Įkraunama...
Įkraunama...

EKO(b)logas - ekologiškai švarios žinios

QUOTE(Vaizele @ 2008 02 29, 13:44)
O kaip tuos parabenus taip iš pirmo žvilgsnio atpažint?

kremo yra sudetis parasyta http://www.sveikipro...d...23&id=17528

prie kitu produktu sudeties nera, suprask kaip nori g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Opusas: 29 vasario 2008 - 15:27
QUOTE(ziezulablond @ 2008 02 29, 13:19)
O kas negerai su tuo muilu? Kodėl nemalonus?

Tas muilas man suteikė visą puokštę potyrių, vienu sakiniu nenusakysi. biggrin.gif

Visa tiesa apie jį: http://www.blogas.lt...ila-madara.html

Papildyta:
QUOTE(Opusas @ 2008 02 29, 15:25)
kremo yra sudetis parasyta http://www.sveikipro...d...23&id=17528

ir sudėtyje plika akimi su akiniais biggrin.gif matau bent du parabenus: Methylparaben, Propylparaben unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaizele @ 2008 03 01, 19:26)
Tas muilas man suteikė visą puokštę potyrių, vienu sakiniu nenusakysi.  biggrin.gif

Visa tiesa apie jį: http://www.blogas.lt...ila-madara.html

Aha, daba viskas aišku lotuliukas.gif Mano "Weledos" muilas jau į pabaigą, galvoju bandyt "altera", kaina irgi prieinama, pažiūrėsim ka jie ten siūlo. reikia pasidairyti po kosmetikos gamintojus, ka merginos kalba, kokie atsiliepimai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaizele @ 2008 03 01, 17:26)
ir sudėtyje plika akimi su akiniais  biggrin.gif matau bent du parabenus: Methylparaben, Propylparaben  unsure.gif

o be akiniu tai ne tik parabenai matos hihihi.gif
vat ir sveikiproduktai.lt mastau.gif
niekuo negalima pasitiket schmoll.gif tik savo akim, su akiniais ar be hihihi.gif bet reik uzsirasyt i kokius chemijos kursus doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Opusas @ 2008 03 01, 21:40)
o be akiniu tai ne tik parabenai matos  hihihi.gif
vat ir sveikiproduktai.lt  mastau.gif
niekuo negalima pasitiket  schmoll.gif  tik savo akim, su akiniais ar be  hihihi.gif bet reik uzsirasyt i kokius chemijos kursus  doh.gif

Chemijos kursai tikrai parverstų lotuliukas.gif O sveikiemsproduktams.lt didžiulis minusas už tokį akibrokštą irnesakyk.gif
Atsakyti

Sveikos smile.gif

Paskutiniam Ökotest žurnalo numery testuojami šampūnai nuo pleiskanų ir kūno pieneliai/ Bodylotion. Ar domina ką nors rezultatai? Aš pati šių produktų nevartoju rolleyes.gif

Aš pati irgi pamažu pereinu prie sveikesnių higienos priemonių. Bandau Weledą (ir savo vaikams jos produktus perku), žadu pabandyti Logoną. O šiaip jau žiūriu, ką ir ziezulablond savo žinutėj minėjo - kokios medžiagos yra pavojingos.
Atsakyti
QUOTE(balta @ 2008 03 01, 23:27)
Paskutiniam Ökotest žurnalo numery testuojami šampūnai nuo pleiskanų ir kūno pieneliai/ Bodylotion. Ar domina ką nors rezultatai? Aš pati šių produktų nevartoju  rolleyes.gif

Labai domina ax.gif Jei nesunku parašyk ax.gif
Atsakyti
ekologiskas tualetinis popierius lotus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Opusas @ 2008 03 02, 16:57)
ekologiskas tualetinis popierius lotus  biggrin.gif

O, čia liuks thumbup.gif Gal šitas bus pigesnis, nei "Lambe", kurį vis perku. kaip tik ruošiuosi apsipirkinėti. Na, apžiūrėsim kainas rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaizele @ 2008 02 27, 12:35)
Aš tai ant lietuviško medaus iš šitos Maxima serijos radau Ekoagros ženklą, tai manau, kad tikrai ekologiškas.

