Ar skaitėt, ką manot:
http://www.skrastas....p;id=1203952700
QUOTE(Junda @ 2008 03 03, 13:52)
Priminkite, mergaitės, kurie čiulptukai nekenksmingi - silikoniniai ar lateksiniai? Skaičiau kažkuriame čia nurodytame buklete pdf forma berods ir pamiršau, o dabar neberandu...
Čia Vaizelė apie čiulptukus rašė:
kai kolegai nustate kraujo vezi, ieskojau informacijos, kas ji sukelia. Paskaiciau, kad sukelia benzoatai ir radiacija. Na ir ka? Veliau perskaiciau, kad kai kudikis ciulpia lateksini ciulptuka, issiskiria benzoatai va, jau pakeiciau savo vaikui ciulptuka i silikonini, ir ciulpes ant buteliuku irgi pakeiciau i silikonines.
O kurį tu naudoji Weledos šampūną? Aš su rozmarinais, tai man lyg ir neblogai putoja, bet tas kvapas erzinai klaikiai, toks pats kvapas ir Weledos aliejuko nuo strijų. Tai nusipirkau Sante ir Logona šampūnus, viskas gerai, ir putoja pakankamai.
Mano irgi Rozmarinų, na gal reikės kitokį išbandyt
Papildyta:
QUOTE(Junda @ 2008 03 03, 19:32)
Ką tik perskaičiau ir pašiurpau Gerai, kai pas kaimyną ir pieno, ir grietinės, ir sūrio, ir varškės galiu nusipirkti.
iš manęs darbe jau kikenti pradeda,kad baisiai ekologiška pasidariau. Tipo, neina tikėti niekuo, neaišku ant kokio š... tie ekologiški produktai užauginti , o tai tada ant kokio š... kvadratu tie neekologiški laikosi?.... Iš dviejų blogybių renkuosi mažesnę.
Man vis tiek neprišyla, kaip žmonės nesupranta Skaudu kartais pasidaro dėl tokio abejingumo, o dar drįsta bet vis tiek vis augiau atsiranda tokių, kurie susimąsto. JAu ne vieną pažįstamą užkrėčiau. Ir (nesijuokit) kai einu į svečius ir reikia kokią dovanėlę nešti ar šiaip kam atsidėkoti, tai nesikuklinu ekologiškų valiklių ar natūralios kosmetikos padovanoti Žmonės išbando, pamato, kad gerai, kaina mažai skiriasi ir tada vėl nusiperka, tik jau be mano pagalbos
supermamos, mažiau jūs to Sako pezalų klausykit, tuoj aš jums surasiu, kas jis per paukštis. Čia bus antroji nuomonė, man pačiai patiko
Papildyta:
tai va, esmė - tokia Pasirodo, tas Sakas tik akis mums muilina, visi jo "kieti" straipsniai, kuriais jis pastaruoju metu tiesiog užpumpavo Lrytą - vertimai iš rusų. Kad įsitikintumėt - pasiskaitykit čia .
aš buvau įlindusi, skaičiau, kokius atsakymus tas Sakas rašo, kaip painiojasi, nežinia, ką cituoja.
jūsų valia, patikėti juo ar ne
Papildyta:
tai va, esmė - tokia Pasirodo, tas Sakas tik akis mums muilina, visi jo "kieti" straipsniai, kuriais jis pastaruoju metu tiesiog užpumpavo Lrytą - vertimai iš rusų. Kad įsitikintumėt - pasiskaitykit čia .
aš buvau įlindusi, skaičiau, kokius atsakymus tas Sakas rašo, kaip painiojasi, nežinia, ką cituoja.
Ką Sakas kalba, tai manęs nedomina - nei jis ekspertas, nei ką. Apsišaukėlis.
Bet kad maisto natūralaus sunku rasti - tai tikra tiesa. Mane domina ne tik galutinis produktas ir etiketė, bet ir visas augalo ar gyvulio auginimas.
