąsdinimas schmoll.gif jis labai apsidžiaugs, kad pagaliau baigėsi mano išsidirbinėjimai ir laimingas nueis pirkti visų tų E ir pan. Tipo visi perka ir ką, tipo ir nieko. Ir šiaip, kad progreso ir inovacijų negalima ignoruoti ir pan. blink.gif nu bet vieną kartą matyt man įsiteikt norėjo tai nupirko mineralinio vandens stikliniam butely, tai buvo tiesiog stebuklas bigsmile.gif

O aš šiandien buvau Halės turguj ir nusipirkau šmotą ekologiško rūkyto kumpio, nu kaip skaniai atrodo thumbup.gif tik va rytoj iš ryto nieko valgyt negalėsiu, einu tyrimų daryt, ot tai seilė varvės, kai žinosiu, kokio skanumėlio namie yra biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(balta @ 2008 03 03, 22:51)
Buitinė chemija pas mane daugiausia Frosch firmos - skalbiklis, indų ploviklis, WC priemonė, grindų ploviklis.

Pas mane irgi yra indų plovikliss Frosch, o ką, jis ekologiškas? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaizele: 05 kovo 2008 - 00:03
QUOTE(Vaizele @ 2008 03 05, 00:03)
Pas mane irgi yra indų plovikliss Frosch, o ką, jis ekologiškas?  g.gif

Frosch - pionierius šioj srity mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(balta @ 2008 03 05, 02:19)
Frosch - pionierius šioj srity  mirksiukas.gif

Girdėjau, kad gamtoje suyra iki 98 proc.
iš tikrųjų tai ir visai patinka man tas Frosch. Kvapas labai maniškei uoslei tinkamas. Dabar turėjau vonios valiklį su vynuogių rūgštimis, tai kvapas man jo buvo thumbup.gif JAučiu kartosiu, ir skalbiklių maxej mačiau, ir turbūt jie pigesni truputį už "Mini risk".
ačiū ,Balta, už testukų duomenis 4u.gif Tik dar kartą apsidžiaugiau, kad mečiau tą savo "Head&shoulders" doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Vaizele @ 2008 03 05, 02:03)
Nusipirkau kitą, Lambi berods, tai už tokią pačią kainą 6 ritinėliai. Brangu irgi, bet šiek tiek geresnis variantas  rolleyes.gif

TAip, teko prie "lambi" pasilikti. Bet jis tikrai kokybiškas bigsmile.gif
Aš veido išvis jokiais muilais neplanu, tai sėkmingai praignoravau tą, kad veidui ir ploviau rankas  biggrin.gif

Ir aš veido muilais neplaunu mirksiukas.gif
nu bet vieną kartą matyt man įsiteikt norėjo tai nupirko mineralinio vandens stikliniam butely, tai buvo tiesiog stebuklas  bigsmile.gif

Lašas po lašo ir akmenį pratašo lotuliukas.gif
O aš šiandien buvau Halės turguj ir nusipirkau šmotą ekologiško rūkyto kumpio, nu kaip skaniai atrodo  thumbup.gif

kokia kg kaina? ax.gif
Atsakyti
O aš tik dabar apsižiūrėjau, kad mano veido prausikly net penki parabenai šalia kito "gėrio" doh.gif - sebamed šitas "stebuklas" vadinas unsure.gif

Tai į ką dabar pakeisti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(balta @ 2008 03 05, 19:37)
O aš tik dabar apsižiūrėjau, kad mano veido prausikly net penki parabenai šalia kito "gėrio"  doh.gif - sebamed šitas "stebuklas" vadinas  unsure.gif

Tai į ką dabar pakeisti?  g.gif

O būtinai kažkokio specialaus prausiklio nori? Aš jokių prausiklių nenaudoju ax.gif Turiu toniką, pienelį. Pamasažuoju pieneliu veidelį, tada nuplaunu vandenuku labai švelniai ir nuvalau toniku, jei reikia- kremo šiek tiek.
O kartais tik pieneliu ir toniku, pvz., vakare. O rytą tada jau tik vandenuku prausiuosi, kremu patepu. Nu ir liuks rolleyes.gif
Aišku pastarieji mano dar nenatūralūs. "lumene". bet tikrinau database, tai 4. Na ne taip jau blogai. LAukiu nesulaukiu kada baigsis. AS bandysiu vėl ką iš "Weledos"pasirinkti, užmesk akį - gal rasi sau ką nors mirksiukas.gif
Papildyta:
Vaizele, aš vis "pabraidau" po tavo blog'ą. Mačiau konkurse dalyvauji thumbup.gif Šaunuolė thumbup.gif Ir nuotrauka įdomi biggrin.gif Linkiu sėkmės 4u.gif
MAčiau tą konkursą, irgi mislijau, kad būtų įdomu sudalyvauti, bet va, mintys realybe netapo. PAtingėjau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(balta @ 2008 03 05, 19:37)
O aš tik dabar apsižiūrėjau, kad mano veido prausikly net penki parabenai šalia kito "gėrio"  doh.gif - sebamed šitas "stebuklas" vadinas  unsure.gif

Tiesa, dar tokį šveitiklį-prausiklį-kaukę pasidarius (nusižiūrėjau nuo vienos SM), man tas dalykėlis labai patinka thumbup.gif :
3 šaukštai avižinių dribsnių, 2 šaukštai migdolų, 1 šaukštas kukurūzų miltų. Viską susmulkinti blenderiu. Susibėriau į dėžutę ir - į šaldytuvą ax.gif KAi reikia sumaišau su grietinėle, kartais su natūraliu jogurtu, ar net vandeniu drungnu ir tepu ant veidelio, pamasažuoju, kai noriu- palieku 20 min. kaip kaukę. Nu man šitas receptas wub.gif wub.gif Tik čia jau kiekvieno reikalas, pažįstu merginų, kurios negali pakęsti šitų natūralistinių dalykėlių. Man limpa lotuliukas.gif
Originalus receptas yra kažkur grožio konkursuouse, kažkada čia jau minėjau tą adresą ax.gif
Atsakyti
QUOTE(balta @ 2008 03 05, 17:37)

balta, tau čia iškils mažiausiai problemų - kur gyveni, prisimink biggrin.gif Ten vaistinėse, girdėjau, natūralia kosmetika prekiauja. Dr.Hauschka, Logona, Sante, Rossman serija Alterra - Vokietijos gamintojai, tereikia pagal odelės tipą pasirinkti 4u.gif

su visa pagarba čionykštėms merginoms, na neturiu aš laiko pati tų košelių maišyti sad.gif Išsimiegoti ir tai nespėju biggrin.gif Perku sertifikuotą produkciją ir labai gerai biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo katutis: 05 kovo 2008 - 19:57