Pvz, Biok, tie patys, kur Margaritos kremai "Natūrali kosmetika" kur kalbėjom, išleido šampūnus ORGANIC didžiausiom raidėm.

su Ekoagros ženklu Halės turguje, gal antrame paviljone, einant pro centrinį įėjima, nepamenu ūkio pavadinimo, bet jo atstovai prekiauja ekologiška mėsyte - pati vakar buvau apžiūrėjau smile.gif Rūkytų gaminių yra pasirinkimas ir nėra kainos neįkandamos drinks_cheers.gif Manau, ne brangiau nei parduotuvėse mokam nežinia už ką smile.gif

dar Žemaitijos pienas labai skanius jogurtukus ėmė gaminti - ekologiški Dobilo, vienas su citrinom ir imbieru, antrasis - su braškėm. Abu superinai, bet man pirmasis tai wub.gif Kol kas mačiau tik mažose pakuotėse sad.gif

BIOK tai tikri.... Nesakysiu kas. Sako per reklamą - nebijok gamtos. Kad ten gamtos nėra nei kvapo, o pagal teisės aktus, jei yra apie 20 proc. natūralių ingredientų, tai gali rėkt ant viso pasaulio, kad natūralu ir teisiškai niekas negali prisikabinti sad.gif

QUOTE(ziezulablond @ 2008 02 28, 19:14)
man pats plovimo procesas nepatinka  schmoll.gif Labai sunkiai putoja  doh.gif Gerai,kad plaukai trumpi, o su ilgais - nu neįsivaizduoju kaip reikėtų ištrinkti. Ar visi tie natūral tokie, sunkiai putojantys  rolleyes.gif

aš kažkaip Sante labiausiai šampūnus mėgstu 4u.gif Man patys geriausi iš visų buvo tie, kurie suteikia blizgesio smile.gif Kai kurie putoja gerai, kiti - prasčiau, čia jau natūralios atrankos būdu atitaikysi biggrin.gif

QUOTE(Vaizele @ 2008 02 29, 13:44)
O kaip tuos parabenus taip iš pirmo žvilgsnio atpažint?

aš kaip pamišėlė - paimu krema, losjoną, šampūną į rankas - ir pirmyn sudėties studijuoti. Mintinai pamenu, kad jei ten kokių parabenų, parafinų ir panašių dalykų yra - neimu. Reikia skaityti sudėtį tiesiog kiekvieno produkto, Vaizele, kitos išeities nėra sad.gif Gali ant kokio lapelio susirašyti ar atsispausdinti bloguosius ingredientus smile.gif

jei skubu, ar šiaip, tai būna, kad tiesiog pasitikiu sertifikatais biggrin.gif

tiesa, mačiau vienam žurnale, kad Greenland lyg ir pradėjo siūlyti produktus be parabenų (šituos jau ir gamintojai išmoko, kad klientai jų bijo biggrin.gif ), mineralinių aliejų ir pan. Jų produkcijos Sarmoje esu mačiusi smile.gif

o šiaip norint tai galima, žinokit, apsiginkluoti natūralia kosmetika iš viso pasaulio - pati laukiu siuntinio iš JAV . Kažkaip nenoriu jaustis "vargšė" su pora natūralių produktų, susirinksiu visą gamą thumbup.gif

beje, Vokietijoje netgi ekologiškų lubrikantų, intymios higienos servetėlių galima gauti wink.gif
Atsakyti
Priminkite, mergaitės, kurie čiulptukai nekenksmingi - silikoniniai ar lateksiniai? Skaičiau kažkuriame čia nurodytame buklete pdf forma berods ir pamiršau, o dabar neberandu...
Papildyta:
QUOTE(ziezulablond @ 2008 02 28, 19:14)
Smagu  thumbup.gif O kokios firmos? Dėl šampūno norėjau paklausti. mano šampūnas "Weledos", šiaip viskas ok, kokybė puiki, atsigavo plaukai, susinormalizavo riebumas,lankstesni pasidarė,puresni. Tik va man pats plovimo procesas nepatinka  schmoll.gif Labai sunkiai putoja  doh.gif Gerai,kad plaukai trumpi, o su ilgais - nu neįsivaizduoju kaip reikėtų ištrinkti. Ar visi tie natūral tokie, sunkiai putojantys  rolleyes.gif

O kurį tu naudoji Weledos šampūną? Aš su rozmarinais, tai man lyg ir neblogai putoja, bet tas kvapas erzinai klaikiai, toks pats kvapas ir Weledos aliejuko nuo strijų. Tai nusipirkau Sante ir Logona šampūnus, viskas gerai, ir putoja pakankamai.
Atsakyti
QUOTE(Vaizele @ 2008 02 28, 19:01)

O argi ekologiški rūbai būna iš poliesterio? Niekada savo vaikui nieko iš jo nemoviau ir pati krataus sintetikos...
Atsakyti