Paskutinį kartą labai pasibaisėjau pamačiusi vištas, augintas inkubatoriuose (ar kaip ten tie narvai vadinas?). Tos vargšės vištos atrodo kaip iš koncentracijos stovyklos, net vaikščiot normaliai nemoka . Agituoju - tik nepirkit tokių kiaušinių, negalima palaikyti tų begėdžių gamintojų
Tiesa, nežinau kaip dabar Lietuvoj, Vokietijoj ant kiaušinių pakuotės rašoma, kaip tos vištos augintos. Mes dabar perkam tik laisvai vaikštančių vištų kiaušinius.
Beje, aš mėsos nevalgau, bet turbūt ir mėsai skirti gyvuliai taip "nežmoniškai" laikomi
P.S. dar nesuradau laiko tiems testams, atleiskit
yra pavyzdziui IKI tokie riebuliai viščiukai - vaikštinėja sau po kiemą, geru lesalu yra lesinami. Žymimi Gurmanų ženklu. Pirkom su MB, tikrai skanūs
QUOTE(ziezulablond @ 2008 03 01, 19:20)
Aha, daba viskas aišku Mano "Weledos" muilas jau į pabaigą, galvoju bandyt "altera", kaina irgi prieinama, pažiūrėsim ka jie ten siūlo. reikia pasidairyti po kosmetikos gamintojus, ka merginos kalba, kokie atsiliepimai
Aš esu bandžiusi Madara muilą, tai man tikrai patiko po to, kai apsizulino aštrūs kampai. Ne viskas taip beviltiška iš Madara, kaip skystas muilas voniai
QUOTE(Opusas @ 2008 03 02, 14:57)
O kad ekologiškas tai iš to žalio ženklo galima suprast? Aš jų visų dar neatsimenu niekaip
QUOTE(Junda @ 2008 03 03, 11:52)
Priminkite, mergaitės, kurie čiulptukai nekenksmingi - silikoniniai ar lateksiniai? Skaičiau kažkuriame čia nurodytame buklete pdf forma berods ir pamiršau, o dabar neberandu...
O, mačiau jau ziezulablond surado
QUOTE(Junda @ 2008 03 03, 17:32)
Aš irgi nepažįstu to komentatoriaus, tačiau kiekvienas E turi ir savo "žmonišką" pavadinimą, ir net jei neklįstu elementarus krakmolas irgi žymimas kažkuriuo E numeriu. Taip kad nuo įmonės priklauso, ar ji parašys krakmolas, ar Exxx. O čia jau tikrai didelių žinių reikia, kad žinot, kuris E kenksmingas, kuris yra tiesiog normali sudedamoji maisto dalis.
Man kažkaip irgi negera pagalvojus, iš ko tos dešrelės pagamintos. Stengiuosi pirkti tiesiog mėsos gabalą. Bet aišku, nežinom, kokius vaistus tam gyvuliui leido, kuo jį šėrė...
Juk sako, kad kempinligė kilo nuo to, kad karves šėrė karvių milteliais kol neatsiras visapusiška ir plati ekologiškų sertifikuotų gaminių pasiūla, dar ilgai nežinosim, kokį brūdą dedam burnon...
Bet va, kad Dobilas jau išleido ir su skoniu ekologiškų jogurtų, tai rodo, kad pasiūla didėja ir ne kas kitas, o būtent mes savo sąmoningu elgesiu ir skatinam tokius gamintojų veiksmus
Gerai čia išsiliejau
QUOTE(Vaizele @ 2008 03 03, 21:11)
Ne viskas taip beviltiška iš Madara, kaip skystas muilas voniai
Man kažkaip irgi negera pagalvojus, iš ko tos dešrelės pagamintos. Stengiuosi pirkti tiesiog mėsos gabalą.
Juk sako, kad kempinligė kilo nuo to, kad karves šėrė karvių milteliais kol neatsiras visapusiška ir plati ekologiškų sertifikuotų gaminių pasiūla, dar ilgai nežinosim, kokį brūdą dedam burnon...
Bet va, kad Dobilas jau išleido ir su skoniu ekologiškų jogurtų, tai rodo, kad pasiūla didėja
Man kažkaip irgi negera pagalvojus, iš ko tos dešrelės pagamintos. Stengiuosi pirkti tiesiog mėsos gabalą.
