Įkraunama...
Įkraunama...

EKO(b)logas - ekologiškai švarios žinios

QUOTE(ziezulablond @ 2008 02 27, 17:38)
Tai kad ne į tą gėlę žiūrite rolleyes.gif  Ta pirmoji, tai Linea firminis ženklas. Kita tikroji Europos Sąjungos gėlė. Atidžiau pažiūrėkite apatiniame dešiniajame kampe.  Tik čia blogai matyt  ax.gif

tiksliai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ziezulablond @ 2008 02 27, 17:38)
Laukiam atsiliepimų. Aš ragavau polentą, tai buvo labai skanu. Atmosfera man ten šiaip sau  ax.gif Galėtų daugiau vietos būti, trūksta asmeninės erdvės rolleyes.gif

O man patiko. Maniškiui irgi. Maistas skanus (gaila, kad jautėsi, jog šildytas ax.gif ), sultys išvis nerealios wub.gif
Tikrai apsilankysiu dar ne kartą. Nes patogioje vietoje, nebrangu ir visai miela ten. smile.gif
Atsakyti
Matėt kokia graži iniciatyva:

http://www.lrytas.lt...as-svei-kas.htm
Atsakyti
Dar viena el.parduotuvė, prekiaujanti ekologiškom prekėm.
Atsakyti
QUOTE(Junda @ 2008 02 27, 21:31)

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Lai plinta ši iniciatyva po Lietuvą greičiau nei gripo virusas ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Vaizele @ 2008 02 28, 15:15)
Dar viena el.parduotuvė, prekiaujanti ekologiškom prekėm.

Prašytume pakartoti nuorodą ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ziezulablond @ 2008 02 28, 18:58)
Prašytume pakartoti nuorodą  ax.gif

ups unsure.gif

stai jis:
http://maziems.lt/
Atsakyti
QUOTE(katutis @ 2008 02 26, 19:04)
na, o aš gavau savo ekologiškos kosmetikos siuntinuką iš Vokietijos  thumbup.gif  Šampūną, balzamą, paakių kremuką, naktinių ampulių, dušo želę  ax.gif

Smagu thumbup.gif O kokios firmos? Dėl šampūno norėjau paklausti. mano šampūnas "Weledos", šiaip viskas ok, kokybė puiki, atsigavo plaukai, susinormalizavo riebumas,lankstesni pasidarė,puresni. Tik va man pats plovimo procesas nepatinka schmoll.gif Labai sunkiai putoja doh.gif Gerai,kad plaukai trumpi, o su ilgais - nu neįsivaizduoju kaip reikėtų ištrinkti. Ar visi tie natūral tokie, sunkiai putojantys rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(ziezulablond @ 2008 02 28, 19:14)
Smagu  thumbup.gif O kokios firmos? Dėl šampūno norėjau paklausti. mano šampūnas "Weledos", šiaip viskas ok, kokybė puiki, atsigavo plaukai, susinormalizavo riebumas,lankstesni pasidarė,puresni. Tik va man pats plovimo procesas nepatinka  schmoll.gif Labai sunkiai putoja  doh.gif Gerai,kad plaukai trumpi, o su ilgais - nu neįsivaizduoju kaip reikėtų ištrinkti. Ar visi tie natūral tokie, sunkiai putojantys  rolleyes.gif

Na, pas mane šampūnas Himalaya Herbs iš sveikiproduktai.lt. Na, jis putoja puikiai ir niekuo nesiskiria nuo plastmasinių šampūnų. Ir nors svetainėj jis pateikiamas kaip ekologiškas, aš ant pakelio nematau jokių sertifikavimų, ir išvis man kelia įtarimą jo kilmė g.gif tik niekaip neprisiruošiu pratestuoti jo ingredientų per cosmeticdatabase.com.

O kūnui turiu Madaros skystą muilą kūnui, tai irgi putoja puikiai, ypač buteliuke biggrin.gif kažkodėltai, bet man prausimosi procesas kaip reta nemalonus su juo schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaizele @ 2008 02 29, 13:41)
Na, pas mane šampūnas Himalaya Herbs iš sveikiproduktai.lt. Na, jis putoja puikiai ir niekuo nesiskiria nuo plastmasinių šampūnų. Ir nors svetainėj jis pateikiamas kaip ekologiškas, aš ant pakelio nematau jokių sertifikavimų, ir išvis man kelia įtarimą jo kilmė  g.gif tik niekaip neprisiruošiu pratestuoti jo ingredientų per cosmeticdatabase.com.