Bet va, kad Dobilas jau išleido ir su skoniu ekologiškų jogurtų, tai rodo, kad pasiūla didėja
aš tai ja kažkaip nesigundau Pats teiginys "muiliukas veidui" man jau skamba įtartinai
ir aš nepirkinėju dešrelių. Mėsos gabalą, kurį galima virti, kepti, troškinti, malti ir t.t.
ten kaulų milteliais šėrė. Na bet jei sertifikuoja kad ir mūsų Ekoagros, tai gal švarus toks maistas?
jogurtai tikrai skanūs, rekomenduoju ryžtis išbandyti
iš to piktumo ant Sako nusikalbėjimų užmiršau pasakyti, kad šiandien įsigijau MiniRisk indų ploviklį. Nors kaina ne iš mažųjų, bet jis lentynoje labiausiai "nurinktas" buvo Turiu problematiškas rankas, tai jos man ir pratestuos šitą gaminį
beje, yra MiniRisk miltelių skalbimo ir net audinių minkštiklio
Muilo gabalais aš neperku. Man kažkaip nehigieniška
Buitinė chemija pas mane daugiausia Frosch firmos - skalbiklis, indų ploviklis, WC priemonė, grindų ploviklis.
Testai: vokiškų parduotuvių (DM, Rossmann, Schlecker, Mueller, Aldi, Lidl ir pan.) firminių produktų gal nerašysiu, nes jų nebus Lietuvoje. Įvertinimus surašysiu ne žodžiais, o skaičiais nuo 1 iki 6 (1 - labai gerai, 6 - nepatenkinamai)
Šampūnai nuo pleiskanų:
Logona Anti-Schuppen Shampoo Wacholderöl - 1
Lavera Hair Kornblumen-Shampoo Anti-Schuppen - 1
Alpecin Aktiv Schampoo A3 - 2
Nivea Hair Care Complete Control Anti SChuppen Shampoo - 2
Eucerin Anti-Schuppen Shampoo - 4
SChauma Anti-SChuppen Classic Shampoo - 4
Seba med Antischuppen Shampoo - 4
Seborin Anti-Schuppen-Shampoo - 4
Crisan Anti-Schuppen Shampoo Intensiv - 6
Dove Anti-Schuppen Shampoo - 6
Garnier Fructis Anti-Schuppen Anti-Rückfall Shampoo - 6
Guhl Anti Schuppen Rosmarin Shampoo - 6
Head & Shoulders Anti-Schuppen Shampoo Classic Clean - 6
L'Oreal Elvital Anti Schuppen Intensiv Shampoo - 6
Pantene Pro-V Anti-Schuppen Shampoo - 6
Kūno pieneliai:
Dr.Hauschka Körpermilch Citrone - 1
Lavera Body Spa Bodylotion Citrusfrüchte - 1
Logona Daily Care Bodylotion Bio-Aloe-Limette - 1
Speick Thermal Body Lotion Silicea + Alga - 1
Weleda Aloe Vera-Pflegemilch - 1
Nivea Body Feuchtigkeits-Lotion mit Meeresmineralien - 1
Florena Pflegelotion mit Aprikosenkernöl - 2
Bebe Young Care Soft Body Lotion mit Mandelöl und Hafermilch - 4
Fa Body Lotion Joghurt Aloe Vera - 4
Sebamed Body-Milk "mehr Feuchtigkeit" - 4
Dove Hydro Fresh Beauty Body Lotion - 5
Garnier Bodycocoon Feuchtigkeits-Body-Lotion - 6
L'Oreal Nutri Soft Body-Lotion Anti-Feuchtigkeitsverlust - 6
Neutrogena Körperlotion Norwegische Formel - 6
(Yves Rocher) Spa Vegetal Hydra-Lotion Ahornsaft-Konzentrat - 6
The Body Shop Moringa Milk Body Lotion - 6
QUOTE(ziezulablond @ 2008 03 03, 19:11)
JAu ne vieną pažįstamą užkrėčiau. Ir (nesijuokit) kai einu į svečius ir reikia kokią dovanėlę nešti ar šiaip kam atsidėkoti, tai nesikuklinu ekologiškų valiklių ar natūralios kosmetikos padovanoti Žmonės išbando, pamato, kad gerai, kaina mažai skiriasi ir tada vėl nusiperka, tik jau be mano pagalbos
Man tai atvirkščiai, draugės žino, kad naudoju natūralią kosmetiką ir kt. priemones, tai per jubiliejų dabar pridovanojo Logona kūno priežiūros priemonių. Tikrai nudžiugino
Papildyta:
QUOTE(katutis @ 2008 03 03, 19:53)
supermamos, mažiau jūs to Sako pezalų klausykit, tuoj aš jums surasiu, kas jis per paukštis. Čia bus antroji nuomonė, man pačiai patiko
Papildyta:
Papildyta:
Tai gerb. V. Sakas čia mažai kam įdomus (kas jis per paukštis turbūt jau visi žino, yra nemažai puikių saitų, demaskuojančių jo profaniškumą ir plagiatus), bet pirmoji straipsnio dalis apie sunkumus apskritai rasti produktų be E nenuteikia optimistiškai.
Papildyta:
QUOTE(balta @ 2008 03 03, 20:12)
Tiesa, nežinau kaip dabar Lietuvoj, Vokietijoj ant kiaušinių pakuotės rašoma, kaip tos vištos augintos. Mes dabar perkam tik laisvai vaikštančių vištų kiaušinius.
Lietuvoj sunku nusipirkti free range kiaušinių, tiesą sakant, arba reik pas draugus važiuot į Labanorą ir imt iš pažįstamos miškininko žmonos, arba vienąsyk per mėn. nueit į ekologišką Tatulos turgų... Na, ne visada tai įmanoma... O gal dar yra kokių idėjų, kaip gaut tokių kiaušinių?
QUOTE(balta @ 2008 03 03, 22:51)
Įvertinimus surašysiu ne žodžiais, o skaičiais nuo 1 iki 6 (1 - labai gerai, 6 - nepatenkinamai)
The Body Shop jau Ekoblogas kritikavo aštriai, kad ten tik marketingas ir propaganda apie natūralumą, bet realiai nieko panašaus produktų sudėtyje. Va dabar tai įsitikinau ir faktais. O kokius pinigus plešia už plastikinį natūralumą
QUOTE(Vaizele @ 2008 03 04, 13:21)
The Body Shop jau Ekoblogas kritikavo aštriai, kad ten tik marketingas ir propaganda apie natūralumą, bet realiai nieko panašaus produktų sudėtyje. Va dabar tai įsitikinau ir faktais. O kokius pinigus plešia už plastikinį natūralumą
Kiek pastebėjau, tai L'Occitane plėšia vos ne dvigubai lyginant su Body SHop, o įvertinimai bent jau cosmeticdatabase.com išvis baisiausi... Va čia tai aukštasis pilotažas, reklamuotis kaip baisiai natūralios kosmtetikos gamintojais, kad būtų įtikinamiau plėšti nerealias kainas, o iš tikro gamint tą patį sh iš tos pačios naftos kaip ir Nivea ar Dove..
QUOTE(katutis @ 2008 03 03, 10:53)
su Ekoagros ženklu Halės turguje, gal antrame paviljone, einant pro centrinį įėjima, nepamenu ūkio pavadinimo, bet jo atstovai prekiauja ekologiška mėsyte - pati vakar buvau apžiūrėjau Rūkytų gaminių yra pasirinkimas ir nėra kainos neįkandamos Manau, ne brangiau nei parduotuvėse mokam nežinia už ką
Kaip tik šiandien netoli stoties būsiu, tai pabandysiu kažką įsigyt. Kaip tik šaldytuvas tuščias visai
Bandžiau vieną kartą pirkti ekologišką kumpį Tatulos mugėj, bet MB pažiūrėjo į tą reikalą kaip pirkimą iš bobutės ir nevalgė, bijojo salmonelioze užsikrėst. Aš taip tikiuosi, kad ir Halės turguj perkant mėsą tokie pat reikalavimai kaip ir parduotuvėj? Ir kad mėsa nėra netikrinta nuo salmoneliozės ir pan. užkratų?