O kūnui turiu Madaros skystą muilą kūnui, tai irgi putoja puikiai, ypač buteliuke  biggrin.gif kažkodėltai, bet man prausimosi procesas kaip reta nemalonus su juo  schmoll.gif

Pastarasis ir man įtarimų sukėlė. O kas negerai su tuo muilu? Kodėl nemalonus? Katučio nuorodoje apie kosmetika, ten kur SM kalbasi apie kosmetikos gamintojus, aptikau labai naudinga portaliuką http://www.kontrolli...l_cosmetics.htm Visada pasitikrinu. Katuti aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaizele @ 2008 02 29, 11:41)
Na, pas mane šampūnas Himalaya Herbs iš sveikiproduktai.lt.

ju kremas tai ir parabenu ir viso kito velnio turi, nelabai suprantu kodel sveikiproduktai.lt juo prekiauja g.gif
Atsakyti
QUOTE(Opusas @ 2008 02 29, 13:28)
ju kremas tai ir parabenu ir viso kito velnio turi, nelabai suprantu kodel sveikiproduktai.lt juo prekiauja  g.gif

O kaip tuos parabenus taip iš pirmo žvilgsnio atpažint?
Papildyta:
QUOTE(ziezulablond @ 2008 02 29, 13:19)
Katučio nuorodoje apie kosmetika, ten kur SM kalbasi apie kosmetikos gamintojus, aptikau labai naudinga portaliuką  http://www.kontrolli...l_cosmetics.htm  Visada pasitikrinu. Katuti  aciuks.gif

superinis linkas thumbup.gif aciu jums abiems 4u.gif

ten nei Margaritos nei Himalaya herbs nematau lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaizele @ 2008 02 29, 15:39)
O kaip tuos parabenus taip iš pirmo žvilgsnio atpažint?

Tai tik sudėtį skaityt, o kaip dar juos atpažint g.gif
Kažkada gavau dovanų knygą "Naturali kosmetika", Stiens Rita,1997, Miunchenas.
Deja, tada ji man visai nerūpėjo, džiaugiuosi tik tiek, kad užteko proto išsaugoti šitą gėrybę. Knygoje remiamasi čia jau Baltos minėtu žurnalu "Oko -Test"tyrimų duomenimis.
TAigi perrašau vieną kita skyrelį:
"KENKSMINGOS MEDŽIAGOS, VARTOJAMOS KREMŲ IR PLAUKŲ DAŽŲ GAMYBAI
Pateikiame sąrašą medžiagų, kurios dirgina odą, dažnai sukelia alergijas ir net įtariama gali sukelti vėžį:
-polietileno glikoliai,PEG/PEG dariniai (vartojami kaip emulgatoriai), odai teikia pralaidumo, todėl į ją gali patekti kenksmingų medžiagų.
-alergiją sukeliantys halogeniniai organiniai junginiai vartojami kaip konservantai.
-parafinai užklijuoja odos poras ir stabdo prakaitavimą.
-Sintetinės kvapiosios medžiagos, azotiniai ir policikliniai muskuso junginiai. Žurnale "Oko-Test" rašoma:"Paaiškėjo, kad šios medžiagos sukelia vėžį ir keičia paveldimąsias savybes. Tai buvo nustatyta atlikus bandymus su gyvūnais. Šios medžiagos kaupiasi gamtoje ir organizme, jų gali patekti į motinos pieną."
- aromatiniai aminai vartojami dažams gaminti taip pat yra kenksmingi.
KAIP PAŽINTI KENKSMINGAS MEDŽIAGAS
Pagal "Oko-Test":
-PEG/PEG dariniai žymimi žodžiu, kuriame yra raidės PEG arba junginiu žodžio, kuris baigiasi raidėmis "eth" bei skaičiais,pvz., Ceteareth 33
-Kad yra halogenorganinių junginių rodo žodžiai bromas, jodas ir chloras
- Formaldehidų skaldytojai slepiasi po žodžiais:
Imidazolidinyl-Harnstoff, Imidazolidinyl-urea, bronopol, 2-Bromo-2Nitropropane-1,
3-Diol, Bronidox, 5-Bromo-5-Nitro-1, 3-Dioxane, Diazolidinyl-Harnstoff ir DMDM Hydantion.
- Kenksmingi cheminiai ir naftos riebalai vadinami Parafine, Microcrystalline Wax arba Ceresin.
- Muskuso junginių pažinti deja neįmanoma. Jų nėra tik nekvepiančiuose produktuose.
Plaukų dažams naudojamos kenksmingos sveikatos medžiagos Phenylendiamin, Toluylendiamin, Resorcin ir Alpha-Naphthol. šie pavadinimia visuomet nurodyti ant pakuotės. Phenylendiamin buvo uždraustas, bet nuo 1995 m. vėl leistas naudoti."

Knyga 11 metų senumo, tačiau vokiečių leidybos. man vokiečiai atrodo patikimi rolleyes.gif Atsiprašau, jei yra klaidų, labai jau tingiu vėl viską skaityti blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ziezulablond: 29 vasario 2008 - 14:19